Şimdi Ara

USA PLAYSTATION STORE dan ALIŞVERİŞ NASIL YAPILIR [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.061
Cevap
160
Favori
148.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
112 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • USA PLAYSTATION STORE dan ALIŞVERİŞ NASIL YAPILIR


     USA PLAYSTATION STORE dan ALIŞVERİŞ NASIL YAPILIR [ANA KONU]



    Play Station Store Fiyat Karşılaştırma Sitesi
    http://psn4.com/



    Evet değerli arkadaşlar, Sony Türkiye'nin aşırı kar farkı koymasıyla birlikte, TR Playtation Store da oyun fiyatlarının 150TL hatta 200TL yi aşması ve yine Sony Türkiye tarafından PSN Plus üyeliğinin, durup dururken bir gecede 50TL artırılarak 150TL yapılmasından sonra, morali bozulan gamer arkadaşlarımın yardımına koşmak istedim. Dünyanın en pahalı Playstation Store' unu kullanmamız sakına moralinizi bozmasın. Çözümü o kadar basit ki, yeni çıkmış baba bir PS4 oyunununa, aynı oyunun Steam de ki PC versiyonundan bile daha ucuza sahip oluyorsunuz.

    Ekonomik oyun oynamak istiyorsanız, ucuzdan pahalıya fiyat sıralaması şu şekilde (fiyat sıralaması yeni çıkmış baba oyunlar için geçerli, modası geçen oyunların steam de fiyatı çok düşüyor, o yüzden oyunları çıkar çıkmaz, ilk 1 yıl içinde alacağınızı varsayarak karşılaştırıyorum.)

    USA Playstation Store < Steam < Kutulu oyunu yurt dışından almak < Spot Centerlar (spotçular) < TR Playstation Store < Bandrollü kutulu oyunu Türkiye den almak (Aral Game)

    Not: Eğer, kutulu oyunu, yurt dışından veya Spot Centerlar dan aldıysanız ve işiniz bitince, ikinci elde satar yada takas yaparsanız. Yine Steam den ucuza geliyor. Ben takas ve ikinci eli göz ardı ederek değerlendirdim.

    Not: PSN4 Play Station Store Fiyat Karşılaştırma Sitesinin ve DH konusunun linki (Bu mükemmel sitenin kurucusu "Maturax" nickli arkadaşa teşekkürler.)
    http://psn4.com/
    https://forum.donanimhaber.com/m_108156838/tm.htm




    Bu konuda size neler anlatacağım.

    1-) USA PSN den yani USA Playstation Store dan alışveriş nasıl yapılır.
    2-) USA Playstation Store indirimleri ve fırsatları en kolay nasıl takip edilir.
    3-) USA PSN hesabı açmak, PS4'e tanımlamak ve para yüklemek kaç dakika sürüyor.
    4-) Playstation Game Sharing (Playstation Oyunu Paylaşımı), bizlerin taktığı ismiyle PSN Kardeşlik de (PSN ortaklık da) en iyi yöntem hangisidir.
    5-) PSN hesabı için altın tavsiyeler.
    6-) Playstation Game Sharing (Playstation Oyunu Paylaşımı), bizlerin taktığı ismiyle PSN Kardeşlik (PSN ortaklık) neden yasal ve helaldir.
    7-) Fiyat, kampanya, indirim ve fırsat karşılaştırması yapabilmeniz için, Türkiye deki oyuncuları ilgilendiren diğer Playtation Store linkleri.
    8-) Forumdaki bütün Playstation Store konuları ve kurucuları.




    Anlatıma başlamadan önce şunu belirtmek isterim; Aşağıdaki maddeler, bu işi sakın ha gözünüzde büyütmesin. İşin özü, topu topu 2 aşamadan ibaret

    - Kredi kartın, sanal kartın, ininal kartın, paypal veya enpara hesabın ile internet den PLAYSTATION NETWORK CARD (PSN GIFT CARD) alıyorsun,
    - e-posta adresine gelen kodu, USA PSN hesabına giriyorsun, para hesapta


    Birde, PLAYSTATION NETWORK CARD (PSN GIFT CARD)'ı Amazon dan almayı tercih edersen de, Amazon hesabına ABD de bir adres tanımlıyorsun. Sadece, adın soyadın kredi kartında ki ad soyad ile aynı olacak ama adres ABD den gerçek bir adres olacak, illa amazondan alman şart değil, PSN CARD satan bir sürü site var.

    Hepsi bu







    USA Playstation Store dan alışveriş nasıl yapılır.

    1-) USA PSN Store da ABD dışından kredi kartlar geçmediği için, PLAYSTATION NETWORK CARD (PSN GIFT CARD) alarak, USA PSN hesabımıza para yüklüyoruz.


    2-) Aşağıda ki web sitelerinin her hangi birisinden, kredi kartınız, sanal kartınız, ininal kartınız, paypal yada enpara kullanarak alabilirsiniz.

