Şimdi Ara

Uzun bir aradan sonra PC topluyorum. :') SS'Lİ 2020

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
1
Favori
4.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hepinize merhaba.

    2015 yılında Skyrim'i modlayıp bilgisayarım kaldırmadığı için üzülünce bir hevesle sistemimi güncellemiştim. İhtiyaç olmadığı sürece aynı parçayı bozulana kadar yıllarca kullanan biriyim ve ürünleri satın aldıktan sonra piyasayı veya son teknolojiyi yeni bir ürün alana kadar takip etmem.

    2019 yılında yayıncılığa ilgi duymaya başlamamla birlikte güncel oyunları akıcı bir şekilde oynayamak beni tekrar bilgisayar toplamaya itti. PC toplarken parça arayışları, araştırma evresi, ucuza sipariş vermeye çalışmak, farklı sitelerden verilen kargoları sabırsızca beklemek, montaj ve güç düğmesine ilk basış... Bütün evreleri özlemişim.

    Playstation 4'ümü sattım, kendi parçalarımı elden çıkarttım ve bu yola koyuldum. Sizden ricam "Bu devirde PC toplanmaz, keşke 3000 lira daha verip bunu alsaydınız." gibi söylemlerde bulunmamanız. Sevincime ortak olmayacaksanız lütfen yazmayın.

    BAŞLIYORUZ!


    Diderot etkisi nedir bilir misiniz? Bildiğim kadarıyla hikaye şöyleydi; gayet sade bir yaşam süren Diderot, 25 yıllık maaşını peşin almasıyla birlikte kendine çok hoş yeni bir sabahlık aldı. Bu sabahlığı aldıktan sonra yemek masasının sabahlığına uymadığını fark ederek onu değiştirdi. Şimdi hem sabahlığı hem de masası yeniydi. E haliyle yemek takımlarını, koltuklarını, evindeki tabloları da değiştirdi ve kendini bir süre sonra evindeki her eşyanı değiştirmiş, borca batmış bir şekilde buldu.

    Benim PC toplamam da aynı bu şekilde oldu. Eskiden sadece ekran kartı ve işlemciye önem verir, işlemciyi destekleyecek en ucuz anakartı seçerdim. Kasa konusunda değinmiyorum bile, şu an kullandığım kasanın içinde sadece 1 fan bulunuyor.

    İŞLEMCİ AMD Ryzen™5 3600X 1325 TL

    Amazon'dan güzel bir indirimle (1325 TL) bu işlemciyi aldım. Video montajları ve yayıncılık için epey yeterli bir işlemci olduğunu gördüm. Yanında fanıyla birlikte geliyor. Amazon.tr'ye üye olur olmaz 1325 TL'lik alışveriş yapmam dikkatlerini çekmiş olmalı ki hesabı spam veya çalıntı hesap sanıp askıya aldılar.

    Beni sanırım Uxbridge, Amazon'dan aradığını söyleyen Arap bir bey bana hesabın bana ait olduğunu kanıtlamam için kartın son 4 hanesini söylememi istedi. Tanımadığım bir numara arıyor ve Arap aksanıyla Türkçe konuşan biri benden bunu istiyor. Elbette inanmadım ve sipariş detaylarını teyit ettirdim. En sonunda 4 haneden bir şey olmaz diyerek söyledim ve 5 dakika içinde siparişim onaylandı. En hızlı gelen kargom bu oldu ve paketlemesi çok sağlamdı. Koydukları kağıtlar bana sanki Harry Potter'daki Nimbus 2000 süpürgesinin kargosunu açıyormuşum gibi hissettirdi.



