Şimdi Ara

Vavacars araç satın alma deneyimi/sürecim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
2.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, vavacars dan araç almadan önce nette araştırma yaptığımda çok da detaylı bir bilgi bulamamıştım. Alacak arkadaşlar varsa yardımcı olabilir düşüncesiyle bu konuyu açıyorum.


    Özetle satın alma şu şekilde, aracı nette beğeniyorsunuz, 2.000 tl ön ödeme yapıyorsunuz, kalan miktarı eft/havale ile gönderiyorsunuz, noterden araç alımı ile vekaletname alıp vavacars a mail atıyorsunuz, onlar sizin adınıza alış/satış, plaka değişikliği vs yapıyor. Son olarak teslimat tarihi belirleyip aracı teslim alıyorsunuz.


    Eski aracımı satışa çıkardığımdan beri bi yandan da araç bakıyorum. Sattığım gibi alayım, piyasanın nolacağı belli değil çabuk olayım derdindeydim.


    1 ay kadar önce letgo+, vavacars, dod vs gibi kurumsal sitelere bakmaya başladım. Özellikle vavacars da sahibindendeki ilanlara nazaran daha makul fiyatlar vardı. Ben özellikle astra j kasa, 1.4t veya 1.6cdti bakıyordum. Ve eksper raporları, tüm hataları olsun açıkça belirtilince güven yarattı.


    Nette baktığımda genelde araçlarını satma amacıyla vavacarsa götürenler şikayetçi, düşük fiyat verildiği için. Alış sürecinde okuduğum olumsuz yorumlar ise aracın model 2014 girilmiş ama ruhsatta 2013 imiş, 2014 trafiğe çıkışlı olunca yanlışlıkla 2014 yazılmış. Bir başka araçta esp, yokuş kalkış var yazılmış ancak aslında yok gibi hatalar. Özellikle ben gibi araştıran bir tipseniz zaten bir bakışta araç hangi paket, ne özellikler var biliyorsunuz.


    Bu süreçten sonra siteyi sıkı takibe aldım, herhangi gün herhangi bir saatte toplu olarak ilanlar yükleniyor, ve yüklendiği gibi bir çoğu satılıyor. Size alsatçıların siteyi takip edip ordan aldığını, üstüne ekleyip sahibinden de sattığına yemin edebilirim ama ispatlayamam :)


    Kendi aracım için biriyle anlaşınca siteyi iyice takip etmeye başladım, mantığıma uyan bir araç buldum. ön ödeme yaptım. Ertesi gün kendi aracımın satışını verdim, hatta satış verirken vekaletname işini de hallettim. Ödemenin kalan kısmını, vekaletnameyi vs vavacarsa gönderdim.(22 Nisan)


    25 Nisan pazartesi günü noterden sms geldi satış oldu, e devletten görünüyordu. Ben plaka değişikliği ve ankaradan teslim istedim. İstanbuldan çekici ile getirildi. Normalde ön görülen teslimat 5 mayıs idi ancak 27 Nisan günü teslime hazır olduğuna dair arandım. Ve buna baya sevindim, malum bayram süresi araçsız kalmak zor olacaktı.


    Bu arada her aşamada telefonla bilgi veriliyor, siteden de her aşamayı kargo takip eder gibi görebiliyorsunuz.


    27 Nisan çarşamba günü, eskişehirden hızlı trenle ankaraya gittik. Bizi tren garı önünden aldılar, teslimat noktasına gittik. Gerçekten ilgi alaka süreç çok iyi geçti. Ankara teslimatındaki görevli arkadaşlar gerçekten güleryüzlüydü. Kızıma ufak tefek hediyeler, termos suluk anahtarlık vs gerçekten beklemediğim bir hizmet oldu. Şu anda türkiyede amazon.com.tr ye hayrandım hizmet kalitesi olarak, buna bir de vavacars eklendi.


    Tüm süreç sorunsuz ilerledikçe her an bi pislik çıkacak altından düşüncesi ile korkmadım desen yalan olur.


