Şimdi Ara

uzaktan kumanda ile ilgili lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar şimdi ben garaj kapısına giriş için anahtarlığa sığabilecek ve butona basmaya gerek kalmadan araba yaklaşınca kapıyı açabilecek bi kumanda lazım. aklıma her 5 saniyede bir sinyal gönderen aralıklarda stand-by gibi bi konuma geçecek alet geldi. önemli olan kimsenin kodu çalmaması ve az enerji tüketmesi.
    bana bu konuda yardımcı olursanız sevirim. teşekkürler



  • Sanırım bu işi ürün haline getirmek istiyorun O zaman şu durumu göz önüne almayı unutma; sen içeri girerken biri gönderdiğin kızılötesi işareti kaydedip daha sonra aynı kızılötesi işareti üretip garaj kapını açabilir. Bu nedenle çift yönlü ve şifreli bir haberleşme gerçekleştirme protokolü kullanman daha doğru olur. Kızılötesi yerine RF alıcı-verici tavsiye ederim. Hem daha uzaktan çalışır. Udea'nın (bir Türk firmasıwww.udea.com.tr ) 433MHz'de çalışan ASK alıcı-vericilerini kullanabilirsin. Kodu korumak için farklı kod korumalı bir mikrodenetleyici kullanman yeterli.

    Veya bahsettiğin sistemden tamamı ile vazgeç birkaç metre mesafeden çalışan temassız akıllı kartlar (contactless smart card) mevcut. Harcayacağı gücü garajdaki terminalden alır. Şifreli haberleşen türleri de var. Terminal için kod koruması önlemi alman yeterli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HYP -- 13 Aralık 2004, 19:32:59 >




  • abi cevab içi teşekkür ederim.
    ancak benim istediğim kısa mesafeden algılayan ve yaklaştığın zaman açılması sağlanacak bir kapı.
    şimdi bunu şu araba kumandaları gibi bir kumanda yaratıp yaklaştığında açılacak bir sistem. şifreli bi haberleşme olması gerekiyor tabii ki. yalnız aleti cebemde olduğunu varsayarak kızılötesi kullanamam.
    r-f tarzı bi alet lazım. ve enerji tüketmemesi için ben her 5 saniyede bir sinyal gönderen alet düşündüm.
    nasıl bi şey olabilir.?
  • Mifare kart kullanmayı düşünebilirsin. Yine kredi kartı büyülüğünde olan bu kartlar, enerjisini terminalde alıyor. 5-10cm'den veri aktarımı yapabilir. Bu işin verici kısmında illa bir devre yapmak istiyorsan, aşağıda bahsettiğim ASK verici 5V besleme gerilimi altında 6.5mA çekiyor. Mikrodenetleyicinde 10-15mA çekse, toplam 20mA akım oldukça iyi. Kapının bir tuşa basılmadan açılmasını istiyorsan 5sn'de bir veri göndermek bir çözüm olabilir. Hem böylece diğer zamanlarda işlemciyi uyku moduna geçirip güç tüketimini olduça azaltabilirsin. Böyle bir sistem 2100mAh'lik bir pillerle aylarca çalışabilir.
  • hocam tekrar teşekkür ederim.
    tek cevab veren sensin.
    bu bahsettiğin ASK alıcı verci devreyi farklı kodlar yükleyip birden fazla farklı kullanıcılar yaratabilirmiyiz?

    birde hocam verdiğin site sanıyorum kit i hazır satıyorlar. bunu ben kendim hazırlamak istiyorum. bana bunula ilgili bi site link i verebilirmisin? fazla bilgim yok.
    tekrar teşekkür ederim.
  • Kit'ten tam olarak kastın nedir bilmiyorum. ATX-34 (transmitter) ve ARX-34 (receiver) adlı modüller gönderilen seri bilgisi ASK ile modüle edip gönderiyor ve tekrar seri bilgiye dönüştüp geri veriyor. Bu modülleri sorunsuz çalıştırdım. Kapalı ortamda 10metreye kadar çalışıyor. Bahsettiğin şekilde veri paketinin önüne bir ID koyup, sistemin çok kullanıcı ile çalışmasını sağlayabilirsin. Ancak şifreli veri iletimi için karşılıklı veri transferi gerekebilir. Bu durumda bir transceiver kullanman daha iyi olacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.