Şimdi Ara

Uzaya çıkan ilk Amerikalı Alan Shepard’ın kızı Blue Origin ile uzaya gidiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ünlü milyarder Jeff Bezos’un uzay şirketi Blue Origin, sıradaki uçuşu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Uçuşun Batı Teksas’ta bulunan uzay üssünden 9 Aralık günü yapılacağını belirten şirket, araçta 6 kişilik mürettebatın bulunacağını ifade etti.



    Uzaya çıkan ilk Amerikalı Alan Shepard’ın kızı Blue Origin ile uzaya gidiyor



    Açıklamalarda mürettebatta özel bir konuğun da yer alacağı ifade edildi. Şirkete göre uzaya giden ilk Amerikalı ve ikinci insan olarak tarihe geçen ünlü astronot Alan Shepard’ın kızı Lauren Shepard Churchley de yolcular arasında yer alacak.



    Ayrıca Bkz.James Webb Teleskobu’nun fırlatılış tarihi ertelendi



    Dünya tarihindeki en önemli astronotlardan biri olan Alan Shepard 1961 yılında, Yuri Gagarin’den 23 gün sonra, uzaya çıkarak Amerika ve dünya tarihine geçmişti. Blue Origin de bu sebeple roketine Alan Shepard’dan esinlenerek New Shepard ismini vermişti.



    Uzaya çıkan ilk Amerikalı Alan Shepard’ın kızı Blue Origin ile uzaya gidiyor



    1998 yılında vefat eden ünlü astronotun kızı, aralık ayındaki uçuşla ilgili yaptığı açıklamalarda,  "New Shepard'ın içinde gerçekten bir Shepard bulunacak. Bu durum çok hoş. Uzaya çıkan ilk Amerikalı olan babamla gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.



    6 kişilik mürettebat



    Blue Origin, uçuşta bulunacak diğer insanlar ile ilgili de açıklamalar yaptı. Şirkete göre eski Amerikan futbolu oyuncusu ve ünlü televizyon kişiliği Michael Strahan, hayırsever Dylan Taylor, yatırımcı Evan Dick, Bess Ventures şirketinin kurucusu Lane Bess ve oğlu Cameron Bess de yolculukta yer alacak.



    Uzaya çıkan ilk Amerikalı Alan Shepard’ın kızı Blue Origin ile uzaya gidiyor



    Dev şirket daha önce iki kez uzaya turistik gezi düzenlemişti. İlk uçuşunu geçtiğimiz temmuz ayında yapan şirket, Jeff Bezos ile birlikte dört kişiyi uzaya göndermişti. Ekim ayında yapılan ikinci uçuşta ise Star Trek filmlerinden tanıdığımız ünlü oyuncu William Shatner, üç kişilik mürettebat ile birlikte uzaya çıkmıştı.  




    Kaynak:https://phys.org/news/2021-11-daughter-american-space-blue-flight.html







  • jezz bezos ile elon musk'in farki gozukuyor. elon musk muhendislik kokenli, fizik egitimi almis, malzeme muhendisligi uzerine calismis, onceligi araclarini gelistirme, uzaya ulasacak daha ustun araclar yapmak. jeff bezos ise kitap pazarlamadan gelmis. pazarlamaci yonu daha agir. onemli isimleri uzaya cikararak kamuoyunun ilgisini cekmeyi iyi biliyor ama araclari performans olarak cok geride, ne yaparsan yapsin su asamada gercek bir rekabet yaratmasi mumkun degil, once isin muhendisligine odaklanmasi gerek.

  • O değil de ne hayatlar var.

  • darkaura kullanıcısına yanıt

    Olabilir de ama Blue Origin ile SpaceX'nin amaçları farklı.

  • Hayatlara bak bee, biz de ortadoğu çöplüğünde değersiz paramız ile et alabilecek miyiz onu düşünüyoruz...

  • sniper23 kullanıcısına yanıt

    olay sadece uzay turizmi degil, ay inis aracindada direk rekabete girdiler, davalik oldular. su anki araclarin sikletleri ayni olmasada rekabet ve cekisme icindeler.

  • Merak ettim yorunge uçuşu yapacaklarmi?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.