Şimdi Ara

Üniversite okurken sınava tekrar hazırlanmak mı yoksa kötü üniversitede kariyer yapmak mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçen sene Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünü kazandım, bir sene hazırlık okudum önümüzdeki dönem de 1.sınıf olacağım. Fakat bu günlerde tercih dönemi olduğu için okul hakkında bilgiler çıktı karşıma. Bölüm 5-6 senelikmiş bu yüzden de akademik kadrosu yok. Bölümde doçent yok, doktor yok sadece öğretim üyesi var. Geçen seneki sıralamamdan 54k daha geride bir üniversiteye yerleştim, tercih listesi hatası yaptım diye tahmin ediyorum.

    Şimdi şöyle ki, lisede çalışmak istediğim alanı belirleyip ona göre bölüm seçmiş biriyim. Olmak istediğim yer, çalışmak istediğim alan her şey kafamda planlı. Sıralamam bunun için elbette yetersizdi ama mezuna kalmak istemediğim için tercih yaptım ve ilk sene yüksek ortalama ile yatay geçiş yapmayı düşünüyorum. Aslında bu basit bir düşünce değil zorunluluk...

    Geçen günlerde burs başvurusu yaparken çoğu şirketin, vakfın sadece belli başlı üniversitelere burs verdiğini gördüm ve bu beni düşündürdü. Sahiden sektörde kendimize yer edinebilmemiz için iyi yerlerden mi mezun olmalıyız? Hiç mi şansımız yok? Sormak istediğim ana başlık bu, kendimizi gerçekten çok iyi bir şekilde yetiştirsek bile sırf iyi üniversitelerden mezun değiliz diye sektörde yerimiz yok mu? B2 seviyesinde İngilizceye sahibim, ikinci yabancı dilim Korece ve daha yolun başındayım. 1.sınıf bile değilim, 1.5 sene içerisinde de Rusça öğrenmeye başlamayı düşünüyorum.

    Fakat bir yandan da ne yaparsan yap bir ODTÜ'lü İTÜ'lü ya da Yıldız Teknikli senin 10 adımla girdiğin yere tek adımla girer bu kadar kasma sınava tekrar gir daha iyi bir yer kazan diyorum...Sizce bu düşünce yanlış mı?

    Üniversite adı her şeydir deyip bölüm derslerini bir kenara bırakıp 2022 YKS'ye mi hazırlanmalıyım yoksa kötü üniversitede iyi bir kariyer mümkün mü?








  • up

  • up

  • Okulu dondurup tekrar deneyebilirsin
  • Bilgisayar ve yazılım mühendisliğinde diğer üniversiteler kadar önemli değil hangi üniversiteden mezun olduğun. Türkiye'de iş ararken mülakata çağrılman boğaziçi, itü mezunlarına göre daha zor olabilir fakat mülakata çağrıldıktan sonra iş sende bitiyor. Kendini geliştirdiğini gösterirsen, algoritma sorularını yaparsan, stajlarını yapmışsan hiçbir mantıklı şirketin "bu çocuk her şeyi biliyor, algoritma sorularımızı çatır çatır çözdü, analitik zekası yüksek birisi, stajlarını da yapmış fakat kötü okuldan mezun olmuş, almayalım" diyeceğini sanmıyorum. Ben ytü bilgisayar mühendisliği okuyorum, tercih döneminde sektörle içli olan yazılım mühendisleriyle konuştum. Bir tanesi İngilitere'de, yazılıma ilgisi olan herkesin bildiği bir şirkette çalışıyor. 2 sene öncesine kadar görevi yurtdışında yeni mezun, potansiyeli olan mühendisleri tespit edip şirketin bünyesine katmakmış ve bu görevi uzun süre yapmış. Bölümümün %30 ingilizce olması dezavantaj olur mu diye sorduğumda, dili bırak üniversiteye bile bakmıyoruz dedi. Tek önem verdikleri şey iş deneyimi ve yetkinlik. Ve ingilizce tabii ki. İngiltere'de çalışmak için ileri derece İngilizce gerekiyor. Mülakatlar da İngilizce zaten.

    Tabii üniversiteye bakmıyor olsalar bile ODTÜ gibi üniversiteler networkleri sayesinde öğrenciye yurtdışından veya iyi bir yerden staj ayarlayabildiğinden öne geçer sana göre.


    Tabii okuduğun üniversite önemli değil demiyorum. Mülakata gelen kötü okul mezunu ile iyi okul mezunu arasında kötü okul mezunu kendini daha çok geliştirmişse işi kapar fakat kötü okuldakinin kendini daha çok geliştirmiş olması düşük ihtimal.


    Yerinde olsam çalışıp daha iyi bir yeri denerdim, diplomada ismi yazsın diye değil kendimi geliştirmeme destek olması için. Eğer yapamazsam da zaten kötü üniversitedeyim işsiz kalacağım diye boş vermezdim, kendimi geliştirmeye odaklanırdım. 3. sınıf 4. sınıfta da mezun olduktan sonra çalışmak istediğim alanla alakalı bir sürü staj yapar, iş deneyimi kazanır ve özgeçmişimi doldururdum.





  • Alıntı

    metni:
    Fakat bir yandan da ne yaparsan yap bir ODTÜ'lü İTÜ'lü ya da Yıldız Teknikli senin 10 adımla girdiğin yere tek adımla girer bu kadar kasma sınava tekrar gir daha iyi bir yer kazan diyorum

    doğru düşünüyorsun. tokat gop çok zayıf kalıyor isim konusunda. en azından kocaeli, sakarya, uludağ vs. olsa bi kurtarır yanı vardı da açık konuşayım ben olsam mülakata bile çağırmazdım. profesyoneller nasıl çalışıyor bilmiyorum

  • Mühendislikte üniversite ismi çok önemlidir kim ne derse desin 2020de yerlestiysen yks puanın yüksektir yatay geçiş fırsatı kovala
  • yatay geçiş ya da sınava hazırlan polyannacılığa gerek yok hocam bilgisayar müh okuyacaksan bari en azından az çok bilinen yerler de okumak lazım baksana sadece öğretim görevlileri var sen kendini ne kadar geliştirebilirsin öğrenci profili de belli en azından bir kocaeli, sakarya ya fln girmek gerek şimdiden başarılar

  • sonaytbukucu2022ss S kullanıcısına yanıt

    oraları bile kötülüyorlardı :(

  • Ben bugün Bilkent Yapı Kredi şubesinde 23-25 yaş arası üç kişinin konuşmasına denk geldim. Birisi 24 yaşında Bilkent matematiğe yeni başlamıştı, birisi tıp okuyormuştu 25 yaşında Bilkent ceng girmiş, birisi ODTÜ matematikten Bilkent makineye gelmiş. Yeni başlayan bu yaşta başlamak sıkıntı olmaz mı, diye soruyordu.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.