Şimdi Ara

US VPN Bağlantı için kolay kurulan router önerisi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, amazon.com'dan Roku 3 media streaming cihaz aldım. Cihaz netflix, hulu, amazon, pandora gibi bir çok bağlantı imkanı veriyor. Ancak bu özelliklerden faydalanmak için mutlaka US ip ile bağlanmak gerekiyor. Cihazda buna imkan tanıyacak VPN ayarları ise bulunmuyor.

    Sıcak fırsatlar bölümünden 1 yıllık 7$'a aldığım cyberghost vpn hesabım var. Bu hesabımın PPTP, L2TP ve OpenVpn bağlantı imkanı var diye biliyorum.

    Kısacası Superonline fiber internet kullanıyoum ve tılgın modeme bağlayacağım iyi bir router ile evde VPN bağlantılı wi-fi ağı dağıtmak istiyorum. Araştırdım ama bu konudaki bilgiler benim gibi network bilgisi sağlam olmayanlar için gerçekten kafa karıştırıyor. Asus WL-330N3G cihazim vardı, OPEn-WRT router desteği var diyor ancak yazılımı kurmayı veya kendi arayüzü ile VPN ayarlamayı başaramadım.

    1) Asus WL-330N3G cihazda VPN router olarak kurulumu bilen kimse var mıdır forumda?
    2) Bu router olmaz diyorsanız DD-WRT, OPEN-WRT veya orjinal yazılımla kullanılabilecek en kolay ve sorunsuz VPN bağlantı veren router hangisidir, ayarlarını da bilen arkadaşların yönlendirmesini bekliyorum.

    Saygılar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • merhaba.
    biraz araştırdım fakat asus konusunda ddwrt tarafında çok da bir bilgi yok maalesef. openwrt biraz daha görsel ve işlevsel olarak bana hep daha karmaşık gelmiştir. ama döküman konusunda da daha geniş bir çevresi olduğu kesin.
    kısacahttps://www.bestvpn.com/blog/5820/5-best-routers-for-dd-wrt-with-vpn/ linkteki ürünlerden temin edebileceğiniz herhangi bir tanesi muhtemelen çok rahat işinizi görmenizi sağlayacaktır. "Asus RT-N16" çok iyi bir cihaz bu arada.
    bu arada asus wl-330n3g linkinde vpn özelliğinden hiç bahsedilmemiş.http://www.asus.com/Networking/WL330N3G/#specifications




  • @bluecolor araştırmanız ve bilgi paylaşımınız için teşekkürler. dd wrt ve openwrt dışında birde tomato var, daha yeni ve kolay bir arayüzü var gibi görünüyor..
    Asus n16 gerçekten iyi görünüyor ancak piyasada yok sanırım, yada ben bulamadım. Tomato ile çalışan Asus n12d1, n10u veya n53 için de araştırıyorum. Bütçe 100-150 TL seviyesini aşsın istemediğimden n66u'yu düşünmedim. Hatta asus n66u'nun Superonline fiber internette mevcut modemin yerine de ayarlanabildiğini okudum. Yukarıda saydıklarım daha alt modeller de olsa, onları da böyle kullanammaz mıyız acaba..
    Yarın almayı düşünyorum, bakalım son karar hangisi olacak?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cisco E900 router üzerine tomato fw yükledim. OpenVpn ayarlarında CyberGhost Vpn kullanıcı adı ve şifremle sorunsuz Vpn bağlantı dağıtıyorum şimdi evde. Haftaya fırsat bulursam nasıl yapıldığını anlatan bir konu açarak paylaşmaya çalışacağım. Araştırarak yapamayacağı şey yok insanın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasangul

    Cisco E900 router üzerine tomato fw yükledim. OpenVpn ayarlarında CyberGhost Vpn kullanıcı adı ve şifremle sorunsuz Vpn bağlantı dağıtıyorum şimdi evde. Haftaya fırsat bulursam nasıl yapıldığını anlatan bir konu açarak paylaşmaya çalışacağım. Araştırarak yapamayacağı şey yok insanın.

