Şimdi Ara

Üniversiteyi 7 yılda bitirme mecburiyeti (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
7
Favori
225.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kandela_ kullanıcısına yanıt
    öğrenci işlerinden
  • 2014 te ta benim mezun olduğum çıkan bir yasa tasarısı vardı hatta o zaman sanıyorum kalınan derslerde harç zammı felan olmuştu.Üniversiteden atılmama durumu yani süresiz okuma durumu vardı sonra gezi süreci ile birlikte tekrardan atılma durumu yürürlüğe girildi lisan okuyorsanız 2014ten itibaren 7 yıl ön lisans okuyorsanız 4 seneye döndü tekrar.

    Bilgilendirme babında durum bu tam benim mezuniyetime yakın bir çok olay vardı ondan gerek askerlik gerekse bu mezuniyet durumunda baya bilgiliyim.2021'e kadar bir atılma durumu yok lisans düzeyinde okullarda tabi 2014teki yasa ile beraber yani bilmiyorum askerlik en fazla takılır onda da bedelli yaparsanız sanırım 20 yılda rekor kırıp bitirenler olabilir ama abartmadıkça erkenden bitirmek iyidir.Öğrencilik dönemini arayacaksınız.Erken bitirmeninde pek avantajı yok onuda deyim erkenden kölelik sistemine atılıyorsunuz.
  • Rahatsızlık verdiğim için kusura bakmayın ama kendimi camdan atacak kadar stresliyim...
    Konu hakkında bilgisi olan bir arkadaş yardım ederse sevinirim.
    okulumuz yönetmeliği şu şekilde 5 yıllık veteriner eğitimini 8 yılda tamamlayamayanların ilişkisi kesilir.
    6 üstü ders bırakanların tamamen kesilir
    6 ders bırakanların 1 sınava girme hakkı verilir 6 dersten 5 derse düşürülürse 3 dönemlik hak verilir.
    5 ders bırakanların sınava girmeden 4 dönem daha devam hakkı vardır.

    şimdi bu yönetmeliğe göre 8 yılda tamamlayamassam ve farzedelimki 7 dersim kaldıysa bu ilişkisi kesilme olayı okuldan atılmam anlamınamı yoksa sınavlara girebilir ama öğrenci sitatüsünden yararlanamaz anlamındamı.
    Kafam baya bir karıştı...
    ADÜ Vet Fak
  • iyi günler arkadaslar
    Bende sizin gibi bir bok anlamadım bu yasadan.
    Ben 2013 girişliyim celal bayaar spor akademisi öğrencisiyim
    Yalnız aynı zamanda Profesyonel Futbolcuyum.

    Bu sebepten okula gidemiyorum şehir dısında takımlarla anlastıgım için.
    Bu sene benım 7. yılım olucak üniversitede ama bitmesi dogal olarak ımkansız bıtıreyım desem 3 yıla ıhtıyacım var ben bu senenın sonunda okuldan atılıyor muyum yani anlayan bilen biri varsa bana da bi açıklama yapabilir mi
    Çünkü bizim okulun öğrenci işleride bir bok bilmiyor.
  • Bu bahsettiğiniz olay dgs ile geçişlerde önlisansın başlama tarihinden itibaren 7 yıl şeklindeymiş, yani 2 yıl önlisans üstüne lisansı 5 senede bitirmek gerekiyormuş. Ben önlisansa 2012 de başladım,lisansa 2016 da başladım ama 1.sınıftan başlattılar. Bu yasanın hesabına göre 2 yılım kaldı ancak 2 yılda bitirme şansım yok. İşin can sıkıcı yanı bunu bu sene yatay geçiş yaptığım Düzce Üniversitesinin öğrenci işlerinin bana söylemesi. Dgs ile geçtik diye 4 yıllık üniversiteyi 5 yılda bitir demek büyük haksızlık. Detayları net bilen varsa aydınlatabilir mi?
  • Arkadaşlar okuldan atılma diye birşey yok
    Şöyle ki
    Şimdi diyelim 2010 yılında kaydoldunuz, 7 yıl içinde bitiremediniz, 2017 yılından itibaren tüm öğrencilik haklarınızdan mahrum olursunuz,
    bu şu demek;
    misal askerliği tecil edemezsiniz, çünkü sistemde öğrenciliğiniz görünmez veya ne bilem, indirimli otobüs kartı çıkartamazsınız, çünkü öğrencilik hakkınız kaybolmuş vs vs..
    ama harcınızı yatırıp sınavlara girerek, dersinizi verip mezun olabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Myhunter

