Şimdi Ara

üst limit 1500 TL, seçiminiz hangisi olurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
1.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Bir süre araştırdıktan sonra 1500 TL üst limitle eleye eleye aşağıdaki telefonları bıraktım. Sizce hangisini seçmeliyim?

    Telefonu en az 3-4 yıl kullanmak istiyorum. Esas önem verdiğim nokta performans olacaktır. Oyun günde 1-2 saat oynarım, çeşitli uygulamaları sık olmamak kaydıyla kullanırım. Arka kamera iyi olmalı, ön de en azından vasatın üstünde olmalı. Şarj 1 günü çıkarırsa yeterli, 1 günü geçerse iyi.

    Xperia Z3C
    Aklımda en yakın ihtimal olarak duran ürün, fakat son 5.1.1 güncellemesiyle şarj süresi ve ısınma sorunlarında olumsuz yönde değişimler olduğunu okuyorum + Full HD olmaması handikap olur mu çok kestiremedim. Ön kamera alternatif markalara göre çok iyi değil.

    Xperia Z2
    Isınma sorunu ve 4k çekimde kameranın 2 dk'nın altında bir süre çekime izin vermesi (yine ısınma sebebiyle) gibi sorunlarını okudum. Ek olarak Z3C daha uzun süre güncelleme alacaktır diye düşünüyorum. Ön kamera alternatif markalara göre çok iyi değil.

    Xperia C4
    Uygun fiyata güzel bir alet gibi. Plastik zırhlı olması biraz düşündürdü. Kameralar gayet iyi duruyor, performansını test edemedim ama özellikleri iyi. Aklımdaki en büyük soru işaretleri şarj süresi + üst segment olmadığından ne kadar güncel kalacağı. Alternatif olarak önerilen M5'i beklemeyi pek düşünmüyorum çünkü hem Ekim'de çıkacak hem fiyatı C4'e göre 400 civarı oynayacaktır.

    Zenfone 2
    Uygun fiyata iyi bir alet gibi yine. 16 gb'lık olanında bazı kronik sorunlar olduğunu okumuştum. Yazılımsal hatalarla karşılaşanlar olduğunu, serviste sıkıntılar yaşayanlar olduğunu okudum. O sebeple pek emin değilim. Aslında ilk bakmaya başladığımda aklımdaki ilk telefondu.

    LG G3
    Önemli bir alternatif fakat ısınma + kronik yazılım sorunları olduğu yazılıyor sürekli. Şarj süresinin çok az olduğundan bahsedenler de olmuş. Emin olamadım. Almaya karar verirsem özellikle aramam gereken bir sürümü var mı onu da bilmiyorum.

    HTC Desire Eye
    Aklımı çok çeldi, fakat hiçbir yerde bulamadığım için fiziksel olarak inceleyemedim. Sanırım en büyük sorunu şarj. Onun dışında çok olumsuz bir yorumla karşılaşmadım.

    HTC One M8
    Fiyat bütçeyi az da olsa aşıyor, ama alternatif olarak tutuyorum. Çok inceleyemedim, ama öveni çok.

    HTC Desire 820
    Alternatif ve uygun fiyatlı ürünlerden. Hakkında hem olumlu hem olumsuz yığınla yorum okudum, dolayısıyla anlayamadım . Uzun süredir kullanan arkadaşların fikirleri varsa paylaşmaları iyi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guybrush Threepwood -- 22 Ağustos 2015; 12:17:24 >



