Şimdi Ara

Uyuz Rehberi | Salgına karşı dikkat! Tedavi için piyasadaki ilaçlarla vakit kaybetmeyin.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
3
Favori
5.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba.


    Konuya yabancı olanlar için önce ön bilgilendirme yapacağım. İşe yarayan tedaviyi ise yazının sonunda anlattım. İsteyenler direkt oraya bakabilir.


    Özellikle son 2 yılda Türkiye'de dirençli bir uyuz salgını söz konusu. Belki uyuza yakalananlar bunu dile getirmekten çekindiği için, belki de medyada koronadan dolayı yeterince yer edinemediği için bu durum toplum tarafından yeterince bilinmiyor. Ben de bilmiyordum. Başıma geldikten sonra internetten araştırdığımda ancak böyle bir salgının söz konusu olduğunu öğrendim.


    Google'dan arattığınızda son iki yıldır salgın haline gelen uyuzla ilgili bazı haberler aşağıdaki gibi,


    Uyuz Rehberi | Salgına karşı dikkat! Tedavi için piyasadaki ilaçlarla vakit kaybetmeyin.
    Uyuz Rehberi | Salgına karşı dikkat! Tedavi için piyasadaki ilaçlarla vakit kaybetmeyin.dw.com
    Google aramalarında yeni trend: Uyuz hastalığı | DW | 19.05.2021
    https://www.dw.com/tr/google-aramalar%c4%b1nda-yeni-trend-uyuz-hastal%c4%b1%c4%9f%c4%b1/a-57582102
    Uyuz Rehberi | Salgına karşı dikkat! Tedavi için piyasadaki ilaçlarla vakit kaybetmeyin.
    Uyuz Rehberi | Salgına karşı dikkat! Tedavi için piyasadaki ilaçlarla vakit kaybetmeyin.cnn türk
    Korona günlerinde "Dirençli uyuz" salgını
    https://www.cnnturk.com/video/turkiye/korona-gunlerinde-direncli-uyuz-salgini

    Uyuz, normal şartlarda zahmetli ama kolay bir tedavi gerektiren türde parazit hastalığıdır. Ancak şu anda sorun şu ki, piyasadaki ilaçlar bu uyuz akarlarını öldürmekte yetersiz kalıyor. Sağlık forum sitelerinde, ekşi sözlükte ve Youtube'da arattığınızda şu anda piyasada olan Kwellada, Metrin gibi ilaçların doktorlar tarafından yazılmaya hâlâ devam edildiği, ancak kullananlara aylarca vakit kaybettirdiği ve bu nedenle bu sorundan bir türlü kurtulamadıkları hikâyeleriyle dolu. Hatta zaman zaman "Bir yıldır/İki yıldır uyuzdan kurtulamadım" diyen kişilere de rastladım. Çünkü piyasadaki ilaçları deneyerek vakit kaybediyorlar.


    Bu konuyu üç grup insan için rehber olması amacıyla açtım. Kendim üç aylık çok zorlu ve stresli bir süreçten geçtim. Deneyimlerimin ve araştırmalarımın sonucunu paylaşmak istiyorum. Araştırmalarımda yabancı kaynaklardan Türkçe kaynaklardan yararlandığımdan çok daha fazla yararlandım, çünkü daha güncel bilgilere ulaşılabiliyor.


    Eğer uyuz hakkında bir bilginiz yoksa,

    Eğer uyuz kaptığınızdan şüpheleniyorsanız,

    Eğer uyuz kaptığınızı biliyor ama tedavide başarısız oluyorsanız,

    burada size bilmeniz gereken her şeyi açıklamaya çalışacağım. Sorularınız olursa da sorabilirsiniz.


    Ekşi sözlüğe de ulaşmak isterdim, internet aramalarında orası da çok sık başvurulan bir platform. Ben orada yazar değilim, ancak fırsatı olan biri ilgili başlıklara bunları paylaşırsa, mağdur olan daha çok kişiye ulaşılabileceğini düşünüyorum.


    Uyuz nedir?


