Şimdi Ara

Uyarmama rağmen pompa attıktan sonra mazot koymaya devam eden pompacılar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
0
Favori
8.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nemesis-Prime

    Şamandıraya zararı olabilir mi bilmiyorum ama fazladan konan yakıtın taşması çok kötü bir şey.

    Fark etmeyip silmediğimde yola çıkınca ne kadar toz toprak varsa oraya yapışıp çamurumsu hal alıyor.

    bu benim, 10 sene zarfında çeşitli modellerini kullandığım fordlardan edindiğim tecrübe. sadece tecrübede değil, servisin açıklaması da bu yönde.

  • derdiniz bu olsun, benzinliğe girip "depoyu full'leyelim hocam" demeyeli baya bir zaman oldu. hep 50-100 liralık takılıyoz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiesta vardı fazla mazotu tahliyeden dışarı atardı, fazlası cebe Zarar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam aslında haklı aynısı bana da oluyor
    En son opette kavga ettim yeter artık diye benimde motosikletim var fazla benzin atıyor buharlaşma yerinin oradan benim bu arada bmw f serisi be benzim depomuzda koltuk altında üstten değil yandan araba gibi dolduruluyor
    Şimdi olay şu idi benzinim vardı ama eve gidecektim tekrar uğramam diye fulledim
    Adama kestiği yerde bırak abi dedim tamam dedi 88 küsür bırakmış sen git onu 90 a tamamla kart geçeceğim kadına 88,79 mu ne dedim kadın diyor 90
    Bende dedim uyardım banane çekin benzinizi ne kadar verdi iseniz almıyorum filan neyse araya diğerleri girdi ee ilçedeyiz başka pompacı da tanıtıyorum vs neyse büyütmedim ama ne mi oldu fazla koyduğu benzin ayaklığı kaldırımca düzledim ve motordan yere aktı
    Yani hiç kullanmayacağım benzine para ödedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimi araca zarar vermezki neden bu konu demiş kimi başka derdin mi yok ne olacak ki demiş vs vs...

    Bence burada en büyük sorun saygısızlık, birini dinlememezlik, kişiyi/ müşteriyi ciddiye almamak...

    Zarar verir vermez orası ayrı ancak bir müşteri daha önemlisi bir insan sizden haklı bir şey istiyorsa (kabul görmeyecek bir şey değilse yada size/ firmanıza zarar vermeyecek) bu isteğe uyarsın.
    Bu kadar basit.
    Medeni olmak, insana saygı bunu gerektirir. (Saygı görmek istiyorsan)

    Yoksa depo dolar taşar vs sonraki konu...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 12 Aralık 2020; 12:46:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mübarek sende fulleme aracı. 150 lira 200 liralık koy. Pompacılarda bir alışkanlık olmuş olabilir. Yani refleks gibi istemişsizce sayıyı tamlamaya çalışıyor olabilir.

  • Ben pompacıyım ama benzinlikte çalışmıyorum diyen forum üyeleri gelmeden yerimizi alalım  

  • Yıllardan beri pompa atmasını bırak deponun ağzında mazotu görünceye kadar doldurttururum hiç bir problem yaşamadım. Fazla evham yapmışsın akışına bırak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Problem yaratmaz esasen fakat yine de millete dert anlatıp üstüne dert edinmektense ya depo dolana kadar araç başında bekleyin ya da göstergeye bakın, depoda tahmini 180 liralık yer boşsa 170 liralık doldurun.

  • Fazla konunca zararı olmasa bile müşteri daha fazla yakıt koyma dediğinde koymaması lazım 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knight_Hammer -- 12 Aralık 2020; 17:15:6 >
  • O yuzden 300 liralik diyp geciyosun, varsin bir dis eksik olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EuroAsia E kullanıcısına yanıt

    Asıacigim dogru demis zarif ve ince dusunceyi insanlar zayiflik.olarak anliyor. Kiz veya erkek farketmiyor, kaba sabah ve ciddi takilacaksin dikkat et fazla doldurma depomu bozusmayalim !!! gibisinden rica mica eskide kaldi. Kufur eden artik kral sayiliyor oto sanayide de yasadim gordum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllardır her mazot alımında fullerim ve o mazotu görene kadar doldururum ki doldurmadıkları zaman da kızarım. Senede 60.000 km yol yapıyorum kaç depo o şekilde doldurdum siz hesap edin. Daha en küçük bi sorun yaşamadım. Ne yol bilgisayarım sapıttı ne de göstergem. Siz bu buharı falan boşverinde mazot aldığınız yerin kalitesine, müşteri memnuniyetine, mazota ne kadar su kattığına falan bakın bence.

  • 2015 yılında başımıza şöyle bir olay gelmişti.

    Arabayı eşim kullanıyor ona pompa attıktan sonra yakıt koydurmamayı öğretmiştim. Pompacıya direkman söylüyor pompa atınca daha fazla doldurmayın diye. Neyse şimdi kapanan Bostancı E5teki Shell e gitmiş. Pompacıya pompa attıktan sonra daha fazla yakıt koymamasını tenbih etmiş . Eleman pompayı arabaya takmış yakıtı açmış,sonra başka arabaya gitmiş. 139 TLde pompa atmış (sene 2015) . Eşim de ödeme için içeri geçmiş, acelesi var derse yetişecek. Kartı verirken bir bakmış pompa 209 TL. Geri dönmüş. Bir görevli orada (müdürmüş galiba). Bizimki şikayet etmiş. Müdür de kendisinib kapağa kadar tamamladığını söylemiş. Eşim kızmış adam biraz sert cevap vermiş. Eşim pompacıyı göstermiş işte ben buna söyledim atınca bırakın diye ne diye fazla koyuyorsunuz 139da attı bu gözümle gördüm demiş..Pompacı evet abla pompa atınca daha fazla koymayın demişti demiş. Bizimki müdüre size ne oluyor demiş. Adam müşteriler genelde tam doldurma istiyor demiş. Neyse eşim adama yedek depo 70 TL mi alır ben ne bileyim bidona doldurmadığınızı demiş. Adam orada biraz sertleşmiş kabalaşmış. Siz bana hırsız mı diyorsunuz falan diye.. Neyse kamera görüntülerine bakalım demişler. Eşim oturmuş bakmış gerçekten bu müdür gelmiş arabaya koymuş orada yalan yok. Eşim bu sefer ben niye 70 TL fazla ödüyorum , ben söylemiştim attıktan sonra doldurulmamasını falan demiş.Uzatmayayım 209u ödemiş çıkmış...

