Şimdi Ara

Üniversite okurken çalışmak hayal mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
2
Favori
850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konu uzun dostlar :) okuyan bir şeyler görürse yorum bırakırsa sevinirim, yoksa konu yalan olur :)

    Arkadaşlar ailem illa gideceksin dedi ve 21 puanıma kıydı.Ben tıp istiyordum ama başka bölüm olacak. şimdi tıp kazanacak bilgim ve çalışkanlığım var tabi bide lanet heyecanım . Üniversite dersleri cidden altından kalkılmaz bir halde mi ? hazırlık için aynı şeyler geçerli mi? normalde ilk 15k ya girebilirim sıkıntı değilde 21 puan oralarda ne kadar oynatıyor bilmiyorum. 6k oynatıyor galiba. 470 9k iken 450 15k. benim ilk 8k ya falan girmem girek yani

    1.si bilmediğim konu yok her konuyu detaylı bildiğimi söyleyebilirim. zaten beni batıran ygs sosyal ve 3-4 lys mat sorusu oldu. Tüm hatalarıma rağmen tıp kaçırmam bu ikisi yüzünden oldu.

    2.Ygs konularına çok hakim olduğum içn her gün 1.5 saatlik bir çalışma bile bana yeterli gelir diye düşünüyorum. Şuan bi 6 adım kitabı alsam sabah akşam çözsem 2 haftada çözerim galiba. Ygs de sıkıntım dil anlatımdan yana.Bu bende bir özür çalışsam da kafama geçmiyor ama ygs de pek gelmiyor.Fen im baya iyi. Mat ım da baya iyi ama lys de limit türev int ler bana garip geldi çözemedim boş kaldı onlar (normalde kazık li tü int çözebiliyordum ). lys matın bunlar dışında kalan soruların çoğu doğru. Şuan ygs denemesini açsam 27-30 net arası türkçe 30-35 arası fen ,mat.22- 30 net arası sosyal yaparım. Sizce bu kişi başarır mı ? sıkıntı bu durumdayken tıp istememde. normalde bu bilgi ile tamamen batırmış olsam ne bileyim 150k da falan olsam illa zıplatırımda şimdi durum karışık

    3.sü ben şuan için üniversite derslerini bilmiyorum.Dersler çok mu ağır bilmiyorum. bilgisayar müh okucam şuan dil eğitimi olacak mı belli değil. pc müh te sık proje yaptırılıyor mu ? Kimileri üniye kapağı at gerisi rahat deyip sonradan burası daha zor diyor. bunlar haklı mı ?. bazılarıda üniversite daha rahat vize final e 1-2 hafta varken çalışırsan halledersin diyorlar.

    sizce başarma şansım var mıdır ? bilgim var, test kitabı alıp üniden eve gelince çalışabilirim. Zaten ailemle kalacağım için sıkıntı olmaz. Cumaları falan denemeye girerim, zaten ygs iyi gelirse lys ye köpeklediğim an lys uçar. Yoksa ! bunlar hayal mi ? girince aman kazandık bi bölüm okuyalım yeter iş bulunur, zaten dersler ağır, hadi arkadaşlarla bilardoya gidelim dersi boş ver, ygs kötü gelince aman zaten olacağı buydu pc müh iyidir falan diye salar mıyım ?

    Kırmızı boyalarla umut ikliminde harfler yazılıyordu,
    pütürlü duvarlara ve TÜRK DİL KURUMU'NA İNAT BİR
    TÜRKÇEYLE.. :)







  • Boşver zaten tıp okuyabilecek kafa olsaydı kazanırdın şimdiye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hüseyin nihal atsız -- 22 Temmuz 2015; 0:48:07 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hüseyin nihal atsız kullanıcısına yanıt
    teşekkürler :)
  • Çevrede örnekleri çok önemli olan disiplinli ve düzenli çalışmak Gerisi gelir 21 puan gelse biraz daha kolay olabilirdi ama önüne engel bile olmaması lazım yani çalış olur kardeşim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okurken çalışmak diyince aklıma bir işte çalışmak falan gelmişti ama buna da yanıt vereyim. Hem üniversitede okuyup hem de yeniden sınava hazırlanmak oldukça zordur. ikisinden birinde karar kılmak gerekli. Ben geçtiğimiz sene komple üniversiteyi bırakıp hazırlanmıştım. Şu an tercih dönemini bekliyorum.
  • FeelMyMalice F kullanıcısına yanıt
    aynen hocam. bence de disiplin çok önemli. Eğer ilk başta denemelere girdiğinde olacak gibi duruyorsa disiplinli, rayına oturtulmuş bir çalışma ile mümkün.
  • hocam komple bırakma olayı en son çaredir genelde. ben hiç tercih yapmayım dedim ailem dinlemedi. Dedim sadece sosyal yüzünden kazanamadım falan, sosyalim iyi dedim sanki maaş bekliyor gibi yok dediler mecbur yazdım.Dediğin gibi zor bir dönem, eğer üniversite zorlu bir ritme sahipse insan kendiliğinden pes etmek zorunda kalabilir ama çalışacak vakit bulursa, dersler şansına biraz hafifse yapabilir gibi. Sizin hikaye neydi hocam, şuan ne gelir gibi ?

