Şimdi Ara

Veri Bilimi? Yüksek Lisans?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 21 yaşındayım ve bu yıl Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler'den mezun oluyorum (Yüksek Onur derecesi ile). Amacım özel sektöre atılıp kariyerimi o yönde yoğunlaştırmaktı fakat, COVID pandemisi sonucu çoğu planlarım ister istemez değişmek zorunda kaldı. Böylelikle Yüksek Lisans yapmaya karar verdim fakat gidip "İşletme" veya "Finans, Muhasebe, Pazarlama" gibi lisans derecelerinden yapmaktansa evden çalışmanın yaygınlaşacağı ve hayatın yavaş toparlanacak olması sebebiyle Antalya Bilim Üniversitesi'nde (Akademik kadrosu sağlam) Veri Biliminden yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. (Tezsiz yaptığım takdirde, 2 ayrı bölümden de yapılabildiğini biliyorsunuz.) Alan hakkında bilgim ortalama, Python'u ortalama üstü biliyorum, bölümümden kaynaklı İngilizce bilgim yeterli düzeyde. Ek olarak sosyal kaynaklı ilişkiler ve sunum konusunda başarılarım ortalama üstünde. Matematiğim iyi fakat üst matematik bilgim yetersiz. (İstatistik'i Üniversite programında öğreteceğini iddia ediyor.) Bir yandan da İşletme bölümünden tezsiz yaparak 23 yaşımda 2 yüksek lisans bitirmiş olarak iş hayatına atılmak istiyorum.


    Sizce doğru mu yapıyorum? Yoksa alanımın dışında yapmak bir hata mı? Yaptığım takdirde sektör ve CV'de sıkıntı çekmem beklenir mi? Düşünceleriniz inanın benim için çok önemli. Teşekkür ederim yorumlarınız için. İyi günler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edgespear101 -- 20 Şubat 2021; 4:50:0 >







  • hata değil youtubeda bir adam vardı halkla ilişkiler mi ne okumuş bilgisayardan yüksek yapmış çalışıyor şimdi amerikalı o tabi de yapılır yani
  • Türkiye de yapıyorsun tabi.


    Girdiğin şirkette ne kadar çapsız varsa bir kere seni istemez. Her neyin peşindeysen, o işle ciddi ilgilenen bir yerde git staj yap.


    Gerçek iş yapılan yerlerde bu junior halinle o diplomalar kapıyı açabilir, ancak orada senden beklenen iş yapman ve veya işi kendi başına, bilenlerin minimum zamanı ile öğrenmen.


    Yoksa iki hede 3 yüksek hödö ancak akademik çevrede bir şey ifade eder.

  • Her birşey için üni okunmaz, y.lisans yapılmaz. En enerjik 4 yılınız güme gitmiş, üstüne bi 2 yıl daha gitmesini mi istiyorsunuz? Bu diploma olayı ile kendinizi kandırırken yaşam geçiyor.

    Veri Bilimi 'ndeki "bilim" kısmı kimseyi yanıltmasın. Bilim dedikleri o şey için Shell programlama ve Command-Line 'a aşinalık, orta ve üstü Java programlama bilgisi, çeşitli framework kurup, konfigürasyonunu yapabilecek DevOps deneyimi ve genel programcılık deneyimi ön koşul ancak ondan sonra o veri bilimi işlerini yapabilirsin. İyi fakat, o ön koşulları karşıladıktan sonra zaten bircok farklı alanda da iş yapabilirsin, veri işi sadece seçeneklerden biri olarak kalır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.