Şimdi Ara

Uzun Yol Öncesi Yapılacaklar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 10 gün sonra istanbul konya planım var. Aracı kontrol ettirmeden çıkmayı planlıyorum, yağı suyu tam. Sizce sorun olur mu?

    1.4T Astra 2011 56bin km 2 kişi

    Güzergah olsun gezilecek yer olsun her türlü tavsiye olsun açığım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pirlantacocuk -- 30 Temmuz 2020; 14:10:27 >



  • Yanınıza erzak almayı unutmayın , emniyet kemerleriniz hep takılı olsun ayrıca soldan tın tın gitmeyin . Yavaş gidecekseniz orta veya sağ şeridi kullanın. Her şeye zırt pırt korno çalmayın , milletin tamponuna yapışarak taciz etmeyin , göz alıcı sis farlarini açarak yolculuk yapmayın , aracın camından yola çöp atmayın , sos ses müzik açarak milleti rahatsız etmeyin , başka araçların içine dik dik bakmayın mahremiyete saygınız olsun bunları uygularsan senin içinde başkaları içinde keyifli bir yolculuk olur.
    Herkes çok güzel şeyler yazmış ama bence her şeyden öte dikkat edilmesi gereken meselelerden biri de şudur; trafikte kendiniz hariç herkesi deli gibi düşünün. Her an her şeyi yapabilirler. Buna göre aracın fren mesafesini, ani manevralarda verebileceği tepkileri tahmin ederek hız yapın. Çünkü siz ne kadar dikkat etseniz de karşınızdakiler o kadar da dikkatli olmayabilir.
  • Yanınıza erzak almayı unutmayın , emniyet kemerleriniz hep takılı olsun ayrıca soldan tın tın gitmeyin . Yavaş gidecekseniz orta veya sağ şeridi kullanın. Her şeye zırt pırt korno çalmayın , milletin tamponuna yapışarak taciz etmeyin , göz alıcı sis farlarini açarak yolculuk yapmayın , aracın camından yola çöp atmayın , sos ses müzik açarak milleti rahatsız etmeyin , başka araçların içine dik dik bakmayın mahremiyete saygınız olsun bunları uygularsan senin içinde başkaları içinde keyifli bir yolculuk olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel tavsiyeler teşekkürler.
  • En onemli ama en onemli sey her zaman lastik havalarini kontrol etmektir... Ben aracimin lastik basinc gostergelerine bile inanmiyorum o yuzden uzun yol icin cok onemli. Iyi yolculuklar simdiden ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkolo88 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benzin almayı unutmayınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracınızın km'sine bakıldığında 9 yaşında bir araç için gayet iyi durumda, eğer yıllık bakımları da aksatılmadan eksiksiz olarak yapıldıysa bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.

    Gideceğiniz yol üzerinde yakıt alacağınız yerleri önceden belirleyip düzgün yerlerden yakıt almaya dikkat edin.
  • 1-)Gece yolculuğu yapacaksan Oto buzluk vs varsa daha iyi olur ama çok lazım değil yanında bir adet Nescafe Xpress Black Roast veya Kahveli Coca Cola al.

    Ben hayatımdaki uzun yolların çoğunu gece yaptım. Gece koşulları insanı uyumaya itiyor heleki sürekli farları görmek gözü çok yoruyor.
    Hatta bazen çok kötü koşullarda gittiğim oldu mesela yakın zamanda Ankaraya gidip sabah birkaç iş yapıp 1 gece kalıp sonraki gün işleri tamamlayıp gece tekrar dönmem gerekti. Uyku almadan gece yola çıktım gittiğim yerde kalmam gereken gece 2 saat uyuyabildim. Sonraki gün tekrar Antalyaya gitmek zorundayım bir 60 saat süre içinde 2 saat uyudum 1350km araba sürdüm. Kalan vakit işlerimi hallettim. Afkonkarahisar itibariyle kahveyi dayadım anca öyle geldim. Gönül ister arabayı çek arkaya yat uyu dinlen ama Antalyadaki sabah işine yetişemezsem disiplin cezası , yargılanma riski vs var.

