Şimdi Ara

Vakıfbank MilPlus & MilPlus Platinum | Ana Konu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.642
Cevap
135
Favori
188.977
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konu Sahibinin Notu:



    Vakıfbank son 6 ay içerisinde çok sert kararlar alarak aşağıda yazan program kurallarını çok kötü hale getirmiştir. Karta başvuru yaprken kendi web sitelerinden geçerli son kuralları incelemenizi tavsiye ediyorum. Aşağıdaki maddelerin çoğunun bir geçerliliği kalmamıştır.


    Ayrıca,

    Maaş müşterisi olup maaş protokolünde kart ücreti muafiyeti bulunan ve yine aynı protokolde "Milplus hariçtir" gibi açıkça bir muafiyet yer almayan arkadaşlar BDDK Hakem Heyetine mutlaka başvursunlar.

    Örnek Karar:
    Karar Tarih : 9 Eylül 2016
    Karar No : BKKHH-9.9.2016-10

    Vakıfbank MilPlus & MilPlus Platinum | Ana Konu
    Vakıfbank MilPlus & MilPlus Platinum | Ana Konu


    Maaş müşterisi olup maaş protokolünde kart ücreti muafiyeti bulunan ve yine aynı protokolde "Milplus hariçtir" gibi açıkça bir muafiyet yer almayan arkadaşlar BDDK'ya mutlaka başvursunlar.













    VakıfBank ve World üye iş yerleri ve kampanyalarında kazandığımız Worldpuanları MilPlus Programı ile kat kat daha değerli kullanarak uçak bileti alabiliyor, otel/tur rezervasyonu yaptırabiliyoruz.

    Bunu yapabilmek için VakıfBank'ın MilPlus ya da MilPlus Platinum kartlarından birisine sahip olmak gerekiyor.

    İki kart arasındaki kilit farklılıklar ve benzerlikleri aşağıdaki resimde özetlemeye çalıştım.

    Vakıfbank MilPlus & MilPlus Platinum | Ana Konu


    ✈✈✈✈✈ PUAN KAZANIMI ve KAMPANYALAR ✈✈✈✈✈

    ✈ Kartlar ile tüm World üye işyerlerinden Worldpuan kazanılabiliyor. Ancak kampanyasız harcamalardan kazanılan puan oranı çok düşük olduğundan yalnızca kampanyasız harcama yaparak seyahat hizmeti almanız çok çok zor.

    MilPlus Kartlar ile VakıfBank'ın tüm Worldpuan kampanyalarına katılım sağlanabiliyor. Seyahat programı kartı olduğu için bazı bankalarca bazı kampanyalarda uygulanan kampanya harici tutma uygulamasını VakıfBank yapmıyor. Güncel puan kampanyalarını buradan takip edebilirsiniz.

    Aksi kampanya şartlarında belirtilmedikçe Yapı Kredi'nin öncüsü olduğu Worldpuan kampanyalarına da katılım sağlanabiliyor. Ancak Yapı Kredi Cüzdan uygulaması ile kazanılabilen ekstra Worldpuanlar kazanılamıyor.

    ✈ Nadir de olsa VakıfBank'ın kişiye özel tanımladığı periyodik harcama hedefi kampanyaları olabiliyor. Gelen SMS'te belirtilen tarihler arasında belirtilen tutarda harcama yaparak puan kazanabilirsiniz.

    ✈ Kampanyaların neredeyse tamamı için SMS gönderilmesi gerekiyor. SMS göndermemişseniz kampanyadan puan kazanamazsınız.

    ✈ Eğer yaptığınız bir harcama birden fazla kampanyanın şartlarını taşıyorsa hepsi için uygun harcama sayılacaktır. Böylelikle kampanyaları kombine ederek daha az harcamayla daha çok Worldpuan kazanabilirsiniz.

    MilPlus kartların en olumsuz özelliği ise kampanyalardan kazanılan Worldpuanların genellikle süreli olması. Süreli puanlar kampanya şartlarında belirtilen tarih itibariyle kullanılmadıysa maalesef siliniyor. Ancak daha önce avans puan kullandıysanız ve kampanya puanlarının yüklendiği tarihte kartınızdaki Worldpuan bakiyesi negatif ise kazanılan puanlar süreli de olsa bu avans puanları kapatıyor ve harcanmış kabul edilerek silinmekten kurtuluyor. Kampanyadan kazandığınız puan tutarı mevcut avans bakiyenizden daha yüksek ise bu durumda artı bakiyeye geçiyorsunuz ve puanların silinme tarihinde ne kadar artı bakiyeniz var is siliniyor. Uzun lafın kısası, MilPlus ile mümkün mertebe eksi puan bakiyesinde kalmanız durumunda kampanya puanlarınızla ilgili korkulacak bir durum yok.



