Şimdi Ara

Varikosel ameliyatı oldum. Bilgi almak isteyenler buyurun. (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir (3 Mobil) - 9 Masaüstü3 Mobil
5 sn
361
Cevap
16
Favori
352.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benden ameliyat olalı 12 gün oldu genel anestezi istedim özellikle 4 saat sürmüş tamamen uyanmam dahil çift taraflı oldum şuan sadece dikiş yerlerinde şişlikler var testislerde hiç ağrı hissetmedim sadede kesi yerleri ve göbek alt kısmında zorlama oluyor du ilk 3 4 gün sonra rahatlıyor artık ameliyat sonrası kendi isteğim le 4 saarit sonra hastaneden çıkış yaptım yürüyerek


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler merhaba. bende de sağ tarafta ağrı oluyor. sol taraf ile oynasamda hiç acı felan yok. damarlar kalın gibi geliyor elime. sol taraf ile ilgili hiç sıkıntım olmadı. hastaneye gideceğim fakat önceden buraya bir sormak istedim.

  • Bendede çok uzun zamandır var.önceden etkilemiyordu.ama artık hem testesteron hemde sperm sayımı ciddi sekilde etkilediğini gördük.sanırım çok yakında ameliyat olacağım. Doktor doppler verdi. İstanbul anadolu yakasında doktor veya hastane tavsiyesi alabilirim. Yada ameliyat olanlardan tavsiyeler alabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozanelly -- 6 Şubat 2022; 0:24:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaklaşık 10 gün önce varikosel ameliyatı oldum . Bilgi paylaşmak isterim olmak isteyenlerle . Varikosel 1 seviyeydi ilk seviye yani . Ağrı felan yoktu elhamdulillah. Evliyim o yüzden oldum . Sorusu olan varsa birbirimize yardımcı olabiliriz . Erkeklerin o bölgeden muayene olmak için çekinmesi gereken hiiiiççç bişey yok korkmadan çekinmeden muayene olun . En ufak bi ağrı bile hissediyorsanız olun muhakkak .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bekarım. Varikosel sebebiyle üroloğa gittim ve verdiğim sperm testinde azosperm(sperm yokluğu, varikoselden bağımsız)çıktım. Bitik durumdayım, bütün hayatım değişti.

    Kimi doktorlar evlenince gelirsin şimdi kafanı karıştırma diyormuş, keşke benim doktorum da böyle deseydi. Nasıl olsa varikosel değerleri etkilese de ameliyatla düzelen bir şey(ki o kadar kolay etkilemiyor). Ancak benim gibi var olan başka bir sorununuz ortaya çıkarsa bekar biri olarak hayatınız değişir. Evli olsam eşimle tedavilere başvurabilirdik ama şimdi muhtemelen hiç evlenemeyeceğim.

    Ergenlik döneminde testis gelişimini etkileyebileceği için küçük yaş grubunu hariç tutuyorum, bekar arkadaşlar için durumumu paylaştım. Sperm testinin böyle bir sonucu da var o yüzden 2 kere düşünün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece Bir Kul kullanıcısına yanıt
    Baya süre geçti ameliyatı olalı. Damarlanma hala hissediyorum ve fazla zorlayınca sızlama oluyor. Herhangi bir sperm testi yapmadım. Evlenmek nasip olursa o zamana kalsın diye düşünüyorum. Zamanım yok okul okuyorum o da ayrı bir neden. Ağrı sızı ,yorulunca , ilişkiye girerseniz veya masturbasyonla illa oluyor onu söyleyeyim. Baş ağrısı olmuyor demiştim ilk zamanlarda, fakat yaklaşık 1 ay hafif ama rahatsız edici baş ağrısı oldu. Vücudu traş ederken o bölgede hala hassasiyet hissediyorum. Doktor ol dedi oldum ama kafam rahatlamadı tam anlamıyla. Kesin olan birşey varki her gün daha iyiye gidiyor. Ama tamamen iyileşme süresi 1-2ay değil kesinlikle. Allah bu hastalığı kimseye vermesin, verdiğine de şifa versin İnşallah. Spordan felan soğudum, genetik faktör çok önemliymiş bu hastalıkta. Herkeste spor yapınca ortaya çıkmıyor yani. Uzun zaman sonra yazmak istedim. Ameliyat olmak isteyenler korkmasın, 5 saatlik olay. Kesinlikle iyi bir doktorda olun derim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Merhaba. Bu ameliyatı çift taraflı oldum. Sağ testis biraz şiş ve ileride duruyor. Ayrıca sanki birisi testisimi çekiyor gibi ağrıyor. Bu geçici bişey mi?

