Şimdi Ara

Üniversitede Ev Arkadaşı Sorunsalı Olanlar....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
4
Favori
15.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar daha yeni internette gezinirken forumdaki tek kişi eve çıkmak adındaki konuyu ve onun akabinde ekşideki ev arkadaşı konusunu baştan aşağıya okudum.

    Bende bu konudan çok müzdaribim şimdi size bu yanımdaki şahsiyetin yaptıklarını baştan aşşa sene başından beri olanları yazmak istedim şu anda.

    Biraz uzun olacak ama ben yinede kabataslak aklıma gelenleri yazacağım şu anda.

    Bu sene daha ilk senem olduğu için apart/yurt gibi bir yerde kalmaktayım. 2 kişilik ama şöyle bir yer. Giriyorsunuz direk 2 oda birbirinden bağımsız ve ince bir koridor koridorun bir ucunda mutfak bir ucunda banyo buralar ortak kullanım yeri.

    Ben bir hafta öncesinden gelmiştim. Bu çocukta bir hafta sonra geldi. Ben evde tek başıma mutlu mesut takılırken kapı çaldı. Fotosunu görmüştüm biliyorum yanımda kalacak çocuğun bu olduğunu. Baktım babasıda yanında. Abee güzel kardeşim benim insan kendi oğlunun ev arkadaşına bir selam meraba felan demez mi sen ne kadar dangoz bir insansın be. Bu ne hayvanlıktır bu ne öküzlüktür böyle. Neyse dedim olabilir herneyse...

    İlk haftada dedim ki bak bilader istersen ortak kasa yapalım ordan mutfak eşyalarını ordan alırız dedim. Bir dedim iki dedim üç dedim. Yok kılını kıpırdatmıyor bu denyus. İlk zamanlar tabii iyi anlaşıyoruz üniye daha yeni geldik ya. Bim'e gidiyoruz yok diyo bende bozuk yok sen ver ben sana sonra veririm falan fişman. Bende tabii hiç kötü birşey düşünmüyorum. Arada 5-10 lira geçiriyor bana bu bahaneyle.

    Bir gün gece geldi kapıma vurdu. Dedi ki kardeş ben acıktım ya dedi. Bende napıyım lan dedim. Oda dolapta ton balığı var onu yiyeyim bari dedi. Bende iyi naparsan yap dedim. Sonra ertesi gün farkına varıdm ki benim bimden özene bezene aldığım derya ton balığımı yemiş. Bende sanıyorum ki kendisi ton balığı aldı onu yiyecek. Dellendim tabi benim ton balığımı yiyip sonradan yerine koymamasına.

    Dedim artık dur bu böyle olmaz. Artık yeter dedim. Zaten hiç birşey almaz mutfağa ben buna kalırsam açlıktan ölüp giderim dedim. Bu arada kendisi dedi ki ben iyi yemek yaparım ben yapıyım sen bulaşıkları yıka. Hmm tamam ya olur dedim. Ama ki çocuk bir yemek yapıyo uyduruk kıytrık sadece ısıtacak o kadar. Bimden alınma döner ve pilav. Bunları yaparken mutfakta kirletmediği eşya kalmıyordu yani. Yemin ediyorum 1.5 saat bulaşık yıkadığımı biliyorum o gün. Nasıl olsa ben yıkamıyorum bulaşığı dağıt dağıtabildiğin kadar anasını satayım..

    Bu arada bildiğin çocuk 1 lira dolmuş parasının hesabını yapıyor iki kuruşun lafını ediyor. Zaten para konusunda çok hassasımdır hiç muhabbetini bile yapmam sevmemde zaten. Böylede pinti ve cimri insanlardan nefret ederim.

    Mutfakta kullanılan çaydanlık olsun tost makinası olsun hepsini ben getirdim ve çocuk sorgusuz sualsiz kullanıyor bu arada tabii. Tost makinası leş gibi oluyor ve benim değil diye bir kez bile yıkamadı makinayı bir kez halen ben yıkıyorum 2. dönem odama alıcam makinayı aç kalsın açlıktan gebersin.

