Şimdi Ara

uzak mesafeden iyi çekim yapabilecek kamera ve fotoğraf makinesi lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
9.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar işim gereği kamera ve fotoğraf makinesi ile uzaktan çekim yapıyorum o yüzden uzaktan çekim yaptığım zaman (yaklaşık 1 km uzaklıktan çekim yaptığım zaman) çektiğim nesnenin ayrıntılarını görebileceğim iyi bir dijital kamera ve fotoğraf makinesi arıyorum.

    elimde yaklaşık 3 ay önce aldığımız Panasonic HDC-SD900 full HD kamera var. çok iyi bir kamera fakat optik zoom 12x olduğu için uzaktan çekimlerde iyi değil.

    Fotoğraf Makinesi olarak çok öncelerden alınmış Nikon D200 objektif olarakta sigma 170:500mm var.

    tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.







  • Bütçeniz ve tam olarak istediğiniz mm aralığı nedir ? Bu detayları yazarsanız daha öz cevap verilebilir..
    Nikon D200 sizin açınızdan pek avantajlı durmuyor.Yüksek MP değerine ihtiyacınız var , video avantajınıda işin içine katarsak Canon'a geçmeniz avantajlı gözüküyor..Özellikle 7D güzel bir tercih olur..
    Lens olarak 400mm ve 500mm prime lenslere bütçeniz yetiyorsa en iyi sonuçlara ulaşmanız olası..Ancak o kadar bütçem yok diyorsanız benim önerim Sigma 100-300mm F/4 + 1.4 TC olur.
  • hocam bütçe olarak sınır belirlenmedi ancak çokta abartmak istemiyorum. işimi en iyi şekilde görebilecek birkaç alternatifli fotoğraf makinası ve kamera araştırıyorum. fotoğraf ve kamera işine yeni girdiğim için çokta iyi anlamıyorum bu mm olaylarından falan. ilk mesajda da belirtiğim gibi uzaktan iyi çekim yapabileceğim makine arıyorum.


    biraz önce panasonic genel merkezini arayıp tavsiye istedim cevap olarak elimdeki kameranın en son model olduğunu söylediler ancak isterseniz HDC-SD80 ve HDC-TM900 modellerini araştırabilirsiniz dediler. araştırma yaparken Sony HDR-XR160E modeline rastladım optik zoom 30x olarak görünüyor panasonice göre nasıldır acaba. birde eski SD kameraların zoom ları daha yüksek acaba uzaktan çekim kalitesi full HD lere göre daha iyi olmaz mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebelpirate -- 2 Ocak 2012; 16:35:07 >
  • Hocam 'abartmamak' göreceli bir kavram özellikle maddi konuda, en iyi sonuçlara ulaşmak için 500mm F/4 ve benzeri bir lens gerek fiyatları 10.000 $ civarı gerektiğinde daha fazla yakınlaşmak için TC takabilirsiniz bu lenslere..Çarpan ve crop avantajıda eklenince çok yüksek yakınlaştırma oranlarına en kaliteli şekilde ulaşabilirsiniz..
    Diğer yandan ne çekeceğinizde önemli , AF ve VR/IS desteğine ihtiyacınız var mı yada prime/sabit lens kullanmanın size dezavantajı olacak mı bilmemiz gerek öneri verebilmek için..
    Elinizdeki lenste ve gövde de ne eksiklik sezdiyseniz ona göre ekipman önermek daha doğru olur..
    Bu arada Video kameralar konusunda tavsiye verebilecek kadar bilgim yok malesef ondan değinmiyorum o konuya..
  • uzaktan çok ayrıntılı şeyler çekmeyeceğim hocam mesela insanları çekeceğim uzaktan. 1 km uzaktan bir insanı söylediğiniz sigma 100-300 mm objektifle çektiğim zaman rahat bir şekilde tanıyabilirmiyim.

    'abartmak' konusunda doğru söylüyorsunuz göreceli bir kavram. 10.000 $ abartılı oldu benim için. diğer söylediğiniz Sigma 100-300mm F/4 biraz daha makul sanırım 4000 TL civarlarında burada (http://www.fotografdunyasi.com.tr/SIGMA-APO-100-300mm-F4-EX-DG-HSM,PR-148.html).

    peki makina olarak ne önerirsiniz hocam. ben marka olarak nikon düşünüyorum ama siz marka ve model olarak ne tavsiye edersiniz. yada şöyle sorayım yukarıda söylediğim bilgiler doğrultusunda nasıl bir makine+objektif kombinasyonu önerirsiniz ?
  • 1 KM çok ciddi bir mesafe ve sabit lens şart gibi duruyor..Size önerdiğim 100-300mm F/4 lens sınıfının F/P ürünü özellikle TC desteklemesi ve HSM desteği sayesinde kuş fotoğrafı çekenlerin beğendiği lenslerden biri ancak 1 KM'de çok yetersiz kalır..
    Size lazım olan 400mm veya 500mm gibi tele ve sabit bir lens..TC takılabilmesi için diyaframı F/4 olan bir lens..
    Ayrıca yüksek MP ihtiyacınız var , D200 yetersiz kalır bu konuda..Canon'da 7D Nikon'da ise D7000 size yeterli crop desteğini verecektir..