  • Arkadaşlar herkese geçmiş olsun. Çift taraflı varikosel ameliyatı olduktan sonra tam 2 hafta geçti. Asıl ciddi sorun sol tarafta vardı ama hazır olmuşken çift taraflı oldum. Sağ tarafta da diğerine göre küçük olsa da mevcuttu çünkü. İlginçtir sol tarafta hiç testis ağrısı olmadı ama 2 haftadır tam anlamı ile geçmeyen sağ tarafta testis ağrısı var. Sanki testisim sıkışmış ya da birisi testisimi çekiyor gibi bir ağrı. Ayrıca zaman zaman testisim şiş gibi ileride duruyor. Bugün doktora kontrole gittim, elle muayene etti. Kan pıhtılaşması ve benzeri bir takım sorunlar yok dedi. Bahsettiğim ağrının da geçeceğini düşünüyor. Elle muayenede bir sorun yok dedi yani. Ben ameliyat kesit noktasındaki ağrıyı çok çekmiyorum ama sağ testisim nedense yürümeme bile engel oluyor. Sabahları ağrı oluyor. Yani testisime top vurmuşda ağrıyor gibi bir ağrı bu. Ayrıca spinal anestezi sonrasında bel bölgemde bel fıtığı gibi ağrı var. Bu sorunların tamamen geçmesi 1 ayı buluyor mu? Kalıcı bir ağrı olmasından korkuyorum. Özellikle testisteki bu ağrı çok düşündürüyor





  • arkadaşlar dün sol varikosel ameliyatı oldum. Ayağa kalkıp yürüyebiliyorum fakat sol ayağımın arkasında çekme oluyor adım atarken düzgün adım atamıyorum yani . önceden ameliyat olanlar böyle bi durumla karşılaştı mı

  • Osmosman O kullanıcısına yanıt

    Merhaba hangi hastahanede olmuştunuz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.5 yıl önce Sol varikosel ameliyatı oldum. ameliyat bölgem de hassasiyet var düzelmeyecek gibi duruyor ve damarlar hala ele geliyor. Sızlama az da olsa var. Sperm değeri düzelmeye başlamıştı ama şuanda ne durumda bilmiyorum. Benim ameliyat sonrası sürecim çok kötü geçti. Daha detaylı öğrenmek isteyen olursa yardımcı olurum. Ama her şeyden önce doktorunuzu iyi seçin.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • zazman kullanıcısına yanıt

    Benimde çift taraflı varikosel sonrası sağ tarafımda önceden hiç var olmayan ama ameliyat sonrası hiç geçmeyen bir ağrı miras kaldı. Malesef geçmiyor

  • arkadaşlar varikosel ameliyatı olup da testosteron seviyesinde artış olan var mı acaba

  • Arkadaşlar ben olalı 1 hafta oldu. Günlük yaşantımda sorun yok. Ağrı sızı kalmadı ama dikiş yerindeki şişlik hala geçmedi. Sol tarafa doğru artar bir şişlik var ameliyat yerinde. Sizce normal mi? İltihap falan mı kaptı diye endişe ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zazman kullanıcısına yanıt

