Şimdi Ara

Veri Tabanı Bilgisine Güvenen Arkadaşlar Bir Bakabilirmi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler herkese, bitirme projesi için bir web sitesi yaptım hayali bir otel üzerine bir web site. Bu web sitesinde rezervasyon kısmında oluşturduğum formda ad,soyad,tel,eposta,rez tarihi, oda diye bir form var. Sorununum şu;

    Örneğin 27 temmuz 2020 tarihinde kullanıcı 202 numaralı odaya rezervasyon yaptı, başka birisi aynı tarihli aynı odaya rezervasyon yapmak istediğin de, odalar kısmında o odanın gözükmemesi yada o odayı istediğinde oda dolu diye bir mesaj vermesini istiyorum. Bu sorunu nasıl halledebilirim, çok acil halledilmesi gereken bir sorun şimdiden herkese teşekkürler.

    NOT: forumu ilk kullanışım herhangi bir hatam olduysa affola



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pwniex -- 29 Haziran 2020; 14:2:20 >







  • Konuyla pek alakası yok fakat merak ettiğim bir şey var. Böylesine basit bir problemi çözemeden nasıl bitirme seviyesine geldiniz?
  • yaman01 Y kullanıcısına yanıt
    Veri tabanı, php, html dillerini doğru dürüst hiç bilmiyordum ve bu projeyi de bu aşamaya kadar forum sayfalarında yaptığım araştırmalar yada farklı kaynaklardan bulduğum bilgiler sayesinde kendim yaza yaza elimden geleni yaptım. Öğrenmeye çalıştım hocam anlayacağınız, bu konuyuda direk yapamadım diyip salıvermedim ilk forum kullanımım bu benim ve buraya bu konuyu açmadan önce 3 gün araştırdım ancak neticeye varamadım.
  • Bitirme projeniz bir otomasyon yazılımı ise yazılım ile alakası bir okulun öğrencisi olmalısınız ve bitirme seviyesine gelene kadar nasıl olur da en temel bilgileri öğrenemediniz? Projeyi verip mezun olduğunuzu düşünelim. Bu bilgiler ile 3. sınıf bir yazılım firmasında bile iş bulamazsınız.

    Projenin diğer kısımlarını araştırarak yaptığınızı yazmışsınız fakat buda inandırıcı değil. Projeyi bu aşamaya kadar getirmek bu problemden kat kat daha büyük bir sorun. Okyanusları aşıp dere yatağında mı boğuldunuz? İnternet üzerinde yapacağınız bir kaç dakikalık araştırma ile her hangi bir dil ve veri bankası ile bu problemin nasıl çözüldüğünü çok rahat bulabilirsiniz.
  • sen şey degil misin foruma işi düşünce mesaj atan ödevlerini pek sallamayan eleman.
  • I0SER_b0y kullanıcısına yanıt
    Daha önce bu veyahutta başka bir forum kullanmadım daha dün üye oldum ve oturupta millete ödevimi yaptırma gibi bir derdim yok. Buraya üye olup yazana kadar burası ve aklına gelebilecek her türlü forum sayfasında bu konuya benzer açılan tüm konuları inceledim yeri geldi yabancı kaynaklara kadar indim ancak bir sonuç elde edemedim. Forumu beğendim sadece kendi sorunlarım için değil başkalarının sorunalarında da senin gibi önyargılı olmadan yanıtlamaya başlayacağım. Yorumunuz için teşekkür ederim
  • yaman01 Y kullanıcısına yanıt
    Hocam benim alanım yazılım kodlama değil benim alanım network. Bilgisayar dediğiniz şey maalesef ki sadece belli yazılım kodlamaları yada database araçlarından oluşan bir yapı değil. Ve okulumdan mezun olduktan sonra uzmanlık alanım olan Network üzerinden hayatıma kaldığım yerden emin adımlarla devam ederim. Sorun yaşadığım yer html yada css bölümü değil php de data bağlantısındaki sorgu bölümü. Bir insan php bilmiyor diye basit bir soru sorduğu için bu kadar da ağır eleştirilmez. Yine de yorumunuz için teşekkür ederim.
  • pwniex kullanıcısına yanıt
    niyetiniz kaynak ise size stackoverflow'a bakmanızı öneririm
    sanırım mühendislik okumuyorsunuz bitirme projesi olarak pek bu uygun degil ama neyse dedigim gibi ingilizce ile bu işi halledebilirsiniz.
  • Kaynağı araştıracağım çok ama çok teşekkür ederim
  • Odaları otomatik atasın :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Başka bir tablo ile ilişkendirebilirsin, yada aynı tabloya bir sütun ekleyip odanın durumunu tutabilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • id - Oda Numarası - Tarih - Durum

    Bu 4 column ı içeren rezervasyonları tutan bir tablo oluştur. id ile ana tabloya bağlarsın. Diğer 3 column birbiri ile ilişkili olur.

    Yukarıda Dediğin gibi 202 [Nolu Oda] 27 Temmuz 2020 [Tarih ine] rezervasyon isteği yolladığında ilk rezervasyon tablosuna baksın, herhangi bir veri bulamazsa ilk rezervasyon olacağı için Durum'u 1 olarak kayıt etsin.

    x - 202 - 27/Temmuz/2020 - 1

    Tekrar aynı tarihe sorgu geldiğinde bu sefer durum'a bakıldığında 1 olduğu için dolu mesajı verilsin.
  • Arkadaşlar sorunu hallettim, -TheDifference- arkadaşın dediğinin neredeyse aynısını yaparak.

    rez_durum diye bir tablo açtım.
    Tabloda id, giriş tarih, çıkış tarih, oda.
    id ana tabloya bağlanıyor diğerlerinede anatablo ile beraber veri girdisi oluyor.
    Php soruguda sql de var olan 3 veri girdisiyle o an site de rezervasyon yapan adamın verileri tamamen uyuşuyorsa 1 oluyor (Oda Dolu, başka oda seçiniz)
    0 olursa islem.php ye yöneltip rezervasyonunuz tamamlanmıştır diye yazı yazdırdım.

    Hepinize teşekkürler.

    Konu hakkında çözüm bulduğum için konuyu kapatma gibi bir şansım varmı? Forumda yeniyim bilmiyorum

    TheDiffirence'ye teşekkür ederim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.