Şimdi Ara

Veri Analizi için ne öğrenmeliyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Bilgisayar Mühendisliği öğrencisiyim, yaz stajım uzaktan olacak ve beni Veri Analizi ekibine yerleştirmişler. Bilgin olmasına gerek yok eğiteceğiz dediler ama ben temel bilgim olmasını istiyorum. Programlama dilleri hakkında da genel bilgim var Python Syntax'ını da öğrendim. Bundan sonra ne yapmamı önerirsiniz ?



  • Veri analizinin diğer adı "İstatistik".
  • Eric Marston 'un 2019 basımı Python for Data Analysis: Tutorial for beginners belgesine bak, Python ile veri analizi için kullanılan modülleri, MySql, Excel vs kaynaklardan verileri nasıl cekeceğini , PyPlot gibi modül ile verilerden nasıl prezentasyon yapacağını gösteriyor.
  • İstatistiksel testler ( chi square, F, t, vs) , veri görselleştirme(histogram,saçılım vb grafikler)
    Betimsel istatistikler varyans, kovaryans, korelasyon nedir ne değildir vs

    Python ya da R
    R ın istatistik dilidir ve derin istatistik konularına dair paketler barındırdır ayrıca ggplot ile şahane grafikler çizdirebilirsiniz. Akademik anlamda daha iyidir(tabi çalışma alanına göre ama derinlemesine bir istatistikte R daha zengin paketli)
    Python ise “derin istatistik” bilgileri ile ilgili paketler barındırmasa da güncel algoritma ve işe yarar çoğu şeyi barındırarak ilginize ve akademik anlamınıza göre farklı bir değer kazanır. Python da matplotlib ile güzel grafikler çizdirebilirsiniz
  • python, excel, sql üçlüsü yeterli olur. adamların isteğine ve domain'ine göre birkaç tane istatistik terimi/formülü bakman gerekebilir sonrasında.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.