    Arkadaşlar okuldan atılma diye birşey yok
    Şöyle ki
    Şimdi diyelim 2010 yılında kaydoldunuz, 7 yıl içinde bitiremediniz, 2017 yılından itibaren tüm öğrencilik haklarınızdan mahrum olursunuz,
    bu şu demek;
    misal askerliği tecil edemezsiniz, çünkü sistemde öğrenciliğiniz görünmez veya ne bilem, indirimli otobüs kartı çıkartamazsınız, çünkü öğrencilik hakkınız kaybolmuş vs vs..
    ama harcınızı yatırıp sınavlara girerek, dersinizi verip mezun olabilirsiniz.
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kandela_ -- 21 Ocak 2020; 19:15:10 >
  • 2014 yılından önce kayıt yaptıranların azami süresi 2014 yılından başlayarak 7 yıl sayılıyor
    2014 yılından sonra kayıt yaptıranların kayıt yılından itibaren 7 yıl

    Bu sürenin sonunda kayıt siliniyor

    Ayrıca 4 yıl üst üste kayıt olmaz ve ücret ödemez sen de YÖK onayıyla kayıt silinebilir
  • Cool Storm kullanıcısına yanıt
    O madde 2014 te çıktı o tarihten itibaren 7 yıl olduğu için 9-10 yıllık öğrenciler var.
    Bu yıl son, mezun olamayıp 7 yılı dolduranlar atılcak
  • Google'da arama yaptıkça konu çok popüler diye sürekli bu konuya denk geliyorum, öğrendiğim 1-2 şeyi paylaşmak isterim.

    Karadeniz Teknik Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencisiyim. 7 yıl olayını araştırırken bölümlerin ilgili yönetmeliklerini incelemem gerektiğini öğrenmiştim ben de öyle yaptım.

    Benim bölümün ilgili yönetmelik sayfası burası http://www.ktu.edu.tr/sbf-yonetmelikler ve "KTÜ Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği" adlı pdf belgesinde "Öğrenim Süresi" başlığı altında "Madde 29" ilgili kısmı açıklıyor, aşağıya alıntı yapıyorum:

    quote:


    Öğrenim süresi

    MADDE 29 – (1) Öğrenciler, bir yıl süreli yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, kayıt oldukları programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmadan öğrenim süresi iki yıl olan önlisans programlarını azami dört yıl, öğrenim süresi dört yıl olan lisans programlarını azami yedi yıl içinde tamamlamak zorundadırlar. Bu süreler sonunda üçüncü, beşinci ve altıncı fıkra hükümleri saklı kalmak kaydıyla mezun olamayan öğrencilerin Üniversiteyle ilişiği kesilir. Bilimsel ve yabancı dil hazırlık eğitim süresi en fazla iki yıldır. Hazırlık eğitimini iki yıl içinde başarı ile tamamlayamayan öğrencilerin programdan ilişiği kesilir.

    (2) Azami süreler içinde katkı payı veya öğrenim ücretinin ödenmemesi ile kayıt yenilenmemesi nedeniyle öğrencilerin ilişikleri kesilmez. Ancak Senatonun kararı ve YÖK’ün onayı ile dört yıl üst üste katkı payı veya öğrenim ücretinin ödenmemesi ile kayıt yenilenmemesi nedeniyle öğrencilerin Üniversite ile ilişikleri kesilebilir.

    (3) Azami öğrenim sürelerini dolduran son sınıf öğrencilerine, başarısız oldukları bütün dersler için iki ek sınav hakkı verilir. Ek sınavlardan sonra başarısız ders sayısını beş derse indirenlere, bu beş ders için üç yarıyıl, ek sınavları almadan beş derse kadar başarısız olan öğrencilere dört yarıyıl; bir dersten başarısız olanlara ise öğrencilik hakkından yararlanmaksızın sınırsız olarak, başarısız oldukları dersin sınavlarına girme hakkı tanınır. Bu derslerden uygulamalı, uygulaması olan ve daha önce alınmamış dersler dışındaki derslere devam şartı aranmaz.