    Demem o ki geceleri asla arabamda kafeini yüksek kahvesiz yola çıkmam. Bu ürünler benzinliktede var ama bazı yollarda denk gelemiyorsun. Hayat kurtarır diyeyim. Uykusuz olsan bile sabah uyumuyorsun ama gece uyumuş olsan bile adamı çok yoruyor.

    2-) Arabada düzgün bir ilk yardım seti olsun.

    Bana bir kez lazım oldu arabada temel trafik yönetmeliğine göre hazırlanmış araç seti var. (Standart satılan ucuz serlerden) İlk yardım seti bir dandik içinde alkollü mendil yok , yara bandı yapışmıyor, makas kör kesmiyor ana sınıfı çocuk makası gibi bide azcık pamuk var , flaster vs yok ilk yardım seti acil durumda kendini bile kurtaramaz o günden sonra gittim adam akıllı ilk yardım seti topladım.


    Ben arabanın genel bakımlarını yaptığım için ayrıca uzun yolda yağa suya bakmaya uğraşmıyorum. Sürekli kullanıyorsundur heralde ayda bir radyatör suyu , motor yağı , fren hidroliğinin seviyesine vs bakarsın 2 dakika sürmez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Daha bu hafta 1000 km yol yaptık, zaten araç bakımlıydı, cam suyunu tamamlayıp yola çıktık.
  • Yolun son tarafları Kulu - Konya arası dümdüz , etraf sapsarı bozkır . Uykusuz kalmayın o tarafta zira yol fazlasıyla sıkıcı ve insanın uykusunu getiriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç kirliyse yıkamaya üşeniyorsanız dahi en azından plaka stop grubu ve farları temizleyin, lastik havalarını lastikler soğukken (max 3 km yol yapmış lastik) kontrol edin ve genelde uzun yol yüklü yapılır yükte basılması gereken kadar basın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1-)Mümkünse gece saatlerini tercih etmeyin.Yani oyle bir saatte çıkın ki gece hiç yol gitmeyin.En cok yapilan hata uykumu alayim, kahvaltımı yapayim diye 10-11 de çıkılıyor.Sonra 8-10 saatlik bir yolculuksa yolculuğun son saatleri geceye,karanlığa denk geliyor.Bu sefer hem yol nedeniyle yorgun oluyorsunuz hem de gece olduğu icin uyku da bastırıyor.Gece görüş de malum cok düşük, ee tum faktörler kaza belirtisi, aman dikkat edin buna.

    2-)Eger sabah erken cikiyorsaniz ve uykunuz da varsa mutlaka ilk petrolde nescafenun soğuk kahveleri var, espresso olması lazim kahverengi veya koyu kahvesini alin, uykudan eser kalmıyor.

    3-)Sürüş pozisyonu önemlidir.En rahat ettiginiz pozisyonda sürün, mümkünse altınıza yastık vb koyun.Icecek suyunuz da yanınızda olsa iyi olur.Susuzluk yorgunluğa sebep olur.

    4-)Çift yönlü yollarda cok bariz fırsat yoksa risk alip sollama yapmayın.Bunun dışında normal yollarda kararsiz kalmayın, sollayacaksaniz basin geçin, yaninda tirla beraber trafiğin iki şeridini de tıkamayın.Gece uzunlari yol doluyken açmayın.Yol sesini, korna sesini duyamayacaginiz şiddette müzik açmayın.

    5-)Asla ama asla araba sürerken telefondan ya da diğer bir cihazdan isinizi, mesaji, interneti halletmeye çalışmayın.Kazaların en buyuk sebeplerinden biri bu.

    6-)Arabanızı tanıyın,ona göre kullanın.Sirf arkadaslariniza ben şu virajı 120 ile döndüm diyebilmek için sacma sapan hareketler yapmayın.Her aracın geyik testi,ncap testi var, sizin kıytırık viraj dönmenizle o araba iyi araba olmuyor.

    7-)En önemlisi ve son olarak karşı araçta insan var, her an her şeyi yapabilir.Ne de olsa fren yapmaz diye tamponun dibinden gitmeyin,dönecekse sinyal verirdi diye dönüş tarafına hızlıca girmeyin,size yeşil yansa bile mutlaka yolu kontrol edin, boşsa öyle çıkın.Sizin kendinize güvenmeniz kaza yapmayacağınız anlamına gelmiyor.Insanlarin ne kadar kotu araba kullandığının farkında olun ve her ihtimali düşünerek, öbür arabayi bir maymunun kullandigini düşünerek araba kullanın.

