Şimdi Ara

Vakıfbank Platinum Plus / Platinum Plus Metal kartlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: engyn , engyn , erdinc104 , istanbul615 , istanbul615 Daha Az
5 Kayıtlı Üye (3 Mobil) ve 6 Misafir (2 Mobil) - 6 Masaüstü5 Mobil
5 sn
5.705
Cevap
380
Favori
631.353
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Milplus & Milplus platinum kartlar x2 katsayısı, birikmeyen ve süreli wordpuanları ile Vakıfbank'ın Platinum Plus ve Platninum plus metal kartlardan farklı olduğu için artık aynı başlık altında devam edemezdi çünkü verilen bilgiler yanıltıcı ve kafa karıştırıcı olabilirdi. Bu yüzden bu sayfayı başlattık ve Platinum Plus & Platinum Plus Metal kart avantajlarını bu sayfa altında paylaşmayı umuyoruz.




  • Hocam eksi 4000’den kastınız nedir tam olarak avanspuan kullanımı mı?


    Siz kart kullanımını biliyorsunuzdur belki ama ben genel olarak bu başlığı takip edenler için detaylıca yazmaya çalışayım.


    Şu konuyu bir netleştirelim artık. Her iki kartın ana özelliği ve avantajları bir nevi tatil kartı olmalarından geliyor. Yani bu amaçla kullanılacaksa iki kart avantajlıdır yoksa puan toplayım gideyim markette harcayım derseniz bence doğru adres bu kartlar değil. Bu kartların amacı puan biriksin ben de bunlarla tatilin bir kısmını halledeyim şeklindedir.


    Hem Platinum Plus’ta hem de Metal kartta uçak bileti, otel ve tur alışverişlerinde 4000 tl avans puan kullanımı vardır. Platinum plus katsayı olarak üçle çarpıldığı için bu 4000 puan 12000 tl’ye denk geliyor. Yani 20.000 tl’lik bir otel rezervasyonu yaptığınızı varsayalım 4000 avans puan kullanırsanız kartınızdan 4000 puan + 8.000 tl çekilir. Sizden de bir sene boyunca 4000 puanı toplamanızı ister. Toplarsanız ne ala. Tatilinizi 8.000 tl’ye yapmış olursunuz. Hiç toplamazsanız, bir sene sonra kredi kartınıza 12 bin tl borç yansır. 3500 puan topladınız diyelim, o zaman kredi kartınıza kalan 500 puanın üçle çarpılmış hali olan 1500 tl borç yansır.


    Metal kartta da durum üstte anlattığımın aynısı sadece katsayı 4. Yani aynı 20.000 tl’lik oteli metal kartla alsanız ve 4000 avans puan kullansanız bu sefer 16.000 tl puanlardan karşılanacağı için kredi kartınızdan geriye kalan 4000 tl çekilir. Tabi metal kartta bir sene boyunca kapatılamayan avans puanlar 4 ile çarpılarak karta borç olarak yansıtılır.


    Ben hiç avans falan uğraşmak istemiyorum diyenler de karta yüklenen puanları herhangi bir yerde kullanmadan biriktirirse doğrudan biriken puanları tatil için kullanabilirler. Mesela şimdiden puan toplanmaya başlandı ve haziran ayına kadar 2200 tl puan toplandı. Bu şu demektir. Bu puanı toplayan arkadaş platinum plus sahibi ise bu puanlar karşılığında 6600 tl’lik bir uçak bileti ya da otel ödemesi yapabilir. Metal kart sahibi ise 8800 tl’lik ödemeyi bu puanlarla yapabilir.


    Yalnız puan biriktirmek sonra alışveriş yapmak doğru bir yol mu emin değilim. Ben yıllar önce adios kullanırken 3500 tl puan toplamıştım ama bu puanlar zaman geçtikçe her şeyin maliyetinin artmasıyla katlı kullanıldığında bile değerini çok kaybetmiş oldu. Bir daha da o yolu izlemedim. Avans kullanıp borçlan sonra biriktir mantığı oldu bende. Yalnız burada da şöyle bir detay var. Ben de sonradan öğrendim. 4000 avans puan kullandık diyelim. 3 ayda 1500 puan topladık borcumuz da 2500 puan kaldı diyelim. Geri toplanan 1500 avans puanı başka bir şey kullanayım diyemiyorsunuz. Avans puan kullanım miktarı kaç olursa olsun bir daha avans puan kullanabilmek için ilk kullanılan miktarın yarısının borcunu kapatmış olmanız lazım. Örnekle anlatayım. 4000 avans puan hakkımız var ama biz 1000 puan kullanıp 4000 tl’lik uçak bileti aldık diyelim. Geriye kalan 3000 avans puanı kullanmak için öncelikle kullandığımız 1000 puanın yarısı olan 500 puanın bir şekilde kazanıp karta yüklenmiş olması gerekiyor.