    Uyuz akarı bir tür parazittir. Kayıtlara göre Dünya'da her yıl 130 milyon kişi bu parazitlerle baş etmek zorunda kalıyor. Vücudunuza yapışan bu parazitler derinizle beslenir. Bu döngü içinde yetişkin dişi akar, erkek akarla çiftleşir. Bu çiftleşmenin sonunda erkek akar ölür, dişi akar teninizde tüneller kazarak içine yumurtalarını bırakır. Ortalama iki ay yaşayan dişi akar, ayda ortalama 60 ila 90 yumurta bırakır ve bu yumurtalar kazdığı tünellerin içinde kalır. Ancak bu yumurtaların sadece %10'u ya da daha azı başarılı bir şekilde uyuz akarı olur. Diğerleri ölür. Bu süreç ise vücutta uyuz şişlikleri, tüneller, lezyonlar ve kaşıntı halinde kişiyi etkiler.


    Uyuz nasıl bulaşır?


    • Uyuz akarları için en kolay ve yaygın bulaşma şekli, vücudunda uyuz akarı olan biri ile uzun süreli fiziksel temasta bulunmak. Yani uyuz olan biriyle uzun süreli temasta bulunursanız size de bulaşır. El ele tokalaşma ya da sarılma gibi kısa süreli temaslarda bulaşı söz konusu değildir.
    • Uyuz akarları bulunan birinin kıyafetini giymek, aynı havluyu kullanmak ya da aynı yatakta yatmak da bulaşı riski taşır ama bire bir temasa kıyasla daha düşük bir ihtimaldir.
    • Uyuzlar insan teni dışında genellikle kumaşa tutunur. Bu nedenle tuvalet, mutfak tezgâhı gibi yerlerden uyuz kapmak çok olası değildir. İnternetten sipariş ettiğiniz ya da mağazalarda denediğiniz kıyafetlerde ya da toplu taşımalarda size bulaşma ihtimali çok düşük olsa da sıfır olduğu söylenemez.


    Semptomları nelerdir?


    • Eğer daha önce uyuz olmadıysanız, ilk semptomları görmeniz 2 ila 6 hafta gibi bir süre alır. Daha önce uyuz olduysanız bu süre 1 ila 4 gün arasında değişkenlik gösterir.
    • Kızarıklıklar ve geceleri daha da kötüleşen yoğun bir kaşıntı, uyuzun en önemli belirtisidir. Eğer geceleri uykunuzdan kaşınarak uyanıyorsanız uyuz kapmış olma ihtimaliniz çok yüksektir.
    • Kaşınan yeri kaşımanız önerilmez. Uyuzun uzun vadede vücuda bir etkisi olmasa da, dolaylı olarak kaşıdığınız yere enfeksiyon kaptırarak daha komplike sorunlarla baş etmek zorunda kalabilirsiniz.
    • Yetişkin bireylerde kızarıklıklar çoğunlukla bileklerde, dirsek içlerinde, koltuk altında, kadınlarda meme çevresinde, erkeklerde genital bölgede, belde ve parmak aralarında sıkça görülebilir, ancak bunların bütün vücuda yayıldığını unutmayın. Benim bacaklarımda da çok fazla şişlik ve kaşıntı olmuştu. Bebeklerde ve bazen yaşlılarda kafada, yüzde, boyunda, ellerde ve ayaklarda da görülebilir.
    • Bu akarlar 3 mm ila 7 mm arasında olduğu için gözle görülmezler.


    Tedavi nasıl olmalıdır?


    Tedavi iki çok önemli faktörden oluşmaktadır; birincisi vücudunuzdaki akarları öldürmek, ikincisi ise dışarıdan size tekrar bulaşmasını önlemek için evinizde ya da kıyafetlerinizde kalmış olan akarları öldürmek.


    • Vücuttaki akarları öldürmek


    Yazının başında da ifade ettiğim gibi, Youtube'u açıp "Uyuz tedavisi" şeklinde aratırsanız, bütün videolarda kullanıcılar Kwellada ve Metrin gibi ilaçlarla haftalarca kendilerini tedavi etmeye çalıştıklarını, ancak başarısız olduklarını anlattığını görebilirsiniz. Bu ilaçlar birkaç yıl öncesine kadar etkili bir tedavi gösteriyor olsa bile, özellikle son iki yıldır görülen uyuz vakalarında yetersiz kalıyorlar.


    O zaman ne yapacağız?


    Wilkinson Pomad, çok rahatsız edici bir kullanım şekli olsa da piyasadaki ilaçlar içinde en işe yarayanı bu. Reçetesiz satın alabilirsiniz. %100 başarı oranı yok, ancak büyük oranda hastalar bu ilaçla kurtuluyor. Genellikle bir tüp, tek kür kullanımı için yeterli ancak bazen bir tüpten biraz daha fazlasına ihtiyaç duyabiliyorsunuz.