    ✈✈✈✈✈ PUAN KULLANARAK SEYAHAT HİZMETİ ALMAK ✈✈✈✈✈

    ✈ Kartınızdaki Worldpuanlarla ya da yeteri kadar Worldpuanınız yoksa kullanacağınız avans Worldpuanlarla seyahat hizmeti alabilmek için VakıfBank Seyahat Hattı'nı aramak gerekiyor. 444 0 724 numaralı telefonu arayıp (varsa) gerekli güvenlik aşamalarını geçikten sonra sırasıyla 2 ve 5'i tuşlayarak hatta bağlanabilirsiniz. VakıfBank Seyahat Hattı, resmi tatil günleri hariç, hafta içi 09:00-18:00, Cumartesi günü ise 09:00-14:00 saatleri arasında hizmet veriyor.

    Kart sahibi kendisi, eşi, birinci derece yakını (anne, baba, çocuk, kardeş) için puanlarıyla bilet alabiliyor, otel ve tur rezervasyonu yaptırabiliyor. 3. kişiler için puanlarıyla seyahat hizmeti alabilmesi için aynı uçak ve/veya konaklama hizmetini kendisinin de almış olması gerekiyor.

    ✈ Seyahat hattı hizmetleri Setur tarafından veriliyor.


    ✈✈ Uçak Bileti Alımı

    ✈✈ Seyahat hattını arayarak almak istediğiniz uçak biletini söylüyorsunuz. Aramadan önce kendiniz de uçuşlarınızı belirleyerek zamandan tasarruf edebilirsiniz. Eğer seçtiğiniz uçuş uygunsa seyahat hattı yetkilisi size servis ücreti (mesafe, sınıf, tek yön/gidiş-dönüş bilet farkı gözetmeksizin iç hat biletlerinde 20 TL, dış hat biletlerinde 70 TL) + vergi dahil bilet ücreti olmak üzere toplam tutarı söylüyor.

    ✈✈ Söylediği tutarı MilPlus sahibiyseniz 2'ye, MilPlus Platinum sahibiyseniz 3'e bölerek kullanılması gereken WP tutarını hesaplıyor.

    ✈✈ Yeteri kadar puanınız yoksa MilPlus için 450 TL, MilPlus Platinum için 600 TL avans WP kullanabiliyorsunuz. (bkz. ✈✈ Avans Worldpuan Kullanımı)

    ✈✈ Toplam tutar avansla da karşılanamıyorsa, mevcut puanlarınız ve avans puanlarınızın katlı olarak kullanımından arta kalan bakiyeyi kartınızdan harcama olarak da çektirebiliyorsunuz.

    ✈✈ İşleme onay verip biletinizi alıyorsunuz.

    ✈✈ Örnek 1: MilPlus kartınızda 100 TL değerinde WP var. Toplam tutarı 2250 TL olan uçak bileti almak istiyorsunuz.
    ✈✈✈ 100 TL mevcut WP'nizin karşılığı = 2*100 = 200 TL
    ✈✈✈ Kullanabileceğiniz maksimum avans WP tutarı 450 TL, değeri = 2 * 450 = 900 TL
    ✈✈✈ Mevcut ve avans WP'lerinizle karşılayabileceğiniz bilet tutarı = 200 + 900 = 1100 TL
    ✈✈✈ Kartınızdan harcama olarak çekilecek tutar = 2250 - 1100 = 1150 TL
    ✈✈✈ Sonuç: 2250 TL'lik bileti almak için kartınızdaki 100 TL değerinde WP'yi, üzerine 1 sene içerisinde kapatılmak üzere 450 TL değerinde avans WP'yi kullandınız, kartınızdan da 1150 TL harcama olarak çekildi.

    ✈✈ Örnek 2: MilPlus Platinum kartınızda 100 TL değerinde WP var. Toplam tutarı 2250 TL olan uçak bileti almak istiyorsunuz.
    ✈✈✈ 100 TL mevcut WP'nizin karşılığı = 3 * 100 = 300 TL
    ✈✈✈ Kullanabileceğiniz maksimum avans WP tutarı 600 TL, değeri = 3 * 600 = 1800 TL
    ✈✈✈ Mevcut ve avans WP'lerinizle karşılayabileceğiniz bilet tutarı = 300 + 1800 = 2100 TL
    ✈✈✈ Kartınızdan harcama olarak çekilecek tutar = 2250 - 2100 = 150 TL
    ✈✈✈ Sonuç: 2250 TL'lik bileti almak için kartınızdaki 100 TL değerinde WP'yi, üzerine 1 sene içerisinde kapatılmak üzere 600 TL değerinde avans WP'yi kullandınız, kartınızdan da 150 TL harcama olarak çekildi.