    Bu arada biri bana dese ki üni okurken daha iyi üni kazanılır mı falan diye ben açıkcası kazanamayabilirsin derim ama bilgisi sağlamsa ve düzenli çalışabiliyorsa neden olmasın derim . Bu iş baya ciddi sadece buraya yazmakla değil daha okul başlamadan ygs lys temposuna girmek lazım. ailene ve çevrendekilere durumu hissettirmek lazım. Öyle okula gidince başlarım yada ara sıra denemeye gireyimle olmaz. her gün çalışmak lazım. Yoksa laf olsun diye girmekten bir fark kalmaz.Bu iş cidden zor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elkarun -- 22 Temmuz 2015; 1:42:17 >




  • Hazırlık okursan kazanırsın ama pc mühendisliği ağırdır. İyi kodlama bilgisi ister ve üniversiteye geçiyorsun artık ağıt olacak tabi. Ama bölümüne göre değişir. Bazı bölümler hafiftir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teixeira28 T kullanıcısına yanıt
    aynen hocam. ağır bölümse işe kısaca imkansız diyebiliriz ama hafif veya hazırlık denk gelir bende denersem belki olur.Şuan net bir şeyde diyemiyorum henüz belli değil.Taşındıktan sonra çalışacağımdan,tempoya gireceğimden eminim ama üni başladıktan sonra tempo yamulursa sıkıntı :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elkarun

    hocam komple bırakma olayı en son çaredir genelde. ben hiç tercih yapmayım dedim ailem dinlemedi. Dedim sadece sosyal yüzünden kazanamadım falan, sosyalim iyi dedim sanki maaş bekliyor gibi yok dediler mecbur yazdım.Dediğin gibi zor bir dönem, eğer üniversite zorlu bir ritme sahipse insan kendiliğinden pes etmek zorunda kalabilir ama çalışacak vakit bulursa, dersler şansına biraz hafifse yapabilir gibi. Sizin hikaye neydi hocam, şuan ne gelir gibi ?

    Bu arada biri bana dese ki üni okurken daha iyi üni kazanılır mı falan diye ben açıkcası kazanamayabilirsin derim ama bilgisi sağlamsa ve düzenli çalışabiliyorsa neden olmasın derim . Bu iş baya ciddi sadece buraya yazmakla değil daha okul başlamadan ygs lys temposuna girmek lazım. ailene ve çevrendekilere durumu hissettirmek lazım. Öyle okula gidince başlarım yada ara sıra denemeye gireyimle olmaz. her gün çalışmak lazım. Yoksa laf olsun diye girmekten bir fark kalmaz.Bu iş cidden zor

    Kardeşim ben son sınıfta bıraktım üniversiteyi. İlk dönem değil hatta okulun ilk günü neredeyse sınıfta tanıştığım herkes, " ya bölüm zormuş ben seneye tekrar çalışırım" dediler. Hiçbiri çalışmadı. Şu anda mezun oldular. Ben ise zorluğundan değil, sevmediğim mesleği yapamayacağım için bıraktım. Sağ olsunlar ailem çok yardımcı oldu. Şimdi yönetim bilişim sistemleri düşünüyorum ve yüksek ihtimal gelecek diye umuyorum.

    İnsan üniversitedeki rahatlığa alışınca, (aile yanında mı şehir dışında mı okuyacaksın buda önemli.) onu bırakıp ders çalışası gelmiyor. Bunun yurdu var, gürültüsü patırtısı var, ev bulması var, yiyeceği var içeceği var. Üniversite sanıldığı kadar yaşam şartlarının kolay olduğu bir yer değil. Eğer şehir dışında yaşıyorsan iyice bittin demektir. Umudunu baltalamak istemem ama bu böyledir. Üniversitesini beğenmeyen herkes yeniden sınava hazırlanacağını söyler ama yüzde 99'u o üniversiteden,o bölümden mezun olur. Benim gibi kerizler de son sene hayali uğruna üniversiteyi bırakır sınava hazırlanır. :)

    Kazanılır elbet. Ama üniversitede okuyacağın için zorluk 3 katına çıkar. Şehir dışında okuyorsan 5 katına çıkar. Üstelik puanın kırılacakmış. Bu da daha fazla gayret demektir. Keşke ailenle güzelce oturup konuşsaydın.

