Şimdi Ara

Uzun vadeli telefon seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    Tam 4 senedir iPhone 6s plus kullanmaktayım. Telefon hala tertemiz çalışıyor, fakat güncel full ekranlı ve daha iyi kameralı telefonları denemek istiyorum. Kafam çok karışık model konusunda, biraz uzun yazacağım sanırım.

    Açıkcası 6 bin tl civarını geçmek istemiyorum.

    Android hiç kullanmadım, nokia'dan geçmiştim apple'a. 4 senelik süreçte telefonun hiç bir arıza ve performans sorunu çıkartmamasından ötürü, 6s plus'a verdiğim paraya acımamıştım. O yüzden fiyatlar yüksek olsa da apple'ı yine 4-5 yıl kullanacağımı düşünüyorum. Genelde jailbreak'li kullanıyorum telefonu, o yüzden kısıtlamalara pek takılmıyorumda.

    Fakat bi yandan da android dünyasını merak ediyorum, bide android mi denesem diyorum da, aynı şekil 4-5 yıl performanslı çalışır mı bilemiyorum. Yani android'ler uzun vadeli telefonlar değilmiş gibime geliyor.

    Apple
    iPhone XS 64 GB Uzay Grisi 6300 ₺
    iPhone 11 64 GB Uzay Grisi 7000 ₺

    11 işlemci ve kamera olarak daha iyi sanırım, ama ne kadar daha iyi olabilir, onu bilemiyorum.
    Ekran farkı var, 11 IPS LCS, XS AMOLED. Kullanıcı için bi farkı var mı bilemem, ben zaten %30-35 parlaklıkta kullanıyorum her zaman.
    11'de ekran ve kasa arasında çok fazla açıklık var, bu görüntü ilk bakışta rahatsız etti beni.
    Aradaki fiyat farkı verilmeye değer mi ?

    Android
    Android'te çok fazla model var, tam bilgim olmadığı için karar veremedim.
    Ama android alacaksam, 5000 tl psikolojik sınırım var. Yani fiyat daha artacaksa, apple almak daha mantıklı geliyor.

    Huawei
    Güncel modellerin fiyatları yüksek bence.

    Xiaomi
    Mi 10'u bekliyordum açıkcası, onu alabilirim diye düşünüyordumda, açıklanan fiyatları görünce minimum 6-7 bin tl'den piyasaya çıkacağını düşünüyorum. Eğerki 5-5.5 bin gibi bi fiyattan satışa çıkarsa, düşünebilirim.

    Samsung
    Samsung'un hoşuma giden tek modeli Note serisi. 6s'ten önce Note 4 alacaktım, 6s'i aldım bi şekilde. Şuanda Samsung Note 10.1 tablet kullanıyorum, o kalem acayip hoşuma gidiyor. Yani Note 10 cidden parasını hakeden sağlam bi telefonsa, belki 7 civarına inerse alabilirim diye düşünüyorum.

    Diğer markalar hakkında bilgim yok, zibilyon tane çin markası çıkmış. Sony, LG, HTC falan günceli pek yakalayamadılar sanırım.




    Kısacası, böyle karmaşık düşünceler içersindeyim. İşletim sisteminin pek bi önemi yok benim için, uzun vadeli sıkıntısız kullanabilmek önemli, bu yüzden appple'dan devam etmeyi düşünüyorum açıkcası.
    Tecrübeli arkadaşlar, aydınlatabilirse sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DonhanımNaber -- 17 Şubat 2020; 0:0:11 >







  • Androidin ömrü 2 yıl tepe model bir cihazsa maximal 3 yıl.4-5 yıl gibi bir beklenti varsa hiç androide bulaşmayın derim.5000tl bütçede de alabileceğiniz en baba cihaz s10e o da geçen senenin cihazı birde lg g8s var,güzel cihaz aslında ama firmaya karşı aşırı önyargı olduğu için bu kadar fiyat da riske edilmez.Sony ile htc bitti lg ise çırpınıyor.Piyasa artık çinli firmaların.Bence ios'dan devam edin,11 tavsiye ederim daha güncel bir cihaz.Ekran konusuna çok takılmayın 11'in hd+ paneli olmasına rağmen gayet iyi bir deneyim sunuyor.
  • Note kullanicisi olarak noteun bambaska bir dunya olduunu soyleyebilirim. Ama 2 yil surum ve guvenlik guncellemesi haricinde herhangi bir guncelleme almaz. Bu demek degildir ki telefon guncelleme almayinca cop olsun. Gayet guzel kullanılır.

    Ote yandan apple hem musteri memnuniyeti acisindan, hem marka algisi acisindan bambaska yerde. Siz bir cihazi en az 4 yil kullanmak istiyorsunuz. Buna gore iphone 11, tam size gore bir cihaz. Butceyi birqz arttirip kapasitesi yuksek bir 11 alirswniz, uzin yillar soeunsuzca kullanırsınız diye düşünüyorum.