    ANAKART MSI B450 TOMAHAWK MAX 1.120 TL

    3600x ile en uyumlu anakartın bu olduğu öğrendim. Ayrıca her AM4 destekli anakart kutudan çıkartıldığı gibi bu işlemciyle kullanılamıyor, bunu da belirteyim. Önce BIOS update yapmanız gerekiyor fakat sonu MAX ile biten anakartlar kutudan direkt çıkarıldığı gibi uyumlu olduğu için bu anakartı tercih ettim. Piyasaya 1050-1100 gibi fiyatlara satılan bu kartı Hepsiburada'da 922 liraya buldum ve bir hevesle aldım. Fakat sonradan fark ettim ki HB, elinde olmayan ürünleri stokta gibi gösterip uygun fiyattan satıyormuş. Kargoya veriliş tarihini siparişimden 10 gün sonrayı gösteriyordu. Ben de birkaç gün bekledim belki tedarik ederler diye, sonunda iptal edip İtopya'dan 1.120 TL'ye aldım. Bir kez daha anladım ki ucuz etin yahnisi yenmezmiş. Siparişim ertesi günü kargoya verildi ve bu parçayı hala bekliyorum. Yarın geleceğini umuyorum, gelince düzenleyeceğim.


    RAM Team T-Force Vulcan Z 2x8GB 530 TL

    İncehesap gaming gecelerinden aldığım bu RAM konusunda endişelerim vardı, biraz acele ederek verdiğim bir siparişti. 3000 mhz ve CL16. Bu firmanın adını daha önce hiç duymamıştım, birkaç araştırma sonrası güvenilmeyecek bir marka olmadığını öğrendim.


    PSU Fsp Hydro HD600 600W 80+ Bronze 370 TL

    Güç kaynağımı en son yıllar yıllar önce değiştirmiştim ve ileride ekran kartı alırsam 500W yeterli gelmeyecekti. İleriye dönük bir yatırım olması için bunu tercih ettim.


    KASA MSI MAG 101M 450 TL

    Ben bilgisayarımı topladığım zamanlar RBG yoktu, hava akışına önem vermezdim. Sadece parçalarımı içinde tutması yeterdi ama bu seviye parçalar aldıktan sonra (biliyorum çok üst düzey ürünler değil fakat eski sistemime kıyasla ohoo..) her şeyin olduğundan daha iyi olmasını istedim ve bu kasayı aldım. Önce 3, arkada 1 adet fanıyla geliyor ve kablo yönetimini başarılı buldum.


    EKRAN KARTI Asus GeForce GTX950 STRIX

    Tüm parçaları değişen bir gemi hala aynı gemi midir? Eski sistemimden sadece ekran kartım kaldı, o da R9 270X 4 GB. Onu satmadan yeni bir kart alamayacağım ama 2060 almayı düşünüyorum. Yapılan testleri incelediğimde işlemcim için yeterli ve çoğu AAA oyunda akıcı tecrübe sağlayabileceğim bir kart. Detayları eklerim.


    SSD Samsung 960 EVO 250 GB M2 SSD

    Elimdeki 250 GB 850 EVO'yu satıp üzerine biraz daha para ekleyerek 960 EVO 250 GB aldım. Şu an için eski kullandığım SSD'den pek bir farkını göremedim.




    Buraya kadar okuduysanız tebrik ederim. Yakın zamanda anakartım da gelecek ve sistemi toplayacağım. Şu an sadece güç kaynağını kasaya yerleştirdim ve sabırsızlıkla yarını bekliyorum. Ekran kartını da aldıktan sonra güncel bir W10 kurup ilk testleri yapıp sizlerle paylaşacağım. Sağlıcakla kalın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Death Cube K -- 15 Nisan 2020; 19:41:58 >







  • Sistem toplanırken sıkça yapılan hatalardan birisi yüksek performansı gözetip kaliteden ödün vermek. Örnek vereyim 4000 liraya falanca oyunda 100 fps veren bir sistemde toplanabilir 90 fps de. Bence burada önemli olan sistemin sıkıntısız devamı ve uzun ömürlü olmasıdır. Bunu gözetmenizi tavsiye ederim.
  • Uzun bir aradan sonra PC topluyorum. :') SS'Lİ 2020Uzun bir aradan sonra PC topluyorum. :') SS'Lİ 2020Uzun bir aradan sonra PC topluyorum. :') SS'Lİ 2020Uzun bir aradan sonra PC topluyorum. :') SS'Lİ 2020Uzun bir aradan sonra PC topluyorum. :') SS'Lİ 2020Uzun bir aradan sonra PC topluyorum. :') SS'Lİ 2020Uzun bir aradan sonra PC topluyorum. :') SS'Lİ 2020 Uzun bir aradan sonra PC topluyorum. :') SS'Lİ 2020Uzun bir aradan sonra PC topluyorum. :') SS'Lİ 2020