    USA PLAYSTATION NETWORK CARD (USA PSN GIFT CARD) almak için şu ana kadar keşfettiğimiz en uygun yerler;

    https://www.amazon.com/100-PlayStation-Store-Gift-Card/dp/B00K59HKIQ/


    http://www.offgamers.com/


    http://www.pcgamesupply.com/buygames/sony-playstation-network-cards/US-Region/


    http://www.maximuscards.com/index.php/itempage/index?cat=3


    http://mariio128.com/index.php?type=extended&status=A&pshort=Y&pfull=Y&pname=Y&pkeywords=Y&search_performed=Y&cid=0&q=Playstation+Network+Card+&x=14&y=14&dispatch=products.search&features_hash=V34


    https://www.play-asia.com/digital/playstation_network/14/711z3


    Not: Aralarında aman aman farklar olmasa da, offgamers ve amazon diğerlerine nazaran daha ucuz. Gerçi ben, komisyon alan sitelerin, $3-$5 lık komisyonlarını kafaya takmıyorum. 209TL lik oyunu 67TL ye almama vesile oluyorlar. Helali hoş olsun ama komisyonu kafaya takanlar için,www.offgamers.com ,www.amazon.com vewww.pcgamesupply.com gerçekten iyi bir seçim.

    Başka sitelerden PLAYSTATION NETWORK CARD (PSN GIFT CARD) alan arkadaşlar, linklerini paylaşırsa, hepimiz faydalanırız.


    3-) PLAYSTATION NETWORK CARD (PSN GIFT CARD) $10 $20 $50 $75 $100 olarak satılıyor.


    4-) Amazon dan alışveriş yapmak için, amazon sitesine üyelik açıyorsunuz ya, o üyelik hesabının adresini Amerika da bir adres göstermeniz gerekiyor. İnternet den bulduğunuz her hangi bir ABD şirketinin adresini yazın geçin. Alaska olursa vergi olmaz, daha ucuza alırsın muhabbetine de pek aldırış etmeyin. Çünkü, dijital oyunlarda tax free yok, ABD' nin her yerinde aynı fiyat

    Not: Amazon hesabınıza, mutlaka ABD den gerçek bir adres tanıtmanız gerekiyor ve adresi tanıtırken şunlara dikkat edin.

    Bulunan adres, internetten bulunduğu için genelde şirket oluyor. Adres bir şirkete aitse, şirket adını kesinlikle yazmayın. Sadece, bina numarası, sokak, cadde, bulvar, posta kodu, şehir, eyalet ve telefon numarası yazın. Ad Soyad kısmına da, kullanacağınız kredi kartındaki adı soyadı yazın.

    Not: Yukarıda yazdıklarım yapılırsa, kredi kartınız yurt dışı kullanıma ve internet kullanımına açıksa, limiti de alışveriş tutarınızın birazcık üstündeyse, Amazon' un kredi kartınızı onaylamaması için, en ufak bir sebep yok.


    5-) Amazonda belirttiğiniz ABD adresinin aynısını, playstation da USA PSN hesabı açınca, onun adres kısmına da yazın. Yapmasanız da olur ama ben yaptım. Bu işlemleri playstation menüsünden yapmak yerine aşağıda ki linklerden yaparsanız. Çok daha hızlı ve sorunsuz halledersiniz.

    https://id.sonyentertainmentnetwork.com/id/management/?request_locale=en_US

    https://store.sonyentertainmentnetwork.com/#!/en-us/home/games


    6-) Amazon, offgamers, pcgamesupply, maximuscards, mariio128 ve play-asia dan USA PLAYSTATION NETWORK CARD (USA PSN GIFT CARD) alıp, ödemeyi yaptıktan kısa bir süre sonra, e-posta adresinize dijital bir kod geliyor. Bu kod, USA PLAYSTATION NETWORK CARD (USA PSN GIFT CARD) kodunuz oluyor, yani paranın tanımlı olduğu kod


    7-) Bu kodu, USA Playstation Store' u açıp, Redeem Code bölümüne girdiğiniz an, paranızı Playstation Store cüzdanın da görüyorsunuz. Sonra istediğiniz gibi harcıyorsunuz.



    Not: Kredi kartı hesap özetine, bazı bankalar dolar yansıtır, bazıları da TL ye çevirip yansıtır. Benim ykb worldkart TL ye çevirip yansıtıyor, ziraat maximum kart ise dolar olarak yansıtıyor. TL ye çeviren banka, serbest piyasaya en yakın kurdan çevirip, bazen 3-5 lira daha yüksek, bazende 3-5 lira daha düşük rakam çıkarıyor. Dolara çeviren kartta ise böyle bir sorun yok, kaç dolarsa hesap özetinde o yazıyor.