    Şu an sana her şey yapılabilir olarak geliyor ama hayallerin suya düşebilir. Dikkatli ol, adımlarını ona göre at derim.


    Edit: Bilgisayar mühendisliği ilk sınıf çok zor değildir. Giriş seviyesidir. Çok zorlanmazsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erkka -- 22 Temmuz 2015; 2:00:31 >




  • Hocam ben annemle yaşıyorum. tercihler açıklansın direk taşınacağız yani ordada basit bir ev hayatım olacak.Yani üniversiteden çıkıp eve gelip ders çalışabileceğim bir odam , yemeğimi vs hazırlayan biri olacak. Yani hayat konusunda zorlanmam . yurt olsa sıkıntı zaten, alışması yerleşmesi , yemek saatleri, okula gidiş gelişi vs zor. Benim korkum dediğiniz gibi gidince boşlamak ve ben bölüm değiştireceğim deyip değiştiremeyen o dev kitlenin içinde erimek.Yaşam şartı olarak bir zorluğumun olmaması ve neredeyse tüm konuları biliyor olmam benim artım.Bakalım nasıl başlayacağım. Yazın evde çözecek pek test kitabım yok. yani ev kitap doluda çoğunu çözdüm. 0 dan temiz bi mat kitabı falan gibi her dersten temiz bir kitap almak lazım. defterler notlar konu anlatımlılar eksiksiz zaten. Şuan pek harçlık almadığım için kitap sıkıntı olabilir. okul açılsa kitabın kaçı kaç kuruş :D para akıyo
  • benim bildiğim o 21 puan ilk sene kırılıyor sadece . Ne yazikki 8k ya o kırık puanla girmen çok zor imkansıza yakın hemde üni varken gitceksin ünidede zaman kaybetmiş olursun yorgun eve gelirsin vs. Bence 1 sene okun hem belki seversin vaz geçersin hazırlanmaktan 1 sene okuduktan sonra baktın olmuyor dier sene bırakıp hazırlanırsın. Bırakmadanda hazırlanabilirsin ama bu seferde büyük ihtimal üni derslerinden kalırsın eğer kazanamassan da 2side gitmiş olur yani risk büyük. Sonuç olarak eğer bu sene tercih yaptıysan git bence başka çağren yok o kırık puanla 8k çok zor ilk 1000e gircek performans yapman lazımki okul puanı geriye atınca anca okadar yada daha kötü olur . Dediğim gibi eğer olmuyorsa 2. seneye başlarken bırak yada üniye çalışma ygs lys kas kazanınca tercih yapar gidersin.
  • moondragon123 M kullanıcısına yanıt
    hocam bu sene tıp 450 ile alıyordu. Ham 410 yapmam gerekiyordu. seneye 440 la alacağını var saysak ham 420 yapmam gerekir. 10 puan için sizce abartı değil mi ? 1 puan da önemli tabi ama ben bu sene tıp ı sosyal yüzünden kaçırdıysam seneye sosyal çözüp üstünede 10 puanlık soru koyarım herhalde.benim hedefim okul la birlikte 440 450 belkide. 8k 470 puan 450 15k yani 15k ya girebilmem için 8k lık performans sergilemeliyim. 1k 520 üstüdür :) 470 tam 8 degil 9 du galiba

    edit; ilk adamı eksi manyağı yapmışlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elkarun -- 22 Temmuz 2015; 2:34:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı durumdayız nerdeyse ben sadece üniversitedeyim farkımız bu. senin ders çalışıp çalışamaman tamamen sana bağlı aslında tıpçıysan köpek gibi çalışacaksın. ha olurda bir şekilde çevrasel faktörlerin seni etkilemesine izin verirsen ve çevrenden benim gibi olağğan üstüb ir nefret duymuyorsan o üniden mezun olursun.
  • hocam suan bunu düşündüm geliştirebilirim. uygula istersen okul başladıgında. benim artım 18 yaşındayım. kazanırsam yaş kaybı vs üzmez. bu beni motive ediyor.

    Pazartesi salı okul.

