Şimdi Ara

Urbanears Plattan kulaklık inceleme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Urbanears Plattan kulaklık inceleme

    Adı üstünde şehir için yani sokakta müzik dinlenmesi için tasarlanmış. 15 adet renk seçeneğine sahip. Bendeki siyah renkte ve gayet hoş bir tasarımı var. Dışarıda da rahat bir şekilde takıp dolaşabiliyorum. Ses konusu ise bass'lı bir şarkı açtığımda tatminkar bir ses veriyor. Alt sesleri de bastırmıyor. Bass'ı hissediyorsunuz fakat kafanızı sallayacak şekilde bass vermiyor. Bass verdiği halde diğer sesler basmıyor. Alt tarafa hepsi ayrı geliyor. Srs programını devreye soktuğumda ise daha kaliteli bir ses alıyorum. On board'a oranla ve bazı basslı parçalar kulak mememi azda olsa titremeyi başarıyor. Tekrar on board'a geçiyorum ve kalite düşüyor. Bende böyle devam edeceğim gerçeklik açısından.

    Pop parçalar:

    Emre Aydın - Alıştım Susmaya: Onboard olduğundan Normal olarak hafif boğuk. Önünde kalın bir perde var hissi yaratmakta. Ama enstrümanların sesi rahat bir şekilde geliyor, vokal sesi de gayet iyi geliyor. Son seste patlama olmuyor.

    Manga - Beni Benimle Bırak: Vokal sesi güzel geliyor. Enstrümanlarda rahat bir şekilde duyuluyor. Her şey yerinde. Patlama yok. Vokal kafanızda gibi.

    Rafet El Roman - Direniyorum: Bass buradayım diyor. Duuuubbbb gibi ama yerinde. Diğer çalgılarda burada. Vokal kafamın içinde ön tarafta bana söylüyor gibi. Vokal en önde bass hafif arkada diğer sesler biraz kısık kalıyor ve buradayız diyor alttan alttan ama vokal çekildiğinde bütün sesler meydana çıkıyor.

    Techno-Club:

    Avicii-Silhouettes: Bass dup dup diye vuruyor ama titretmiyor. Vokal kafamın ortasında. Sadece müzik geldiğinde ise bass ta diğer aletlerde duyuluyor, bir kayıp yok.

    David Guetta ft Nicki Minaj - Turn Me On: Vokal sesi de gayet iyi geliyor. Bass ben buradayım diyor sadece. Boğulma yok seslerde.

    Metal-Rock:

    Amon Amarth - Cry of the Black Birds: Vokal biraz kafamın ortalarına doğru bir yerde. Gitar sağ kulağa yakın, bateri orta arkada konumlarına göre, davul ortada sağdaki, küçük davul yerinde, üstteki hi-hat yerinde kısaca davuldaki aletler yerli yerinde.

    Arch Enemy-Taking back my soul: Metal parçalarda nasıl olması gerekiyorsa öyle. Bass sesi normal olması gerektiği gibi. Aletler kafanızda çalıyor gibi. Vokal kafamın ön tarafında söylüyor hissi var. Metalden sonra kulaklarımda çınlama başladı azdan çoka doğru.

    Çilekes - Ardima Hic Bakmadan(192 kpbs): Kafamın ortasındalar. Entrümanlar, davul kafa ortasında, gitar davulun yanında. Vokal söylerken sanki gitar davulun biraz arkasında kalıyor hissi var. Parçanın sonunda elektro yada bas gitar hangisi emin değilim çıkardığı ses beynimi titretmeyi başardı.

    Dinlediklerim Çilekeş hariç 320 ve flac parçalardı.

    Konforuna gelecek olursak ilk taktığınızda gayet konforlu bir yapıya sahip. Kulaklıkları yumuşak geliyor. Kulak etrafını kapsamayacak şekilde sarmadığı için direk kulakların üzerine oturuyor ve tabi buda uzun kullanımlarda kulaklarınızda ağrıya sebep olabiliyor. Kafanıza tam oturması için büyük kafa yada küçük kafanız olsun fark etmiyor, çünkü ayarlanabiliyor. Dışarı ses vermesi ise bunda da var. Müzik dinlerken evde yada dışarıda sessiz bir yerde iseniz son seste ise rahatsızlık verme durumu olabiliyor.Benim kullandığım mp3 çalar son seste kulaklığa dışarıya rahatsızlık verecek kadar ses kaçırtıyor. Unutmadan belirteyim kafa bandı herhangi bir şekilde uzun kullanımlarım da rahatsızlık vermedi sadece kulak pedleri verdi.

