Şimdi Ara

Ünlü şarkıcı Adele, yeni albümü için Spotify'daki 'Karışık Çal' butonunu sildirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
1.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ünlü şarkıcı Adele, yeni albümü için Spotify'daki 'Karışık Çal' butonunu sildirdi



    Spotify tarzı müzik uygulamalarının çıkması ve yaygınlaşması, dinleyiciler için birçok kolaylığa sebep oldu. Ancak müzisyenler için de bazı istenmeyen sonuçlara sebep oldu diyebiliriz. Geçtiğimiz günlerde de Adele, yeni albümü ile ilgili entersan bir hamle yaptı.



    Karışık Çal Butonu Kaldırıldı



    Adele'in son albümü "30" 19 Kasım 2021'de çıkışını yaptı. Çıkışını yapmasının ardından Adele'in isteği üzerine "Karışık Çal" butonu uygulamadan kaldırıldı. Bildiğiniz gibi albümlerde veya çalma listelerinde isterseniz şarkıları karışık bir şekilde çalabiliyordunuz. Bunu yapmanızı sağlayacak bir buton bulunuyordu. Bu buton artık yok ancak hala ekstra birkaç tıklamayla rahatça karışık çalabiliyorsunuz.



    Ayrıca Bkz.Google Play Store internet sitesi sonunda yenileniyor: İşte ilk görüntüleri



    Adele'in bunu istemesinin sebebi ise albümdeki şarkıların sırasıyla bir hikaye anlatmak istiyor oluşu. Adele'in bu isteği aslında doğal bir istek ancak bir uyarıda bulunmak yerine, insanların seçme hakkının elinden alınması tartışma yaratacak bir konu ki zaten sosyal medyada bir hayli tartışıldı.







    Kaynak:https://www.engadget.com/adele-spotify-removes-shuffle-button-173856590.html







  • sayın editör. ana sayfa haberi olacak ne değeri var acaba bu haberin?!?!?

  • Mantıklı bir istek
    Bazı albümler hikaye anlatır
    Mesela
    Dream Theater - Metropolis pt2
    Sagopa Kajmer - Romantizma, Bir pesimistin gözyaşları
    Pink Floyd - Animals

    Ve niceleri…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İlk dinlemede sıralı dinlemeye zorlayıp, bütün şarkılar dinletildikten sonra ikinciden itibaren karışık dinleme de açılabilirdi. Çok zor bir programlama gerektirmezdi sanırım.

  • Bu uygulamayı zaten sevmiyorum. İstediğin şarkıyı çalma olayı sadece premium üyeliğe mahsus. Yahu zaten kaliteden kısılmış. Şarkıya tıklıyorsun başka şarkı açılıyor. Ben istediğim şarkıyı açamayacaksam ne anlamı kalıyor?

    Harici DAC kullananlara tavsiyem 24 bit versiyonlarını indirim malum yerlerden. MQA Stüdio Master versiyonunu indirdim. Sonrasında V30 ile uçuşa geçiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    24 bit 192khz kaliteyi kesin seçebiliyorsunuzdur. 16 bit 44 khz falan kulağınızı tırmalıyordur.

  • Uygulama karışık modu açıksa albümün oynat tuşuna bastığınızda yine karışık çalıyor zaten.

  • CircassiaN98 C kullanıcısına yanıt


    24/192 indirmiyorum. Daha çok 24/44.1 veya 24/48 indiriyorum. Bir de Android'de 16/44.1 formatında yeniden örnekleme sorunu var. 24 bit seslerde bu olmuyor. Belli belirsiz bir dip sesi geliyor. UAPP ile bu sorunu çözdüm gerçi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • CircassiaN98 C kullanıcısına yanıt

    Ciddi bir fark var, neden anlamasın ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saçma bir istek. Sen şarkını filmini romanını yazar yapar izleyene dinleyene verirsin. İsteyen istediğin yerden başlar istediği yerden bitirir, istersen ortasından okur, dinler, isterse tersten okur dinler. Senin buna müdahale etmen son derece saçma. Oldu olacak youtube video kliplerine de müdahale etsin hızlı çalma, ileri alma butonları kaldırtsın, ses ayarlarını kısmaya da izin vermesin zorla dinlettirsin sonra da sınava çekip sözlü yapıp puan versin. Albümün hikayesini anlamadıysak bizi kanaldan kovsun Adel hazretleri. Spotfy bu kadını tanrı olarak görüp bu ayarı kaldırdığı için kendinden utanmalı.