    Sonra bir gün sabah yine tost yiyoruz ilk haftalarda. Tostu ben yaptım. Bulaşığa geldi sıra bi baktım kendisininkini hemmen yıkayıp içeri kaçtı. Dedim dur dur hoop nereye lan demeye kalmadan gitti. Öyle bir sinirledim ki o anda gidip tost makinasını ağzının ortasında kırasım geldi.

    Çocuk 1.70 boyunda ve 90 kilo olan birisi. Her gün kesin 3 paket cips bilimum abur cubur türevleri tüketen su yerine kola içen obezitenin sınırlarını zorlayan birisi. Hadi parası yokta böyle yapıyor desem o da değil. Halen babam iphone4'ünü değiştirsinde bende iphone3g'den ona geçsem bu telefon çok demode oldu diyen bir insan.

    Ve tüm bu olaylar sonrasında benim şalterler attı tabii ki. Tüm herşeyi ama herşeyi dolaptaki raflarına kadar bulaşık tabaklarına kadar herşeyi ayırdım. Aklınıza gelen herşey. Herşey..

    Bu arada ben gelirken evdende poşete 10 tane tuvalet kağıdı koyup getirmiştim. Bittikçe koyuyorum bittikçe koyuyorum. 2-3 hafta sonrası baktım son bir tane kaldı. Dur şuda bir köşede dursun diye yedeğe attım bakalım yenisini koyacak mı diye. Yok tuvalet kağıdının yerinde yeller esiyor yok yani. Bir gün bu derse gittiğinde odasına girdim bi baktım orda 4-5 tane duvalet kağıdını üst üste dizmiş bir tepecik oluşturmuş orda. O anda başımdan aşşa kaynar sular döküldü resmen duvarları yumrukladım. Ettiğim küfürün haddi hesabı yok o anda.

    Çocuk zaten öyle bir abazaki 19 yıllık hayatımda gördüğüm en sapık insanlardan birisi önüne gelen her kıza ayaküstü 50 çeşit fantazi yapmakta. Sokakta yürüyemez oldum çocukla önündeki kızların bacaklarına bakıp tahrik olabilen bir insan o derece sapık bir insan düşünün.

    Mutfak tezfahı kirleniyor. İlk zamanlarda ben tabi bir ben yaparım bi o yapar diyorum. Ama hiç elini bile sürmüyor bu. Yok yani evi bok götürse bile umrunda bile değil. Yahu arkadaş hadi bunu geçtim tuvalet öyle bir kıl kıpır oluyor ki sanki kendimi sonbaharda yaprakları dökülmüş bir yolda yürür gibi hissediyor insan öyle bir his oluşuyor tuvalette. Yani hemen yanında banyonun fıskiyesi var bir su tutmak bu kadar zor olmamalı yaa.

    Dayanamıyordum evi antreyi komple viledayla siliyorum ben yoksa rahat edemiyordum ilk başta. Antreyi ve mutfağı en az 5kez viledalayıp cillop gibi yapmıştım. Yaklaşık 2 aydır ellemiyorum hiç. Evet evi bok götürüyor şu anda..

    Geçenlerde ben yine herzamanki gibi makarna yaptım yedim. Sonra geldi bu kardeş tüp bitmiş ya diye. Bende nasıl olur daha yeni yanıyordu dedim. Baktım hakkatten bitmiş. Dedim ki aha zıçtık iki sene önce 56 lira felandı şimdi 60küsür olmuştur dedim. Çocuğun kalbine iniyordu öyle deyince. Ondan sonra hiçbirşey yapmadım bakalım el atıp şu tüpü değiştirecek mi diye. Bir gün geçti iki gün geçti bir hafta geçti yok çocuğun umrunda bile değil. Zaten artık her yaptığı hareket herşey batmaya başladı evde suratını gördüğüm yok. Bir hafta aynı evde kaldık bir kez suratını görmedim sadece sınavlara giderken 15dk felan görüyordum. O derece gergin bir ortam.

