Şimdi Ara

Unreal Engine Blueprint mi? Unity Bolt mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,


    İOS programla için Swift öğreniyorum.Bir yandan da İOS için oyun yapma fikri geldi aklıma ve oyun motorlarına bakarken Unreal engine(UE) ve Unity motorlarını gördüm.Yanlız bunlarla çalışmak için C++ veya C# bilmek gerekiyormuş ve şuanda Swift öğrendiğim için fazladan bir dil daha öğrenmek istemiyorum.Belki ileride öğrenebilirim.O yüzden görsel programlama olarak devam etcem.Oyunu tek başıma yazmayı düşünüyorum ve başta basit , ileride orta seviyeye çıkarabilirim.


    1-) İlk olarak UE Blueprint mi yoksa Unity Bolt mu görsel programlamada daha iyi sonuç verir?Kullanım kolaylığı ve sonuçta çıkacak oyun kalitesi olarak benim için neyi tavsiye edersiniz?

    2-)Ücretsiz Asset veya daha sonra asset almak istesem fiyat konusunda hangisi daha iyi? UE de 2 aydır Epic den ücretsiz assetleri topluyorum ama biraz az gibiler , Unity nin ücretsiz asset durumu fena durmuyor.


    Bu iki konuda fikrinize ihtiyacım var.Kullandığım bilgisayar Macbook pro i7-16gb ram-intel iris plus 655 1536mb.

    Şimdiden cevaplarınız için teşşekürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheGuardian06 -- 11 Mayıs 2021; 22:4:50 >







  • ObjectiveC varken, sulandırılmışı olan Swift'i öğrenmek te neyin nesi?


    Swift acemi programcılar için değil mi?


    Oyun için Game editor öneririm.


    http://game-editor.com/Download


    Düşük donanımlarda en iyisi.

  • Selamlar

    Her iki sistemde de istediğin ürüne ulaşabilirsin, amacın sadece oyun geliştirmekse. Burada biraZ daha nasıl bir oyun yapmak istediğine karar vermen ve bilgisayarının hangi motoru taşıyabileceğini göz önünde bulundurarak tercih yapman daha sağlıklı olabilir. Unreal Engine’de projeni nasıl optimize olarak geliştireceğini bilmezsen proje boyutları onlarca gigabyte’a ulaşabiliyor. Ve benim bildiğim kadarıyla macbook cihazlarda hafıza konusu biraz problemli (yanlışım olabilir daha önce ana cihazım olarak mac cihaz kullanma tecrübem olmadı). Ve yine emin olmamakla beraber kullandığın macbook cihazın işlemci-grafik işlemcisi Unreal Engine’de oyun geliştirmen için ne kadar yeterli olur fikrim yok internetten testlerini araştırmakta fayda var. Uzun lafın kısası, görsel programlama ile istediğin sonucu elde edersin ama benzersiz sistemler ve iyice kompleks sistemlere giriş yapacağında programlamaya da adım atman gerekebilir. Kolay gelsin, iyi günler.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.