  • Drahmizm kullanıcısına yanıt

    Çünkü ciddi bir fark yok. Hatta pratikte fark edilebilir bir fark yok. Teknik ölçümlere yansıyan farklar gözlemlenebilir ama bu duyabileceğiniz anlamına gelmez. Tıpkı bir ekranın çözünürlüğünü artırmanın bir noktadan sonra pratikte hiçbir fark yaratmaması gibi. Yanlış anlamayın youtubedan çevirip mp3 dinleyin demiyorum. Ancak hifi ses fetişi yapan insanların büyük bir çoğu düzgün bir 320kbps mp3 ile dokunulmamış wav dosya arasındaki farkı seçemez. 16 bitlik bir ses dosyasında 96 dblik bir dinamik aralık mevcut. Bu aralık noise flooru yeteri kadar aşağıda tutabilecek ve potansiyel olarak kaydedilmek istenen her şeyi de distorsiyona uğramadan gösterebilecek bir aralık. Eğer bu dosyalar üzerinde çalışan biriyseniz daha yüksek olmasının faydaları var tabi ki. Ancak bir dinleyici için bozularak masterlanmamış yani aslında diğeri ile eşit derecede özenilmiş bir 16bit 44.1 kayıt ile 24 bit 96 ya da 192 khz ses arasında bir fark yok. Çünkü bunlar zaten yeterli detaya ulaşmış durumdalar. Tabiki grafiklere döktüğünüzde yüksek örnekleme oranına ve örneklem başına bite gittikçe hem dinamik aralık artacak hem de grafikler analog sese yaklaşacaktır. Ancak bu ekranın çözünürlüğü arttıkça doğal görüntüye yaklaştığını söylemek gibi bir şeydir. Örneğin yaklaşık 2 metreden fazla mesafede 50 inch bir televizyonun 4k olması ile Fullhd olması arasında pratikte bir fark yok.Teknik olarak bakarsanız ekranda 4 kattan daha fazla piksel var ama pratikte bir deneyimlediğiniz bir fark yok. Hatta yakından baktığınızda da deneyiminiz teknik farktaki oran kadar tabi ki artmayacak. Yani aslında ilerledikçe geliştirilen birim başına marjinal kazanım düşüyor. Fark duyduğunu iddia eden ve bu konuda gerçekten samimi olduğunu düşündüğüm insanların da duydukları farkın aslında bu iki parametrenin limit farklarından kaynaklandığını düşünmüyorum. Bir kısmı da plasebo zaten.

    Benim genel olarak asıl takıldığım nokta yine insanların ilkel toksik duygularıyla hareket etmeleri. Yani ses üzerine bir yazı okuyorum altındaki yorum aynen şu: Bir high endci olarak size teşekkür ederim. Buradaki zavallılığı görebiliyor musunuz? Ne dediğini bile bilmiyor ve muhtemelen ingilizcesi lisede bıraktığı seviyede ama sorsanız size 16 bit müzik dinleyen mi kaldı yaa diyecektir. High endci aynen :D Gerçi hifi dese onun ne demek olduğunu bildiğine bile emin olmam da neyse. İşte maksat yine her alandaki toksisitede olduğu gibi bir şeyi yaşamaktan öğrenmekten rasyonel olarak yaklaşmaktan çok bir şeyci olmak, bir zümreye dahil olmak. Neyse bu kısmın konuyla bir alakası yoktu tamamı da genel yazıldı. Konu açılmışken biraz da iç döktüm kusura bakmayın.