    Nasıl kullanılacağına gelirsek, bu kremi üç gün boyunca boynunuzdan başlayarak ayak parmaklarınıza kadar baştan aşağı sürüp bedeninize güzelce yediriyorsunuz. Bu işlemi 24 saatte bir tekrar ediyorsunuz ve hiçbir şekilde yıkanmıyorsunuz. Hatta bu süre içinde elinizi yıkamanız gerekirse ilacı elinize tekrar sürüyorsunuz. Bu çok stresli bir süreç, çünkü Wilkinson Pomad çok kötü kokan, kumlu bir yapısı olan ve hiç akışkanlık göstermeyen bir krem. Yani onu vücuda sürmek ve bu şekilde 72 saat beklemek çok sabır istiyor. Öte yandan bu kahverengi ilaç cildinizden o 72 saat boyunca giydiğiniz kıyafetlere, yatağınıza vs. bulaştığı için onları da kirletiyorsunuz. 72 saatlik sürenin sonuna geldiğinizde ise temiz bir duş alıp ilacı vücudunuzdan atıyorsunuz.


    Teknik olarak, vücudunuzdaki yaşayan bütün uyuz akarlarını bu şekilde öldürüyorsunuz. Ama ikinci bir sorunla karşı karşıyasınız, bu akarların bıraktığı yumurtalar, bu süre içinde ölmüyor. O yüzden yumurtalarından çıkmalarına yetecek kadar, ama tekrar üremelerine fırsat vermeyecek kadar bir süre içinde bu tedaviyi tekrar etmeniz gerekiyor. Bu yüzden bir hafta sonra tekrar etmeniz önerilir.


    Her 72 saatlik uygulamadan sonra yumurtaların sağlıklı bir şekilde çıkmalarını önlemeye yardımcı olacak Fucicort kremini de bütün vücudunuza sürüp 24 saat bekletmeniz önerilir.


    Bu tedavi, çoğu kişinin vücudundaki bütün akarları öldürüp parazitlerin kendini tekrar etmesini önlemek için yeterli bir tedavi. Ama benim gibi azınlıktaki şanssızlar için bu tedavi yanıt vermeyebilir ve kendinizi sürekli tekrar eden bir döngüde bulabilirsiniz. Bu durumda ne yapacaksınız?


    Yukarıdaki tedaviyi aynı şekilde uygulayacağınız bir karışım ile kurtulacaksınız. Ben 9 hafta Wilkinson Pomad ile vakti kaybettikten sonra bundan hiç kurtulamayacağıma inandığım sırada özel hastanede adını duyurmuş bir doktora gittim. Bana yazdığı reçetedeki karışımı bir eczaneye yaptırdım. Bu ilacı 24 saatte bir tekrar etmek üzere 3 gün boyunca boyundan aşağı bütün vücuduma sürdüm. 72 saatin sonunda duş alarak yıkandım. Aynı işlemi bir hafta sonra tekrar ettim. Emin olabilmek için ise bir hafta sonra üçüncü kürümü de yaptım. Artık uyuzdan tamamen kurtuldum.


    Karışımı aşağı bırakıyorum, ihtiyaç hâlinde eczacınıza gösterebilirsiniz.


    Uyuz Rehberi | Salgına karşı dikkat! Tedavi için piyasadaki ilaçlarla vakit kaybetmeyin.


    Bu karışım miktarı size iki kür için yani 6 kez bütün vücuda uygulamak için yeterli.


    Bunun dışında Fucicort kullanmayı yine ihmal etmeyin.


    Bu arada bu ilaçlar vücudunuzda inanılmaz bir kuruluğa sebep verebiliyor. Benim tedaviden sonra vücudumun her yeri kuruluktan oluşan yaralarla doldu. Bu yüzden Ürederm Lipo %10 Emülsiyon kullanıyorum ve kısa sürede çok faydasını gördüm. Siz de ilaç sürmediğiniz günlerde bu nemlendiriciyi kullanabilirsiniz.


    Eğer bu da başarısız olursa, muhtemelen çok ağır ve fazlasıyla dirençli bir uyuzla karşı karşıyasınız demektir. Bu durumlarda Dünya'da genellikle başvurulan tedavi yöntemi, parazit öldürücü kremlerle dışarıdan, Oral Ivermectin tabletlerle de içeriden hepsini öldürmek. Ama Türkiye'de Oral Ivermectin bulunmuyor. Bu yüzden bir doktorun yazdığı reçete ile başvurarak yurt dışından getirtebilirsiniz. Bu süreç en fazla 20 gün sürüyor.


