Şimdi Ara

Üniversiteye gitmek istemiyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
9.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Gitme bence de çok istediğin bi bölüm falan yoksa.Mesela çok büyük hevesin olmadan mühendis oldun diyelim.Ortalama bi maaşla işe giriceksin işini çok sevmediğinden kendini fazla geliştirmiceksin ve günlerinin çoğunu birbirine benzer şekilde ev-iş arasında geçiriceksin özellikle Türkiye'de.Aile falan kurup çocuklarının mutluluğunu düşünüceksen tamam yeterli gelebilir ama benim için çok sıkıcı böyle bi hayat.

    Ama bi hedefin varsa, şu işi yaparak mutlu olurum diyosan oku o zaman.
  • git okumak iyidir birşeyler öğrenirsin cahil kalmazsın
  • Gitme ne yapacaksın gidip bu ülkenin amelelerede ihtiyacı var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: katherin.e

    Ya herkes bu kadar dayattığı için karşı çıkmak istiyorum yada gerçekten gereksiz.
    Ne mesleği yaparsam yapayım para için yapıcam. Para kazanırken, hayatımı harcamak istemiyorum. Çok saçma ya, stresten hasta olayım diye para kazanıcam resmen.

    Bence sonra çok pişman olursun, hem güzel bir çevren ve mesleğin olur. Kesinlikle gitmelisin baban boşuna demiyor bir bildiği var adamın
  • İstersen gitmeyip sürünebilirsin tabi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: katherin.e

    Babama göre zorunlu, onu ne yapacağız Sen hiç "Amaaaaan güzel evladım okumak istemiyorsun yat evde. Oooh" diyen bir aile üyesi gördün mü?

    Onu niye desin ki adam ? Ömrün boyunca seni mi besleyecek. Git adam gibi paranı kazan ondan sonra ahkam kes.
  • Bence de okumana gerek yok.
  • ortam görürsün sistemi öğrenirsin paranın gücüyle tanışırsın :)
  • baban sana acıdığından, kendini düşündüğünden öyle diyor. sen okumak istemiyorsan okuma. fakat babana yük olcan. kendi ihtiyaçlarını vs. karşılasan demezler bir şey. he bide annen altın günlerinde benim çocuğum böyle doktor şöyle mühendis şuralarda okudu diye hava atamıcak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sariemir06

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kürşat.

    quote:

    Orijinalden alıntı: sariemir06

    Okuduğum üniversite bana çok çok fazla şey katıyor, üniversiteye sırf diplomam olsun diye gideceksen eğer hiç gitme.Üniversiteleri araştırmadan seçimini klasik bir devlet üniversitesinden yana kullanacaksanda hiç gitme zaman kaybı.
    Örneğin işletmeyi bir bilkentte,koçta okumak var bir anadolu üniversitesinde okumak var.

    Yazdıklarını okuduktan sonra Boğaziçinde falan okuyorsun sandım. Daha sonra imzanı gördüm ve yazdıklarınla çeliştiğinin varkına vardım.

    Özyeğin Üniversitesi biliyor musun peki ?

    Akademik kadrosunu, farklılıklarını, iş dünyası ile ne kadar içli dışlı olduğunu, girişimciliğin türkiyedeki en büyük merkezi olduğunu, ders içeriklerini, ingilizceyi geçtim 2.yabancı dile ne kadar önem veriyor biliyor musun ?

    Bu okulun en büyük farkı ne biliyor musun ? Bu okul insana herhangi bir şirkete girip çalışmak yerine daha çok bir şirketi sıfırdan kurup onun kar-zarar yönetimi, büyüme aşamaları, kar yapmaya başlamasındaki zamanı yönetmeyi aşılıyor.

    Sosyal hayata birşey diyemem ama eğer eğitim olarak bir eksisini bulursan bu okulun gel anlat.

    harbi mi? Dediklerinin çoğu çoğu özel üniversitede var zaten. Okulunu iyi okul sanma bence, gücün orayı kazanmaya yetmiş ama şişirme bence. Ben de iyi vakıf üniversitelerini tercih etmenin ortalama devletten daha iyi olduğunu hatta muhattap bulabilme imkanları ve daha iyi mali olanaklardan dolayı daha iyi bir tercih olabileceğini savunuyorum ama sen de şişirmişsin özyeğin nedir yahu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: katherin.e

    Babama göre zorunlu, onu ne yapacağız Sen hiç "Amaaaaan güzel evladım okumak istemiyorsun yat evde. Oooh" diyen bir aile üyesi gördün mü?

    Belki inanmayacaksın ama benim babam üniversiteyi zaman kaybı olarak görüyor. Tercih yapmadım mesela bu sene.
  • Üniversite okumakla insan cahillikten kurtulur sanıyorsunuz ya, bence en büyük cahillik bu. Bazen eşeğe altın semer vurmak gibi bir şey oluyor.

    Ahkam kes falan? Benim bunu söylememin sebebi tembellik değil ki. Aslında derslerim bayağı iyi. Sadece takılıp kalmak istemiyorum, sabah 8 akşam 5. Yaşamak o değil ki be güzel kardeşim.

    Ablam en güzel üniversitelerden birinde Psikoloji bölümü okudu bundan 6-7 yıl önce. Bi gazla gitti, ama sonra kendini geliştirmek için bir şey yapacak hevesi bulamadı içinde. Ee şimdi ortalama bir maaşa, sabah 8de iş yerine gidip akşam 7de anca eve geliyor. Ve bence bu hayattaki en saçma şey



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi katherin.e -- 23 Aralık 2011; 11:19:31 >
  • Ya sev,ya da terk et.yoksa cok basin agriyacak benim gibi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anarsizm -- 23 Aralık 2011; 11:08:19 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.