    Kampanya takibi yapan ve puan kazanımı iyi yapan birisi değilseniz sadece sağa sola harcama yaparak bu kadar puan toplanamaz. Ben ayda 100.000 tl harcıyorum gele gele 15 tl mi puan gelmiş muhabbeti döner sonra. Geçenlerde bir iş arkadaşımda platinum plus kart gördüm ve uzun zamandır kullandığını söyledi. Ceptekazan’dan haberi dahi yok. Kart bilgilerine girip baktık biriken 130 puanı vardı.


    Kampanyalar doğrultusunda doğru miktarlarda doğru yerlerden alışveriş puan kazandırır. Mesela kendimden bir örnek vereyim. Eşim Boyner internet sitesinden bir ürün beğendi. Oradan alsaydım puan gelmeyecekti çünkü orası world anlaşmalı bir yer değil. Aynı ürünü aynı fiyata boyner’in diğer kuruluşu olan morhipo’dan aldım 500 tl alışverişe 40 puan geldi.

    Otel rezervasyonu yapmak isteyenler için aşama aşama süreci anlatayım.

    - Önce www.setur.com.tr üzerinden kalmak istediğiniz otele karar veriyorsunuz.

    - Daha sonra 4440724 ü arayarak sesli yanıt sistemine Milplus Seyahat Hizmetleri ya da Seyahat Hizmetleri diyorsunuz (benimkinde biraz geç anladı ama anladı)

    - Sizi Setur temsilcisine aktaracak, temsilciye avans puan kullanarak otel rezervasyonu yapmak istediğinizi söylüyorsunuz.

    - Bundan sonra ödeme kısmı için püf noktası şöyle, normalde avans kullanılınca geriye kalanı tek çekim yapıyor. Ama müşteri temsilcisine söylerseniz, avans puan tutarı ( platinum 12.000 TL) kadar kısmına karşılık gelen günleri ayrı çekiyor. (örneğin 6 gece kalacaksınız, 3 gecelik ücret 13.000 TL diyelim, 12.000 TL avanstan 1.000 TL tek çekim yapıyor). Geri kalan tutarı ise ayrı çekip 8+4 taksite bölüyor. Müşteri temsilcisine taksit olacak şekilde böl derseniz o gerisini hallediyor zaten sizin hesap kitap yapmanıza gerek yok.

    - İşlemleriniz bitti, kart bilgilerine girdiğinizde kullanılan puan avans tutarı 4.000 TL olarak görünüyor, artık bunu da kampanyalardan kazana kazana kapatırsınız. (buradaki ekip atlamaz bunu ama işlemlere başlamadan cepte kazan uygulamasından seyahat harcamaları kampanyasına katılırsanız 75,00 TL puanı hemen bu işlemden kazanırsınız).

    - Yine ayrı bir püf nokta, kartınızda hali hazırda puanınız varsa bu puanı ayrı üçle çarpıp kullanıyor. 4.000 avans puanı ayrı kullanıyor. Yani diyelim ki kartınızda 100 TL puanınız var, 4.100*3 toplam 12.300 TL indirim alırsınız.

    İyi tatiller.

    Vakıfbank’ın temmuz ayı kampanyaları felaket olmuş. Böyle kampanyalar yapacaklarını kat sayıyı düşürsünler daha iyi. Bu şekilde nasıl puan toplayalım?