    Aldığım araç konusuna gelince, tüm her şeyi söylenen gibi çıktı. Sadece eski sahibi araç içinde sigara içmiş, gün içinde ilk defa araca binince o kokuyu alabiliyorsunuz. Onun dışında tüm kusurlar söylendiği gibi ki benim aldığım araçta baya bi göçük vs vardı. Hepsi sitede yazılı olan kusurlardı. He bir tek arka tavan lambası yanmıyor, sanırım ampülü patlamış ve bir de teyp tuşlarından 1-2 tanesine bişey dökülmüş heralde tuşlar basılı kalabiliyor :))


    Benim sahibinden de görüp, bakmaya gittiğim araçlardaki kusurları gördükten sonra, bunlara sorun demek komik oluyor.


    Tabi biraz takıntılı biri olduğumdan içim rahat etmedi, detaylı bir ekspertiz yaptırdım sonradan. Birebir aynı çıktı ki vavacarsın eksper raporu daha detaylı ve daha çok kusur var. Benim elimdeki raporda çok çok daha az kusur gözüküyor :))


    Kendimce elm327 ile km kontrolü, arıza kaydı vs vs baktım onlarda da sıkıntı yok.


    Araç daha yeni, 1-2 günlük süreçte bir sıkıntısını görmedin, inş da sorunsuz kullanırız.


    Bu arada vavacars ın gördüğüm eksiklikleri;

    -aracı görmeden alıyorsunuz, inceleme fırsatınız yok. ancak size 14gün iade garantisi veriyor.

    -her müşteri temsilcisini aradığınızda farklı biri çıkıyor, hepsine baştan durumu anlatmak can sıkıcı olabiliyor

    -1yıl/25.000km garantisi var, ancak araç almadan müşteri temsilcisi yetkili servis demişti, araç tesliminde anlaşmalı oldukları yetkili servis olduğunu öğrendim(eskişehir için bosch car servis)

    -araç tesliminde aracı tanıtma gibi bir durum olmadı, eski aracımda yarıotomatik olduğu için sorunsuz kullandım ama bilmeyen biri de olabilir. En azından ufak bir tanıtım yapılabilir. Ben teslim alırken bayram öncesi olduğu için çok yoğunlardı belki o sebepten olabilir.



    Benim deneyimim bu şekilde, benim şansıma mı süreç böyle ilerledi bilmiyorum ama ben çok memnun kaldım. 2. bir araç alımında kesinlikle ilk bakacağım vavacars olur. Bu hizmet kalitesi böyle devam eder mi, sonradan bozarlar mı bilemem.








  • Ben ispatlayayim hemen.

    1021239629 Bu araç 2 ay önce 550bine vavacarstaydi, rezerve yaptım ama sonra vazgeçtim.

    Şimdi galeride 125bin daha yükseğine ilanda.

    4*4 suvları takip ediyorum.Geçenlerde dolu crv, jeep cherokee falan vardı, hepsi gitmiş. Uygun satıyorlar gerçekten, sirkülasyon hızlı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandx -- 29 Nisan 2022; 16:56:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vavacars çok yakında sahibinden tekeline son vericek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blasko77 kullanıcısına yanıt

    O kadar hoşaf olmuş arabalar ne olacak? Vavacars vs almıyor pert araç


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • commandx C kullanıcısına yanıt

    Hocam zaten almayacak yeni bir site kurucak ordan vericek haşatcılar😁


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teslimat görevlilerinin o kadar ilgi ve alakalı olmalarının nedeni anahtar parasıdır.

  • Araçları guzel fiyatları da iyi. Sahibinden çöplüğüne , dolandırıcılarına bakacağıma burdan alırım aracı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi ekip çıkma orjinal parçalarla burada arabaları makyajlıyor diyorlar.


    Aracı satın almadan önce görmemeyi kabul edemem, blok patlaksa, dikişile tutturduysan, yağ katkılıysa ben nereden bileceğim?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.