    Merhaba,

    Nasıl yapıldığını anlatan konuyu açabildiniz mi?
  • IPVanish vpn 48 ulkede 117 den fazla sehirde 7000 den fazla ip adresiyle su an dunyadaki en hizli vpn'lerden 2013'un en hizlisi secildi. Turkce desteginiwww.saklansana.com veriyor. IPVanish vpn firmwareli hazir konfigure edilmis modemlerden satin alabilirsiniz.

    Ipvanish Flashrouter linkinden göz atabilirsiniz. Bu router'larin icinde 3 aylık vpn hizmeti de ucretsiz geliyor.

    Turkce destegi icin Saklansana Forum 'a goz atabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fobix -- 23 Şubat 2014; 23:41:31 >




  • @gbriel hocam merhaba, nasıl yapıldığını soran başka arkadaşlarda oldu. Aslında biraz araştırmayla kolayca yapılabiliyor ancak bu konuda en büyük sorun Türkçe kaynağın çok kısıtlı olması.

    İşlerimin yoğunluğundan ve seyahatlerimden bir türlü fırsat bulamadım. En geç hafta sonu konu ile ilgili bir anlatım yapmaya çalışacağım.

    Syg.
  • hasangul kullanıcısına yanıt
    bende bunu demek için geldim konu network ise ilk akla gelecek cihaz
  • Bu konuda herhangi bir paylaşımda bulundunuz mu ?

    Superonline fiber abonesiyim.
    Tilgin modemi iptal ettim yerine, Linksys EA6500 router kullanıyorum
    Netflixe abone oldum, PureVPN den de VPN aboneliği yaptım. Ama maalesef EA6500 router da VPN ayarı yapamıyorum.

    PureVPN bana PPTP bağlantı yapın EA6500 routerdan diyor, fakat bu durumda da Superonline a bağlanamayacağımı tahmin ediyorum (çünkü internet bağlantısındaki PPoE yi iptal edip yerine PPTP yapınca superonline a ait kullanıcı adı ve şifre bilgilerini girebilecek bir yer kalmayacak). PureVPN müşteri hizmetlerinin alternatif önerisi, başka bir router daha alın, onun üzerinden de VPN ayarlarını yapın şeklinde. Ben de bunu çok yapmak istemiyorum, ev network şirketi gibi oldu, zaten 2 tane router var, bir tanesi bridge modda çalışıyor (kablolu ve kablosuz network alanını genişletmek için).

    Başka bir önerisi veya çözümü olan varsa çok sevinirim. @hasangul arkadaşın çözümü sanırım benim için de bir çıkış noktası olacak bu girdaptan.




  • sprogo S kullanıcısına yanıt
    @sprogo hocam merhaba. Ben cisco e900'e tomato yazılımı kurarak cyberghost vpn hesabımı tanıttım. Nasıl yaptığımı kaydettiğim ekranları koyarak ayrı bir konuda detaylı yazmam gerekiyor. Ama en önemlisi modeminize vpn ayarlarını yapabileceğiniz wrt yazılım kurmak olacaktır. Modeminizin bu yazılımlardan birine (dd-wrt, tomato, tomato shibby gibi) uyumlu olup olmadığını öğrenmeniz gerekiyor önce.. İşlerim gerçekten yoğun, evde de yeni bebeğimiz var, zaman bulmakta gerçekten sıkıntı çekiyorum ama insanlar faydalansın diye fırsat yaratmaya çalışacağım.

    Modeminiz Linksys EA6500'e dd-wrt yazılımı yüklenebiliyormuş sanırım..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasangul -- 27 Ekim 2014; 22:23:11 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim hızlı cevap için. Anladığım kadarıyla beta olarak DD-wrt sürümü varmış.. Bu nedenle yüklemedim.
  • PureVPN'in bu konudaki bloguna bir göz atın derim;

    http://www.purevpn.com/blog/dd-wrt-router-vpn/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.