Şimdi Ara

Vampyr (2018) [PC ANA KONU] (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
3
Favori
8.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • iyi birisiydim kullanıcısına yanıt
    Dövüş mekaniklerini hızlandıran benim gördüğüm sadece bi tane ultimate yeteneği var. Kullandığımızda kontrol tamamen karaktere geçiyor ve etraftaki tüm düşmanlara seri bi şekilde pençe atıyor. Onun dışında hıza etki etmesi için 'saber' denen kılıçlar kullanılabilir, bunlarla kombo yapılabiliyor. İlk başta bana da dövüş sıkıntılı geldi ama atmosferin ve diyalogların yüzü suyu hürmetine devam ettim. Şuan pek yorucu gelmiyor alıştım ama vatandaşların kanını emip karakteri geliştirmezsen boss kapışmaları 15dk sürüyor orta zorlukta. O yüzden önüme geleni yemeye başladım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunda diyalog geçme problemi vardı, komple konuşmayı geçiyordu. Hala öyle mi ? Sırf bu yüzden oynamayı bırakmıştım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar biraz saçma bir sooru ama nasıl silah felan değiştirebiliyoz
  • Bilgisayarda oynamanın değerini bilin o ses hacı öyle.


  • Hiç adını sanını duymadığım oyunu epic ücretsiz verince öğrenmiş oldum ve oyuna başladım.

    Bu tarz vampir oyunu oynadığımı hemen hemen hiç hatırlamıyorum sanırım ilk rpg vampir oyunum bu.

    Oyun aslında tam sevdiğim tarzda bol diyalog kimin yaşayıp yaşamayacağına sadece sen karar veriyorsun oyundaki bütün karakterlerle sohbet edip aslında onların ruhlarına dokunuyorsun.Kötü ve iyi karakterler mevcut kimin yaşayıp kimin yaşamayacağına karar vermek tamamen senin elinde.

    Ama bir sorun var diyaloglar bir yerden sonra çok uzadığı için sıkıyor geçmek istediğinde komple konuşmayı geçiyor bu seferde hikayenin akışı kopuyor oturup tüm diyaloglarını dinlemek yormaya başlıyor oyundan kopartıyor en azından bir tuşa bastığımda karakterin söylediği tüm diyaloğu görüp kendim okusam çok daha güzel olacağını düşünüyorum.

    Bir diğer sorun sığınağı buldum ama sonra ışınlanamıyorum her yere koşarak gitmek zorundayım bu çok kötü.haritanın başında haritanın sonunda bir görev çıkınca koş babam koş.

    Uyuduk ertesi gece uyandık bir bakıyorsun herkes hasta olmuş b üstüne üstlük haritadaki yaratıklar yeniden çıkmış ışınlanamadığın için tekrar tekrar aynı yaratıkları kesiyorsun doğru dürüst exp vermediği için fuzuli iş gibi geliyor.Mümkün mertebe çok görev yapıp çok exp kasıp ondan sonra uyumak gerekiyor.

    Ancak oyunda bir ipucu var ne kadar çok kan içersen kana susamışlığın o kadar artar.Ama şehirdeki vatandaşlara dokunmadan oynamaya çalışırsan oyun aşırı zorlaşıyor.Denedim basit bossu indirmek bile 10 dk sürüyor.Mecbur katliam yapılacak gibi görünüyor.

    Oyunun bir diğer gerekeni sağlam lootlama köşe buçak neresi varsa aramak gerekiyor çünkü bazı görevleri ve ipuçlarını çöp tenekelerinde bulduğunuz mektuplar tetikliyor.İlaç içinde aynı hastanede devamlı köşe bucak araştırıp bileşenleri toplayıp ilaç yapmak zorunluluk gibi birşey.


    Oyun aslında güzel ufak tefek dediğim eksiklikler giderilse çok iyi bir potansiyeli var.

    Oyun mekaniği biraz sıkıntılı alışınca oynanıyor bana göre keyifli tavsiye ederim.





  • Uzun süredir oynayacağım diye yüklü beklettiğim oyunu sonunda bitirdim.


    Öncelikle ne kadar uzun bir oyunmuş yahu. 45 saatin sonunda bitirebildim oyunu. Bunda en zor seviyede oynamam ve bazı kasıntı bosslarda takılmamın da etkisi var tabii.

