Şimdi Ara

Uzman Çavuşa İftira Atan Doktora Soruşturma Başlatıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
246
Cevap
6
Favori
10.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • MUĞLA Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 14 Mart Tıp Bayramı'nda Uzman Çavuş A.A. (32) tarafından saldırıya uğradığını iddia edip, şikayetçi olan Dr. Tahir Tarımer (26) ile ilgili görüntüler ortaya çıktı.


    Görüntülerde; Dr. Tarımer'in A.A.'nın peşinden gidip, ittiğinin belirlenmesi üzerine hakkında idari soruşturma başlatılıp, suç duyurusunda bulunuldu.


    Gündem konusu olan olayın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, saldırıya uğradığını ileri süren Dr. Tarımer'in, evrakını masadaki görevlilerden alarak ayrılmak isteyen Uzman Çavuş A.A.'nın peşinden gidip ittiği, bu sırada da kayıp düşmesi yer aldı.

    Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından hastane yönetimi Dr. Tarımer hakkında idari soruşturma başlattı. Öte yandan Uzman Çavuş A.A., Dr. Tarımer hakkında kendisine iftira attığı gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.


    https://www.dailymotion.com/video/x8965f2








  • Doktorlarda sütten çıkmış ak kaşık değil bunu çoğu zaman hastaneye yolunuz düştüğünde anlıyorsunuz. Şimdi orda görüntüler olmasa bu uzman hem lekelenecek hem de ömrü boyunca toplumdan linç yiyecekti yazık değilmi.


    Bu iftirayı atanlar yargılansın ve bu adamı alkışlayıp protesto edenlerde ön yargının ne kadar kötü bir şey olduğunu görüp bundan hayat dersi çıkarsın.

    Doktor %100 haksız.
    Evraklar hastanın değil mi? Alıp gitme hakkı var.
    Evrakların alınması gerekli olsa bile bu şekilde alınmaz.

    1) Arkadan yaklaşıp evrakları çekip alıyor. Sanki doktor değil de ilkokul öğrencisi.
    2) Hasta evrakları almak için döndüğünde eğilip karnından duvara doğru itiyor. Apandisit hastası birinin o sırada çok canı yanmış olabilir. Hasta olayı zaten fazla uzatmıyor ama doktor yerinde duramıyor.
    3) Hastanedeki tüm sağlık çalışanları organize olup hastaya iftira attılar. Sosyal medyanın gücü ile de kendilerini haklı gibi gösterdiler. Bir de alkışlayarak protesto etmişlerdi. Orada çalışan herkese soruşturma açılmalı doğruyu bildikleri halde kendilerini haklı çıkarmak için olayı eksik ve yanlış aktardılar.

    Sinirlerine hakim olamayan biri demek ki, orada çalışmaması lazım, hakim olmazsa kendine sonuçlarına da acı bir şekilde katlanır. Bu herkes için geçerli, sonrasını düşünmeden hareket edenler gün gelir yaptıklarının cezasını çeker. Devlet hastaneleriyle pek işim olmuyor ama yinede bazen denk geliyor, fazlasıyla agresif ve hastalara yardımcı olmayan, meslekten bıkmış ve bunu karşıdakine yansıtan doktor ve hemşireler dolu.

    Doktora ne oluyor? Ultrason gerekli değildir belki ama sonuçta hastahane/doktor seçme hakkı yok mu insanların? Adam almış kağıdını büyük ihtimal başka hastaneye gidecek. Doktora ne oluyor? Bırak gitsin adam. Niye arkasından gidip adamın elindeki şeyi almaya çalışıyor, adamla boğuşuyor, sonra da beni darp etti diyerek iftira atıyorsun?


    Şimdi sen ne demeye çalışıyorsun? Doktoru haklı mı buluyorsun? Bu uzman çavuş bu doktorun ifadesi ile gözaltına alındı. Açığa alındı. Belki hapis cezası alacak ve ekmeğinden de olacaktı. Suçu ne sence burada vatandaşın?