    Akaryakıt 750x4’e 50 worldpuan…
    Market 500/15 worldpuan. O da ilk alışverişten sonra.
    E-ticaret 1000/40 worldpuan. O da ilk alışverişten sonra.
    Mobil ödeme de 200/10 ama toplamda artık 100 değil 70 worldpuan veriyor.
    Bankalar kampanya yapmaya mecbur vs değiller, eğerki kampanya yapıyorlar ve bizlerde (bu forumdaki herkes) kampanyalardan kazanım sağlıyorsak yapmamız gereken bankayı incitmeden kazanım sağlamaktır,

    Ama malesef ki forumdaki birçok kişi olayı yanlış anlıyor, ya canını çıkarırcasına çöküyor yada bazı açık kapıları sanki kapatmak istercesine davranışlar sergiliyor,

    Örnek olarak,
    Önceden hepsiburada trendyol N11 vs altın alımına puan veriliyordu, şartlarda dahil değil yazmasına rağmen puan veriliyordu, sonra 3-5 tane kişi bankayı arıyorsoruyor
    - altın alsak sayarmı
    Mh- saymaz şartlarda yazıyor,
    şahıs - ama arkadaş almış ona puan yatmış, ben alsam banada yatarmı?
    Mh- kaydınızı alayım diyor

    Ve sonuç artık altına puan kazanımı yok.
    Bir kapı kapanıyor, vs vs

    Bence bu forum paralı üyelik olmalı, üye olmadan öyle her klavye başına oturan girememeli, aylık 200-300 ücreti olmalı ki bilginin kıymeti olsun faydanun ölçüsü olsun.

    Kapanan her kapı hepimizin kaybıdır zararınadır,
    Arkadaslar merhaba, yillardir aktif yapi kredi world ve parafly kullanicisiyken metal karti ciktigi ilk gun alanlardanim. Ayni gun de -4000 puana dustum. Buraya kadar hersey normal.


    Puanlari toplama asamasina gectigimizde vakif bankin gercek yuzuyle karsilasmis bulundum.

    -Yapi kredi world karttaki yuksek puanli kampanyalar vakif worlde dahil edilmeyip kisitli birkac kampanyayla resmen bizi gecistiriyorlar.
    -Halihazirdaki kampanyalar puan toplamak icin zaten yetersizken bir de yapilan harcamalari kafasina gore kampanyalardan saymiyor ve ay icinde surekli bu kampanyalari kontrol etmek durumunda kalip musteri hizmetlerini aramak durumunda kaliyoruz. Onlar da lakayit lakayit ay icinde birkac kez sistem tarafindan tarama yapildigini eger alisverisiniz uygunsa puanlarin yatacagini soyluyor. Kardesim ben puanin yatmasini istemiyorum orada kazandi ibaresini gormem yeterli. Tum bankalarda alisveris yapildigi an sisteme kazandi ibaresi dusuyor. Hangi cagda yasiyoruz da sacma sapan cevaplarla bizi basinizdan saviyorsunuz.
    -Bir de tuzak gibi ille de WORLD POS yaziyorlar ( gozunu sevdigim PARAFi )
    - market kampanyasi yapiyor. Online marketi kabul etmiyor ve world pos diyor ( migros sanal market ve migros magazadan yaptigim alisverisleri market yerine koymadi)
    - e ticaret yapiyor cuzdani hediye cekini vs. Kabul etmiyor.
    - istegelsin kampanyasi yapmis alisveris yapiyoruz puan yatmiyor vs vs.
    -son olarak 4x500 akaryakita lutufmus gibi 60 verecekmis. Bu kampanyayi olusturan birimin kıs kıs güldugune eminim.

    Kampanya yapacaksan eski formunda olmasa bile paraf gibi yapacaksin. Tum poslar tum sektorler diyeceksin. Musterimi nasil kandiririm diye ucun besin pesine dusmeyeceksin.

    Her turlu kisitlamaya inat ben bu 4000 puani 6-7 ayda tamamlarim. Bu surecte sozunu ettigim problemlerde herhangi bir duzelme olmazsa bay bay vakif. Size musteri cok bana da kart
    Arkadaşlar burada defalarca yazdık ama geriye dönük kimse bir şey okumadığı için her seferinde aynı soru sorulup duruyor.

    Amazon’un sayaca işlenmemesi durumunu daha önce defalarca yaşadık ama her seferinde sayaçta görünmese bile puanlar yattı. Müşteri hizmetlerine bu konuda sormayın, onlar ekranda gördüklerini söylerler. Eğer zamanı geldiğinde puanlar yatmazsa ona göre şikayetlerimizi oluştururuz.
  • Platinum plus kullanıyorum. Dün aradım metal kart almak için 400 lira aidatı var dediler kart çıkartıp bunu iptal edebilen var mı ? Ona göre başvuru yapayım.
  • Maaş müşterisine ek ücret varmı?
  • burakcankose B kullanıcısına yanıt

    kart henüz çok yeni olduğu için yansıyan kart ücreti ya da iadesi hakkında bir şey duymadım. Duyan arkadaşlar paylaşabilir. Şahsi görüşüm, 400 tl için x4 kaysayı oldukça makul









