Şimdi Ara

Vantilatörün elektrik kesildikten sonra kendi kendine çalışması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Odaya tavan vantilatörü almıştım Koçtaştan. Yalnız en basit kumandasız versiyonun aldım. O zamanlar benim aldığım 250 lira iken, kumandalılar 500 liradan başlıyordu. Ben 40 liraya avize kumandası denilen aletlerden alıp bağladım. 300 liraya kumandalı tavan vanilatörüm olmuş oldu

    aldığım vantilatör şu:

    Vantilatörün elektrik kesildikten sonra kendi kendine çalışması
    https://www.koctas.com.tr/colours-eko-tavan-vantilatoru-beyaz-kanat/p/2000032537

    kumanda ise şu:
    Vantilatörün elektrik kesildikten sonra kendi kendine çalışması
    https://urun.n11.com/otomasyon-ve-kontrol-urunleri/ack-uzaktan-2li-avize-kumandasi-1000w220v-ack-ay30-00110-P336438154

    Elektrikler kesilip tekrar geldiğinde pervane çalışmaya başlıyor. Ama yalnız pervane. Mesela vantilatöre bağlı lamba çalışmıyor nedense. Muhtemelen bağladığım kablolarla alakalı bişey. Ben bunu nasıl iptal edebilirim. Elektrik kesilip geri geldiğinde pervane çalışmasın istiyorum.

    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nighty -- 13 Mayıs 2020; 16:5:57 >



  • Merhaba. Rölelerin normalde açık normalde kapalı uçları bulunur. Eğer ki bu kontrolcüde uçlar o şekilde farklı farklı ise size tavsiyem normalde açık kısmına bağlamanız yani röle devrede değilken çalışmayacak şekilde. Ama lamba yanmıyor demeniz kafamı karıştırdı. Aynı hatta mı bağlı pervane ile lamba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TeslanınKalfası kullanıcısına yanıt
    Hocam cevap için teşekkürler. Fazla uç yoktu, hali hazırda olanlara bağladım zaten. Lamba yanmıyor ile kastım şu: elektrik kesilip tekrar geldiğinde aynı yere bağlı olmasına rağmen pervanenin çalışıp gece lambasının çalışmaması.
  • nighty kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Anladım hocam demek istediğinizi. Yani pervane ve lamba kapalıyken elektrik gidip geldiği anda mı başlıyor çalışmaya. Yoksa zaten çalışırken elektrik gidp geldiği anda lamba sönüyor pervane çalışmaya devam ediyor şeklinde mi? Bir de şunu sormak istiyorum o kumanda kutusunun içinde açıp kapama yapınca tık tık şeklinde röle açılıp kapanma sesi geliyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TeslanınKalfası kullanıcısına yanıt
    Hocam her ikisi de kapalı olduğu durumda, elektrik kesilip geri gelince sadece pervane açılıyor. Lamba açılmıyor.

    Röle sesi ise her ikisinde de geliyor.
  • nighty kullanıcısına yanıt
    Hocam bir de şunu sormak istiyorum elektrik gidip geldikten sadece pervane çalışıyor iken kumandadan açma tuşuna basınca tepki oluyor mu? Yani lamba da yanmaya başlıyor mu ? Biraz çok soru sordum kusura bakmayın :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TeslanınKalfası kullanıcısına yanıt
    önemli değil hocam ne demek :) Evet yanıyor lamba.
  • nighty kullanıcısına yanıt
    Ozaman benim tahminim yanlış hocam. Röle devreye girmiyormuş elektrik gidip gelince. Buna rağmen neden çalışıyor bilemedim. Belki bilen arkadaş çıkar. Umarım çözersiniz hocam😊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyvallah hocam, teşekkür ederim. Şimdilik uzun süre evden uzakklaşacak olursak bağlı olduğu şalteri kapatma çözümünü bulduk. Biz yokken elektrik kesilip gelirse boşuna çalışmasın diye.
  • Koçtaş'tanhttps://www.koctas.com.tr/colours-hanki-tavan-vantilatoru-gri-kanat/p/2000029752 Colours Hanki model, uzaktan kumandalı tavan vantilatörü aldım. Elektrikler gidip gelince pervane çalışmıyor ama üzerindeki aydınlatma lambası otomatik yanıyor. Kumandadan aydınlatmayı kapatmamız gerekiyor. Elektrik gece gidip gelirse sabah ışığı açık buluyoruz. Elektrik gidip gelince ışığın yanmamasını sağlayacak bir modifikasyon nasıl yapılır acaba?
    Teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yBaki06 Y kullanıcısına yanıt

    Hocam aynı üründen bende de var, aynı sorunu yaşıyorum. Elektrik girip geldiğinde lamba yanmaya başlıyor. Siz çözüm bulabildiniz mi?

  • Çözüm bulan?

  • Çözümü yok gibi. Olay kumanda sisteminin tasarımından kaynaklanıyor. Cihaz tasarlanırken kumanda kaybolursa bile bir şekilde çalıştırabilsin diye manuel bir yöntem eklenmiş. 3 butonlu kumandasistemde mesela elektriği bir kere kesince 1 numaralı düğme, 2 kere hızlıca kesince 2. düğme, 3 kere kesince de 3. düğme basılmış olacak şekilde ayarlanmış. Böylece kumand kaybolsa bile en azından bağlı olduğu cihazı bir şekilde çalıştırabilmeniz hedeflenmiş.


    Tabi elektrik kesilip gelince de sistem otomatik çalışmaya başlıyor. Bunun bir çözümü yok yani malesef. Piyasada "avize kumandası" diye satılan aletlerin yapısı bu şekilde.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.