    Tamam dedim lanet olsun. Buna kalırsak açlıktan ölüp geberecem. Gittim aşşadan yarı tüp varmıştı onu bedavaya verdiler aldım getirdim taktım. Sonra bir kaç gün farkına varmadı tüpü değiştirdiğimi sonradan farkına vardı. Gelipte kardeş sağol tüpü değiştirmişsin'' demedi. Ve çocuk öyle işe yaramaz öyle fuzuli birisi ki.. O kadar milyon tane spermden birinci gelmesi bile bir mucize olan, aldığı oksijen zarar bir insan..

    İlk geldiğimde annemgille tüm dolabı full+full'lemiştik. Ayçiçek yağına kadar herşey vardı. Geçen ayçiçek yağı bitti acaba alacak mı diye bir hafta bekledim. Yok almıyor. Gittim kendime yağ aldım sonrada küçük bir pet şişeye doldurdum dolapta kendi yerime koydum kendim kullanıyorum.

    Bir insan nasıl olurda bu kadar sorumsuz ve pislik olabilir anlamış değilim. Yahu insan demezmi ben bu çocuğun yağını kullandım bi güzel şimdide bitti gidip alayım diye. Demiyor işte böyle öküz bir insan.

    Gidip kendime nasıl olsa ben çok az salça kullanırım almışken iyisini alayım dedim. Gittim en pahalısından aldım. Her salçayı kullandıktan sonrada dümdüz yapıp üzerini yağla örterimki küflenmesin diye. Bir kez baktım salçadan kocaman bir kaşık alınmış ve düzlenmemiş. Allah allah dedim acaba ben mi unuttum düzeltmeyi diye. Sonra yine aynı şey oldu. Çocuğun bim'den aldığı yurdum salça var onu açmıyor benim salçamı kullanıyor. Böyle rezil bir insan..

    Üniversite öğrencisi demeye bin şahit ister bu çocuk için. Hiçbir işe yaramayan insan. Aldığı oksijen haram bir insan. Nasıl mı? Şöyle. Benim ıvır zıvır işlerim oluyo aşşa yurtta kalan arkadaşlarıma felan gidiyorum. Evde durunca duvarlar üstüme üstüme geliyor çünkü. Yapacak hiçbir şey bulamazsam çıkarım yürürüm sokakta spor olsun diye. Bu çocukla bişey konuşşan konuşulmaz. Konuşsam bile kendimi tutamayıp ağzını burnunu dağıtırım felan.

    Geçen bir gün sabahtan çıktım işim vardı onları hallettim akşam 4-5 gibi geldim. Bu çocuk halen odasında esra erolla izdivaç izlemekte. Sabahtan kalkıp müge anlıyı izleyen kısacası mahalle garısı ya bu valla. Evet bildiğiniz kanlı canlı mahalle garısı örneği bu çocuk. Hayattaki tek eğlence kaynağı esra erolla izdivaç'ta şarkı söyleyen teyzelere eşlik edip eğlenmek. Sen nasıl rezil bir yaratıksın be kardeşim. Sen nasıl üniversite öğrencisisin be. Yaşama sen ciddiyim bak.

    Bursada ulaşımda bukart diye bir olay var. Öğrenci için vize ücreti 15 tl. 15tl veriyorsunuz kartı alıyorsunuz. Rahat rahat biniyorsunuz ondan sonra. 15 lira vize ücreti var diye bukart bile almayan bir insan. Geçen dedi ki kardeş bizim okulda tıp fakültesi nerde dedi. Bakın kaç zaman geçmiş yarıyıl bitecek daha kendi üniversitesindeki tip fakültesi nerde bilmiyor. Tıp fakülteside hemen üniversitesinin içindeki metronun karşısında. İnsan bi etrafını merak eder gider gezer. Tek kelimeyle rezalet bir insan. Tek kelimeyle evlat olsa sevilmez bir insan.

    Artık gerçekten çok bunaldım bende. Seneye 1+1 eve çıkıyorum. En azından milletin pisliğini temizleyeceğime, sinir katsayımın artıp sürekli gergin olacağıma kendi başıma eve çıkacağım. Birisini bulup 2 kişi çıkayım desem yine onunlada anlaşamam diye korkuyorum açıkçası.

