Şimdi Ara

Uzun Vadeli Yazıcı Kullanımı Nasıl ? Sağlanır Yeni Yazıcı Alacaklar İçin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzun Vadeli Yazıcı Kullanımı Nasıl ? Sağlanır

    A – Mürekkep Püskürtmeli Yazıcılar (Genel Kullanıcı Kitlesi Ev – Ödev )

    Günümüz şartların da insan hayatın da yazıcı gibi bir ekipmanı kullanmaması ve ya ihtiyaç duymaması çok nadir ve imkansız görülmektedir. Mevcut yazıcılar, düzgün kullanılırsa oldukça uzun süre dayanırlar.
    Genel olarak kullanıcıların yaptığı en büyük hataların başın da yazıcı almaya karar vermeden önce bir teknik servise danışmamalarıdır. Vitrin de bunda indirim varmış gibi çok ucuz diyerek fiyatın cazibesine kapılmalarıdır. Yazıcı almadan önce mutlaka bu işi gerçekten yapan kişilere sormayı unutmamalıyız.
    Büyük mağazalar da satış görevlilerinden bahsetmiyorum buna dikkat edin görevliler bu konuda size gerçekten yardımcı olacak kişiler değillerdir.
    Ev kullanımı ödev için alınan yazıcılarda genelde kartuşlu renkli yazıcılar tercih edildiğini biliyoruz. Bu durum da yapılan şu hataları sizlere söylemek istiyorum. Bu tip mürekkep püskürtmeli yazıcılar genelde 15 ila 20 gün arasında özellikle orijinal mürekkep bitip dolum yaptırdıktan sonra kartuş ağızın da kurumalar oluşur. Bakın bu kısım çok önemli 300 tl ye aldığınız yazıcının tek kartuş fiyatı 90tl den başlıyor bu da maddi olarak durumu olmayanları hayli zora sokabilir. Peki, ne yapılmalı. Tabi ki çözümü var yazıcımızı kenarda boş bekletmeyeceğiz 5 ila 10 gün arasın da en az 1 veya 2 renkli ve siyah çıktı almanız durumun da yazıcınızın kartuş ömrü uzar. Böyle olunca kartuş ağızlarında sürekli mürekkep hareketi sağlanacağı için mürekkep pıhtılaşmayarak akışkanlığını korur ve tıkamalara yol açmamış olur.
    Şimdi de dolum aşamasına geçelim isterseniz. Öncelikle zaten artık teknolojik olarak her şeye erişebileceğimiz çağdayız artık internette ne ararsak karşımıza çıkmakta bu nedenle internetten kartuş dolumu videolarına bakarak kartuşlarımızı da kendimizin doldurması oldukça basit olduğunu görebiliyoruz Kartuş dolum mürekkepleri sipariş vererek enjektör yardımı ile kartuşlarınız evde doldurabilirsiniz.

    B – Lazer Mono Yazıcılar

    Mono lazer yazıcılar siyah çıktılar için kullanılan yazdırma hızı yüksek toner li yazıcılar genel de ofisler de tercih edilir. Genel de derken ev de de kullananlar var tabi ki bu yazıcıların genel de çipli olduklarını biliyoruz peki çip nedir ? Üretici firmaların kullanıcıyı orijinal toner almasını sağlamak amaçla toner ve ya yazıcı ürerine entegre ettiği belli bir sayfa çıktı kapasitesi yüklü olan ve o miktara ulaştığında yazıcınızın artık yeni toner alın uyarısı vermesini planlayan parçadır. Ülkemizde orjinl tonerlerin fiyatları oldukça pahalı olduğu için pek tercih edilmeyen bir durum. Yine lazer yazıcı alırken teknik servislere danışmayı unutmamak lazım nerede kullanacağınızı aylık çıktı kapasitesini toner dolum fiyatını ve ya muadil toner fiyatını araştırmak gerekir. Yeni çıkan yazıcıların genelde tonerlerinin çipleri bulunmayabiliyor bu da yüksek maliyet riski oluşturmaktadır. O yüzden dikkat edilmesi gereken bir konu. Lazer yazıcıların avantajları mürekkep yazıcılar gibi uzun süre kullanılmadığında donma kuruma gibi problemler çıkarmaz. Nemlenmemesi gerekli tabi rutubetli yerde bekletilmemeli .







  • epson L1110 İDEAL bir seçim
  • Arkadaşlar Brother T-310 almayı düşünüyorum standart ev kullanıcısıyım ödevdir dosyadır bu tarz şeyler için alıyorum. Alacağım yer photoink markasının mürekkebiyle satıyor sizce çok fark eder mi? Ve sürekli yüksek sayfalar çıkartmayacak yani haftada 20-30 civarı anca çıkartır ve bazen de bir süre çıkartmayacak sizce alınır mı şu an 750tl bandında en iyisi gibi duruyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Brother markası kaliteli diye biliyorum ve aldığımda başımı ağrıtmadan uzun süre kullanacağım bir makine istiyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.