    • Çevreden Tekrar Bulaşmasını Önlemek


    İkinci dikkat etmeniz gereken çok önemli konu ise, vücudunuzdaki uyuz akarlarını başarılı olarak öldürseniz bile evinizdeki mobilyalardan ya da kıyafetlerinizden, yatağınızdan size tekrar bulaşabilir. Bunu nasıl önlersiniz?


    Araştırmalar uyuz akarlarının insan teması olmadan en fazla 72 saat yaşayacağını söylese de nem, sıcaklık gibi faktörlerden dolayı bu süre daha da uzayabiliyor. Hindistan'da yapılan bir araştırmaya göre bir uyuz için en ideal yaşam ortamında 8 gün hiçbir insan teması olmadan hayatta kalabildikleri gözlemlenmiş.


    Yıkayabileceğiniz bütün kumaşlı eşyalarınızı (kıyafet, nevresim, yatak, halılar) en az 60 derecede yıkayın. 50 - 60 derecede 20 dakikadan fazla bırakılan uyuz akarları genellikle ölür. Daha sonra kurutucuda kullanabileceğiniz en yüksek sıcaklıkta iyice kurutun. Eğer kurutucunuz yoksa iyice ütüleyin.


    Yıkayamayacağınız eşyalarınızı ise plastik poşetlere koyup ağızlarını iyice bağlayın ve en az 7 gün bu şekilde bekletin.


    Yatağınızı ve yastığınızı poşete sarın ve yine 10 günlük tedaviniz sırasında bu poşetin üzerinde yatın. Yatağınıza doğrudan temas etmeyin.


    Genellikle zeminden tekrar bulaşması olası değildir. Ancak tedbir amaçlı sirke ve çamaşır suyu ile temizlik yapabilirsiniz.


    Uyuz Sonrası Semptomlar


    Bu kısım insanları en çok aldatabilen ve yanılgıya düşürebilen süreçtir. Çünkü tedaviniz başarılı olsa bile ilk başta bunu hissetmeyeceksiniz, hatta hâlâ akarların olduğunu düşüneceksiniz. Kendinize 10 gün, iki hafta gibi bir zaman tanımanız gerekiyor. Bunu doktorlar bile söylemiyor, ancak başarılı bir tedaviden sonra yeni şişlikler çıkabilir, kaşıntınız bir aya kadar devam eder. Vücudunuzda göreceğiniz yeni şişlikler, aktif uyuz akarlarına çok benzediği için ayırt etmekte zorluk yaşarsınız. Ama bu süre içinde sizi gece uykunuzdan uyandıran kaşıntılarla karşılaşmadığınız sürece rahat olabilirsiniz.


    Eğer tedaviye, tedavi sürecine dair sorularınız varsa bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım.








  • Bu arada ekşi sözlükte Scab Forte ile bundan kurtulan birinin entrysini de aşağı bırakıyorum. Eğer doktorun kürü başarısız olsaydı üçüncü alternatifim bu tedaviyi uygulamak olacaktı, ama gerek kalmadı.


    Uyuz Rehberi | Salgına karşı dikkat! Tedavi için piyasadaki ilaçlarla vakit kaybetmeyin.
    Uyuz Rehberi | Salgına karşı dikkat! Tedavi için piyasadaki ilaçlarla vakit kaybetmeyin.ekşi sözlük
    2020 uyuz salgını
    https://eksisozluk.com/entry/115387221


    Sözü geçen Scab Forte için ise araştırmam sırasında şöyle bir şey fark ettim,


    Kendi sitelerindeki yorumlara baktığımızda herkes başarılı bir şekilde kurtulduğundan söz etmiş, ya da yeni aldım ve deneyeceğim diyor. Ama Youtube'da ya da Şikayetvar gibi platformlarda başarısız olanların şikayetlerine denk geldim. Kendi sitelerindeki yorumların bot ya da uydurma olduğunu düşünmüyorum, ama tedavisi başarısız olan kişilerin yorumlarını yayınlamadıklarından eminim. Eğer ekşide bizzat yaşayıp başarılı sonuç almış birine denk gelmeseydim bu ilaca güvenmezdim. Ama uyuz tedavisinde başarı, gerçekten pek çok kritere bağlı. O yüzden başkasında işe yaramayan sizde işe yarayabilir. Tek önerim, makul bir oranda şans verdikten sonra olmuyorsa o tedaviyle vakit kaybetmeden bir alternatif arayışına girmeniz.