    Bu kur çevirme durumu, sadece USA Playstation Store da değil, TR Playstation Store alışverişlerinde de oluyor. Çünkü, TR Playstation Store diye bir şey yok, aslında UK Playstation Store dan alışveriş yapıyorsunuz. Yani, kartınızdan çekilen para, İngiltere de ki bir sanal POS dan çekiliyor ve bankanızda kur çevrimi yapıyorsa, bunu artı veya eski bakiye olarak yansıtıyor. Steam ve Xbox live alışverişleri de ABD üzerinden olduğu için, onlarda da aynı durum söz konusu



    Not: Hem Amazon, hem bankanız komisyon alıyor ve TR PSN Store ile yakın fiyata geliyor diyerek, sizi USA PSN den soğutmaya çalışanları kesinlikle ciddiye almayınız. Amazon, bırakın komisyon almayı, $50 lık PLAYSTATION NETWORK CARD (PSN GIFT CARD)' ı $49 a satıyor, offgamers da $100 PSN CARD' ı $98 a satıyor. Kredi kartınıza ise, bazı bankalar 3-5 liracık artı (artı) kur dönüşüm farkı yansıtıyor, bazende 3-5 liracık eksi (-) kur dönüşüm farkı yansıtıyor. Bazı bankalar ise kaç dolarsa, doğrudan dolar olarak yansıtıyor. Benim, worldcard kart, dolar alışverişimi kura çevirirken, ziraat bankası maximum kartım doğrudan dolar olarak yansıtıyor. Her ikisinde de en ufak bir sorun yaşamıyorum ama ziraat bankası maximum kartım, doğrudan dolar çektiği için genelde onu kullanıyorum. Amazon $49 çektiyse, kredi kartı hesap özetim de $49 gözüküyor. Her şey net, kimse kimseden komisyon almıyor, kimse kimseyi kazıklamıyor. Asıl, TR Playstation Store dan 150+ lira hatta 200+ liraya oyun ve 150 liraya psn plus almak kazıklanmaktır.



    Not: Amazon her PLAYSTATION NETWORK CARD (PSN GIFT CARD)' ı $1 eksiğe satıyorken, offgamers $50x2 PSN CARD Bundle Promotion paketi $2 eksiğe satıyor. pcgamesupply da $50 PSN CARD' ı tam $50 a satıyor. Maximuscards ise $50 PSN CARD için $58 yani $8 komisyon, mariio128 ise $50 PSN CARD için $53 yani $3 komisyon, play-asia ise $50 PSN CARD için $54 yani $4 komisyon alıyor. Bence hiç bir şey, hele birde PSN kardeşlik yapıyorsanız, bu komisyonun yarısını ödüyorsunuz. Üstelik, amazon dışındaki sitelerde ABD den adres göstermek zorunda da değilsiniz (Yinede ABD den bir adres yazmakta fayda var). PSN Card' ı aldığınız an daha siz siteden çıkmadan, paranın tanımlı olduğu Redeem Code, e-posta hesabınıza geliyor. Bu kodu da, USA Playstation Store da ki Redeem Code bölümüne giriyorsunuz. Para anında PSN cüzdanınız da, bitti gitti.

    Gerçi ben, komisyon alan sitelerin, $3-$5 lık komisyonlarını kafaya takmıyorum. 209TL lik oyunu 67TL ye almama vesile oluyorlar. Helali hoş olsun ama komisyonu kafaya takanlar için,www.offgamers.com ,www.amazon.com vewww.pcgamesupply.com gerçekten iyi bir seçim.

    Komisyon muş, kur dönüşüm farkıymış, TR Playstation Store ile yakın fiyata geliyormuş, vs. kesinlikle yok öyle bir şey arkadaşlar, arada çok ciddi fiyat farkı var. Sizi USA PSN den soğutmaya çalışanlara kulak asmayın.



    Not: Kredi kartı alamayacak yaşta olan arkadaşlar, "enpara" amazon da geçiyormuş, "ininal kart" da offgamers da geçiyormuş. Muhtemelen bu ikisi, pcgamesupply, maximuscards, mariio128 ve play-asia sitesinde de geçiyordur. Bu değerli paylaşım için N20 ve HASBIHAL nickli arkadaşa teşekkür ediyorum.











    USA Playstation Store indirimleri ve fırsatları en kolay nasıl takip edilir.

    1-) PSN Plus üyelerine özel indirimleri, aşağıdaki linkten anı anına takip edebilirsiniz.

    https://store.sonyentertainmentnetwork.com/#!/en-us/new-arrivals/cid=STORE-MSF77008-PSPLUSNEW


    2-) Herkes için geçerli olan, haftalık indirimleri, aşağıdaki iki linkten anı anına takip edebilirsiniz. (Ben bunu kullanıyorum)

    https://store.sonyentertainmentnetwork.com/#!/en-us/weekly-deals/cid=STORE-MSF77008-WEEKLYDEALS

    https://store.sonyentertainmentnetwork.com/#!/en-us/all-deals/cid=STORE-MSF77008-ALLDEALS


    3-) Herkes için geçerli olan indirimleri birde aşağıdaki ana sayfa linkinde, sağ üste ki "Save"sekmesinin altından takip edebilirsiniz. Yine bu ana sayfa linkinde, kapak resmini sağ sol yaparak, görebilirsiniz. Day 1 Digital den görebilirsiniz.

    https://store.sonyentertainmentnetwork.com/#!/en-us/home/games



    Not: Yukarıda ki linkleri açarken, internet tarayıcınızda TR Playstation Store açık olmasın. Aksi taktirde, USA Playstation Store linklerine girmek istediğinizde, sizi otomatik olarak TR Playstation Store' a yönlendirir. Yukarıda ki linkleri açtığınızda, her şey İngilizce yazacak. Türkçe yazıyorsa, ters giden bir şey var demektir. Bunun içinde, temiz bir internet tarayıcısından, yani arka plan da TR Playstation Store' un çalışmadığı bir tarayıcıdan açmanız gerekiyor.