    ✈✈ Alınan biletlerin kullanılmaması durumunda WP iadesi yapılmıyor. İptal edilmesi halinde ise puanlar iade ediliyor ancak işlem masrafları kart sahibinden alınıyor. Biletin düzenlenmesinden sonra talep edilen değişikliklerde, havayolunun uyguladığı "bilet değişiklik cezası" uygulanıyor.


    ✈✈ Otel/Tur Rezervasyonu

    ✈✈ Yurt içi oteller ve turlar ile yurt dışı turlar için Setur web sitesinden belirlediğiniz hizmeti seyahat hattından alabilirsiniz.

    ✈✈ Yurt dışı oteller içinse Bookinturkey üzerinden araştırma yapabilirsiniz. Ancak bu site üzerinde yer alan her oteli seyahat hattından alamayabiliyorsunuz. Yine bu sitede olmayan bazı otelleri de seyahat hattından alabiliyorsunuz. Bu yüzden konaklama tarihlerinizi ve gideceğiniz yeri seyahat hattına bildirip kendilerinden uygun otellerin bir listesini isteyip üzerinde çalışarak işlem yapmanızda yarar var.

    ✈✈ Seyahat hattı alacağınız hizmetin bedelini söylüyor ve belirttiği tutarı 2'ye bölerek kullanılması gereken WP tutarın hesaplıyor.

    ✈✈ Yeteri kadar puanınız yoksa MilPlus için 450 TL, MilPlus Platinum için 600 TL avans Worldpuan kullanabiliyorsunuz. (bkz. Avans Kullanımı)

    ✈✈ Toplam tutar avansla da karşılanamıyorsa, mevcut puanlarınız ve avans puanlarınızın katlı olarak kullanımından arta kalan bakiyeyi kartınızdan harcama olarak da çektirebiliyorsunuz.

    ✈✈ İşleme onay verip rezervasyonunuzu yaptırıyorsunuz.

    ✈✈ Örnek 1: MilPlus kartınızda 250 TL değerinde WP var. Toplam tutarı 1800 TL olan konaklama hizmeti almak istiyorsunuz.
    ✈✈✈ 250 TL mevcut WP'nizin karşılığı = 2 * 250 = 500 TL
    ✈✈✈ Kullanabileceğiniz maksimum avans WP tutarı 450 TL, değeri = 2 * 450= 900 TL
    ✈✈✈ Mevcut ve avans WP'lerinizle karşılayabileceğiniz bilet tutarı = 500 + 900 = 1400 TL
    ✈✈✈ Kartınızdan harcama olarak çekilecek tutar = 1800 - 1400 = 400 TL
    ✈✈✈ Sonuç: 2250 TL'lik konaklama hizmetini almak için kartınızdaki 250 TL değerinde WP'yi, üzerine 1 sene içerisinde kapatılmak üzere 450 TL değerinde avans WP'yi kullandınız, kartınızdan da 400 TL harcama olarak çekildi

    ✈✈ Örnek 2: MilPlus Platinum kartınızda 250 TL değerinde WP var. Toplam tutarı 1800 TL olan konaklama hizmeti almak istiyorsunuz.
    ✈✈✈ 250 TL mevcut WP'nizin karşılığı = 2 * 250 = 500 TL
    ✈✈✈ Kullanabileceğiniz maksimum avans WP tutarı 600 TL, değeri = 2 * 600 = 1200 TL
    ✈✈✈ Mevcut ve avans WP'lerinizle karşılayabileceğiniz bilet tutarı = 500 + 1200 = 1700 TL
    ✈✈✈ Kartınızdan harcama olarak çekilecek tutar = 1800 - 1700 = 100 TL
    ✈✈✈ Sonuç: 2250 TL'lik konaklama hizmetini almak için kartınızdaki 250 TL değerinde WP'yi, üzerine 1 sene içerisinde kapatılmak üzere 600 TL değerinde avans WP'yi kullandınız, kartınızdan da 100 TL harcama olarak çekildi.


    ✈✈ Avans Worldpuan Kullanımı

    ✈✈ Mevcut WP'leriniz alacağınız seyahat hizmetini karşılamaya yetmiyorsa avans WP kullanarak hizmet alabilirsiniz.

    ✈✈ Kullanılabilecek maksimum avans WP tutarı MilPlus için 450 TL, MilPlus Platinum için 600 TL'dir.

    ✈✈ Kullandığınız avans WP'yi takip eden 1 yıl içerisinde harcama ve kampanyalardan kazandığınız WP'lerle kapatmanız gerekiyor. Kapatılamaması veya kredi kartının herhangi bir nedenle kapatılması durumunda bakiye avans WP tutarı hizmeti alırken kullandığınız katsayıya göre 2 veya 3 ile çarpılarak hesabınıza borç kaydedilir.