    Kalem icin ise ipad, ozellikle notability programi ile notedan daha stabil ve kağıda yazarmiscasina bir kullanim sunuyor. Ipad 7. Veya fiyati uygun olursa 2.000 tl ve alti gibi 6. Nesil alırsanız hrm iphone ile butunluk saglarsiniz hem de butceyi cok arttirmadan kalem sahibi de olursunuz. Ama zaten spenli bir samsung tablete sahip oldugunuz icin buna ihtiyqc duyar mısınız bilemiyorum. Ben de samsung tab a 10.1 inch with spen var, notability androidde olmadigi icin ipad aldim, tableti de yedek olarqk evde tutuyorum ve inanin bana, tablet demek ipad demek. Mouse ve klavye destegi ile birlikte macbookvari bir kullanim da sunuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Apple almaya karar verdim bende, XS - 11 arasında git gel yapıyorum hala.
    Detaylı karşılaştırma videoları izledim, çok kafa kafaya cihazlar, birinde olan diğerinde yok, ikisininde kendine has artıları var.
    Nisanda almayı düşünüyorum zaten, o zamana kadar kararımı netleştiririm sanırım :)
  • Telefon konusunda Apple almaya karar verdim. Android hala uzun kullanımlar için pek tercih edilmiyor.

    iPad ile kalemi bir tanıdıkta görüp denemiştim biraz, spen'den sonra biraz farklı geldi bana, yani daha çok çizim yapmaya yönelikmiş gibi sanki.
    Samsung tableti ünideyken almıştım, 1.5 yıl boyunca tablette not tuttum, özellikle Squid programı ile muhteşem notlar tutuyordum. Milletin 6-7 sayfaya yazdığını ben 1 yaprağa sığdırırdım, temiz bi çıktısını alıp öyle çalışırdım. Hatta bi notum şöylehttps://www.docdroid.net/l1CwXSB/yapay-zeka.pdf , ipad'de böyle not alabileceğimi pek düşünmüyorum, spen'in ufak olması sayesindeydi.




  • Yıllarca exynoslu samsung kullandım en son herkesin apple al demesi üzerine ios denemek için 8 plusa geçtim ve şunu söyleyim note 9 daha yeni ve 4000 mah pili olmasına rağmen dandik exynos yüzünden pili 2600 mah lik iphone kadar gitmiyor tabi bunda ios in çalışma şekli de etkili oluyor. Evet note 9 un ekrani kalemi o su şu su çok daha iyiydi ama iphone da rahatı buldum sana da tavsiyem hazır 6S den geçeceksin 11 alman yönünde zaten 6s kullanan birisi 11 alsa ekrandan rahatsız olmayacak ki ben note 9 dan 8 plus a geçince küçük ekran dışında rahatsız olmadım. Oled paneller ilerde ucuzlayacak zaten şimdilik 11 al diyorum ben almışken de 128 ve ya 256 kovala ucuza.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • DonhanımNaber kullanıcısına yanıt
    ipad note taking with notability diye google amcada aratırsanız bu programın ne denli profesyonel olduğunu görürsünüz.

    andorid tabletlerde kullanılan not alma uygulamaları cep telefonları için tasarlandığından tam verim alamamıştım ben. Notability ipad için özel olarak geliştirilmiş bir program ve not alırken hocanın sesini de kaydetme imkanınızın olması çok kullanışlı oluyor.

    Neyse sorudğunuz soruya dönelim ;

    İşlemcisi ile,pili ile xsten daha iyi bir seçenek iphone 11. Daha yeni bir cihaz olması sebebiyle xsten 1 yıl daha fazla güncelleme alacak olması da gözden kaçırılmaması gereken bir etmen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 19 Şubat 2020; 15:13:27 >
  • Mr.Bigboy M kullanıcısına yanıt
    Samsung'u şu exynos işlemcisi bitiriyor zaten, beceremiyosun işte, snapdragon kullanıver gitsin.
    Yanlış bilmiyorsam, bazı ülkelere snapdragon işlemcili gönderiyor, bizim gibi 3. dünya ülkelerinede exynosluları kakalayıp, işlemcisini test ediyor.
    4-5 sene önce böyleydi bu hala böyle midir bilemiyorum.

    11 mantıklı gelmeye başladı banada, şuan 64 gb kullanıyorum, 64 yeter diye düşünüyorum.
  • notability iyiymiş cidden, özellikle ses kaydı çok yararlı olur.
    denk gelirsem birde onu deneyim, ben farklı bi programda denemiştim kalemi.

    şu 11'ide satılmasın diye mi yapmışlar anlamadım, xs ile çok kafa kafaya. ama 11 biraz daha ağır basıyor güncel cihaz olduğu için. +1 yıl kullanımı var. pil ve işlemci cabası. o ekranın kenardaki geniş boşluklara da gözümüz alışacak artık baka baka :)
  • DonhanımNaber kullanıcısına yanıt
    Xs, daha premium bir algiya sahip. 11,o kadar premium bir his vermiyor elde tutunca. Lakin sonucta sartlar geregi kilifla kullanilacak olmasi hasebiyle, hangisini alirsaniz alin, silikon hissiyatindan ote gecemeyeceksiniz.

    Olmusken yeni model olsun derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DonhanımNaber kullanıcısına yanıt
    Bende şahsen pro max ile 11 arasındayım diyorum ki şurda Eylül’e ne kaldı ki 11 alıp ekim Kasım gibi yenisinin en üst modelini alirim diyorum ama bu kararsızlık bitiriyor beni

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.