  • Akasha_Ether kullanıcısına yanıt
    Walkman-Kaset döneminden alışık olduğum bir düzen bu aslında, tek tek şarkılara kolay ulaşmak, albüm bütünlüğünü dağıttı benim için...

  • CircassiaN98 C kullanıcısına yanıt

    Teknik verileri kast etmedin, dinleyici deneyimini kast ettim. Eğer pratikte bunu fark edemiyorsanız büyük ihtimalle kulaklarımız aynı değil.


    Teknik olarak CD kalitesinde dahi olamayan 44100 Hz 16 biti öne çıkarıyorsunuz.

    Eserler türüne ve yıllara göre daha fazla dinamik aralık sıkıştırmasına maruz kalmış olabilir. Dinamilk aralığı sıkışık parçalar gürültüden başka bir şey değildir ancak ben dinamik aralığı yapay zeka ile geri kazandıran programlarla müzik dinliyorum. Benim kalite deneyimim ile sizin deneyimiz aynı değil ama aynıymış gibi düşünerek yorum yapıyorsuz.

  • Drahmizm kullanıcısına yanıt

    16/44.1 CD kalitesi zaten.

    Özellikle bahsettiğim kısım da bu dosyaların oluşturulma metodları ve kalitesi. Yani kastettiğim şey yaşadığınız problem 16/44.1 in limitlerinden değil tembel masteringlerden ve zaten sesin şiddetli olmasını tercih eden kitlelerden kaynaklı. Dinamik sıkıştırmayla dinamik aralık ölüyor tabi ki sonuç olarak. Dolayısıyla siz bu masteringten geçmemiş dosyalara eriştiğiniz için kurtulmuş oluyorsunuz aslında yoksa aynı şeyi cd kalitesinde alamayacağınızdan değil. Bu tarz çabalara girilmeden sadece 22khz sonrasının atıldığı bir kayıtta duyabileceğiniz hiçbir eksiklik ya da fazlalık yok teknik olarak. Alt gürültü yeterince aşağıda üst limit de yeterince yukarıda olabilir. Zaten insan olarak teoride 20k üstüne pratikte 17-18k üstüne hiç ihtiyacımız yok. Dolayısıyla örnekleme oranı da zaten bir dert değil 44.1 ve üzeri için.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CircassiaN98 C kullanıcısına yanıt

    En baştan başlamak lazım, 16/44.1 CD kalitesi değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Drahmizm kullanıcısına yanıt

    "“CD quality” audio resolution uses a 16 bit word for each sample. The sample rate is 44.1 kHz. This is often described as simply “16/44.1k.” This translates into an analog dynamic range of approximately 96 dB, and an analog bandwidth of approximately 22 kHz. Technology broke through these limits long ago, and today the most common bit depth is 24 bits, and sample rates of 192 kHz and beyond are possible (24/192k). Those who deal with professional sound systems rarely encounter 44.1 kHz as a sample rate option. It has been increased to a more logical 48 kHz rate, yielding a bit more high frequency extension. Most DSPs use a 48 kHz sample rate and 24 bit words (24/48k)."

    Ünlü şarkıcı Adele, yeni albümü için Spotify'daki 'Karışık Çal' butonunu sildirdi
    Ünlü şarkıcı Adele, yeni albümü için Spotify'daki 'Karışık Çal' butonunu sildirdiprosoundtraining
    Is "16 bit CD Quality" Good Enough?
    https://www.prosoundtraining.com/2014/05/31/digital-resolution-cd-quality/
    Ünlü şarkıcı Adele, yeni albümü için Spotify'daki 'Karışık Çal' butonunu sildirdi
    Ünlü şarkıcı Adele, yeni albümü için Spotify'daki 'Karışık Çal' butonunu sildirdilisaaddeo.com
    What Child Is This [CD quality audio, 16-bit, 44.1kHz] by Lisa Addeo
    https://lisaaddeo.com/track/1896095/what-child-is-this-cd-quality-audio-16-bit-44-1khz




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.