    Elindeki evrak kendi uhdesinde, resmi veya resmi değil farketmez, isterse verir, istemezse vermez. Kaldı ki yasal olarak mecbur olsa bile, bir polis bile olsa dışarıda kimlik isteyip de elinden almaya çalışmıyor, zorla elinden almaya çalışmak nedir, itiş kakışın sebebi olduğu paylaştığınız görüntüde de açık ve net olduğuna göre nereye getirmeye çalıştığınızı anlamış değilim, hastaneye kilitli bond çantayla mı gelinecek, ya da bir hekim neyi isterse hastanın elinden alabilir ya da almaya çalışabilir, bu şekilde bir bildiğiniz varsa lütfen söyleyin biz de bundan sonra gelirken ona göre tedbirimizi alalım..


    Gerçi gelirken dedim ama burada paylaşılan bu görüntüleri izleyince bundan sonra devlet hastanelerine gitmenin oldukça tehlikeli bir fikir olduğunu anladım, şahsen bundan sonra çok zorda kalmadıkça gitmem herhalde, orada birilerinin kafası bozulursa dayak yeme tehlikesini geçtim bir de organize bir iftira sonucunda karakolluk yada adliyelik olup da suçsuz yere başım belaya girsin istemem, üzerine linç ettirilmek de cabası, bu arkadaşın ve belki bizim bilmediğimiz başkaları böyle başı yanabiliyorsa bu olay bir başkasının veya bizlerin başına da gelebilirdi, bundan sonra gelmeyeceğinin de bir garantisi yok, sonuçta bir hayatımız, itibarımız, kariyerimiz var, hiç bir şey için tehlikeye atmak istemem açıkçası..

    Bundan 5-6 sene önce işyerinde çalışırken karın ağrım başlamıştı. akşam eve geldim yemek yiyemedim ağrı gittikçe artıyordu. Ağrı kesici de fayda etmedi ve ağrı giderek artınca gece 12 gibi eşimle birlikte hastaneye gittim. Acilde sıra bekledim, asistan doktor karnımı elle ve steteskop ile muayene etti sonra da muhtemelen gaz sıkışmasıdır sabaha geçer dedi, ağrı kesici yazdı.

    Eşimde sağlıkçıydı ve muayene eden doktora; gündüz başlayan ağrı bu saate sürüyorsa gaz sıkışmasından farklı birşey olabilir, ultrason isteseniz birde öyle değerlendirseniz olmaz mı dedi ?


    Asistan, ben doktorum işimi bana öğretmeyin diye ters bir cevap verince eşim , bende sağlıkçıyım ve size tavsiyemi söylüyorum, olmazsa başka bir hastaneye gidip orada baktırırım ve bir sıkıntı olursa bu konuşmayı tekrar hatırlatırım deyince doktor ultrason tetkine göndermek zorunda kaldı.


    Ultrasona girdim, sonuç patlama aşamasına gelmiş bir apandist. Acil ameliyata alındım. Ameliyatı yapan cerrah, apandistiniz son aşamaya kadar şişmiş, geç kalsaydınız ve patlasaydı temizlemek için en az 3-4 ameliyatınız daha olurdu, atlattınız geçmiş olsun dedi.

    Böyle atlattım bende apandist sıkıntısını..


    O yüzden apandist ağrısını çekmeyen bilemez. Videoda gördüğüm o ki uzman çavuş baktı ki sonuç değişmiyor, eline belgesini almış, yanlarından geçip gidiyor. Belli ki ağrısı var ve başka bir hastaneye gidecek ama o doktor ne yapıyor, adamın arkasından saldırıp elindeki belgeyi almaya ve engellemeye çalışıyor. Üstelik ağrıyan bir karnın var ve bırak karnına yüklenmeyi en ufak bir dokunuşta bile bıçak batması gibi ağrı oluyor.

    Şimdi sen bu durumda olsan ve biri hiç beklemediğin bir anda sana arkadan saldırıp elindekini almaya kalkarken karnına yüklenip baskı yapsa sen ne yaparsın ?


    Doktor var doktor var, hepsini kötülemek olmaz ama işini düzgün yapmayanlar varsa onları da tespit edip gereken neyse yapılmalı, sırf doktor diye her koşulda korunacağı anlamına gelmez...


    Başka bir vukuatı daha varmış, bir bayan hastaya karşı videosu da var, az çok belli nasıl biri olduğu.. Umarım bu doktora da hem iftira atmaktan hemde hastasıyla yeterince ilgilenmediğinden (adam sabah ameliyat oldu.) gereken hukuki işlem neyse yapılır...

