Şimdi Ara

UZUN KULLANIM DENEYİMİ Buyurun efendim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konu daha evvelden açıldı mı, buraya mı açılması lazımdı? Bilmiyorum.

    İthal elektronik cihazlara piyasada erişimin ağırlaştrılması, taksitin kalkması veya vadesinin 6 ayla sınırlandırılması, yüksek vergi yükü bir de bunların üzerine TL nin değer kaybı,

    Bir telefon satın almayı oldukça zorlaştırdı hatta kısa vadede olanaksızlaştırdı.

    Buradan hareketle, olur da aramızda şanslı biri telefon alacak olursa ve süregiden zamanda bir bilgi tabanı olsun diye, hepimizin faydalanacağı bu konuyu başlatmak istedim. Emeğimiz çöpe gitmesin.

    Bu yüzden.
    1-şu ana kadar hangi marka telefonları kullandınız.
    2-Bunlar arasında vaad ettiği faydaları en uzun süreyle tereddütsüz, hıçkırmadan kısaca adam akıllı sunan hangisiydi. Hor mu kullanırsınız yoksa üzerine titrer misiniz..
    3-Donanım kalitesi açısından sizin için hangi marka öndedir. Burada Cpu vb. Çiplerin modeli değil, kullanılan kamera, ekran kalitesi, kasa kalitesi gibi parçaların yamulmadan bozulmadan kalması. İşlemci eskir, OS eskir sorun değil...
    4-Sonraki telefonunuz ne olurdu.

    Örneğin ben hep Sony Xperia kullandım, üzerine titreyerek kullandım.
    Ortalama 1,5 sene sonra tartışmasız hepsi bir yerinde sorun çıkardı, ekranı sarardı, kamerası çöp gibi çekmeye başladı vs.

    Şu anda Sony Xperia x kullanıyorum 1,5 sene oldu, ghost screen sorunu dışında başka bir sorunu yok.
    Teknik servisi hakkında bilgiye sahip değilim.
    Param ve o kadar parayı el kadar bir cihaza verecek bünyem olsa ya iPhone alırım ya da Samsung Galaxy note serisi alırdım zira gözlemlediğim kadarıyla uzun yıllar dertsiz tasasız kullanıma sahipler. En az 4-5 sene gidecek telefon arıyorum. Burada OS versiyonu önemli değil donanım 5 sene götürsün yeter.

    Sizlerin tecrübeleri nelerdir?

    Not :eksik kalan, atladığım bir husus varsa belirtelim, ben şahsen telefonlardan çok az anlayan biriyim.
    Sizlerin bak şu da çok önemli bir şey diyebileceği bir şey vardır.
    Mobilden yazıyorum en kısa zamanda imla, anlatım bozukluğu veya eksikliklerini bilgisayara geçince düzeltirim.

    Saygılar sunuyorum efendim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Genelde kullandigim telefonları 3 4 sene kullandiktan sonra aileme veririm onlar kullanmaya devam ederler.Yani aldigim telefonu en az 3 sene kullanirim.Gozlemlerim sonucunda plastik mika polikarbon cerceveli (artik her neyse ismini tam olarak bilmiyorum) telefonlarin yere dusmeye karsi daha dayanikli olduguna karar verdim.Her ne kadar dis kisimda soyulma vs. olsa bile bu tarz telefonlar gercekten cerceveleri sayesinde darbeyi emiyor.Samsung grand ve gio modellerini toplam 6 sene kullandim ikisi plastik cerceveli ucuz modellerdi donanimlari zamana yenik dustu.Ama kasalari dayanikliydi darbelere karşı.



    Donanim konusuna gelirsek eskiden aldigimiz telefonlarin donanimlari cok zayifti cok fazla yenilikler ve performans farklari oluyordu yeni modeller ile.Tarayicida gezerken bile donanim faktoru hissediliyordu.Gunumuzde 5000 liralik modeller ile 2000 liralik modeller arasinda inkar edenler olacaktir ama bir ucurum yoktur.Ufak tefek farkliliklar vardir sadece.



    Su anda kullandigim tel. P2.



    1 senedir kullaniyorum.4 GB ram ile sikintisiz akici calisiyor.En az 2 3 sene daha kullanmayi planliyorum.Kasanin malzeme kalitesi gayet iyi.Ama yere dustugunde ekrani kirilan cok fazla uye gordum.Bu yuzden silikon kilifla kullaniyorum.