  • Hocam ben kesinlikle zenfone2 derim.Ben ve abim ikimizde zenfone5 kullaniyoruz ve gayet memnunuz.Sadece sarj sikintisi var ama zenfone 6ninda ekrani buyuk o yuzden en ideal zenfone2.Hem ozellik hem donanimsal vs.
    Ama sen her telefonun bir sorununu,kusurunu vs. yazmissin onada bisey diyemem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guybrush Threepwood kullanıcısına yanıt
    Dostum bende 32 gb zenfone 2 almayı düşünüyorum. Bu telefon için yaptığım araştırmalardan kafamda oluşan fikirleri paylaşayım belki sana bir yardımı dokunur.
    Öncelikle telefon biraz kalın ve ağır ama ele iyi oturuyor.
    Ekran kiliti açmak tuşu telefonun üstünde tek el ile açmak bana biraz zor geldi.
    Ekran parlaklığı lg g3 gibi değil ama bana gayet yeterli geldi.
    Kamera için yorumlarda genel olarak yeterli bir kamera diye bahsedilmiş ama ön kamerası rakip 5 mp kameralara göre daha kötüymüş.
    Ram 4 gb olması bence büyük bir artı zaten yorumlara bakarsan kasma gibi bir problem yaşayan hiç kimse olmamış.
    Bence 1300 liraya alınabilir bir telefon.
    Xperia z2 güzel bir telefon ama bana göre üstüne iki yeni model geldi z3 ve z3+ ve bir yeni modelde yolda yani telefonun modeli çabuk eskidi daha ne kadar süre güncelleştirme alır bilmiyorum.
    Lg g3 biraderim kullanıyor, telefon android 5.0 güncellemesinden önce güzeldi ama şimdi yazılımsal hatalar vermeye başladı ve şarjı eskisi gibi iyi gitmiyor.
    Bana göre zenfone 2 yeni çıkan bir telefon olduğundan ve 4 gb ram gibi tatmin edici donanımsal özelliklerinden dolayı tercih edilebilinir. Ancak tasarım olarak bana göre daha iyi olabilirdi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • z3c kullanmış biri olarak o telefon 5 sene sonra bıle kasmaz. z3c derim
  • Z3c
    M8
    Z2
  • z2 yada m8 derim 150-200 lirayı da bulursan bi yerden
  • Herkese teşekkür ederim, başka fikri ya da önerisi olan yok mu?
  • Hocam bende şuan 16gb g3 var 1 hafta oldu alalı şarjı ilk 4 güne göre daha iyi dahada açılır gibime geliyor telin kamerası ve ses yüksekliği güzel her hangi bir kasılma ya da takılma olmadı yalnız telefon ısınıyor yani bi tanıdıkda note 2 var diğerinde zenfone 5 onlardan biraz daha fazla ısınıyor tek kötü yanı bu ısınması bide sanki mobil veriyi çok harcıyo gibime geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Z3c almanız yönünde şahsi fikrim telefon çok kaliteli fakat tasarımı biraz kaba ama performans açısından alınabilir. =)
  • Zenfone 2 alma ekranı cidden kötü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Z3C

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Z3c

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Z3C ağır basmış ama kimse neden sunmuyor, ben kullanan arkadaşların iyi-kötü yorumlarını merak ediyorum. Mesela son güncellemeden sonra gerçekten absürd seviyede olumsuz değişim var mı Z3C'de? Isınma sorunu var mı gerçekten bahsedildiği kadar?
  • Htc one m8

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xperia C4 , Z3c bence boyutuna göre fiyatı gereksiz pahalı, güncelleme olayına fazla takılmayın geliştiriciler popüler telefonlara sürekli güncel rom yapıyorlar
  • Şu ana kadarki yorumlara bakılınca

    Xperia Z3C - 5 kişi
    M8 -2 kişi
    Zenfone 2 - 2 kişi
    Xperia Z2 - 1 kişi
    E8 - 1 kişi
    Xperia C4 - 1kişi

    Z3C alacağım sanırım, herkese teşekkür ederim. Fakat esas sorularımın cevabını bir türlü alamadım Z3C için

    Z3C Kullanan kişilere sorum, son güncelleme ile şarj azalması ne seviyede, ısınma sorunu ne seviyede, hatta keşke daha büyük ekranlı/Full HD bir telefon alsaydım diyor musunuz?
  • C4 kullaniorm memnunum kesinlikle oneririm,fakat z3c digerlerine vurur bu listede 720p olmasinin gpuya ve cpuya bataryaya cok olumlu katkisi var kasa saglam,z sersinin uzun guncellemesinide dusununce cok iyi tercih,zenfone 2.guzel ama kalin ve agir ustelik saha eskibteknoloji uretim ile intel islemci olmasi bataryayi somuruyor o parayi z3cta degil zenfone2 ye vermek yanlış, illa z3c alinmaycaksa buyuk ekran.sevdasi varsa zaten z2 var listenizde.


    Herkes donanima gore konusmus belki ama 1~2 saat oyun oynarim.demissiniz bu acidan z3c ile z2 haricindeki cihazlar degil gunu 2 saatlik oyunu cikartamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Crauls kullanıcısına yanıt
    Zaten Z3C alacağım sanırım, sadece sağda solda yazılıp çizilenler düşündürüyor, muhtemelen bir kısmı abartıdır. Yorumun için teşekkür ederim
  • Bende g3 ve zenfone 2 arasında kaldım ama gerçekten bi baktığında ikisine zenfone 2nin biraz daha hoş olmadığını (tasarım olarak) görebilirsin ama alacaksanda 1300 tlye 32 gblığını al ama bence lg g3 al intel atom çok düşük bir işlemci snapdragonla fazla yarışamaz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.