    (4) Kayıtlı olduğu diploma programından mezun olmak için gerekli bütün derslerden geçer not aldıkları halde mezuniyet için gerekli genel ağırlıklı not ortalaması şartını sağlayamamaları nedeniyle ilişikleri kesilme durumuna gelen son yarıyıl (yıl esasına göre eğitim-öğretim yapan birimlerde son sınıf) öğrencilerine not ortalamalarını yükseltmek üzere diledikleri derslerden sınırsız sınav hakkı tanınır. Bunlardan uygulamalı, uygulaması olan ve daha önce alınmamış dersler dışındaki derslere devam şartı aranmaz.

    (5) Açılacak sınavlara, üst üste veya aralıklı olarak toplam üç eğitim-öğretim yılı hiç girmeyen öğrenciler, sınırsız sınav hakkından vazgeçmiş sayılır ve bu haktan yararlanamazlar. Sınırsız hak kullanma durumunda olan öğrenciler sınava girdikleri ders başına öğrenci katkı payını/öğrenim ücretini ödemeye devam ederler. Ancak bu öğrenciler, sınav hakkı dışındaki diğer öğrencilik haklarından yararlanamazlar.

    (6) Üniversiteden süreli uzaklaştırma cezası alan öğrencilerin ceza süreleri öğrenim süresinden sayılır.


    İlk paragraf gerekli her şeyi açıklıyor. Aşağıya ilgili kısmı maddeler haline getirerek tekrar yazıyorum:

    (1) Öğrenciler,
    ""bir yıl süreli yabancı dil hazırlık sınıfı hariç,""

    kayıt oldukları programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmadan

    ""öğrenim süresi iki yıl olan önlisans programlarını azami dört yıl,""

    ""öğrenim süresi dört yıl olan lisans programlarını azami yedi yıl""

    içinde tamamlamak zorundadırlar. Bu süreler sonunda üçüncü, beşinci ve altıncı fıkra hükümleri saklı kalmak kaydıyla

    ""mezun olamayan öğrencilerin Üniversiteyle ilişiği kesilir."" Bilimsel ve yabancı dil hazırlık eğitim süresi en fazla

    iki yıldır. ""Hazırlık eğitimini iki yıl içinde başarı ile tamamlayamayan öğrencilerin programdan ilişiği kesilir.""

    Bu yönetmelik KTÜ'ye ait bu yüzden diğer üniversiteler hatta bölümler için bunu tek referans olarak kabul etmeyin. Ama size söyleyebileceğim sizi bölümünüzün yönetmeliği alakadar eder o yüzden bölümün ilgili yönetmeliğini bulup inceleyin. "Üniversite - Bölüm Adı Eğitim-Öğretim/Sınav Yönetmeliği" diye arama yaparak bölümünüze ait benzer belgeyi bulabilirsiniz.

    Ek olarak da yine KTÜ'ye ait içinde "öğrencilik haklarını kaybeder" ibaresi yer alan eski yönetmelik:
    https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/10/20121011-5.htm

    Uzun lafın kısası programların azami süresi ve ilişik durumu üniversitelere hatta üniversitelerin bölümlerine göre değişiklik gösterebiliyor bu yüzden ilgili yönetmeliği bulup iyice okuyun. Ek bilgi için de öğrenci işlerindeki memurların suyunu sıkın.

    Not: Konu pörtletme ve uzun post için özür dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oOMert_61Oo -- 14 Ekim 2019; 5:15:38 >




  • http://admyo.ankara.edu.tr/azami-sureyi-tamamlayan-ogrenciler/

    Bu linkte anlatılandan ne anladığını birisi söyleyebilir mi
  • 2014 girişliyim, 6 yıllık fakültedeyim.
    9 yılda bitirmek için 3 kez sınıfta kalma hakkım var.

    şimdiye kadar 3 kez kaldım zaten ve bu sene de büyük ihtimal kalıcam.
    eğer bu sene de(4.kez) kalırsam sonraki seneler hiç yıl kaybetmeden başarılı olarak devam etsem bile okulu en erken 10 yılda bitirebiliyorum.

    yani bu senenin sonunda sınıfı geçemezsem okulu 9 yıldan fazla uzatacağım kesinleştiği için direk bu sene atılıyo muyum??
    yoksa beni atmak için 9 yılımın dolmasını mı bekleyecekler??

    bir de zaten 2014 eylülde okula kayıt yaptıranlara bu yasa vuruyor mu??
    vurmuyorsa endişelenecek bir durum yok mu?

    bir de olayların üstüne bunları düşünmek eklenince hayat yaşanacak halde değil ya, kimse keyfi olarak bu kadar sınıfta kalmak istemez.
    yaşmak bu değil arkadaşlar!!

    net cevabı yök ten alabilir miyiz
  • 7 yil cok azla

    En az 9 olmali
  • b.sahin.23 B kullanıcısına yanıt
    arakdaşlar yök le konuştum; ilgili kişi yasa çok açık, bu durum 2014 yılından önce üniversiteye kayıt yaptıranları da + 2014 girişlileri de + zaten 2014ten sonra girenleri de kapsıyor, herkesi kapsıyor dedi.