    Evet ben böyle doğması bile başlı başına bir hata olan bir insanla bir dönem daha aynı evde olacağım ve inşallah katil olmadan kurtulurum diye sabırla bekliyorum.

    Sizin bu çocuk hakkındaki düşünceleriniz nedir? Bir insan nasıl bu kadar sorumsuz, cimri, üşengeç olabilir soruyorum size ?


    Eğerki bu yazıyı bir liseli okumuşsa onada birkaç birşey söylemek istiyorum. Liseli sen sen. Okuduğun lisenin değerini bil. Ailenin kıymetini iyi bil isyan edip ben gidicem lan bu şehirden ailemden sıkıldım özgürüm özgürsün moduna geçmeyin. Olduğunuz şehirden başka bir yeri yazmamaya çalışın.. Abuk subuk kişilerle muhattap olup sinir katsayınızın artmasına ve saçınızın beyazlamasına neden olmayın.







  • okulu terket



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blade8572 -- 26 Ocak 2012; 0:57:32 >
  • Eve çıkacağın zaman odasını güzelce kirlet ! Ağzının ortasınada vur !

    Ben bile okurken sinirlendim lae



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endoplazmikbirkulum* -- 26 Ocak 2012; 1:09:40 >
  • Sonuna kadar okudum evet liseliyim. :D Adam tam bir pislik çıkmış.
  • 27 kişi var hala yazı yazmamış
    büyük çaba ile okuma derdindeler
  • 3 yılda edindiğim tecrübeye göre eve tek çıkacaksın arkadaş. Ha birde şunu söyliyeyim en yakın arkadaşınızı tanımak istiyorsanız eve çıkın,börün sonra neler oluyor
  • emınım o da yazsa senın ıcın eksık bırşey sölemezdı
    at evden kardeşım begenmıyorsan adamı, babana durumu anlat ,böle yaşanır mı ? bu arada o cocuk sımdı full sag el takılıyordur , ellerınıde fazla yıkamıyorsa vay halıne senın
  • Hocam niye başka birini bulmuyorsun ya da başka bir yere gitmiyorsun? İstanbulda mı oturuyorsun bende öğrenci evi denedim ama bir türlü alışamadım bir türlü, şimdi kendi evime çekildim tek başıma yaşıyorum, istanbuldaysan yardımcı olmak isterim tabii yeni bir öğrenci evi bulana kadar.

    Yazını da bir yere kadar okudum şahsen devamını okusaydım bende senin kadar sinir krizi geçirebilirdim o ne yahu 3-5 kuruşun lafını yapan, ton balığını yiyelim diyip de senin aldığın ton balığını yemesi şahsen 5-10 lira geçirmesi çok kötü, ben olsaydım sanırım boğazına yapışıp sessiz şekilde gözlerinin içine bakıp durumu izah ederdim kendisi zaten olayı anlayacaktır tabii bu sana yapılanların farkındaysa. Ya da arada sağlam laflar sokup ona gönderme yapabilirsin bazı şeyleri. Gene de düşünüyorum alternatif yol varmı diye ama karşısına çıkıp alman usulü yap diyeceğim mutfakta bulaşıkları o mu yapmış bırak o yıkasın yemeği sen yap bulaşığı sen yıka olayını yapmayın bence herkes ne pişiriyorsa onu yiyip temizlesin kimsenin de malına dokunmasın.

    Neyse gene de tutamıyorum okumaya devam edeyim bakalım da ne soytarılıklar yapmış...

    Ekleme:
    Evet okudum gerçekten nasıl bunlara dayanmışsın şaşırıyorum gerçekten daha yarısını bile okurken katlanamaz çocuğu param parça ederdim kesin.. Bu arada yukarıda yazmıştım ama sen zaten o alman usülünü yapmışsın şimdi okudum..