  • Herkes evdeyken uyuz vakalarının artması saçma aslında, ama sebebi mülteciler ne yazıkki.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Omisis046

    Herkes evdeyken uyuz vakalarının artması saçma aslında, ama sebebi mülteciler ne yazıkki.

    Öyle. Avrupa'da da dirençli uyuz sorunu yaşanıyor son zamanlarda. Reddit'te bununla ilgili pek çok paylaşım ve soru/cevap var.

  • Allah kahretsin en son 4 yıl önce olmuştum kwel diye bi ilaçla sadece 1 kere sürüp sabaha kadar bekledikten sonra kendiliğinden kaybolmuştu. Şimdi çok ufakdan daha başlangıcındayım belli ki kaşınmaya başladım ama uykudan uyandırırcasına değil bir önce ki öyleydi artık kafayı yemek üzereydim bu sefer ki çok rahatsız edicek düzey de değil henüz işin kötü yanı hastanelerde randevu bulamıyorum. 4 yıl önce gittiğim doktorun bana yazdığı ilaçlar e nabız da buldum görünüyor alıp kullansam mı acaba sorun olur mu dostlar.?
  • Hocam bu Fucicort'u yazdığın reçeteyle beraber nasıl kullanıcaz? beraber mi süreceğiz?

    reçetedeki ilacı eczaneye yaptırdım. reçetedeki distile suyun tamamını ilaca yediremediğini söyledi. siz böyle bir sorunla karşılaşmıydınız?

  • yaşam alanınızın uygun bir yerine agzı açık şekilde yüksek bir yere TUZRUHU asın, uyuz yaşam alanınıza ugramaz..
  • Taner Akbaba T kullanıcısına yanıt

    Böyle bir şey yok

  • Güzel konu, elinize sağlık, geçmiş olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Satoshi.

    Böyle bir şey yok

    deneyin hocam ne kaybedersiniz,
  • Mayıs 2021 tarihinde asker de uyuz oldum , doktor bana kwellada denen losyon ve farklı bir hap verdi hiç bir işe yaramadı. Aileme durumu anlattım onlarda eczaneden vazelinli kükürtlü bir karışım yaptırıp kargoyla gönderdiler bunu kullandım 20 gün civarı %70 azalma oldu.

    Ardından askerlik bitti eve geldim bir de ne göreyim abim de uyuz olmuş ( benle alakası yok )

    Ben hemen eczaneden wilkinson pomad aldım sürdüm 1 gün dayanamadım felaket kötü kokuyordu , neyse bu yazı az çok atlattım ama hala uyuz etkisi sürüyor bütün evde ve işin kötü yanı abim kremleri kullanmıyor bütün çamaşırlar ortak yıkanınca parazit uyuz döngüsü devam ediyor hala kurtulamadım.

    Doktordan randevu almayı deniyorum MHRS randevu vermiyor çünkü doktor yok sistem de Uyuz Rehberi | Salgına karşı dikkat! Tedavi için piyasadaki ilaçlarla vakit kaybetmeyin. 





  • Kweleda ve Wilkonson uyuza karşı en yaygın kullanılan ilaçlar ama bu konuda nokta atışı çözüm bence Biyomühendis Krem ve Şampuan ikilisi.

  • 3 aydır uğraştığım uyuzla ilgili kendi deneyimlerimi aktarayım.

    Öncelikle bu hastalıktan kurtulmak için üç aşama var bence; ilaçlı tedavi, çevre temizliği ve sağlam psikoloji.

    3 aydır uğraşıp da kurtulamamamın sebebi bu üç aşamayı da aynı anda başaramamam. Yoksa gerçekten birkaç günde kurtulabileceğiniz bir illet bu.

