Şimdi Ara

Uydu sorunu - ÇÖZÜLDÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 4 ay kadar önce Samsung 50ru7400 TV aldım. montaj yapıldı herşey/bütün kanallar çalışıyordu. 2 hafta önce TRT serileri(trt 4k hd kanallar hatta sd kanallarda yok) çekmemeye başladı. Şimdi ara ara diğer kanallar kesiliyor sonra geri geliyor, trtler hala yok, fox tv 5-6 dk da bir tıkanıyor sonra tekrar geri geliyor.

    Apartmanda diğer komşularda sorun yok, hatta evde diğer SD digiturk uydu da da sorun yok. Eğer antende veya multiswitch de sorun olsa diğer komşularında görememesi lazım.

    Uydu kablosu süpürgeliklere sabitlenmiş durumda ve hiçbiri ayak altı falan değil, takılma kopma vs durumu yok.

    Sorun neden olabilir?

    10 Gün sonra edit:
    Şubat ayı başından beri TRT kanalları başta olmak üzere birçok kanalın gösterilmemesi sorunu yaşıyordum. Bulunduğum yerde kimse yardım etmeyince (para ile çağırdığım servisler dahil gelmiyor iş çokmuş?) kendim araştırmaya başladım. Önce 10metre daha kablo ve 2 erkek ucu birbirine bağlayan dişi uçlardan aldım. Televizyonu diğer uydu çıkışlarına bağladığımda sorunsuz çalıştığını gördüm. Hatta bendeki 20 metrelik sabitlenmiş kabloya 10 metre daha uzatma taktım ve yine sorunsuz çalıştı. Sorunun duvardaki fiş ile multiswitch arasında olduğunu anladım. Multiswitch in yanına gittim ama 10 daire+ dükkan için 32 kablo var ve tek tek çıkarma çok zor olacak, komşulara da ayıp. Benim evdeki çalışan hattın hangisi olduğunu tespit ettim. Bunun için evden hattı söktüm ve tekrar taktım, değişen LED den belli oldu. onun bağlı olduğu bir grupta toplam 6 hat vardı. Muhtemelen ben ve karşı komşum. Biri denendi geriye 5 kaldı. 3. denemede daha sökmeden ilgili LED daha yandı. TRT nin çalıştığı bilgisi geldi.

    Kablonun multiswitch ile bağlandığı yerde muhtemelen kısa devre vardı ve bitti. Sebebini bilmiyorum ama sorun çözülmüş oldu. 1 ay servisi eve getirmek için uğraştım, sonuçta servis para kazanamadı, ben tecrübe kazanmış oldum. Sorun bazen çok basit olabiliyor, eğer biraz bilginiz varsa servis çağırmadan denemeler yapmak faydalı oluyor ama çatı gibi tehlikeli yerlere çıkarken birkaç defa düşünmek lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasif -- 27 Şubat 2020; 14:3:38 >







  • Santral çıkışlarında bu tarz sıkıntılar olabiliyor.


    4 uydu girişli, 8 cihaz çıkışlı bir santral kullanıyoruz.


    Santralin bir kenarında sıralı 1,3,5,7 no'lu çıkışlarından 7'ye taktığımızda, iki uydunun sinyali cihaza ulaşırken, ikisininki ulaşmamıştı.


    Çıkışı 1 ve 3'ten verdiğimizde 4 uydunun sinyali de gidiyordu.


    5 no'lu çıkıştan verince de Türksat'ın sinyali gidiyordu ama normalde %90-100'lerde olan sinyal seviyeleri normalin altında gidiyordu. Bazı kanallarınki normal gözükürken, bazı kanallarınki %20-30'a kadar düşmüştü. Ve burada klasik vertikal-horizontal ayrışması da görmedim. Yani sinyali düşen kanallar arasında, polarizasyonu vertikal olan da vardı, horizontal olan da.


    F konnektörü değiştirdikten sonra 5 no'lu çıkışın düzeldiğini gördüm. Aşırı tuhaftı.


    Santralin 7 no'lu çıkışını habersizce yaktık mı, santralin adaptörü kalitesiz mi, bazı çıkışları besleyemiyor mu, santralin iç devresi mi sıkıntılı, bilemiyorum.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.