    Not: TR PSN de Plus üyeliğiniz bitince, bir daha uzatmayınız yani bir daha TR Playstation Store dan Plus üyeliği almayınız. Çünkü saçmalık, USA PSN Plus üyelerine baba indirimler oluyor. Hemde PSN kardeşlikte işe yarıyor. Bir daha Plus üyeliği alırsanız, USA Playstation Store dan alın geçin. TR Playstation Store ile bir bilinmezliğe yol almayın. Strese girmeyin.



    Uyarı: USA PSN hesabımdan aldığım oyunlardan sıkılınca, bu USA PSN hesabımı satarım yada takas yaparım, sonra bir daha USA PSN hesabı alır yeni oyunlar alırım diyorsan, o zaman USA PSN hesabını Plus üyesi yapma, oyunları oynadığın hesabı Plus üyesi yap. Yani, oyunları oynadığın hesap TR PSN hesabıysa, TR PSN hesabın Plus üyesi olsun. Aksi taktirde, USA PSN hesabını satarken, Plus üyeliğin de hesapla birlikte gider ama yok ben hesap falan satmıyorum, arşiv yapıyorum veya PSN kardeşlikle iki kişi ortak alıyoruz dersen. Tabi ki de USA PSN hesabın Plus üyesi olsun. Çünkü, USA PSN de Plus üyelerine özel ciddi indirimler oluyor.

    Yani, PSN hesabı al sat veya takas yapan birisiysen, satacağın bir hesaba, boştan yere PSN Plus üyeliği alma










    USA PSN hesabı açmak, PS4'e tanımlamak ve para yüklemek kaç dakika sürüyor.

    1-) PS4 üstünden veya aşağıda ki linkten USA PSN hesabı (account) açmak - en fazla 2 dakika

    https://store.sonyentertainmentnetwork.com/#!/en-us/home/games


    2-) Bu hesabı PS4' e girip, ana hesap seçmek - en fazla 55 saniye


    3-) Sonra mevcut hesabına dönüp, oyunları oradan oynamaya devam etmek - en fazla 5 saniye


    4-) Hadi bir de, hazır da (PSN alınmamış) e-posta adresin yok, PSN hesabı açmak için, yeni bir e-posta adresi almak gerekse, oda - en fazla 1 dakika


    Toplam: 4 dakika da bu işlem bitiyor. (Bu işlem her seferinde değil, sadece bir kez yapılıyor)



    USA PSN hesabına para yüklemek ise, emin olun TR PSN' e para yüklemekten daha hızlı yapılıyor. TR PSN' e para yüklerken, her iki yüklemeden birinde mutlaka, kredi kartı adres hatası, gerçek bilgilerle eşleşme hatası, işlem yapılamadı hatası, psn hata kodu, vs. veriyor. TR PSN' e en iyi ihtimal de bile 5 dakikadan önce para aktarabildiğimi hatırlamıyorum, hatta bazen olmuyordu, ertesi gün bir daha deniyordum. USA PSN' e ise, 5 dakikada 3 tane PSN CARD alıp yükleye bilirim. Yükledim de



    Üstelik, Türkçe dil destekli oyunlardan ve mevcut hesabınızda ki trophy kariyeriniz den de mahrum kalmayacaksınız. PSN kardeşlik yapılıyorsa da, sadece kardeşlerden bir tanesi, mevcut hesabına veda edecek. Kardeşlik yapılmıyorsa, zaten böyle bir durumda söz konusu değil. USA hesaptan al - TR hesaptan oyna, Türkçe oyunları da, bu oynadığın TR hesaptan al. Bitti gitti.

    Yani, İngiltere ye para kazandırdığımız TR Playstation Store dan alışveriş yapmak için, hiç bir gerekçe yok. Zaten, TR PSN (UK PSN) Türkiye ye gelmeden önce, hepimiz USA PSN kullanıyorduk. Sadece, özümüze döneceğiz, hepsi bu










    Playstation Game Sharing (Playstation Oyunu Paylaşımı), bizlerin taktığı ismiyle PSN Kardeşlik de (PSN ortaklık da) en iyi yöntem hangisidir.

    Daha öncede bahsettiğim gibi, Playstation 4 sisteminde PSN kardeşlik yapıldığında, kardeşlerden biri mutlaka oyunun alındığı hesaptan oynamak zorunda, Playstation 3 sisteminde böyle bir zorunluluk yok.

    1-) PS4 de en güzel kalıcı kardeşlik = USA PSN x TR PSN şeklinde olanıdır. Yani;

    ALİ'nin PS4'ü

    -Veli' nin TR hesabını ana hesap yapacak
    -Oyunları ise, Veli'nin PS4' üne ana hesap olarak tanıttığı ve doğal olarak kendi PS4' ünde secondary konuma geçen, USA hesabından oynayacak


    VELİ'nin PS4'ü

    -Ali'nin USA hesabını ana hesap tanıtacak
    -Oyunları ise, Ali'nin PS4 ünde ana hesap olarak tanıttığı ve doğal olarak kendi PS4' ünde secondary konumuna geçen TR hesabından oynayacak


    Böylece her ikisi de, hem USA Playstation Store dan, hemde TR Playstation Store dan alınan oyunları oynayabilecekler. Aynı zamanda tek bir hesabın PSN Plus üyesi olması yeterli, her iki PS4 de oyunları online oynayabilir.