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Death Cube K -- 15 Nisan 2020; 19:44:7 >




  • i5 3570k ile devam
  • Güzel konu olmuş teşekkürler

    2060 yerine daha mütevazi, f/p bir ekran kartı alacak olsan ne alırdın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistem toplanırken sıkça yapılan hatalardan birisi yüksek performansı gözetip kaliteden ödün vermek. Örnek vereyim 4000 liraya falanca oyunda 100 fps veren bir sistemde toplanabilir 90 fps de. Bence burada önemli olan sistemin sıkıntısız devamı ve uzun ömürlü olmasıdır. Bunu gözetmenizi tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-1F943E7C5

    Güzel konu olmuş teşekkürler

    2060 yerine daha mütevazi, f/p bir ekran kartı alacak olsan ne alırdın
    Sanırım RX 590 alırdım.
  • O sisteme o psu olmamış
  • vantilatör görünce kusmak istiorum.ses yapar onlar.
    sene 2020 olmuş hala ses yapan kasa topluyorsun.
    varsın pc yavaş olsun ama ses yapmasın.
    bilgisayar olduğunda ssssss sesi bile olmamalı.
    tüm kasa fansız olmalı, alayı..

    bu arada ben ilk ve son kasayı 2000 yılında topladım. 20 yıl olmuş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pakaji -- 10 Nisan 2020; 21:29:32 >
  • Hayırlı olsun
    Ben olsam AMD almazdım galiba
    İntel'den şaşmayanlardanım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.el konsolda görmüştüm sizi sattiniz mi ürünü.Hayirli olsun bu arada sevindim sizin adınıza :))

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .Statistics.

    2.el konsolda görmüştüm sizi sattiniz mi ürünü.Hayirli olsun bu arada sevindim sizin adınıza :))
    Evet hocam teşekkür ederim onu sattım, bilgisayara verdim parasını.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SW4RTHY

    O sisteme o psu olmamış
    Nedenleriyle birlikte fikrinizi destekleyip bir de öneri yaparsanız benim için daha değerli olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eline sağlık hocam son halini görmek isterim. Bakma yukarıdaki heves kırıcılara, Intel 9900k da alıp taksan 3 ay bekleyip şunu alsaydın diyecekler o yüzden istediğin gibi al gitsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip. Hayırlı olsun hocam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Against Me -- 11 Nisan 2020; 1:49:11 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Süper konu olmuş, parçalar güzel, ben bile heyecanlandım

    Benim de böyle bir düşüncem var uzun zamandan beri ama laptop ile kasa toplama arası gidiyorum.
  • Paraya çok ihtiyaç olacak , gereksiz harcamalardan kaçının

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Death Cube K

    Evet hocam teşekkür ederim onu sattım, bilgisayara verdim parasını.

    Alıntıları Göster
    Bende bir sistem topluyorum ama sizinkinin daha uygun bütçelisini

    İşlemcim Ryzen 5 1600 yada Ryzen 3 1200
    Anakartim gigabytein 390 tl lik bir anakarti
    Ekran kartı olarak 2.el RX570 yada 580
    Psu da 500w aerocool

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vril kullanıcısına yanıt
    Ekran kartını 1660 super yap emin ol pişman olmazsın. Yazdıgın kartların devri geçti. Araştır derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun bir aradan sonra PC topluyorum. :') SS'Lİ 2020

    ekran kartının böyle olmaması için bir sopa mopa kes de arkasında bir yere destek olarak dikey koy ve tuttur.

    Böyle bel verirse anakartın soketi ne kadar güçlendirilmiş olursa olsun sıkıntı!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 11 Nisan 2020; 7:46:36 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.