Şimdi Ara

Uzak Masaüstü Bağlantısında yazıcı çıktısı almak?(Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
57.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Çalıştığım işyerindeki bilgisayarımdan, diğer şubemizdeki bilgisayara bazen bağlanmam gerektiği için uzak masaüstü olayını araştırdım ve şu an kendi bilgisayarımdan diğer şubedeki bilgisayara uzak masaüstü bağlantısı ile bağlanabiliyorum. Her iki bilgisayarda da XP Pro yüklü. VPN yok.

    Yalnız tek sorunum yazıcı çıktısı alamamak. Uzaktaki bilgisayardaki bir evrakı yazdırmak istediğimde, bağlandığım bilgisayar bağlı olan yazıcıdan çıktı veriyor. Fakat ben kendi bilgisayarımdaki yazıcıdan çıktı alabilmek istiyorum. Her seferinde ilgili dosyayı kendime mail atmaktan bıktım usandım.

    Bu olayı buraya yazmadan önce biraz araştırdım ama hep servere yazıcı ekleme konuları çıkıyor. Bizdeki her iki bilgisayar da da xp yüklü. Ayrıca bağlanılan bilgisayara, bağlanan bilgisayardaki yazıcını driver ını yükle diyorlar. Bunu denedim fakat, yazıcının bizzat kendisi o bilgisayara bağlı olmadan driver yüklenmiyor. Bu arada yazıcı Hp 1010.

    Bu sorunu nasıl çözebileceğime dair yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. Şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilelebet -- 15 Ekim 2010; 9:33:45 >







  •  Uzak Masaüstü Bağlantısında yazıcı çıktısı almak?(Çözüldü)


    Yukarıdaki gibi yerel kaynaklardan yazıcınızın seçili olduğundan emin olun.

    Uzak masaüstüne bağlandığınızda bir belge yazdırırken sizin yazıcınızda listede gözükecektir.
  •  Uzak Masaüstü Bağlantısında yazıcı çıktısı almak?(Çözüldü)


    Öncelikle yardım etme gayretiniz için çok teşekkür ederim.

    Ama hem kendi bilgisayarımda, hem de bağlanılan bilgisayarda Yerel kaynaklar kısmına baktım ve her ikisinde de zaten yazıcının işaretli olduğunu gördüm.

    Başka ne yapabilirim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilelebet -- 8 Ekim 2010; 9:21:12 >
  • Disk Sürücüleri seçebilirsiniz, böylece bağlandığınzda karşı bilgisayarda sizin disk sürücülerinizde görünür, sizde ilgili dosyaları kendi diskinize atarak yazdırabilirsiniz.
  • Öncelikle kullanmakta olduğunuz yapı nasıl bir yapıdır ? yani bir domain ortamındamı bu işlemi gerçekleştirmek istiyorsunuz. Bildiğim kadarıyla bağlandığınız useri remote user grubuna ve print users grubuna eklemeniz gerekmektedir.
  • quote:

    Disk Sürücüleri seçebilirsiniz, böylece bağlandığınzda karşı bilgisayarda sizin disk sürücülerinizde görünür, sizde ilgili dosyaları kendi diskinize atarak yazdırabilirsiniz.
    Evet, böyle de yapabilirdim ama, normalde direk otomasyon programından çıktı alıyordum. Dediğiniz gibi yapabilmem için her seferinden programdan çıktıyı exel dosyası olarak dışa aktarmam, sonra bu exel dosyasını düzenlemem gerekiyordu. Zaten böyle yapıp kendime mail atıyordum, dediğiniz yöntemde tek artım, mail atmamak olurdu. Yine de tavsiyeniz için teşekkür ederim.

    quote:

    Öncelikle kullanmakta olduğunuz yapı nasıl bir yapıdır ? yani bir domain ortamındamı bu işlemi gerçekleştirmek istiyorsunuz. Bildiğim kadarıyla bağlandığınız useri remote user grubuna ve print users grubuna eklemeniz gerekmektedir.
    Kullanmakta olduğum yapı, normal xp pro yüklü ve normal adsl bağlantısına sahip iki bilgisayar ve bu iki bilgisayarda kurulu olan, internete ihtiyaç hissetmeyip direk kurulu olduğu bilgisayar üzerinde çalışan iki otomasyon programı.




  • Sorun halloldu arkadaşlar. Benzer sorunlarla karşılaşan arkadaşlara yardımcı olması için, sorunun çözümüne dair bulduğum dökümanı sizlerle paylaşmak istiyorum.


    Varsayılan olarak, COM, LPT veya USB ile başlamayan yazıcı bağlantı noktası adları yalnızca Windows Server 2003′te yeniden yönlendirilir. Varsayılan olarak, yerel bilgisayarınızda Windows Server 2003 çalıştırmıyorsanız, çok işlevli yazdırma aygıtları DOT4 bağlantı noktalarını kullandıkları için yeniden yönlendirilmeyebilir.

    Clinet üzerinde aşağıdaki adımları izleyin ve Kayıt Defteri Düzenleyicisi’nden çıkın:
    1. Başlat‘ı ve sonra da Çalıştır‘ı tıklatın, regedit yazın ve Tamam‘ı tıklatın.
    2. Kayıt defterinde aşağıdaki anahtarı bulun ve tıklatın:

    HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Terminal Server Client\Default\AddIns\RDPDR
    3. Düzen menüsünde Yeni‘nin üzerine gelin ve DWORD Değeri‘ni tıklatın.
    4. FilterQueueType yazın ve ENTER tuşuna basın.
    5. Düzen menüsünde, Değiştir‘i tıklatın.
    6. FFFFFFFF yazın ve Tamam‘ı tıklatın.

