Şimdi Ara

Van'da 5.6'lık deprem OTELLER YIKILDI YETER BU NE İŞDİR ALLAHIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Van'da 5.6'lık deprem

    23 Ekim'de 7,2'nin vurduğu Van'da bu kez 5,6 yıkım getirdi... Hasarlı binalar, yardım ekiplerinin de kaldığı oteller yıkıldı, Türkiye ayağa kalktı... Can kaybının 100'ü bulmasından endişe ediliyor...

    Van'da bu kez 5,6 şoku. Dün akşam meydana gelen sarsıntı yaralarını sarmaya çalışan kenti bir kez daha yıktı... Van, salı akşamı merkez üssü Van Gölü olan 5,5'lik depremle panik yaşamıştı. Dün ise saat 21.23 sıralarında merkezi Edremit İlçesi olan 5,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 7 dakika sonra ise kent bu kez 4.5'le sallandı.
    ENKAZDA CAN PAZARI: Depremde, Van merkezde gazeteciler, Kızılay ve arama kurtarma ekiplerinin kaldığı 6 katlı Bayram Otel ile Aslan Otel ve bir dershanenin de aralarında bulunduğu 25 yapı yıkıldı. Bayram Otel'de 70 kişinin kaldığı öğrenildi. Binalardan 21'inin boş olduğu açıklandı. Deprem sonrası enkazlarda can pazarı başladı. Arama kurtarma timleri bölgeye sevk edildi. İki otelin enkazından 15 kişi sağ kurtarıldı. Enkaz altında kalanların sayısının 100 kadar olduğu öne sürüldü.
    YİNE ALARMA GEÇİLDİ: Erciş'te görevli 30'a yakın ambulans ve UMKE aracı Van'a gönderildi. Bakanlık tarafından Erciş'te kurulan sahra hastanesi alarma geçti. Deprem sonrası Van'da elektriklerin kesildiği, ilk anda Van Havaalanı'nın faaliyet gösteremediği öğrenildi.
    EDREMİT'TE HASAR YOK: Merkez üssü Edremit İlçesi'nde ise hasar oluşmadığı gözlendi. Uzmanlar, nedenini Edremit'in yer olarak sağlamlığına ve binaların iyi yapılmış olmasına bağladı.
    OKULLAR 5 ARALIK'A KADAR TATİL: Van'da yaşanan 5.6 büyüklüğündeki son depremin ardından Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer daha önce 14 Kasım'da açılacağı belirtilen okulların eğitime 5 Aralık'ta başlayacağını duyurdu.
    HASAR TESPİT BUGÜNMÜŞ: Kızılay ülke genelindeki lojistik depolarda bulunan 15 bin çadırın araçlara yüklenmesi emri verdi. NTV'ye bağlanan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ise 'İnşallah can kaybı fazla olmaz diye umuyoruz ama biz her ihtimale karşı en ivedi şekilde tedbirler almak durumundayız'' dedi. Bugün için 300 kişilik personelin kesin hasar tespiti için bölgeye hareket etmesinin planladığını belirten Atalay, 5.6 sonrası yeni bir hasar tespit çalışmasının başlatılacağını bildirdi.

    47 YILLIK BAYRAM BAYRAMDA ÇÖKTÜ
    47 yıllık Bayram Oteli geçen yıl 1 milyon dolara restore edilmişti. Giydirme yapılan bina 5.6'ya dayanamadı. Haziran ayında vefat eden Mehmet Sıddık Bayram'a ait olduğu belirtilen otel oğlu tarafından işletiliyordu. Otel, 1970'li yıllarda İran Şahı Rıza Pehlevi ve 5'inci Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay gibi çok sayıda devlet adamını ağırlamıştı.

    Kandilli: Artçı değil
    BOĞAZİÇİ Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi (UDİM) Müdürü Doğan KALAFAT: Bu yapılar büyük deprem sonrası hasar gören yapılar. Üzücü olan 5.6 şiddetindeki bir depremin yıkıma, can kaybına mal olması. Depreme dayanıklı yapılmış olsalar, bu deprem hasara neden olmazdı.
    - 3 HAFTAYA DİKKAT: Can kaybı 70-80 civarında olacaktır. Bölgedeki aktif olan faylar etkilenmiş durumda. Bölgenin olağan depremselliği tamamen davranış şekli değiştirmiş durumda. Bu son olan farklı bir deprem ve 10 tane artçısı oldu. Ümit ediyoruz ki başka fay kalmasın. Önümüzde 3 hafta var bu çok önemli.
    - FARKLI FAY KIRILDI: Deprem Uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz 'Gevaş ve Edremit bölgesinden geçen farklı bir fayın kırılmasıyla meydana geldiğini değerlendiriyoruz' diye konuştu.
    - ŞİDDETİ 6: Enstitü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik ise 'İlk depremin yarattığı şiddet 7-8 civarındaydı. Bu depreminki 6 civarında' dedi.



    kaynakhttp://www.aksam.com.tr/vanda-5.6lik-deprem--77986h.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xLasper -- 10 Kasım 2011; 2:56:33 >







  • Hele bi sakin ol yeğen başlığı bile doğru yazamamış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: G N R

    Hele bi sakin ol yeğen başlığı bile doğru yazamamış.

    ne olacak kardeşim yeter artık sıktı her gun yenı bişi yahudiler dünyayı yönetsın bizde ölelım hakmılan bu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.