    *Yani, kardeşlerden biri, mutlaka oyunun alındığı hesaptan oynamak zorunda ve ana hesap yapmadan, secondary olarak oynamak zorunda. Diğer kardeş ise, oyunun alındığı hesabı, PS4' ünde ana hesap yapıp, sonra hesaptan çıkıp, başka bir hesabına girip, ondan oynamak zorunda


    2-) Kardeşlik yapmadan, USA PSN' in avantajlarından yararlanmak isteyenler;

    -İster, oyunları aldıkları USA hesaptan, oyun oynarlar.
    -İster, oyunları aldıkları USA hesabı ana hesap yapıp, TR hesaplarından oyun oynarlar. Böylece, TR hesaptan alınan oyunları da oynarlar, USA hesaptan alınan oyunları da oynarlar.
    -İster, oyunları aldıkları TR hesabı ana hesap yapıp, USA hesaplarından oyun oynarlar. Böylece, USA hesaptan alınan oyunları da oynarlar, TR hesaptan alınan oyunları da oynarlar.










    PSN hesabı için altın tavsiyeler.

    1-) PSN Plus üyeliğini USA PSN den almanı tavsiye ederim. Çünkü, zaman zaman plus üyelerine çok iyi indirimler oluyor. Mesela BF4 PS4 geçen gün $30' a düştü, kardeşlikle alsan $15 a gelecek, aynı şekilde BF4 Premium PS4 de $30 a düştü. Yani $60 a BF4 + BF4 Premium sahibi oluyorsun, üstelik PS4 sürümü, bir de kardeşlik yaparsan, yani iki kişi ortak alırsanız, adam başı $30 a bu paketi alıyorsun. Şaka gibi değil mi? TR Playstation da böyle bir indirim olmadı mesela, bu paketi, TR Playstation Store dan alsan yada PC de oynayayım bari deyip, PC platformu olan Steam den alsan, kaç para tutuyor var sen düşün. Dünyanın hiç bir yerinde, hiç bir platformunda bu fiyata alamazsın.


    2-) Henüz bir PSN kardeşin yoksa, yeni açacağın USA PSN hesabının kullanıcı ID sini, özel bir isim tercih etmek yerine, herkese hitap edecek bir kelime tercih et. Böylece ileride, bir arkadaşın, akraban, vs. oyunları ortak alalım mı derse yada yeni PS4 sahibi olan bir yakının, oyunlar nasıl ucuza alabilirim derse, al bu USA PSN hesabını kullan. İçine para yükleme, oyun yükleme işini ben halledeceğim, sen sadece makinene secondary hesap yapıp, arkana yaslanıp oynayacaksın dersin. Sende de bu USA PSN hesap Ana Hesap olarak tanımlı olacağı için, sende kendi hesaplarından biriyle aynı oyunu çatır çatır oynarsın.


    3-) Böylece PSN Plus' ı da ayrı ayrı almanıza gerek kalmaz ve yıllık PSN Plus üyeliğini de ortak almış olursunuz. Yani, yıllık PSN Plus üyeliğini 150TL yerine $25 a almış olursun. Üstelik USA Playstation Store da Plus indirimlerinden de yararlanırsın.


    4-) Türkçe dil destekli oyunları da, senin oyunları oynadığın TR hesabından alırsınız. Senin TR hesabında, ortak olduğun arkadaşının PS4 ünde Ana Hesap olarak tanımlı olursa, bu hesaptan alınan oyunları da, aynı şekilde 2 kişi oynamaya devam edersiniz. Yine herkes kendi hesabından oynamaya devam eder. Yani, o USA PSN hesabından oynamaya devam eder. Sende oyunu aldığın TR hesabından oynarsın TR Playstation Store dan aldığın oyunları.


    5-) Türkçe dil destekli oyunları sadece TR Playstation Store dan almak zorunda değilsin. Spot Center lar da uygun fiyata satıyor ve buralardan kutulu olarak alabilirsin. İşin bitince de, DH ikinci elde satarsın, DH takas bölümünde takas yaparsın, her hangi bir Spot Center da takas yaparsın yada hiç bir şey yapamıyorsan GG den satarsın. Oyun yine ucuza gelmiş olur.


    6-) Online modunu oynamayacağın, hikayesi ve single modu ile meşhur olmuş (Last of US, MGS, COD gibi) oyunların kutulu versiyonuna, büyük baş kurbana girer gibi 5-6 kişi ortak girebilirsiniz. Her ay birinde durur. İşiniz bitince de yukarıda ki işlemlerden birini yaparsınız.


    7-) USA Playstation Store da oyun fiyatları sabittir. Bir oyun acaba kaç paradan çıkacak diye tahminde bulunup strese girmezsin. En baba oyunlar, ilk çıktığında $60 olur. Bu uygulama yıllardan beri sabittir ve zaman geçtikçe fiyat $10 $10 kademeli olarak düşer. Arada da Plus üyelerine baba indirimler olur. USA PSN kullanıyorsan, bütün kapılar sana açılır. TR PSN kullanırsan, hem UK PSN' in belirleyeceği fiyatı hemde Sony Türkiye'nin bu fiyatın üstüne koyacağı, aşırı karı düşünüp durmaktan ve kaç para olacağını tahmin etmekten, strese girersin, daha oyun çıkmadan oyundan soğursun.


