Şimdi Ara

UYARSİS Acil Uyarı Sistemi nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
2.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • UYARSİS Acil Uyarı Sistemi nedir?



    Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) yaklaşık 2 senedir üzerinde çalıştığı UYARSİS Ulusal Mobil Uyarı Sisteminin kurulmasına ilişkin yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. UYARSİS ile acil durumlarda ve afet anlarında vatandaşın cep telefonuna uyarı mesajları gönderilecek. Kriz anlarında, vatandaşların anında bilgilendirilmesi sağlanacak. Sadece acil durumlarda değil kamu düzenini, milli güvenliği veya ulusal siber güvenliği tehdit eden durumlarda da uyarı gönderilebilecek. Ücretsiz olacak.



    UYARSİS sistemi sayesinde ülke geneli uyarının yanı sıra yalnızca belirli bölgelerdeki vatandaşlara da uyarı bildirimleri gönderilebilecek. Örneğin bir ilçeyi etkileyen durum için şehrin tamamı yerine sadece o ilçedekilere bildirim gönderilebilecek. Bu uyarılar, belirlenen bölge içerisindeki tüm telefonlara gönderilecek.



    Ayrıca Bkz.Huawei kendi programlama dilini geliştiriyor



    Uyarılar için; CMAS (Ticari Mobil Uyarı Sistemi), CBS (Hücresel Yayın), SMS (kısa mesaj) ve çağrı öncesi anonsu gibi yöntemler kullanılacak. Uyarı sistemi BTK’nın yanı sıra afet, acil durum ve güvenlikten sorumlu kurumların kullanımına da açılabilecek.



    UYARSİS’in tüm hususları belirlendi. SMS yöntemine ilişkin gereklilikler belirlendi. Operatörlerin SMS kapasitesini artırması ve gerekli düzenlemeleri yapmasının ardından ülke genelinde tüm mobil kullanıcıların kullanımına açılacak. Operatörlerin ve üreticilerin UYARSİS için yapması gereken değişiklikleri kaynaktaki yönetmelikten inceleyebilirsiniz.




    Kaynak:https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2021/02/20210226-4.htm







  • quote:

    Operatörlerin SMS kapasitesini artırması ve gerekli düzenlemeleri yapmasının ardından ülke genelinde tüm mobil kullanıcıların kullanımına açılacak.


    Buraya kadar hepsi tamamdı. Burayı okuduktan sonra kendimi clickbait'lenmiş gibi hissettim, boşuna okumuş oldum.

  • Güzel düşünülmüş bir sistem. Faydası olur
  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Operatörlerden dolayı mı haberin içeriğinden dolayı mı

  • theJuDGe_41 kullanıcısına yanıt

    Operatörlerden dolayı. Senelerdir sözde kapasitelerini artıracaklar. Hatta ceza da yediler. Ama İzmir depremini de kaldıramadılar. Hele İstanbul'u düşünemiyorum. Yine en ufak felakette tüm sistemler çökecektir. Bu yüzden UYARSİS'in aktifleşmesi operatörlere kaldıysa artık proje rafa kalkabilir.

  • Şimdi benim anlamadığım hem Apple hem de android ekosisteminde acil durum uyarılar sistemi denen entegre bir bildirim sistemi var. Bu bildirimler çoğu ülkede çalışıyor ve en eski android ios cihazında entegre halde neden sms ile bildiriliyor? Anlaşma yapılıp bu sistemin açılması daha mantıklı değil mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de anlamadım adına Sistem deyip eski iPhone yeni mesaj ekranı gibi ekran ortasında SMS göstermek mi. Bunun için özel kodu olan SMS'leri ekran ortasında göster demek Google ve Apple ile anlaşmaktan ötesi değil. Sistem geliştirmek de buna denilmez heralde.
  • Yakında şöyle bildirimler alırız herhalde, b"Bizim amcaoğlunun bi b.k yemesi nedeniyle interneti temizlemek amacıyla internet erişimi kilitlenmiştir." Deprem oldu iletişim çöktü gibi bildirimler alırız sık sık. Çözüm? Yine yok!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilk91 -- 27 Şubat 2021; 17:6:27 >
  • Corona Kurultayı yapılacağı zaman öncesinde duyurularını da buradan yapılır artık. =D

  • Dünyanın bir cok ülkesinde yıllardır olan bir sistem, iki üç yıl önce DC de 4-5 yabancı buluşup oturduk herkesin telefonu es zamanlı olarak ciyak ciyak ötmeye başlamıştı siyah bir araba ile çocuk kaçırma vakası var yakınında aracı görürsen ihbar et diye sinyal alan tüm hatlara toplu uyarı gelmişti, o zaman ilk fark etmiştim sistemi, cok geç kalınmış bir sistem, aslında sistem bile değil zaten hazır teknoloji...
  • Telefon faturalarına yeni bir vergi eklemesi olur artık. Acil uyarı sistemi vergisi.
  • Bi çocuğumuz daha oldu
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.