Şimdi Ara

Vega 10 (490) çıkış tarihi one alınmış olabilir.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • http://www.guru3d.com/news-story/amd-vega-launch-imminent.html

    2017'ye sarkmayacagi benziyor.

    Dogruysa hem vega bekleyenler hem de 1080 1070 almayi dusunenler icin guzel haber. Rekabetle fiyatlarda oynama gorebiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeviGerman -- 15 Ağustos 2016; 12:06:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • torunlara alırız artık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rezillik akıyor paçalarından
  • Daha 480 bile piyasada yok. 490 2017 de gelir 3 aydır bi kartı custom olarak satamadılar. Nvidia 1060 ı custom ile satmaya başladı. Kalite farkı budur bence.
  • Boşuna beklemeyin. Ben de Rx 480 bekliyordum 2 ay önce. 1 ay evvel yeter dedim gidip 2. El 980Tİ aldım. Daha hala custom 480 yok piyasada.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kini anliyorum ama boyle de sonumuz iyi degil. Amd kotu gitsin hatta batsin mi istiyorsunuz? Bir ekran kartina araba parasi vermek istemiyoruz degil mi?

    Intel'den dersimizi aldigimizi saniyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tepe modeller geliyor biraz geciktiler ama geç olsun güç olmasın. Rx 480 custom modelleri bekleyenler daha çok bekleyecekler gibi gözüküyor, daha önce hiç böyle bir durum görmemiştim.
  • LeviGerman kullanıcısına yanıt
    Bu kin degil bunlar gercekler amd her seferinde gec kalmaya basladi yapsa 5000 serisinde 7000 serisindeki gibi erken cikislar iyi ekmek yicek ama yapmiyo 1080 guya 600 dolardan cikacakdi butun customlar 700 800 dolar neden rekabet yok cunku

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LeviGerman

    Bu kini anliyorum ama boyle de sonumuz iyi degil. Amd kotu gitsin hatta batsin mi istiyorsunuz? Bir ekran kartina araba parasi vermek istemiyoruz degil mi?

    Intel'den dersimizi aldigimizi saniyordu.

    Şahsen batsa daha yararımıza olur da neyse.

    Örneğin GTX 460-560-760 hep 200 dolar seviyesindeydi. GTX -60 serisinin gördüğü en yüksek çıkış fiyatı 220-230 dolardı. Şimdi Nvidia bu rezil RX 480'ini görünce benim kartım çok daha kaliteli diyerek GTX 1060'ı 250 dolardan çıkardı.

    AMD hiç karışmasa kafamız daha rahat olacak...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kefelon -- 15 Ağustos 2016; 13:25:58 >
  • dodomoco kullanıcısına yanıt
    Yani bir bakıma AMD'ye veryansın ediyorsun. "Niye bizi NV'ye mahkum ettin, adamlar sağdan soldan fiyatlarla tokatlıyorlar "... ya dostum biraz ilginç bir mantık değil mi bu?

    AMD'nin avukatı değilim (sadece tüketici, kullanıcı tarafındayım) ama tahminim BF1 ile birlikte bir çıkış hedefledikleri yönünde, AMD açısından bir problem var mı kesin birşey diyemem. Adamlar 480 kartlarını satıyorlar GİBİ (etherium mining galiba önemli bir faktör). Tepe kartların satış marjini herzaman düşük olmuştur. O daha ziyade PR çalışması, yani en güçlü karta sahip olma ünvanı. Bu algı yaratmayla eminim NV daha alt segmentte de iyi kart satmıştır. Yani AMD pekhala kendi planlarına göre hareket ediyordur, bunun için kızabilirsin tabi ki. Şimdi sözüm sana değil ama burada çokça gözlemlediğim sadece AMD'ye kızılıyor, madalyonun öteki tarafı, yani NV, yüksek fiyatlar yüzünden pek eleştiri almıyor (dikkatini çekerim hiç demiyorum, pek diyorum). Bu işte rahatsız edici bir durum, fanboyluğa işaret ediyor.
  • Kefelon kullanıcısına yanıt
    Yok yanlışın var, rekabet var iken iki şirketin fiyatları en başta silicon üretiminden kaynaklanıyor. Yeni bir nm teknolojisine geçiş ve üretimin olgunlaşmaması. Tek bir çipin üretilmesi önceki nesle göre yüzde 70 oranında arttı. Bütün dünyada fiyatlar aynı şekilde yüksek. Bizde firmalar saolsun akılalmaz boyutlarda.

    Batsa yararımıza olur... hmm ... işte bu hep kin
  • Dün gece yabancı bir sitede okumuştum. Özetle: "Amd çıkaracağını çıkardı 490 ancak önceden çıkardığı çift gpulu tek kartlar gibi iki tane 480'den oluşabilir." diyordu. Beklenenden daha erken çıkacağı haberi de gelince bana mantıklı geldi.
  • Kimkim kullanıcısına yanıt
    Evet o söylenti uzun bir süredir var, tabi ortalarda dolaşmıyor artık. 2x 480'ı halen çıkarabilir, gerçiği sürücülerini cf yönünden geliştirmedikçe veya oyunlar multi gpu setupları yapmadıkça çok sıkıntılı birşey.

    Bu vega olarak geçtiği için, yani apayrı bir gpu çipi olucağı kesin gibi. Duyum zaten AMD gurubundan birinin açık tweeti, o açıdan Amd'nin niyeti açısından bir şüphem yok ama buna rağmen yine sıçabilirler ve ertelenebilir de. Sıçma konusunda epey ün saldılar.
  • Amd + Guru3d = Vega 2016'da çıkabilir!

    Bundan anladığım tek şey, kartın 2017'de çıkacağının kesinleşmiş olduğu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.