    8-) USA Playstation Store da ki cüzdanına, dünyada ki tüm kredi kartlarının ve paypal' in geçtiği, amazon, offgamers, pcgamesupply, maximuscards, mariio128, play-asia, vb. gibi sitelerden, PSN card alıp para yatıracaksın. Aldığın anda Dijital Kod, e-posta hesabına gelir ve bu kodu USA Playstation Store da ilgili yere girerek, saniyeler içinde paranı görebilirsin. TR Playstation Store da zaten Türkiye den kredi kartları geçiyor ama bazen o kadar çok adres teyit edilemedi hatası veriyor ki, çıldırıp oyunu almaktan vazgeçebiliyorsun. Bu çileyi yaşarken, USA Playstation Store' a defalarca para yükleyebilirsin.


    Demem o ki, USA Playstation Store dan oyun almaktan ve USA PSN hesabını Plus üyesi yapmaktan şaşma, açacağın USA PSN hesabına da, herkese hitap edecek bir ID (nick) belirle, yarın bir gün birini ortak oyun almaya ikna edersin, al bu hesabı kullan dersin. Sen yine mevcut PSN hesabından oynamaya devam edersin. Mevcut bir PSN hesabın yoksa, oyunları hep USA PSN hesabından oynarım diyorsan, o zaman kendini hitap eden, kendine özel bir ID ile USA PSN hesabı açabilirsin ama ileride kardeşlik yapacağın zaman, sen Secondary durumunda olursun.


    Uyarı: USA PSN hesabımdan aldığım oyunlardan sıkılınca, bu USA PSN hesabımı satarım yada takas yaparım, sonra bir daha USA PSN hesabı alır yeni oyunlar alırım diyorsan, o zaman USA PSN hesabını Plus üyesi yapma, oyunları oynadığın hesabı Plus üyesi yap. Yani, oyunları oynadığın hesap TR PSN hesabıysa, TR PSN hesabın Plus üyesi olsun. Aksi taktirde, USA PSN hesabını satarken, Plus üyeliğin de hesapla birlikte gider ama yok ben hesap falan satmıyorum, arşiv yapıyorum veya PSN kardeşlikle iki kişi ortak alıyoruz dersen. Tabi ki de USA PSN hesabın Plus üyesi olsun. Çünkü, USA PSN de Plus üyelerine özel ciddi indirimler oluyor.

    Yani, PSN hesabı al sat veya takas yapan birisiysen, satacağın bir hesaba, boştan yere PSN Plus üyeliği alma










    Playstation Game Sharing (Playstation Oyunu Paylaşımı), bizlerin taktığı ismiyle PSN Kardeşlik (PSN ortaklık) neden yasal ve helaldir.

    PSN Kardeşlik (PSN ortaklık) Helal mi? Haram mı? PSN Kardeşlik yaparsam günaha girer miyim? Kutulu oyunları elden ele dolaştıranlar günahkar mı? Ahiret yolculuğuna çıkmadan önce Kaz Hirai den helallik almam gerekir mi? Tüm bunlara, aşağıda ki yazımı okuduktan sonra kendiniz karar verin.


    Ticaret de dürüstlüklerinden bahsettiğimiz Avrupalılar bile PSN kardeşlik yapıyor. Benim PSN listem de Avrupa da yaşayan arkadaşlar var. PSN kardeşlik yapıyorlar.

    İllegal olarak hiç bir şey yapmıyoruz arkadaşlar. Çünkü, Playstation Game Sharing (Playstation Oyunu Paylaşımı), bizlerin taktığı ismiyle PSN Kardeşlik, Sony'nin, 2006 yılından bu yana, playstation kullanıcılarına sunmuş olduğu ve sık sık reklamını yaptığı bir hizmetidir. Geçen sene ki E3 de PS4 tanıtılırken Shuhei Yoshida bizzat kendisi bu konuya teşvik etti. Oyunlarınızı arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz dedi ve oyunlarınızı arkadaşınıza vermek bizde bu kadar kolaydır diye de Xbox One' a gönderme yapan bir video yayınladı.





    Kutulu oyunu paylaşabiliyorsak, dijital oyunu da paylaşabiliriz. Çünkü dijital oyunlara özel bir indirim yok, kutulu oyunlarla aynı fiyat, yani $60

    Yoshida, elinde ki kutulu oyunu arkadaşıyla paylaşırken, (Üstelik kutulu oyunlarda bir paylaşım sınırı da yok, sonsuz sayıda insanla paylaşabilirsiniz.) biz neden aynı parayı verdiğimiz, oyunun dijital versiyonunu paylaşmayalım. (Üstelik, dijital paylaşanlar sadece 2 kişi paylaşabiliyor ve işleri bitince de satmaları çok zor)

    İyi lan, kutulu oyun alan hem istediği kadar kişiyle paylaşsın, hemde PSN hesabına dokunmadan istediği gibi satsın, takas yapsın. Bizim gibi, aynı parayı verip dijital versiyon alanlarda, altı üstü 1 kişiyle paylaşınca, yasaları çiğnemiş olsun. Yoook yaa

    İnanır mısınız, ikinci elde ve takas da 10 ayrı kişinin elinden geçmiş kutulu oyun gördüm. 10 ayrı kişi oyunun ... anladınız işte

    Bir oyunun kutulu versiyonu, bu kadar çok elden ele dolaşırken, aynı oyunun aynı paraya alınan dijital versiyonunu, altı üstü 1 arkadaşınla paylaşmak suç mudur? Kesinlikle değildir.

