Şimdi Ara

Üniversiteye gitmek istemiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Onlineda çok iyiydi ama şimdi yüzyüze oldu. Sosyal fobim yüzüne okula gitmek istemiyorum. Her gün ağlıyorum okula gideceğim için. Onlineda kimseyi görmüyodum şimdi 200-250 kişilik amfilerde derse giricem. Yüzüm stresten mayın tarlasına döndü yine. Yemeden içmeden kesildim. Şu sosyal fobi cidden hayat kalitemi düşürdü. Lütfen yardım edin napmalıyım? Zaten devam zorunluluğu yok. Olabildiğince az okula gitmeye çalışıcam



  • Virüs var diye online olsun diyenlerin üniler açılınca sifadül eşgal-i online
    Üniversiteye gitmek istemiyorum
  • Hukuk okuyorsan gitme sınavlara girersin sadecd
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ağlayanmezun

    Virüs var diye online olsun diyenlerin üniler açılınca sifadül eşgal-i online
    Üniversiteye gitmek istemiyorum

    ahahah bu ne ya

  • İyi güzel yüz yüze görüşmeden okulu bitirdin diyelim de işe gireceğin zaman ne olacak? Anca papaz olup günah çıkartma yapabilirsin perdenin arkasından. Onun dışında bildiğim bir izole iş tipi yok. Tabi bir tek freelance iş alıp sadece kendi bilgisayarın üzerinde hallederek para kazanabilirsin ama benim bildiğim bütün iş hayatı direkt sosyal bir düzen üzerine kurulu. Bugünü kurtarmaya bakma, bu korkuyu üstünden atmaya çalış bence.

  • Hangi okul?

  • trkgncr kullanıcısına yanıt
    Hocam işe de girdim zaten. Evraklarımı verdim çağırmalarını bekliyorum. Orda da ne yapacağımı bilmiyorum. Bu sefer amirler, komiserler, müdürler vb. de olucak . Ailem beni ezik gibi yetiştirdiği için böyle acı çekiyorum. Sürekli sindirmeye çalıştılar beni. Hep okulun ilk günleri (eğer yeni bir ortamsa) karnıma ağrılar giriyo ve sürekli midem bulanıyor.
  • İlerideki iş hayatım için gerekli olan birtakım seçmeli dersler için gitmem gerekiyor ne yazık ki
  • Sosyal fobi evet o bende de vardı. Ulan arkadaşlarla takılırken röportaja gelseler çok rahat konuşurum ama böyle tek olunca o fobi oto oluyo. Daha kötüsüde var öpüşme veya sarılma fobisi. Teyzeler halalar geliyo ulan bi türlü beceremiyorum o yüzden uzak bile duruyorum. Ben sosyal fobiyi çoğu insanın aynı b*k olmasından sonra aştım. Ancak sarılma öpüşme fobisi hala var. Umarım sende aşarsın çok takma ya.
  • Sosyal fobi kendi kendine geçmez. Boşu boşuna hayatını zindan etme kendine, terapi almıyorsan almaya başla. Çok geç başlarsan "üniversiteyi bomboş geçirdim, hiç anım yok, deneyimim yok, yıllarımı kaybettim. Keşke daha önceden başlasaydım." diye pişman olursun hep. Yarın bir psikoloğa veya psikiyatriste randevu al başla tedaviye. Durumun ağırsa bile en geç 2. döneme kadar iyileşirsin üniversiteyi de güzel geçirirsin. Kısacık hayatımız var zaten zevk almadan eğlenmeden geçirmek kötü olur.

  • Ailem beni böyle yetiştirdi, mideme kramplar giriyor, ayaklarımın bağı çözülüyor, diye diye anca korkunu büyütürsün. Önce bunun bir hastalık olduğunu, sonra üstüne gitmenin yollarını düşün. Çivi çiviyi söker;kalabalığa adım atmadan sosyal bir canlı olamazsın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.