    Elinizdeki Sigma 170-500mm size 500mm'de yeterli yakınlaştırmayı veriyor mu ? Ve 170-300mm aralığını ne sıklıkla kullanıyorsunuz ?
  • elimdeki objektif ile yeterince uzak mesafeyi çekemiyorum. yakınlaştırma yaptığım zaman da netlik çok bozuluyor.
  • İki farklı açıdan bakmak lazım, birincisi; elinizdeki zoom lens zaten 500mm değerinde keskin fotoğraflar verebilen bir lens değil,dijital zoom yapıncada kötü olan görüntü dahada kötüleşiyor..TC takma imkanınız zaten bulunmuyor..
    İkincisi ise; 500mm değerinin size yeterince yakınlaştırma sunmaması..(Burda ya dijital zoom yapmayı tercih edeceksiniz yada 500mm edinip TC ile kullanacaksınız)

    Sizin kesinlikle TC desteği olan bir lens edinmeniz gerek ayrıca yeterli keskinlik ve TC desteği için diyafram değeri düşük prime lens edinmeniz gerek..

    Benim tavsiyem ise;
    300mm F/2.8 bir lens edinip 1.7 veya 2x TC ile 510-600mm değerine ulaşılması + 16-18 MP değeri olan bir gövde alınması.

    TC kaliteyi düşürecekte olsa crop ile istediğiniz kaliteye ulaşacağınızı düşünüyorum.
  • işyerinden fiyat önemli değil 40.000-50.000 TL bile olabilir duruma göre değerlendiririz cevabını aldıktan sonra tekrar sormak istiyorum hocam.


    cevaplarınızdan anladığım kadarıyla en az 400mm, 500mm objektifler kullanmam lazım. veya tavsiye edebileceğiniz daha iyi objektif varmı.


    makine olarakta yüksek MP olan bir makine almam lazım galiba. bunlarda Canon EOS 60D, Canon EOS 600D, Canon EOS 7D, Canon EOS 5D Mark II. veya nikon D7000, Nikon D90 gibi makineler. veya Nikon D3X gibi yüksek fiyatlı bir makine lazım.

    bunlardan hangisi ile en iyi performansı alabilirim sınıflandırabilirmisiniz.
  • Paparazzi misiniz? 1 km'den insanlari tanimak isteyip 40000TL butce ayirabilen isyerini merak ettin :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rebelpirate

    işyerinden fiyat önemli değil 40.000-50.000 TL bile olabilir duruma göre değerlendiririz cevabını aldıktan sonra tekrar sormak istiyorum hocam.


    cevaplarınızdan anladığım kadarıyla en az 400mm, 500mm objektifler kullanmam lazım. veya tavsiye edebileceğiniz daha iyi objektif varmı.


    makine olarakta yüksek MP olan bir makine almam lazım galiba. bunlarda Canon EOS 60D, Canon EOS 600D, Canon EOS 7D, Canon EOS 5D Mark II. veya nikon D7000, Nikon D90 gibi makineler. veya Nikon D3X gibi yüksek fiyatlı bir makine lazım.

    bunlardan hangisi ile en iyi performansı alabilirim sınıflandırabilirmisiniz.

    Önerdiğim 10.000 $ lense pahalı geldi dediniz şimdi 50.000 TL'den bahsediyorsunuz :)
    Evet yüksek MP değeri olması gerek..
    1 KM uzaklıktaki bir nesneyi çekebilmek için 500mm bile yetersiz kalabilir bu nedenle işin içine crop hatta TC dahil edilmeli...
    Bütçe yüksek tutulacak ise 500mm F/4 + 1.4 TC veya Sigma 300-800mm F/5.6 ile istediğinize fazlasıyla ulaşabilirsiniz hatta yanılmıyorsam bu lensin TC desteği bile var ve rakipsiz..
    Gövde olarak 1D mark IV tercih ederdim şahsen..
    İki seferdir yazacağım unutuyorum böyle bir set için sağlam bir tripod ve manfrotto 393 gibi bir kafaya ihtiyacınız var..




  • ben işyerimin bu kadar fiyat vereceğini tahmin etmemiştim o yüzden 10.000 $ fazla demiştim. birkaç alternatif önerip fiyat ve alacağımız performans araştırılarak karar verecekler.

    atıyorum 40.00 TL verip şunları şunları alırsak bu sonuçları alırız. 20.00 TL verip şunları şunları alırsak bu sonuçları alırız gibi bir değerlendirmeden sonra karar verilecek.
  • Dediğim gibi Sigma 300-800mm F/5.6 veya 500mm F/4 + TC isteneni verebilecek lensler..Yüksek MP bir gövde, sağlam bir tripod-kafa ve deklanşör kablosu ile desteklenirse amaca ulaşılır diye tahmin ediyorum..Ortalama 15.000 $ civarına toplanabilir..
  • cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum hocam birkaç sorum daha olacak.

    500mm F/4 + 1.4 TC yerine Sigma 300-800mm F/5.6 daha iyi olmazmı. TC kaliteyi çok etkilemezmi ? yada nikon 600mm ve canon 800mm lens ler var baya pahalı bunlar ama işimi daha iyi görürler galiba yanlış mı düşünüyorum? birde sigma kalite olarak nikon ve canona göre nasıl ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebelpirate -- 11 Ocak 2012; 16:08:47 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.