    Film performansı ise tatmin edici bir seviyede.

    Oyun performansı ise Bf3 te ayarları yaptığınızda neyin nereden geldiğini duyabiliyorsunuz.Güzel yani tabii mermi yada uçak sesi falan biraz teneke gibi gelse de.

    Konuşma bölümünde tek bir düğme var onunla da müzik dinlerken tek basış durduruyor bir daha basın müzik devam ediyor. İster müzik çalarken ister durdurduğunuzda o tek düğmeye uzun bastığınızda sizi google sesli aramalar karşılıyor ve konuştuğunuzu algılayıp yazarak İnternette o kelime ile ilgili çıkan sonuçlara bakabiliyorsunuz.

    Son olarak ürünün artıları:

    Güzel tasarım.

    Sağ resimdeki gibi içeriye doğru bükülmesi bunun en büyük avantajı çantanıza yada büyük cepli pantolonunuz var ise ona koyup rahatlıkla gittiğiniz yere götürebilirsiniz.urbanears
    Mp3 ümde sesinin gayet iyi vermesi son seste patlamalar olmaması 'S' lerde ssss diye patlama yapmaması ama bilgisayarda bir parçada yaptığını yazmıştım.
    Dinlediğiniz müziği sağ kulaklık altındaki delikten girdirerek arkadaşlarınızın da sizden dinlemesini sağlayabilmeniz.
    Control Talk özelliği ile cep telefonu ile konuşma özelliği,bu özellik bazı telefonlarda direk ek aparat olmadan kullanılabiliyor. Bazılarında ise yanında verilen ek aparat ile kullanılabiliyor.
    Kablonun bir karış altında konuşma için deliğin olması ve gelen aramaların açılıp kapanması için bir tuşun olması. Denemelerimde iyi bir ses ilettiğini ve aldığımı söylemeliyim.
    Yeterinde esnek bir yapıya sahip.
    Kablo sağlam bir yapıda.
    Kulaklıklar yanlardan içeri giren demir sayesinde aşağı yukarı içeri giren kablo el verdiğince oynuyor.Buda kulağa daha iyi oturmasını sağlıyor.
    Kafa bandı kısmı rahatsız etmiyor.
    Her kafaya rahatça oturması.
    Deri parçalanırsa yeni bir ped alıp değiştirebilirsiniz.

    Eksileri:

    Pedler ilk kullanımda rahatlık hissi verse de uzun kullanımda kulağı ağrıtması.
    Sıcak havalar sebebiyle, jack bölümü sıcaktan eriyip yırtılması ve anca bantla sabit durması yoksa bir yerden çıkartırken jack geriye doğru gelip iç taraf görünebiliyor.
    Pedler sıcaktan parçalanabiliyor ama yumuşak doku zarar görmüyor ve kullanıma devam edilebiliyor.
    Kulağı üstünden kapatması ve uzun kullanımda rahatsızlık vermesi. Belki kulağı içine alma açısından biraz daha geniş olabilirmiş.
    Kulaklıkların arka bölümü yani dışarıdan görünen kısmı çabuk çizilebiliyor. Ama siz kapalı renk kullanacaksanız fazla sorun olmaz ama açık renkte kötü durabilir.
    Kulaklığa giden ses kablosu dışarıdan gidiyor ama herhangi bir sorun teşkil etmiyor.
    Kulaklığı tutan demir kısımdan kulaklık çıkartılabiliyor nedenini anlamadım. Çıkartılsa dahi artı bir şey yok.
    Kulağı tam kapatıp dışarıya ses vermesin diye kulağa biraz abanıyor.
    Frekans Aralığı: 20-20 kHz
    Maximum Güç: 50mW
    Hassaslık: 115dB
    Direnç: 60 ohm

    Not: Kullanım kılavuzunda da yazdığı üzere ürün ömrü 3 yıl.

    Fiyat : Sitelere yada aldığınız yere göre değişmekte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadyMM -- 4 Ocak 2017; 19:6:38 >



  • Benimde almak istediğim kulaklık, herşeyi açıklayarak yazmıssınız internette pek bilgi yok bunun için teşekkürler.