    Shuhei Yoshida' nın videosundan yola çıkarsak, Playstation Game Sharing (PSN Kardeşlik) %100 yasaldır ve helaldir. Dünyanın her yerinde yapılmaktadır ve farklı isimlerle anılmaktadır. Sony bu hizmetine Playstation Game Sharing (Playstation Oyunu Paylaşımı) diyor. Bizim taktığımız isim ise en duygusal olanıdır. KAARRDEŞŞŞLİKKK , PSN GARDAŞLIK










    Fiyat, kampanya, indirim ve fırsat karşılaştırması yapabilmeniz için Türkiye deki oyuncuları ilgilendiren diğer Playtation Store linkleri

    Bir store'un linkini açıp işiniz bitince, diğer store'un linkini açmadan önce, ilk açtığınız store'a ait bütün sekmeleri kapatıp, yeni store'u öyle açın. Aksi taktirde sekmesi açık olan store'un aynısı açılabiliyor yada her store'a farklı internet tarayıcılarından giriş yapın.

    Kardeşlik yapmıyorsanız, Türkçe dilli oyunları Türkçe oynamakta önemli değilse, en ucuz store dan alın geçin. Oyunla işiniz bitince de hesabı takas yapın, satın yada arşiv yapın.

    Kardeşlik yapıyorsanız da, bölge kilidi olan oyunlara takılmamak ve Türkçe dil destekli oyunlara ulaşmak için kardeşlerden biri mutlaka TR PSN yada UAE PSN olsun. Diğer kardeş de, aşağıdaki Playstation Storelar dan hangisi işinize geliyorsa, o PSN olsun.


    Amerika Playstation Store (USA PSN)
    /en-tr/home/games

    Endonezya Playstation Store (INDONESIA PSN)
    /en-tr/home/games

    Hong Kong Playstation Store (HK PSN)
    /en-tr/home/games

    Birleşik Arap Emirlikleri Playstation Store (UAE PSN)
    /en-tr/home/games

    Türkiye Playstation Store (TR PSN)
    https://store.sonyentertainmentnetwork.com/#!/tr-tr/home/oyunlar

    Play Station Store Fiyat Karşılaştırma Sitesi (En Kolay)
    http://psn4.com/










    Forumdaki bütün Playstation Store konuları (Bu konular kardeştir ve kurucuları hiç bir çıkar gütmemektedir.)

    Amerika PSN (USA PSN) - Ana Konu [Konu kurucusu Virtual Reality]
    https://forum.donanimhaber.com/m_97897417/tm.htm

    Endonezya PSN (INDONESIA PSN) - Ana Konu [Konu kurucusu MARCO]
    https://forum.donanimhaber.com/m_104094060/tm.htm

    Hong Kong PSN (HK PSN) - Ana Konu [Konu kurucusu Bloodborne]
    https://forum.donanimhaber.com/m_98599650/tm.htm

    Birleşik Arap Emirlikleri PSN (UAE PSN) - Ana Konu [Konu kurucusu Virtual Reality]
    https://forum.donanimhaber.com/m_106371956/f_//tm.htm#106371956

    Dijital Oyun İndirimleri - Ana Konu [Konu kurucusu PlayforFun]
    https://forum.donanimhaber.com/m_102459290/tm.htm

    Playstation Store da en ucuz fiyatı bulun (EN KOLAYI) [Konu kurucusu Maturax]
    https://forum.donanimhaber.com/m_108156838/tm.htm

    PSN4 Play Station Store Fiyat Karşılaştırma Sitesi [Site kurucusu Maturax]
    http://psn4.com/
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • 2014 yılında açılan konuda oyun fiyatlarının 209 lira ve haliyle pahalı olduğundan bahsedilmiş. Yıl 2018 hala 209 liradan oyun alabiliyorken aslında Ps Türkiye'nin, o günden bu güne ne kadar iyi yol kat ettiği de bir gerçek. Kur patlaması ve kötü yönetimden kaynaklanan fırsatçılık olmasa ve 209 liraya hala oyun alabiliyor olsaydık kimsenin gıkı çıkmazdı. Yazıklar olsun pazarı bu hale getiren yöneticilere.
  • Tesekkurler, almak isteyenlere link verebilecegimiz bir konu oldu.

    Amazon ve PSN'deki adresin aynı olmasina gerek yok diye biliyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emeğine sağlık. Forumda hergün karşılaştığımız onlarca soruyu tek bir konuda toplamışsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok faydalı bi konu hocam, benim gibi yeniler için çok iyi olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha dün PS4 almış biri olarak kafamdaki birçok soru işaretini gideren bir konu olmuş, emeğinize sağlık.
  • Faydalı bir konu ellerine sağlık.