    Yerinde olsam gider başka bir arkadaş bulurdum şimdiden niye yapmıyorsun ki bunu? Yurtta kalmayı da deneyebilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amedra -- 26 Ocak 2012; 1:17:42 >




  • Oha be üzüldüm resmen
  • Çocuğa sert konuş kardeşim neyinden korkuyorsun.
  • Beyler ben seçmedim ki adamı. Yurdun rastgele yanıma verdiği birisi. Eğerki zaten ortaklaşa çıksak kapının önüne atardım ama şu anda maalesef öyle birşey mümkün değil. 1 senelik senet var yurtta. Bu okul dönemi bitmeden çıkamayacağım..
  • Allah sabır versin. Eve çıkmaktan tırsıyorum bu yüzden.
  • o ne bicim bi yaratik ya insan katil olur
  • Başka odaya geç hocam. İllaki anlaşamayan birileri vardır odalarda ya da boş bir oda :)
  • 20 yaşındayım. nasıl dayabiliyorsun anlayabilmiş değilim. senin yerinde olsam çocuğun ağzını burnunu dağıtıp evden atardım. o gereksizden bir an önce kurtul. geçici olarak ev yemekleri yapan esnaflar var sizin oralarda varmıdır bilemem, ucuz olurlar baya oralardan karnını doyur, amca 1 ay hep gelicem bi güzellik yap durumlarına filan gir, eve mutfak eşyası, gıdası olarak hiçbişey alma atıştırmalıklar dışında.
  • quote:

    Evet evi bok götürüyor şu anda..


    bunu derken, "aslında temizliğe önem veririm, ortak alanların kirli olmasına dayanamam. ama tek başıma yırtınıp ne amelelik yapacağım? evi bok götürüyor ama buna beni zorlayanlar utansın" tarzı bir psikolojideydin galiba.

    tamam heyecanlanma. 4. senem, 3 senedir evdeyim.
    şuan bendeki durum da bundan ibaret.

    buradan üniversite'ye başlayacaklara, başlamış olup da eve çıkacaklara sesleniyorum

    EVE TEK ÇIKIN LAN, TOPLADIĞINIZ PİSLİK DE KENDİNİZİN OLSUN!

    ev konusunda anlaşmak imkansıza yakındır. en iyi insanla bile anlaşamazsın. ya ezilirsin, ya da anlaştığını sanıp arkadaşını ezersin, ya da tınlamazsın evi bok götürür.




  • bu konunun linkini ver biraz kendine gelir. Onunda ilk senesi tahminimce.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cait -- 26 Ocak 2012; 1:25:25 >
  • İlk sene ben de yurtta kalmıştım anlaşamamıştım bana gelen oda arkadaşıyla başka odaya geçmiştim. Durumun yeterli ise muhakkak tek başına eve çıkmanı öneririm. Zorunlu sözleşme imzalamamışsan çık kurtul.
  • aynı benim ev arkadaşını anlatmışsın.bir an ben mi açtım lan bu konuyu acaba dedim.kanım dondu şerefsizimhayatım boyunca görüp görebileceğim en üşengeç adamla aynı evdeyim.adamın evde ekmek yoksa, para gitmesin diye aç yattığını bilirim.hem üşengeç hem pinti.ne bulaşık yıkıyor ne doğru düzgün yemek yapıyor.sırf bunun yüzünden genelde dışarıda yiyorum akşam yemeklerini.
    sana tavsiyem bir şey yaptırmak için emrivaki yap.mesela ben evde ekmek yoksa ve yemeği ben hazırlamışsam;önce güzellikle söylüyorum bir kaç defa ekmek al kanka, kalmamış diye.tamam ya alırız falan diyor,geçiştiriyor.en sonunda sert şekilde git ekmek al diyorum artık alıyor.adama birşeyi yapmasını söylemeyince yapmıyor.bulaşıklar bir hafta kaldı tezgahında üstüne bakayım yıkayacak mı diye.yok yıkamadı.en son yine emrivaki yaptım öyle yıkadı.bir gün bende fena dalıcam ama ya sabır diyorum.




  • Bulunsun, bana da çok tanıdık geldi bu esas oğlan tipi. :)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.