    Hayirli yolculuklar, iyi bayramlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Herkes çok güzel şeyler yazmış ama bence her şeyden öte dikkat edilmesi gereken meselelerden biri de şudur; trafikte kendiniz hariç herkesi deli gibi düşünün. Her an her şeyi yapabilirler. Buna göre aracın fren mesafesini, ani manevralarda verebileceği tepkileri tahmin ederek hız yapın. Çünkü siz ne kadar dikkat etseniz de karşınızdakiler o kadar da dikkatli olmayabilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sabah erken yola çıkacaksanız diğer yolcular istemese bile siz ufak tefek atıştırıp yola çıkın. Aç karnına sabah erken uykuyu açmak imkansız oluyor... Yine gün içinde uykunuzu açmak için atıştırmalıklar iyi oluyor. Biz buz kutusunda her türlü yiyeceğimizi ve soğuk içecekleri hazırlayıp yol kenarında ufak yemek molaları veriyoruz. Çok eğlenceli oluyor.
    K.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Moueson

    Yanınıza erzak almayı unutmayın , emniyet kemerleriniz hep takılı olsun ayrıca soldan tın tın gitmeyin . Yavaş gidecekseniz orta veya sağ şeridi kullanın. Her şeye zırt pırt korno çalmayın , milletin tamponuna yapışarak taciz etmeyin , göz alıcı sis farlarini açarak yolculuk yapmayın , aracın camından yola çöp atmayın , sos ses müzik açarak milleti rahatsız etmeyin , başka araçların içine dik dik bakmayın mahremiyete saygınız olsun bunları uygularsan senin içinde başkaları içinde keyifli bir yolculuk olur.
    Renault hariç diğer konularla ilgili yorumların 10 numara 5 yıldız. Ama işin içine Renault girince kayış kopuyor genelde 😅



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi auto_motive -- 30 Temmuz 2020; 23:21:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maşallah vallaha ya millet neler neler yazmış ne hazirliklar yapıyor ben sadece akşamdan depo fullemesi yapıyorum hanımda termosa çay alırsa alır başka bir şey yok 1200 km böyle gidiyor ihtiyaç olursa şehir içine girer alır çıkarım en fazla


    Bide konu sahibi abimiz aracın kmsini neden yazma gereği duymuş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrankGallagherx -- 30 Temmuz 2020; 23:29:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İznik, Akşehir (sadece Nasreddin Hoca'dan dolayı) ya da Beyşehir şehirlerinden birini uğrak yeri yapmanızı tavsiye ederim.

    İznik, Eğirdir, Beyşehir göl şehirleri oldukları için ayrıca güzeller.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam, aslında benim de detaylı bir hazırlığım söz konusu değil ama yapabilirim tabii, vaktim var :)

    KM yazmam sebebim yazımda da belittiğim gibi aracı günlük kullnıyorum bakımları tam yağ su kontrolü sonrası yola çıkmamda sakınca var mı diye sormuştum. Malum 250bin km de bir aracı kontrol etmeden çıkmak mantıklı olmayabilir ama belki 50bin km de bir aracı bakımları tamsa çık yola derler, diye bilgi amaçlı yazmıştım.
  • Yağ,su ve lastik basınçları tamamsa başka bir şeye bakmaya gerek yok o durumdaki bir araç için.Stepnenizi ve havasını kontrol etmeyi unutmayın.İyi yolculuklar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pirlantacocuk

    Selam, aslında benim de detaylı bir hazırlığım söz konusu değil ama yapabilirim tabii, vaktim var :)

    KM yazmam sebebim yazımda da belittiğim gibi aracı günlük kullnıyorum bakımları tam yağ su kontrolü sonrası yola çıkmamda sakınca var mı diye sormuştum. Malum 250bin km de bir aracı kontrol etmeden çıkmak mantıklı olmayabilir ama belki 50bin km de bir aracı bakımları tamsa çık yola derler, diye bilgi amaçlı yazmıştım.
    Ama gözden kaçırdığınız bişi var sizin aracınız opel 50 bin değil sıfır dahi olsa aracım opelse kaputu açar dinlerim neme lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.