    Çarşamba
    a konusu çalışma + a dan 20 soru
    perşembe
    b konusu çalışma + b den 20 soru a konusundan 15 soru.
    cuma
    c konusu çalışma + c den 20 soru , b den 15 soru a dan 10 soru
    cumartesi
    d konusu çalışma +d den 20 soru , c den 15 soru, b den 10 soru, a dan 5 soru
    pazar
    e konusu + e den 20 soru
    d den 15 ,c den 10, b den 5.a dan 0

    yeni hafta
    çarşamba
    f konusu f den 20 soru
    e 15
    d10
    c5
    b bitti

    gibi. günde 2 konu olursa 100 soru olur. okul 3 gün olursa 4 günde 8 konu biter. yazin zaten basit konular biter.Üniversite okurken Üniveriste kazanmaya çalışmak garip olabilir. Hocalardan bazı konuları dinlemeden olur mu bilmiyorum. konuları biliyorumda hocasız nolur bilmiyorum. Vizelere vs çalışmak problem değilde. vize ygs ye final lys ye geliyo benim bildiğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elkarun -- 22 Temmuz 2015; 3:37:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kusura bakma kardeş işin zor moralini bozmak istemem ama ailene ben seneye hazırlanıcam diyemedin mi elini masaya vuramadın mı bu kadar mı zordu bıraksalardıda kendi hayatını kendin seçebileydin... ben senin yerinde olsam kaydımı dondurur sadece ygs lys kasardım kendini kanıtlamalısın dostum elinden geleni yaparsan karşılıgını mutlaka bulursun. ygsde türkce 19 sosyalim 10 netti ona ragmen 19bine attı sonrada obpsiz 8.5bine çekmiştim hırs kardeş içindeki cevheri keşfet
  • Granie G kullanıcısına yanıt
    Senin söylediklerini yapınca deli dediler. Akılsız bu dediler.Rehberlik Hocamın yanında tercih yaparken biraz zorladım . velim o kadar insanın arasında beni terk etti ve asık bir yüz ifadesiyle çıktı gitti. suçlu ben oldum.Millet bana baktı ters ters. Napacan hocam . Hatta lys den aylar önce benim konum vardı forumda. Evde ekmek bekleyen yoksa 3. seneyr kalınır. Istemediginiz mesleği yapmak yerine kalım bir zararı olmaz diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elkarun E kullanıcısına yanıt
    k.bakma usta senin hayatın söz konusu gurur mu yapıcaksın çıksın gitsin sende eve gelmiyorum diye çekiceksin restini neyse aga olan olmus . 2si bi arada yaparsan ikisinide kaybedebilirsin benden demesi başarılar dostum
  • üniversiteyi 3. sınıfta bırakmış birisi olarak tavsiye vereyim, öncelikle kendine güveniyorsan bence yapabilirsin. eğer hazırlık okursan devlet üniversitelerinde boğaziçi hariç hazırlık dediğin lise ingilizcesi gibidir çok çok rahat olursun ders çalışmana hiç gerek kalmaz bolca zamanın olur, vakıf üniversitelerinde dersler biraz daha zor olabilir ama sadece vize final çalışsan da olur. hazırlıktaki temel sorun devam zorunluluğu olması, hazırlık zaten lise gibidir sabah 9 öglen 15 veya 9-13 arası gider gelirsin yine de yeterli zamanın olacaktır. eğer hazırlık okumazsan 1. sınıf dersleri genelde kolaydır eğer paket program vermezlerse kendi derslerini seçerek haftada 2 gününü boş bırakacak şekilde program yaparsın paket program olursa da 1.5 günün boş olur en kötü ihtimalle. zaten 1. sınıf dersleri giriş dersleri olur ve kolaydır tarih-türkçe gibi devam zorunluluğunun sorun olmayabileceği derslere hiç gitmeyebilirsin. yani kısacası bolca zamanın olacak. aynı konulara çalışacağın için işini daha kısa sürede de bitireceksin. tabii ki 21 puan az değil ama neticede 4-5 soru kadar. biraz şans ve yeterli çalışmayla amacına ulaşabileceğini umuyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: elkarun

    Senin söylediklerini yapınca deli dediler. Akılsız bu dediler.Rehberlik Hocamın yanında tercih yaparken biraz zorladım . velim o kadar insanın arasında beni terk etti ve asık bir yüz ifadesiyle çıktı gitti. suçlu ben oldum.Millet bana baktı ters ters. Napacan hocam . Hatta lys den aylar önce benim konum vardı forumda. Evde ekmek bekleyen yoksa 3. seneyr kalınır. Istemediginiz mesleği yapmak yerine kalım bir zararı olmaz diye.

    belkide senini için hayırlısı budur böyle düşün bence . Hiç mi ilgin yok bilgisayara bence yazılım ve bilgisayar çok güzel meslek sonu yok ayrıca yazılım üretip internette ekstra gelir kazanabilrsin. Tıp la yani biyolojiyle çok ilgin yoksa bence oku gitsin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.