Şimdi Ara

VDSL2 Hat değerleri sorunu Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar normalde Bağcılar'da Turknet Yapa altyapısında adsl kullanıyordum. Bana hattımın 8mbps üstünü kaldırmadığı söyleniyordu. Hat zayıflaması 26db ve santrale uzaklık 1600 metre idi.. Geçen ay hattımı kapattırıp Superonline'a VDSL başvurusu yaptım ve onayladılar. Bana 24-30 mbps rahat alabileceğim söylendi. Bağlantı yapıldı ve 12mbps üstünü alamadım. arıza kaydı açtım, önce telekomdan telefonla aradılar 8 üstünü alamazsınız size vdsl yanlış vermişler vs vs yalan dolan beni ikna etmeye çalışıyor. bende ısrarla gelip inceleme yapılmasını istedim. Birisi geldi binadaki ankastreden ölçtü 10mbps geliyor buraya dedi. daha önce 16 kullanıyordum dedim sonra sokaktaki kutuya bakayım bide dedi.. gitti sonra 10 dk sonra aradı, kutuya 24 geliyor size gelirken kabloda sıkıntı var arıza kaydı açıyorum düzeltilecek dedi. 1 gün sonra internetim 30mbps oldu. hat zayıflamasına baktığımda 17db'e düşmüştü.

    Acil bir durumdan dolayı bu ay başı Esenyurt'a taşınmamız gerekti. Superonline altyapı olmadığı için iptal ettirdim ve turktelekoma başvurdum.

    Bağlantı yapmaya gelen arkadaş bu çevrede bakır altyapı var siz vdsl almışsınız kopma yaşarsınız vs vs söyledi yine klasik sözler. bende siz bağlayın kopma olursa ben uğraşırım dedim bağlattım. 24 mbps hız alıyorum şuanda. Ama işin ilginç yanı. Santrale olan uzaklığım 650 metre fakat hat zayıflaması 26db olarak görünüyor. alt kısımda hat değerlerim var. bir yerde arıza olduğunu düşünüyorum. çünkü bağcılarda 1600 metre uzaklıkta aldığım değerler ile 650 metrede aldığım değerler aynı görünüyor. arıza kaydı açtım telekoma fakat oyalama taktiğiyle yaklaşıyorlar. müşteri hizmetleri arıyor hızınızı yükseltelim 35mbps kaldırıyor diyor okey diyorum hızım yükselmediği için arıza açtırıyorum teknik ekip 20 üstü alamazsın diyor.


    modem olarak air5670 var kaliteli bir modem. bina kutusundan eve cat6 da denedim değerler değişmiyor.VDSL2 Hat değerleri sorunu Hk.



  • Bakır varda, bakırın durumu ne kadar iyi belli mi? Modem hat değerlerini sağlıklı çekemiyor bence, upload 0 zayıflama ile mi geliyor size?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NT2L -- 16 Temmuz 2020; 19:24:23 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.