Şimdi Ara

Uzlaştırmacı Olmakla İlgili Sorum Var

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Ben meb'de öğretmenim. Uzlaştırmacı olmak istiyorum. Ayrıca 2 yıllık adalet programını da aöf'den bitirdim.


    Aöf'den adalet okuyanların 4 yıllık mezun olmadıkları sebebiyle uzlaştırmacı olamadığını okudum. Şimdi ben eğitim fakültesi mezunu olduğum için ve adalet okuduğum için uzlaştirmacı olabilir miyim?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Kimler uzlaştırmacı olabilir?

    Avukatlar ve hukuk öğrenimi görmüş kişiler uzlaştırmacı olabilmektedir. Hukuk öğrenimi görmüş kişiler kavramı, üniversitelerin hukuk fakültelerinden mezun olanlar ile hukuk veya hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilgiler, idari bilimler, iktisat, maliye alanlarında veya polis akademisinde en az dört yıllık yüksek öğrenim yapan kişileri kapsamaktadır.



    Uzlaştırmacı Olmakla İlgili Sorum Varalternatifcozumler.adalet.gov.tr
    Sıkça Sorulan Sorular
    https://alternatifcozumler.adalet.gov.tr/Home/SayfaDetay/sikca-sorulan-sorular
  • Uzlaştırmacı eğitimine hukuk öğrenimi görmüş kişiler yönünden kimler başvurabilir?

    Eğitim kuruluşlarına hukuk öğrenimi görmüş uzlaştırmacı adayları yönünden; üniversitelerin hukuk fakültesi mezunlarının yanısıra, üniversitelerin siyasal bilgiler fakültesi, iktisadi ve idari bilimler fakültesi, iktisat fakültesi, işletme fakültesi mezunlarından veya en az dört yıllık yüksek öğrenim yapmış polis akademisi mezunlarından, müfredatında; anayasa hukuku, ceza hukuku (genel hükümler), ceza hukuku (özel hükümler), ceza muhakemesi hukuku, hukuk başlangıcı/hukuka giriş/hukukun temel kavramları/temel hukuk, ticaret hukuku, iş hukuku, borçlar hukuku derslerinden en az ikisini başarılı olarak görmüş olanlar başvurabilir.

    İki yıllık önlisans öğreniminden sonra dikey geçişle dört yıllık yüksek öğrenimini yukarıda anılan fakültelerden birinden mezun olarak tamamlayanların da eğitim kuruluşlarına başvurabilmeleri için; yukarıda anılan derslerden en az ikisini, önlisans öğrenimi sırasında veya dikey geçiş sonrası lisans öğrenimi sürecinde görmüş olmaları ve bu derslerden başarılı olmuş olmaları gerekir.

  • 2 senelik adalet mezunuysanız; herhangi bir 4 yıllık fakülte bitirmiş olmanız yeterli. yani hukuk bitirmeseniz de olur.

  • Canakkaledenselamlar kullanıcısına yanıt
    Uzlaştırmacı Olmakla İlgili Sorum Var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.