     

    Hemen akşam Shelle şikayet maili attık. Kapağa kadar doldurmak doğru değil bunları öğretin dedik. istasyon müdürünüz 2-3 kuruş ciroyu artıracak diye neden istemediğimiz yakıta para vermek zorunda kalıyoruz diye yazdık.Zaten kapağa kadar doldurmuş birazı taştı, resmen parayı sokağı atmış olduk dedik. Bir daha SHELLden yakıt almayacağız diye yazdık.

     

    Hemen ertesi gün aradılar . Haklısınız istemediğiniz yakıtı almak zorunda değilsiniz. Personele gerekli eğitimleri verdik. Ayrıca istasyon müdürü şahsen özür dileyecek. Ayrıca da müşteri memnuniyeti açısından size o istasyonda 100 TL yakıt hediye ediyoruz dilediğiniz zaman gidin doldurtun dediler.


    Eşim 8-10 gün sonra gitmiş . Müdür yokmuş ama personel olayı biliyormuş. 100 TL hediye yakıtı doldurmuşlar . Bizimki de teşekkür edip çıkmış





  • geçen yaz gece yarısı 35 kuruş zam öncesi istasyona gidip depoya 200 liralık dizel atmasını istedim

    ama 179 lirada pompa attı

    pompacıya basmaya devam etmesini 200 liraya tamamlamasını söyledim

    180 lirayı geçer geçmez çeşme gibim dışarı atmaya başlayınca durmasını söyledim

    gidip ödeme yaptım geri döndüğümde arabanın üzerinde iz bırakan mazotu kumla silmeye çalışıyordu

    hemen müdahale ettim


    bir daha o istasyona gitmedim  

  • Depo boşsa zaten pompayı en hızlada açıyorlar zaten köpürüyor pompaya denk gelince daha dolmadan atıyor doldursa da zaten sorun olmayacak


    Tut ki bu zamana kadar pompaya yanaşınca yavaş dolsun derim dolduktan sonrada düz hesap yaptırtırım .


    taşıt tanımada bile 55 litre deposu olan içinde mazot olan dacia logan mcw taşana kadar 63 litre mazot aldı


    Allah başka dert vermesin ne diyelim.

  • Millet de ne zararı olacak, kafayı küçük dertlerle bozmuşsuna getirmiş olayı. Arkadaş adam öyle istiyorsa öyle koyacak. Oldu bitti, bu kadar. Hem kendisini fazladan zahmete sokuyor, hem müşteriyi sallamamış oluyor.

  • 5 yıldır pompa attıktan sonra 20-30 lira daha alıyorum bi problem yaşamadım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoğanGörünümlüToros -- 14 Aralık 2020; 13:40:1 >
  • Atanmadan önce 1 ay kadar pompacılık yaptım. Attığı yerde bırak diyene zaten öyle yapıyordum. Fakat söylemeyene düz yapyorduk. Nerden bileyim adam kart mı çekiyor nakit mi veriyor? Lira kuruş bozuk para hesabıyla mı uğraşacağım? Şu an ki kullandığım 3. arabam. Nakit vereceksem düzletirim kim uğraşacak bozuk parayla? Genelde kartla alırım yine de düzletiyorlar bu o kadar sorun edilecek bişey değil. Niye değil? Hangisi olursa olsun ister benzin ister mazot doldururken köpürür. Şeffaf pete doldur görürsün. Tabanca attığında kabaran köpük tabanca ucundaki sensöre geldiği için atıyor. O depo en az %10 daha alır yani. Kasmayın yani bu kadar. İlk arabam LPG liydi sadece onda zorlamayın diyordum. Tırrtt diyince kes diyordum pompacı yoksa kendim kesiyordum. Akaryakıtta hiç bişey olmaz. Zorladıkları en fazla 8 hadi 9 lira olur. 91 i 100 e tamamlasınlar o da 1.25 Litre benzin taş çatlasın 1,5 litre mazot yapar. Atla deve değil. Tabancanın attığı yerde 1,25 veya 1,5 litreden çok daha fazla boşluk var endişen olmasın.


    Not: İtiraf edeyim dizel 208 e benzin koymuştum dalgınlıkla.  Olabilecek en kötü senaryo. Adam yolda kalmıştı çekici tamir tüm masraflar iş yeri sigortasından gitti. Sonra beni kovdular. Yaptığım başıma gelecek diye çok korkuyorum.   İlk arabam LPGliydi o yüzden kafam rahattı. Şu anki aracım benzinli ve bundan öncekisi de benzinliydi.





  • aynısını ben de yaşadım. bazen aynı anda 3-4 arabaya bakıyorlar. dalgınlık olabiliyor, unutulabiliyor. o yüzden çözüm olarak dolana kadar arabanın başında bekliyorum. attığı anda doldurma diyorum. tamam deyip pompayı çıkarıyorlar.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.