     

    İlaçlı tedavi aşamasını anlatayım. Kwelda, wilkinson pomad, metrin, eczaneden hazırlama kremler hiçbiri işe yaramadı. Hepsini farklı dönemlerde 3 gün sürüp temizliğe dikkat ettiğimi sanıp iyileşmeyi bekledim ancak sonuç olumsuzdu. En sonunda doktorum, başlık sahibinin de bahsettiği ve yeni yeni türkiyede satılmaya başlanan tablet ilaçtan yazdı; Ziver. Karaciğere yan etkisi olan bu ilacı maksimum iki seferde kiloya göre verilen adet kadar kullanılması gerektiğini iletti doktor. Yani kremler losyonlar vs işe yaramadıktan sonra son çare bu ilaç yazılıyormuş. Sgk karşılamıyor ancak özel sağlık sigortası karşıladı. Bu tabletten tek seferde 5 adet yuttum, biyomühendis kremden kafa hariç bütün vücud iğne deliği kalmayacak şekilde sürdüm (kokusu diğer pomadlara göre cennet gibi), 24 saat sonra biyomühendis şampuan ile duş aldım. Aynı zamanda her gün kükürtlü sabun ile yıkandım. İlacı içtikten sonra doktor kaşıntılar ve akarların daha hızlı ölmesine yardımcı olacak bir losyon verdi; Dermiton %10 losyon krotamiton. Bu losyon kaşıntı açısından gerçekten mucize bir şey, uyuzun bulunduğu bölgelere sabah ve akşam sıkmanız yeterli bütün kaşıntı geçiyor. Buna ilave olarak Ebafit alerji hapı verdi; gece yatmadan 1 adet içiliyor kaşıntıyı ve yayılmasını önlemek için.

     

    Ancak zincirin biri eksik olunca tedavi başarılı olmuyor dediğim gibi. Bence en sıkıntılı kısım; çevre temizliği... 3 ay boyunca o kadar çok şey okudum ki uyuz hakkında, çevre temizliğini tam yapamadığımı, bundan dolayı wilkinson, kwelda vs işe yaramadığını anladım. Kremler vücuddan atıyordu akarı ancak kıyafetler, yatak,koltuk, halı, araba tam anlamıyla akarlardan temizlenmediği sürece tekrarlanıyor bu uyuz. Temizlik konusunda öncelikle halıların tamamını kaldırıp balkona koydum. Çocuklarım alerjik bünyeli olduğu için dönem dönem yatak ve yastıklara sıktığımız bir akar öldürücü sprey vardı adı Chrysamed Mite-ex bunu yatak, yastık, koltuk akarın tutunabileceği her yere sıktım. Kullanımı şu şekilde, çarşafları yastık kılıflarını çıkartıp yatak yastık ve koltuklara bunu sıkıp odaların kapısını 2 saat süre ile kapatıyorsunuz sonrasında 1 saat boyunca pencereleri açıp havalandırıyorsunuz akarların tamamı ölüyor. Giyilen kıyafetleri büyük boy çöp poşetine koyup ağzını bağlayıp balkonda 1 hafta beklettik. Akarları da çekme özelliği olan bir süpürgeniz varsa bu süreçte çok işinize yarar. Bizde dyson var süpürdükçe topladığı akar sayısını da gösteriyor, temizledikçe daha sonraki temizlikte daha az akar geldiğini gözlemliyorsunuz. Günde iki kere bütün evi süpürüp, süpürgenin yatak başlığı ile yatak, yastık ve koltukları da süpürdük. Temizliği de böyle obsesif bir şekilde yapınca kurtulabildik uyuzdan.

     

    Son ve önemli kısım bence sağlam bir psikoloji… Hastalıkta süreç ilerledikçe, tüm tedavilere rağmen geçmediğini hatta vücudun farklı bölgelerine yayıldığını gördükçe insanın moral motivasyonu kalmıyor. İlaç ve temizliği tam anlamıyla yapmayınca da gerçekten de bitmiyor. Bitmedikçe de insanın psikolojisi iyice bozuluyor. Öyle ki dermatoloğum bu hastalık nedeni ile psikiyatriye yönlendirdiği çok hastası olduğunu belirtti. Doktorum bunu söyledikten sonra gerçekten kafama çok taktığımı ve kendimi rahatlatmam gerektiğini anladım. Eğer uyuz çok ciddi şekilde ilerlemediyse (yara ve bu yaralara bağlı enfeksiyon oluşmadıysa) inanın doğru tedavi ile birkaç güne atlatabilirsiniz. Yapmanız gereken bu birkaç günün bütün düzeninizi değiştireceğini kabullenip çevre temizliğini tam anlamıyla yapıp sağlam bir psikoloji ile tedavinizi uygulamak.

     

    Uyuzdan mustarip olan herkese çok geçmiş olsun…

     




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spade35 -- 27 Şubat 2024; 20:18:20 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.