Şimdi Ara

USB Giriş Arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar sizlerin fikir ve bilgilerine ihtiyaç duymaktayım.


    Sorun şu ki Lenovo dizüstü bilgisayarımın USB girişleri zamanla çalışmaz hale geldi. Yalnızca bir tane USB yazıcıdan çıktı almama müsade edecek veri alış verişini yapıyor. Önceden Samsung veya Lenovo telefonumdan da veri almama müsade ediyordu (şu an bilmiyorum), ancak Xiaomi telefonu hiçbir şekilde görmüyordu. İlk başlarda güncellemelerden, sürüm yükseltmekten vs. olduğuna kanaat getirmiştim. Bulabildiğim her yolu deneyip olmayınca, arıza tespitine yöneldim. Anakarta bağlı olan USBçıkışları enerji vermiyor. Arızalı faal olarak belirttiğim USB ise; USB, Kart okuyucu ve 3.5mm ses çıkışından oluşan bir modül/kart üzerindedir. Diğer birimler çalışıyor. Bu USB çıkışı ise 5V veriyor ama yük/cihaz bağlayınca hemen 3V a bayılıyor, cihaz mouse dahi olsa çalışmıyor, ışığı da hemen sönüyor.


    Anakart üzerinde arıza bulunması durumunda onarım denenebileceği ancak bu işlem sırasında anakartı tamamen kaybedebileceğim belirtildiğinden bunu göze almam istenildi.


    Sonuç olarak; USB yi haricen beslersem veri alışverişi yeterli olabilir mi diye denedim. Bir devre kurdum ancak sonuç hala olumsuz. Teorik olarak mantıklı geliyordu. Ancak gerilim sağlarken 1-0 (5V-0V) bu kabloları haberleşmek için de kullanıyor mu? Çünkü ben bu devrede bilgisayar ile enerji alış verişinde bulunmuyorum. Son olarak adaptörlü USB çoklayıcılardan varmış hazır olarak zaten ondan denesem daha makul olur mu?


    İlginiz için teşekkür ederim.








  • dışarıdan beslediğinizde data iletiminin sağlanabilmesi için harici güç kaynağı ile anakartın şase (0 yada gnd) hattını da birleştirmeniz gerekiyor. teoride değil, bu şekilde çalışması gereklidir. sinyal iletmi şase ile dx ve şase ile rx arasındaki potansiyel fark ile aktarılır.

    eğer bu şekilde de çalışmıyorsa problem usb sürücü entegresindedir. temin kolay değil anca Çin'den ya da ikinci el çıkma karttan bulabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harici beslemeli USB çoklayıcı hazır ürünler ile çözdüm ugreen harddisk de çalıştırıyor şu an.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.