    Bu, istemcideki tüm bağlantı noktalarının yeniden yönlendirilmesini etkinleştirir. Düzenlemeden sonra Restart yapmayı unutmayın.

    source: support.microsoft.com


    Cevap yazan herkeze teşekkürler...




  • enteresan ... birçok yerde birçok farklı işletim sistemi ve yazıcı ile bu özelliği kullanıyorum ve hiç problem yaşamadım ama bir gün yaşayabiliriz diye aklımda bulunsun.
  • arkadaşlar bu işin asıl çözümü bağlanığınız terminalde kullanmak istediğiniz yazıcının sürücüsünü server üzerne yüklerseniz her bağlantınızda direk yazıcıdan çıktı alabilirsiniz herhangi bir sorun çıkmaz hali hazırda sürekli kullanıyorum şu an için
  • Bağlandığınız makinede her zaman printer olmak zorunda değil. Server dışındaki makinelere de zaman zaman bağlanmak gerekebiliyor. Böyle bir durumlar karşılaşmayız umarım ama arkadaşın çözümü yardımcı olacaktır. Teşekkürler şimdiden.
  • güzel bilgi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben bizzat bu sorunu yaşadım ve çözdüm.
    Öncelikle Uzaktaki bilgisayara "Uzak Bilgisayar" diyelim. Elimizin altındakine de "Yakın Bilgisayar" diyelim.
    Sorun tamamen uzak bilgisayardaki eksik yazıcı sürücüsünden kaynaklanıyor.
    Yani yakın bilgisayarda bulunan yazıcının sürücüsü eğer uzak bilgisayarda da var ise zaten bu entry ile tanışmış olmayacaktınız.
    Her iki bilgisayar aynı işletim sistemine yada farklı işletim sistemlerine sahip olsa da fark etmez. Önemli olan yazıcı sürücüsünün uzak bilgisayarda olup olmadığıdır.
    Peki nasıl yaparız. Yani karşı tarafa yazıcı sürücüsünü nasıl ekleriz.
    Yakın Bilgisayara bağlı yazıcınızın yada çıktı almak istediğiniz bir yazıcının sürücü dosyalarını Uzak Bilgisayardaki işletim sistemine uygun olarak indirin. Yani uzak bilgisaya da XP var ise yazıcı sürücüsünün XP olmasına dikkat edin.
    Sonra yazıcı ve fakslar kısmına girerek yazıcı ekle özelliğini bulup çalıştırın. Yacı eklerken otomatik algılama özelliğinden faydalanmayıp manuel veya el ile kurulum gibi bir seçeneği bulup yazıcı ekleme işlemini manuel yapmaya çalışın. Yazıcı eklerken LPT1 bağlantı noktasını seçin.

    (ki bu pek önemli değil ama siz diğer bağlantı noktalarını seçmeye çalışıp Remote Print Servisini Lock etmekten kaçının. LPT1 de boş sayılmaz aslında. Eğer uzak bilgisayarın LPT portuna bağlı nokta vuruşlu yazıcı yada barkod yazıcınız var ise yazıcı portunun boş bir port olmasına dikkat edin)

    Port seçme adımını geçtikten sonra sürücü kısmı geliyor. Yazıcı sürücümü kendim seçeceğim gibi bir seçenek olduğunu tahmin ediyorum, hatırlamıyorum pek. Yazıcı sürücüsünü seçerek uzak bilgisayardaki yazıcının aynısının aygıtlar ve yazıcılar bölümüne eklendiğini göreceksiniz.
    Uzak bilgisayarınızı restart edin ve hazır.
    Uzak bilgisayarı nasıl restart edeceğim?

    Komut satırını açın -> Başlat -> Çalıştır ->cmd yaz ENTER'e bas. Komutu gir SHUTDOWN -R ENTER'e bas...
    Restart'tan sonra cihaz açılır. Biraz geç açılır hatta ilk seferinde.

    Baktınız aygıtlar ve yazıcılar kısmında yakın bilgisayardaki yazı görünmüyorsa tekrar yardımcı olmaya çalışalım.

    Tabi burada yazma ihtiyacı hiç duymadım. Uzak masaüstü bağlantısı yaparken muhakkak ekteki resimde de görüldüğü üzere MSTSC.EXE'nin Yerel Kaynaklar kısmında bulunan Yazıcılar seçeneği muhakkak seçili olmalı.
    Başarılar.
     Uzak Masaüstü Bağlantısında yazıcı çıktısı almak?(Çözüldü)




  • selamlar, toplamda 14 mağazamız var. 13 tanesi tmu295 denilen slip printer'dan çıktı alabiliyor.
    mağazalarımızda 2 tane yazıcı var. bitanesi lazer hp 1102 bitaneside slip tmu295
    13 tanesi sorunsuz yazdırırken
    1 mağazamız 1102 den çıktı alabiliyorken tmu295 ten alamıyor.
    gözlemlediğim kadarıyla sınama sayfası local bilgisayara düşmüyor. nedendir acaba?
  • ilelebet İ kullanıcısına yanıt

    öncelikle bana göre çok faydalı bir paylaşım çok teşekkür ederim


    dediklerinizi aynen yaptım oldu

    fakat belli süre sonra yazdırmıyor


    client makineyi kapayıp açınca düzeliyor


    acaba neden olabilir

  • Merhaba iyi günler. Uzak masaüstü üzerinden yazıcıya belge gönderirken sıkıntı yaşıyoruz. 1 kullanıcı gönderebilirken uzak masaüstüne bağlı diğer kullanıcıların yazıcıya belge gönderebilmesi için oturumu kapatıp açması gerekiyor. Ancak bu şekilde yazıcıya belge gönderebiliyor. Bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.