    ✈✈ Yeni bir avans WP kullanımı için önceki avans WP bakiyesinin yarısı kapatılmış olmalıdır.





    Konuyu 27.05.2016 tarihinde devraldım. Çabaları için @sametbaggio arkadaşa teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzzy255 -- 5 Mayıs 2017; 14:9:42 >







  • Uzun zamandir cikti cikacikti. Nasil basvuruyoruz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Carpocalypso

    normal vakıf world kartlarda artık kullanılamayacak mı şimdi milplus özelliği?

    Kullanılabildiğini söylüyorlardı ama bu kart aktif olduğu vakit diğer kartlarda milplusi kaldıracaklar. Şimdiden başvurmayın ,ilgi göstermeyin.Bu karta gerek yoktu.Müşteri olarak kazanımlarımızı kaybedeceğiz.
  • Vakıfbank çıkardığı yeni kartı kampanyalarda milplus dahil değil diye ayırmassa sorun olmaz alır milplus kullanırız.
    Bunuda gelecek aylarda göreceğiz o yüzden yukarıda arkadaşında söylediği gibi karta başvuru yapmayın kart bir çıksın ne olduğunu bir görelim.
  • Normal world puan kampanyalarındaki muhtemel kampanya dışı kalma durumu yaşamamak için ne olur ne olmaz vakıf world ile uçak biletimi aldım, bulunsun kenarda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Carpocalypso kullanıcısına yanıt
    Vakıfın sitesinde 28 şubattan sonra sadece milplus kart ile bilet alınabileceğini söylüyor. Az biraz puan vardı, sağlam olsun diye harcayacagım valla ben

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son günlerde vakıf puan ile bilet alan oldu mu? 2 ile mi çarpılıyor yoksa 3 ile mi çarpılıyor?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gumus299

    Son günlerde vakıf puan ile bilet alan oldu mu? 2 ile mi çarpılıyor yoksa 3 ile mi çarpılıyor?

    3 ile carpiliyor puan daha 2 gun once aldim bilet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mh aradim tum kampanyalara dahil olacak dedi ama sureli puanlar suresiz fln olmiycakmis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şurda ne demek istiyor? Uzun/kısa mesafe, ekonomi/business class, tek yön/ gidiş-dönüş bilet farkı gözetmeksizin iç hatlar biletlerinde 20 TL, dış hatlar biletlerinde 70 TL servis ücreti alınmaktadır. Servis ücreti, alınan bilet bedeline dahil edilmektedir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dsi4513 D kullanıcısına yanıt
    hocam bilet ayrıntılarında "ücret" "vergiler ve havayolu harcı" bir de ek olarak "hizmet bedeli" bölümü var , mesela THY yurtiçi bilette 17 lira hizmet bedeli alıyor avrupa biletlerinde 40 lira filan, eğer milplus seyahat hattından alırsanız biletinizi bilet ücretine ek olarak sizden servis ücreti alıyor bu ücret de 17 lira yerine 20 lira oluyor yurtiçinde avrupa bilette de 40 lira yerine 70 oluyor, thyde çok zararınız olmaz ama mesela pegasus biletleme servis ücretini/hizmet bedelini düşük tutuyor o yüzden pegasusta avrupa bileti alırsanız thyye göre daha fazla fiyat artışı yaşanır.
  • Maaş müşterisine aidat muafiyeti yokmuş MH öyle söyledi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anisiz A kullanıcısına yanıt
    o zaman bu kartın ne avantajı kaldı hocam 😄

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sakın almayın bu iş bize girecek.

    İş bankası gibi hiçbir kampanyaya dahil etmeyecekler bu kartı. Maximiles gibi daçma sapan bir şey olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diğer kartlardan milplus giderse bu da kampanyalara dahil olmazsa yılın en soğuk fırsatı olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • parafly alın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seyffullah

    parafly alın

    O da her kampanya ya dahil edilmiyor diye biliyorum hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir Parafly değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sametbaggio


    quote:

    Orijinalden alıntı: seyffullah

    parafly alın

    O da her kampanya ya dahil edilmiyor diye biliyorum hocam

    sene de en az 600-700 tl puan biriktirebilirsin hocam kampanyalardan dahil olan bu da 2500-3500 tl bilet tur falan demek benden soylemesi, hatta su an alsanız 50 tl market kampanyası var, aralıkta 120 tl akaryakıt market kampanyası oldu
  • Buradaki ayrım çok önemli olacak, maximiles gibi olacaksa vakıf kartı sonsuza dek unutmak gerekecektir, şimdiden eski kartlara yüklenip avansı sonuna kadar kullanmak gerekecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.