    Allah izin verirse bi hafta sonra sea grey rengini almış olacağım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deri parçalanırsa yeni bir ped alıp değiştirebilirsiniz yazmışsınız, benim ped'ler durduğu yerde kullanılamayacak duruma geldi, ufalanıyor. Satın alabileceğimiz bir yer var mı bildiğiniz?
  • reginamea R kullanıcısına yanıt
    Ben garanti kapsamında istedim ve vermişlerdi ama o da parçalandı hemen :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ShadyMM

    Ben garanti kapsamında istedim ve vermişlerdi ama o da parçalandı hemen :(

    Cevap için teşekkürler. Çok araştırdım ama orijinal satan bir yer bulamadım. N11'de buna uyacak sünger kulaklık var 10 lira galiba. Alıp denemek lazım yoksa çöp olacak kulaklık.
  • reginamea R kullanıcısına yanıt
    Pedler parçalansa da dinlenebilir o konuda sıkıntı olmaz ama ben gıcık olurum öyle diyorsanız bilemem. Aldığınız yerden garanti kapsamında isteyin eğer bizde yok derlerse
    https://zurban.zendesk.com/hc/en-us buradan gerekli yeri bulabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadyMM -- 22 Haziran 2017; 16:3:47 >
  • Şu an kullanmakta olduğum kulaklık urbanears. Tam olarakta fotoğraftaki gibi. İlk zamanlar mükemmeldi rahatlığı olsun sesi olsun. Fakat 3-4 ay geçtikten sonra jack'ında bozulma oldu eskiden tam takıp kullanırken şimdi yarım takıp kullanıyorum bilmiyorum nasıl oldu fakat oldu işte. Eskiden çok rahattı fakat 4-5 aydan sonra çok rahatsız etmeye başladı 1 saatten fazla hatta 30dkdan fazla kulakta durmuyor. Taşınması avantajlı kulaklık içine katlanabiliyor. Bunlar da benim görüşlerim. Ses kalitesi hakkında belirtmem gerek oyun oynuyorsanız hiç bulaşmayın müzik dinliyorsanız treble'a önem veriyorsanız buyrun alın. Bass'ı kuvvetli değil sadece tek sıkıntısı o diğerleri mükemmel diyebilirim.Kulaklığın kendisi yeterince sağlam ben daha ne kırabildim ne de yıpratabildim. Yapısı sağlam. Fakat jackin olduğu yere yakın bir kablo soyulması oldu hafiften o da 1-2 ay götürür cinsten. Şimdi kulaklık sipariş ettim yeni Snopy Rampage SN-R4 bu şehirde şarkı dinlemelik değil fakat oyun kısmında başarılı :). Kulaklık hakkında soru varsa ben de alabilirim yaklaşık 1 yıllık kullanıcısıyım belki 2 de diyebiliriz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bunun beyazını aldım ve hiç memnun kalmadığımı diyebilirim.

    Kulaklık pedleri yarım saat sonra ağrıtmaya başlıyor, uzun süre kullanamıyorsunuz.

    Basları çok zayıf, hani bas zayıfsa tizleri biraz daha iyi olsun netlik olsun diyorsunuz ama o da yok.

    Sadece tasarımı güzel ama almaya değmez. Aynı fiyat bandında Sony'nin ürünlerini tavsiye ederim.
  • Turkishpower$ kullanıcısına yanıt
    Plattan 2 çıktı ve güzel diyorlar bass-mid iyi diyorlar, Tr'de tam bir incelemesi yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ShadyMM

    Plattan 2 çıktı ve güzel diyorlar bass-mid iyi diyorlar, Tr'de tam bir incelemesi yok.
    Plattan 2 trendyolda 179 tl, dnr da dinledim hoşuma gitti ravsiye eder misiniz? Uzun ömürlü olur mu ve bu fiyata alterntif ne önerirsiniz. Beast veya diğer pahalı markalarla çok fark var mıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selmand kullanıcısına yanıt
    Plattan 1 kılavuzunda da yazdığı gibi 3 yıl ömrü var. Bende jak kısmı parçalandı ve kabloyla arası koptu yani dediğini yaptı :) ama plastik lehimle onarıldı ama tekrar koptu. Uzun kullanımda kulakları çok acıtıyor 1. 2'yi dinleme fırsatım olmadı. Beast öldürür zaten plattanı hiç oraya girme. Ama beats fiyatını dr dre üzerinden alıyor yani zengin adam alsın diyor tıpkı ayfon gibi. Mixr tecrübe etmiştim yıllar önce. Son seste kulaklık kulaktayken dışarı ses çıkmıyordu hiç en fazla sinek vızıltısı gibiydi diye hatırlıyorum ama kulaktan çıkarınca bildiğin hoparlördü ama artık sitede bile yok. Yeni modeller var onları denemedim. O fiyatlara daha iyisi bulunabilir ama araştırmak gerek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.