    Uzun sureli kullanim istiyorsan bilindik markalarin en ust model telefonlarini alacaksin diye bir kural yok.Ben samsungun giris seviyesi modellerini kullandim senelerce ve her isimi gorduler genel olarak.



    Dertsiz tasasiz kullanim istiyorsan bir model ciktiginda 1 sene beklemek en iyisi.Kullanici yorumlarinda kronik sikinti yoksa temiz kullaniciysaniz sorun olmaz.



    Telefon tamamen beklenti işi.Bir telefonun kasa kalitesinin benim icin tek onemi dusmeye darbeye karsi dayanikli olmasi.Asıl onemli olan donanimdir ve su anda 4gb ram e orta seviye islemciye sahip bir cihaz en az 4 sene sorun cikarmaz.



    6000 7000 liralik galaxy note un 2 bin lirasini markaya veriyoruz bu bir gercek.



    (Samsungun giris seviyesi modellerinde mutlaka bir donanimsal sorunla karsilastim ama bunlari pek takmadan kullanmaya devam ettim yani bilindik markalarin giris seviyesi cihazlarini tavsiye etmem)



    Xiaomi Lenovo Asus Huawei Nokia alinabilecek f/p urunler uretiyorlar.Uzun omurluluk senin nasil bir kullanici olmana bagli biraz.



    Full parlaklikta surekli ekran acik takilan oyun oynayan bir insansan istedigin en pahali en kaliteli modeli alsan bile o ekranda amoled yanigi olusacaktir ornegin ve bataryanin omru telefon surekli oyunda isindigi icin uzun olmayacaktir.Ekrani gorilla glass 37383 olsun yere dustugunde tuzla buz olacak cunku kasasi metal aluminyum darbeyi oldugu gibi ekrana iletiyor.Onemli olan silikon gibi darbeyi emecek malzemeye sahip koruyucuyla kullanmak.



    Telefonu gercekten abartmadan kullanan gunluk islerini halledip arasira bakan kullanicilari herhangi kronik sorunsuz bir model uzun sure goturur fikrimce.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bob Seger kullanıcısına yanıt
    Katkınız için teşekkürler ,

    Kısaca sizin için uzun ömürlü telefon demek herhangi bir markanın amiral gemisi anlamına gelmekte.
    Kişisel deneyiminizde is giriş seviye telefonu 5-6 yıl kullanabilmişsiniz .
    Şu halde şu notu düşebilir miyiz ?

    -.samsung dayanıklı cihaz üretmekte.
    İyi forumlar.
    Umarım bu konu forumda bir başvuru başlığı olur.
  • Bu konuda (eğer yükselirse) ,
    kişisel bir arayış değil ,
    Kişiler için bir başvuru kaynağı amaçlanmakta.

    Mesela Murat adlı arkadaş telefon alacak , bir bakacak ki dh forumda kullanıcılar ilgili markalar hakkında şöyle geri bildirim yapmışlar vs.r.......
    Teşekkürler.
  • Aslında bugün orta seviye bir işlemciye sahip telefon ( örneğin şuan kullandığım redmi note 5 pro) normal bir kullanıcının her işini görür, mesela, bende samsung s9 kullanan biri gibi çatır çatır sosyal medya kullanıyorum, her oyunu sorunsuz oynuyorum, s9 dan daha uzun giden bir batarya ya sahibim, telefonum düşse ekranı kırılsa 250 tl, s9 da bu fiyat 1000, 1500 tl aralığında.



    Tamam s9 kamerası daha güzel, ekranı daha güzel ama, aradaki fiyat farkını vermeye değer mi? Gerçekten de çok iyi bir kameraya ihtiyacım var mı benim, yada 2k bir ekrana ihtiyacım var mı, evdeki 42 inç tv daha full HD iken cebimdeki telefonun ekranı 2k olması şart mı?



    Bunlar aslında ihtiyaçla, maddi durumla ilgili şeyler, bir ürün alırken ihtiyaçları iyi belirleyip bütçeye göre hareket etmek en doğrusu, Hele de şu dönemde. Daha da zor günler bizi bekliyor, kontrollu olmak lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.