    Durumun nasıl suan?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 18 yaşımdayım 2023 mart ayında varikosel teşhisi kondu fakat 15 yaşımdan beri olduğunu düşünüyorum. 2,5 seneye yakındır vücut geliştirme yapıyorum ve pek çok spor dalını amatör olarak yaptım, merak edenler için boyum 181 kilom ise 87 88 civarında tükeniş odaklı yoğun şiddetli antrenmanlar yapıyorum (bench 125, Incline db press 44 ile giriyorum full stack lat pulldown ile sete giriyorum) gel gelelim vücut geliştirme varikoseli ilerletir mi arkadaşlar ben vücut geliştirme yapmıyorken de varikosel vardı vücut geliştirme yaptığım için olmadı 9 ay önce sperm testi vermiştim değerlerin iyi olduğunu söyledi doktor geçen ayda verdim değerler daha da iyi geldi morfoloji 4ten 76 ya çıktı hareketlilik 29 dan 52ye çıktı sayıda pek bir değişme yok 1ml de 61milyondan 63milyona çıktı total sperm ise 97milyondan 163 milyona çıktı. Bu sıralar çok ağır antrenman yapıyordum ve ona rağmen değerler arttı (beslenmeninde büyük rolü vardır) arkadaşlar öncelikle antrenmanlarınızda abdominal bölgenizi çok çalıştırmayan hareketler yapmanız lazım ve en önemlisi zorlandığınız yerde nefes vermeniz lazım eğer nefesinizi tutarsanız damarlar genişler ve bu doğrudan varise, varikosele sebep olur. Deadlift squat gibi hareketler yapmayın ben yaklaşık 6 aydır bacak çalışmıyorum fakat makineler ile çalışırsanız herhangi bir sıkıntı olmaz benim bacaklarım istediğim büyüklükte diye çalışmıyorum. Gel gelelim testosteron seviyesini düşürür mü, evet düşürür ama bu çok az bir miktar (800 çıkması gerekirken 730 falan çıkar) testosteron esnek bir hormondur hızlıca artıp hızlıca düşebilir beslenme uyku gibi faktörler varikosele nazaran çok daha önemli faktörlerdir. Çok hızlı kilo alıp verme durumları varikoseli ilerletebilir buna dikkat etmelisiniz genel olarak ciddi bir problem yok bende ne ağrı ne sızı var hiç bir negatif etkisinde görmedim göreceğimi de sanmıyorum internet üzerinde varikosel ve vücut geliştirme ile ilgili adam akıllı yazı bulamadım o yüzden paylaşmak istedim, sağlıcakla kalın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sarperro -- 15 Şubat 2024; 22:45:3 >




  • hocam merhabalar daha önce vücut geliştirme yapıp bu hastalıktan sonra devam edenler neler yaptı ve nüks ettirdi mi rica etsem bizi bilgilendirebilir mi

  • bende de varikosel var ağrım çok fazla yok ama sperm değerlerim düşük özellikle ileri hareketlilik çok az. ameliyat olsam mı diye düşünüyorum bir kaç yorum okudum ameliyat daha kötü yapıyor diye, değerleri düzeltmenin yanı sıra daha da düşürdüğünü duydum. daha önce olanlar sperm değerlerinde nasıl bir değişim olduğunu yazabilirler mi acaba. bir de mikrocerrahi yapan devlet hastanelerini nereden öğrenebilirim.

  • Merhaba varikosel ameliyatı olan biri olaraktan konuşuyorum

    Varikosel teşhisiniz Grace 3 veya grade 4 ise bununla birlikte değerler de 10 milyon toplam sperm sayısının Altındaysa kesinlikle ama kesinlikle ameliyat olunmalı


    Ben evlilik sonrası çocuk istediğimiz için varikoseli fark ettim ilk testimde 14 milyon sınırda idi grade 4 çapında varikosel varmış dedi doktor çekilen ultrason sonrasında ilaç yazdı proxid Plas diye bir ilaç sperm değerlerini yükseltmesi için etkili bir ilacmis ama bende yaramadı aksine değerler 7 milyona kadar düştü. (değerleri bu ilaçla yükselen kişiler de var ama )


    Sonrasında hemen ameliyat kararı aldım Kasım 2022 de araştırma hastanesinde ameliyat oldum acele etmedim sperm testini doktor 6 ay sonra istemesine rağmen ben 8 ay sonra verdim ve sonuçlar gerçekten çok yükselmişti 7 milyona düşen sperm sayısı 46 milyona kadar çıkmıştı Total sayı ise 71 den 351 milyona çıkmıştı morfoloji 4 den beşe kadar yükseldi mikro cerrahi ameliyatı benim olduğum devlet hastanesi yapmıyordu normal eski düzen gözle damar bağlama şeklinde ameliyat oldum basit bir ameliyat 40 dakka sürdü ertesi gün taburcu oldum aracımı kendim sürerek eve gittim çok sgrilitbir süreç değil sadece 4 gün dinlenmek yeterli bence




    Ve mutlu sona Rabbimin izniyle ulaştık şuan 3 haftalık bir bebeğimiz var Rabbim isteyen herkese versin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ömerkarayaz Ö kullanıcısına yanıt

    maşallah, rabbim çocuğunuza sağlık sıhhat afiyet versin.


    hocam hiç takviye gıda veya başka bir şey karışım vs kullandınız mı

  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.