    Oyun sevdiğim bir dönem Viktorya Dönemi(Daha doğrusu sonrası) İngiltere'sinde geçiyor. O kasvetli şehri, soğuk insanlarını falan gerçekmiş gibi hissediyorsunuz. Tabii bunda oyunun AA olması da var. Şaka bir yana savaştan yeni çıkmış bir ülkeyi, İspanyol Gribi gibi çağın vebasını falan gayet başarılı anlatmışlar. Fransız bir yapımcı firmanın Londra ve Çağını bu şekilde gerçekçi tasvir etmesi şaşırttı.


    Yapımcı firma demişken Vampir folkloründen yararlanarak kendilerine başarılı bir Lore oluşturmaları ilgimi çekti. Devam veya prequel oyunlarına açık bir evren yaratmışlar. Umarım da devam ettirirler.

    Oyundaki karakterler özenle yaratılmış. Birde İngiliz asaleti de karakterlere yansıyınca piyes gibi bize garip ama eğlenceli gelen konuşmalar yazılmış. Sevdiceğimiz bile Maaa diyırrr diyerek dolaşıyor. 


    Oyun RPG, daha doğrusu yarı-RPG olarak yapıldığı için yaptığınız en ufak seçimlerin bile oyuna ve dünyasına etki ettiğini görmek gayet yerinde olmuş. Bazı seçimlerde A mı desem, B mi desem diye 3-5 dakika düşünmedim değil.  Ne kadar olumlu bir seçimde bulundum diye düşünseniz de sonuçlarını acımasızca yüzünüze vurabiliyor oyun. O yüzden uyumayın. 


    Gelelim olumsuz taraflarına. Öncelikle oyun AA diye bağırıyor desek yeridir. Bazı yerler çok kaliteli işlenmiş, bazı kısımlar ise basite kaçmış.

    Combatlar aşırı derecede vasat geldi. Skill kullanımı zevksiz, melee kullanımı basit. Bir süre sonra açık Dünya'da yol kesenleri transit geçer olmuştum. FPS dropları, grafiksel buglar falan hak getire. Indie bir yapımım ben diyor direk. Keşke biraz daha üzerine düşselerdi. Sağlık olsun.


    Günün sonunda uzun süredir beklettiğim bir oyundan memnun şekilde ayrıldım. Bunda gizli İngiliz asaletine  sahip olmanın da etkisi var tabii. 

    Remember Me, Life is Strange gibi başarılı yapımlara imza atan firma yine kalitesini göstermiş. Dediğim gibi combatı düzeltilmiş devam oyununu kesinlikle bekliyorum. Good Day Sir! 





  • bu oyunun çok hakkı yendi ya. Vampire Bloodlines dan sonra vampir temalı doğru düzgün bir bu oyun var anasını satayım  

  • Oyun kıtlığında steamde göz atarken denk geldim. İşten kalan vakitlerden dolayı anca bitirebildim. Son derece güzel,akıcı bir hikaye örgüsü ve atmosfer sunuyor size.Oyunu almadan önce youtube videolarında combat yönünden eleştirilmiş. Combat kısmına biraz zaman verirseniz rahatlıkla alışırsınız. Oyunda bulunan diyaloglar,her karakter içinde farklı bir hikaye barındırmakta ve özenle yazıldığı belli. Oyunda edindiğimiz tecrübe puanlarını Londra'nın bazı sığınak noktalarında yatağımızda uyuyarak alıyoruz. Uyuyunca ertesi gece uyanıyoruz ve zaman geçtiği için bazı kasaba gibi yerlerin ve içinde bulunan karakterlerin sağlık durumu ve karakterlere ait görevler kaybolabiliyor. Bu skilleri almadan önce durumu kritik etmeniz gerekiyor. Ben her 7-8k xp biriktirince skilleri açtım genelde. Ayrıca bazı yerlerde zor durumda olan karakterlere yardım edilebilen görevler. O karakterler gördükten sonra yine uyursanız, karakter ertesi gün ölüyorlar. Ben bitirirken oyunu toplamda 1 kişi öldü. O da bu nedenle. Oyunda yaratık kesmeye devamlı odaklanmayın. Karakterler hakkında ipucuları ve onların görevleri skill almak için yetiyor. Steamde 38TL'ye beklediğimden fazla keyif alarak bitireceğimi tahmin etmiyordum.





  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.