  • yusuftwitter
    “@pusholder Aynı doktorun kadın bir hastaya davranışı https://t.co/pLJYmC4JJN”
    https://twitter.com/YTasdemir_/status/1504876361709670405
    Pusholdertwitter
    “Muğla'da bir doktoru darp ettiği iddiasıyla gözaltına alınan ve alkışlı protestoyla taburcu edilen Uzman Çavuş'un doktoru darp etmediği ortaya çıktı. https://t.co/p59RA8wRIW”
    https://twitter.com/pusholder/status/1504874419822465025
    Mehmet Ali ÖNELtwitter
    “Bir doktorun 87 yaşında hasta bir kadına bu sözleri sarfetmesi şiddet değil midir? Bu nasıl hekim! İnsanlara nasıl üstten bakmadır böyle! Sağlıkçılara yapılan şiddet ne kadar vahim ise, sağlıkçıların hastalara uyguladığı sözlü siddet de o kadar vahimdir. https://t.co/JyzOl5bZhB”
    https://twitter.com/Mehmetali_Onel/status/1505907480387375109



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4h062020 -- 21 Mart 2022; 18:21:44 >




  • Sinirlerine hakim olamayan biri demek ki, orada çalışmaması lazım, hakim olmazsa kendine sonuçlarına da acı bir şekilde katlanır. Bu herkes için geçerli, sonrasını düşünmeden hareket edenler gün gelir yaptıklarının cezasını çeker. Devlet hastaneleriyle pek işim olmuyor ama yinede bazen denk geliyor, fazlasıyla agresif ve hastalara yardımcı olmayan, meslekten bıkmış ve bunu karşıdakine yansıtan doktor ve hemşireler dolu.

  • Uzman Çavuş tutuklanmıştı diye hatırlıyorum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diplomasının alınması lazım.

  • Doktorlarda sütten çıkmış ak kaşık değil bunu çoğu zaman hastaneye yolunuz düştüğünde anlıyorsunuz. Şimdi orda görüntüler olmasa bu uzman hem lekelenecek hem de ömrü boyunca toplumdan linç yiyecekti yazık değilmi.


    Bu iftirayı atanlar yargılansın ve bu adamı alkışlayıp protesto edenlerde ön yargının ne kadar kötü bir şey olduğunu görüp bundan hayat dersi çıkarsın.

  • Guest-4h062020 G kullanıcısına yanıt

    sosyal medyanın en kötü yanı, suçsuz olsanız bile sosyal medya yüzünden suçlu olabiliyorsunuz 

  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

    Evet geçenlerde de kadın yazılımcı tartışması olmuştu. Erkekler linçlenmişti.  

  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

    Herkes meslek aşkı ile seçmiyor.Doktorluk son 15 yılda tamamen garanti iş ve para odaklı seçilen bir unsur.Fakat görünen o ki diğer meslekler gibi itibarsızlaşır değersizleşecek.Yakında kontenjanlar iyice artırılıp kota sınırlamasıda kaldırılırsa seyret cümbüşü.Çünkü özelleşmenin sonucu bu oluyor.

  • Doktor yanlış olarak ne yapmış burda ben anlamadım ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kendi başına ultrason istemek nedir?  

  • Konuyu açanı ve destek çıkanları bloklayın gitsin. Troller Türk doktorlarını kötü göstermeye çalışıp algı kasıyor. Doktorlarımızı size yedirmeyeceğiz. Umarım en düşük doktor maaşı da $4000 dolar karşılığı Türk Lirası olur. Bize troll değil doktor lazım!

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

    Doktora ne oluyor? Ultrason gerekli değildir belki ama sonuçta hastahane/doktor seçme hakkı yok mu insanların? Adam almış kağıdını büyük ihtimal başka hastaneye gidecek. Doktora ne oluyor? Bırak gitsin adam. Niye arkasından gidip adamın elindeki şeyi almaya çalışıyor, adamla boğuşuyor, sonra da beni darp etti diyerek iftira atıyorsun?


    Şimdi sen ne demeye çalışıyorsun? Doktoru haklı mı buluyorsun? Bu uzman çavuş bu doktorun ifadesi ile gözaltına alındı. Açığa alındı. Belki hapis cezası alacak ve ekmeğinden de olacaktı. Suçu ne sence burada vatandaşın?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sensaura kullanıcısına yanıt

    Türk doktorlarını kötü mü göstermeye çalışıyor!

     


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.