    2014-2015 eğitim öğretim yılından itibaren sayılmaya başlanıyor, örneğin 2009 girişli birisi2014 e kadar 3 kere kalmış, onun 2014e kadar kaldığı yıllar sıfırlanıp 2014ten itibaren 4yıllıksa 7 , 6 yıllıksa 9 yıllık hakkı başlıyor dedi.

    sanırım bunu başlıkta biri daha önce yazmış ama ben emin olmak için aradım.

    bir de üstten veya alttan ders alma gibi olayların olmadığı, sınıf geçme ya da kalınca tüm seneyi tekrar etmenin olduğu tıp fakültesi gibi yerlerde:
    4 kez kalınca bundan sonraki her sene başarılı olup yıl kaybedilmese bile 9.yılın sonunda anca 5.sınıfı bitirilen durumlarda ne oluyor diye sordum?

    üstten ders alamayacağım için bu sene de kalırsam 9 yılda bitiremeyeceğim anlaşılıyor, okulla ilişiğim kesiliyor mu yoksa 2023-2014 eğitim öğretim yılının sonu beklenip orada durum anlaşılıp kaydım o zaman mı siliniyor dedim?


    cevabı tahmin edebilirsiniz mantıken öyle olması gerekiyor, ama bu durumlarda insan emin olmak istiyor.
    sonuçta 9 yıllık eğitim hakkımız var, bu süre sonunda mezun olabiliriz ya da olmayız, üstten ders alma olan yerlerde belki mezun da olunabilir --> o yüzden ilişik eğitim hakkı ne kadarsa 9 ya da 7 yıl o sürenin sonunda kesiliyormuş.


    yök ile telefon konuşmasından aldığım sonuçlar bunlar.

    dönem ortası olduğu için sağlık nedenleriyle okul dondurmayı düşünüyorum, dönem dönem ders seçilip ders ders geçip kalma sistemi olan okullarda okuyan arkadaşlar dönem ortası sağlık raporu olmadan, ders ekle bırakta okul dondurmaya başvurabiliyor diye biliyorum.

    kayıt dondurulan süre, eğitim öğretim süresine sayılmıyor diyor yönetmelikte.
    (bizim okulun ve birkaç okulun yönetmeliklerine baktım)
    o yüzden bu durumu da düşünün derim.

    herkese başarılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b.sahin.23 -- 22 Ocak 2020; 15:4:44 >




  • up
  • Merhaba arkadaşlar ben ilk dönemin ortasında (vizelere 1 hafta kala) sağlık probleminden dolayı okulu 2 dönem dondurdum. Dönem ortasında dondurduğum için yani ders kaydı yapmış olduktan sonra dondurduğum için bu azami süre açısından benim için sorun yaratır mı? Sitede dondurulan süre azami sürenin üzerine ekleniyor diyor. Çok stresliyim yardımcı olursanız sevinirim.
  • Öğrenci işlerine sormak bu kadar zor mu..
  • Örgün eğitimi bilmiyorum ama geçen hafta Ümraniye Anadolu Aöf şubesine sordum , sınava girmek sınırsız istediğiniz zaman bitirebilirsiniz öğrenciliği ama 7 yılda bitiremeyen öğrencilerin öğrencilik avantajı hakları elinden alınır. Kurumların öğrenci indirimleri öğrenci akbilleri vs. askerlikte aynı şekilde tabi
  • Puantum kullanıcısına yanıt
    Öğrenci işlerine gittim fakat azami süreden haberleri bile yoktu sorumu farklı yönlere çekip durdular.
  • 2021'de toplu atılma olacak. Bekleyin ve görün. Ders sayınız 5'in altında olsun uzatan insanlar, yoksa af falan hikaye, seneleriniz harap olur. Bir daha sınava girip okuyabilirsiniz ama 25'ten sonra okumak da ne bileyim. Bu sitedeki bazı konu dışı müdavimleri de okuldan atılacak.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.