  • Uçak otel araç kiralama 4 kat gerisi normal zaten kartın karizması için 400 bir şey değil aslında bu arada metal kart isteyince borçları transfer etmiyorlar ayrı bir kartmış gibi geliyormuş.
  • Platinum plus için güncel şartlar nelerdir, şubeden mi başvuru oluyor sadece.
  • mtyg kullanıcısına yanıt

    Platinum Plus Metal kredi kartı başvurusu için müşterilerimizin aşağıdaki kriterlerden en az birine sahip olması gerekmektedir;

    •  Bankamız VIP Segmente sahip müşteri grubunda olması,
    •  Bankamızda 1.000.000 TL ve üzeri varlık toplamı veya kredi bakiyesi olması,
    •  Bankamızda 1.250.000 TL ve üzeri SKY Limite sahip olması,
    •  Mevcut Kredi Kart limitinin veya yeni başvuruda onaylanan kredi kartı limitinin 100.000 TL ve üzeri olması gerekmektedir.

    Platinum Plus Metal kredi kartı başvurusu için ise en yakın VakıfBank Şubemize uğrayabilirsiniz. 

  • Yakın zamanda platinum plus metal aldım. Sırf puanlar silinmesin diye. Çünkü çok unutuyorum puan kullanmayı. Umarım süreli puanlar gerçekten silinmiyordur

  • Lord Melkor kullanıcısına yanıt

    Başka kartlardaki punları plus ve metala aktarmıyorlar segment farkından. Birikmiş puanınız varsa yanmasın.

  • aidos veya shop & fly ile kıyasbilecek varmı arkadaşlar..
  • Ayrı bir konu açılmasına sevindim. Teşekkür ederim. Ben de platinum plus aldım puanlar silinmeyecek diye. Maaş müşterisiyim. Puanların silinmediğini görmeyi bekliyorum.

  • Ayrı konu için teşekkürler. Puan x3-4 ve kampanya çeşitliliği bakımından en avantajlı kartlar şu an platinum plus ve metal kartlar.
    Metal karttaki 400₺ aidat x4 için fazlasıyla değer. Bir kere lounge kullansanız bile parasını çıkarıyor. Lounge için American Express, TAV Passport gibi muadillerinin 4bin-6bin arası senelik ücretleri var. Amex kart her yerde geçmiyor. World puan olayı yok vs.
  • CMB34 C kullanıcısına yanıt

    Bu şartlardan bir sıfır atılsa bile bana uymuyor Vakıfbank Platinum Plus / Platinum Plus Metal kartlar 

  • Platin Plus alan forumdaşlar: Şartları birebir sağlayınca mı verdi banka kart? 875K Skylimit tanımlı. Bir şart oradan sağlanıyor. Ama diğer kredi kartlarım bankacılık sistemindeki kredi kartı haklarımı doldurduğundan Vakıfbank PP için 70K limit sistemde gözükmez. 74K limitli başka bir kartım var. Onun limiti sıfırlayabilirim ama bu sefer de sonradan başvuru onaylanmaz ise o limit hakkından komple olmayayım :)


    Mesela 875K Skylimit ve örneğin 20-30K'da sistemde limti hakkı ile Vakıfbank PP kart çıkartır mı yoksa illa ki en az 70K boş limiti şart koşuyor mu acaba?

  • oup59 kullanıcısına yanıt

    sky limit yeterli

  • mmgenel M kullanıcısına yanıt

    siliyor bazen..kayıt açıyorsun.. vakıf bu :)

  • Diğer konuya yazdım buradan da sorayım. Metal kart başvurunuz sonrası hemen sistemde gözüküyor mu? Kart başvurularım vb. bir yerde de gözükmüyor. Ayrıca bir çok kişi platinum plus ile ilgili puanlar geri alınıyor yazmış. Şikayetvar sitesi üzerinde de bu durum ile ilgili çok fazla şikayet var. Kişiye özel mi davranıyorlar acaba?

  • 3000/100 world puan için alışveriş yapmış olan var mı acaba?

    Sanırım e-ticaret olması yeterli. Uçak bileti alacağım umarım geçerli olur.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.