    Yalnız USA PSN den alışveriş kısmına bie ekleme yapayim, öyle gift card ile falan uğraşmanıza da gerek yok aslında. Paypal den üyelik alıp kredi kartınızı tanımlarsanız, USN PSN hesabınızdaki cüzdana paypal yolu ile para ekleyebiliyosursunuz. Hem bu şekilde amazon ile uğraşmaya gerek kalmaz, hem de çok daha hızlı bir şekilde alışveirş yapabilirsiniz. Ben bu şekilde kullanıyorum ve daha bir sorunla karşılaşmadım.

    İstersen konuya bu ödeme şeklini de ekleyebilirsin
  • üstadım merhaba cok guzel konu yazmıssın lakin bende yeni ps kullanmaya basladım şöyle sorunlarım var

    -su anda us psn hesabım var ps plus alıp oyun ındırdıgımde kardeslık yapmak ıstersem ( PRIMARY-SECONDARY ) yanı oyunu bırıne daha satmak ıstersem benım maıl adresımden gırecegı ıcın orada olan 1 oyun degılde 2-3 oyunuda bedavadan benım haberım olmadan ındırebılırmı ?

    benım maıl adresımle gırecegı ıcın benım adresımı calma durumu yada nasılsa bılıor dıye benım haberım olmadan baska bırıne satabılırmı ?

    yada ben bırıyle ortak aldım dıyelım prima yada second olarak o kısı sıfresını degıstırırse ben bı daha oynayamazmıyım ?

    yanıtlarsanız cok sevınırım
  • Emeğinize sağlık çok faydalı konu. Bir de sayın trulli'nin tavsiyesi de güzel bunu da denemek lazım.
  • Konu sabitlenmeli güzel konu.

    Tr psn kullanmayın kullananları uyarın.
  • elinize sağlık faydalı bir konu olmuş, zamanlaması da manidar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trulli

    Faydalı bir konu ellerine sağlık.

    Yalnız USA PSN den alışveriş kısmına bie ekleme yapayim, öyle gift card ile falan uğraşmanıza da gerek yok aslında. Paypal den üyelik alıp kredi kartınızı tanımlarsanız, USN PSN hesabınızdaki cüzdana paypal yolu ile para ekleyebiliyosursunuz. Hem bu şekilde amazon ile uğraşmaya gerek kalmaz, hem de çok daha hızlı bir şekilde alışveirş yapabilirsiniz. Ben bu şekilde kullanıyorum ve daha bir sorunla karşılaşmadım.

    İstersen konuya bu ödeme şeklini de ekleyebilirsin

    Ininal ve ya paybyme kartları ekleniyor mu paypala ? Ya da eklenirse direk usa psn deki paypal kısmından oyun vs.alabilir miyiz ?
  • tesekürler aksam deneyecegim cok faydalı bir konu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HASBIHAL
    Ininal ve ya paybyme kartları ekleniyor mu paypala ? Ya da eklenirse direk usa psn deki paypal kısmından oyun vs.alabilir miyiz ?

    hocam o konu hakkında bir bilgim yok malesef, paypal ın kendi initial kartı var, ordaki parayı aktarabiliyosunuz kanımca.
  • Çok teşekkürler değerli bilgiler için.
  • Eline, emeğine sağlık.

    Son aylarda yaşananlar, fahiş fiyatlar oyun konusunda bu ülkede TR PSN, kutulu oyunlara destek ve Spotçulardan alımın kâr değil, bire bir kazıklanmak olduğunu göstermiştir. Kredi kartı ile kutulu/dijital fark etmeksiniz konuyu açan arkadaşın paylaştığı ayrıntıları dikkate alarak ve yabancı kaynakları kullanarak oyun almaya devam etmek en mantıklı ve uygun yoldur. Özellikle güncel oyun alanların konuyu dikkatle okumasını tavsiye ediyorum. Zira bunları bilmezseniz; elinizdeki parayı daha uygun kaynaklar varken başkalarının cebini doldurmak için kaptırırsınız, hem de göz göre göre.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dictattor -- 1 Ekim 2014; 16:58:34 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trulli

    quote:

    Orijinalden alıntı: HASBIHAL
    Ininal ve ya paybyme kartları ekleniyor mu paypala ? Ya da eklenirse direk usa psn deki paypal kısmından oyun vs.alabilir miyiz ?

    hocam o konu hakkında bir bilgim yok malesef, paypal ın kendi initial kartı var, ordaki parayı aktarabiliyosunuz kanımca.

    Tamam ona da başvurdum 3 tane sanal kart(paybyme,ininal bir de bu) aldık bakalım hangisini kullanmak nasip olucak :D
  • Ellerine ve emeklerine sağlık. süper bir anlatım olmuş...
  • Bende us psn'e geçmeyi düşünüyorum yararlı konu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi game07 -- 1 Ekim 2014; 17:58:34 >
  • Faydalı bir konu olmuş. Eline sağlık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes bu yöntemi yapmalı arkadaşlar. Boşuna kan emici Sony Türkiye ye para kaptırmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.