Şimdi Ara

ÜNİVERSİTE İSMİ VERSUS BÖLÜM ANKET (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
2
Favori
3.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git

ÜNİVERSİTE İSMİ VERSUS BÖLÜM ANKET


(En Son Oy Tarihi: 24.7.2022)
Giriş
Mesaj
  • stevennpaulJobs kullanıcısına yanıt

    Cs okumuyorum

    Caltech de sinavlar test degil (4 quiz 1 final hepsi klasik olacak sekilde sistemleri genel fizikte), hatta akliniza gelebilecek herhangi bir yurtdisindaki iyi okulda sinavlar test filan olmuyor, ben en azindan rastlamadim. Bu durum o kadar sik ki genelleme yapilabilecek duzeyde bence. Ki itunun havuz sinavlari o dediginiz istisnai "Test sınavı olup cok zor da o olabilir" kismina girmiyor

    Ee ye komedi diyorsunuz, bir anda tum ielere genelleme yapiyorsunuz vs., ama sadece ben mi on yargili oluyorum? On yargisizim diyemem, ama sizde de on yargi hic yok degil.

    Alıntı

    metni:
    Itu cs de okumuyorum

    2 dk lik google da nick aratmasi ve sonuc

    https://forum.donanimhaber.com/istanbul-teknik-universitesi-itu-2020-girisliler--145241996 analizim dogruymus.

    Itu cs lilere akli basinda degil demedim, son paragrafımı bir daha okuyun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Killing Road -- 28 Nisan 2021; 13:47:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

    Havuz derslerine çok takılmamak lazım bence. Çok yüzeyseller. Alacağınız bir elektromagnetik dersinde zaten mat2 ve fizik2 nin toplamından daha çok şey göreceksiniz.


    Mat sınavları itüde klasik zaten, online dönemde sanırım teste geçtiler. Bana sorarsanız fizik havuz derslerinin tüm mühendisliklere zorunlu olması dahi saçma. Sadece mat derslerinin zorunlu olması gerek. Fiziğin bazı bölümler için zorunlu olması gerek.


    Havuz sınavları şu an ne durumda bilemem ancak zor değil demek haksızlık olur. Bundan 3-4 yıl önce fizik2 den kimsenin full yapamadığı sınavlar oluyordu. Sınavları sonradan kolaylaştırdılarsa bilemem.

  • brdkn B kullanıcısına yanıt

    Fizik zorunluluğu konusundaki görüşünüze katılıyorum, akreditasyon saçmalığı hep.

    2018-2019 çıkmışı, ve online dönemden 1 sınav gördüm, odtu ve Bilkent sınavlarından (ki bunlarin bile cok kasilmadigini düşünüyorum, özellikle diğer derslerine kıyasla) net daha kolaydı bence.

    Test konusundaki sıkıntı şu bence, olcuculuk daha az kaliyor, yanlış yaptıysanız şıklar yönlendiriyor vs. Bir de konuyu klasikte tam anlamı ile öğrenmek gerekirken, testte kestirme vs bulunabiliyor, eğitimin verimi düşüyor bu yüzden. Bu yüzden yuksekogrenim temel bilim/muhendislik sinavlarinin hiçbirinin test olmaması gerektiğini savunuyorum.

    Emadt dersinde daha fazlasi ogrenilecek elbette, once temeli iyi insa etmek gerek. Bir de okullarin iyiligini kiyaslarken her seye bakmak lazim bence, havuz dersleri de okulun neredeyse 4te 1i, takmamak olmaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

    Ad hominem ile bir yere varamazsınız benim messjlarıma odaklansaydınız dediklermin dogr oldugunu gorurdunuz.Ben ie genellemesi yapmadım boun ie nin sıralamasının gercek degerini yansıtmadıgını dusunuyorum.Havuz dersleri cs icin hicbir sey ifade etmiyor math haric.Ee de okuyorsunuz mesajlqrdan anladıgım kadarıyla fakat cs hakkında bilginiz varsa ustte yazdıgımı anlardınz.Havuz dediginiz dersler nasıl 1/4 olusturuyor anlamadım her math her phys havuz dersi degil .Bu arada caltechten yapılan test bir sınavı ustune Munih teknigin math test sınavının orneklerini aksama gonderecegim su an dısqrıdayım.Kendim cozdum nasıl yok diyebiliyorsunuz anlamadım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

    Yukarıda yazdıgınız mesajlarsan ee okudugunuzu dusunuyorum.sizde cs yerine ee sectikten sonra yaptıgınız buyuk bir hata sonrası gelen bir pismanlık hissi gozlemledim .Dave mustainein metallicadan atılıp megadethi kurduktan sonraki tum pismanlıkları gibi Steve woz un computer geek to cult icon dunsanırım ismi kitabı var yukarıda bahsettim.Orada cagın nasıl elektronik temelli donanımlardan bilgisayar bilimine evrildiğini anlatıyor bazı kısımlarında.turkcesi var mı bilmiyorum.Bu kitabı okuyun neden cs i diger bolumlere karsı bu kadar savundugumu diger anlarsınız belki son 40 yılın en iyi donanım muhendislerinden birinin agzından (kendisinden boyle bahsediyor) 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stevennpaulJobs -- 28 Nisan 2021; 15:38:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • stevennpaulJobs kullanıcısına yanıt

    Dave ayrilmadi ki kovuldu  Dave de ben de hayatimizin yol ayrimlarinda en dogru tercihi yaptik 

    Türk hist vs de havuz dersi ki, neredeyse 4te birine geliyor toplarsak, degeri tartışılır tabi. Üstte ben de yazdim bilgisayarcilarin fizik almasinin sacmalik olduğunu.

    Ben de cozdum ki caltech finali (ph1 a diye geciyor olmasi lazim), hatta googlelarsaniz bulmaniz lazim quizler+final cozumu+finale hazirlanma sorularinin olduğu caltechin sitesi olmali bi tane. Munih teknigi bilmiyorum açıkçası, test olsa sasirmam cunku itu alman okullarinin bir yansimasi gibi.

    Bu arada o test argumanimi acayim guzel olcucu bir test yapsalar eyvallah da tr deki tum okullarda (istisna filan oldugunu dusunmuyorum, bunda tum egitim kurumlari dahil) test yapilmanin yegane sebebi hocalarin uğraşmak istememesi, bu amacla yapilan sinavlarin da kalitesi dusuyor cunku adamlar olceyim kafasindan ziyade cok zorlayayim veya pek zorlamayayim rahat gecsinler kafasinda yapıyorlar.

    Wozun dedikleri yanlis degil, kendi ilgi alanimdan ornek vereyim eger endustri duzgun bir karar alirsa islerin agirligi silicon boyutundansa islem setlerine gidecek zaten (olmasi gereken de bu bence maliyet verimlilik vs olarak bakarsak). Ama buna karsilik olarak benim argumanim o islem setlerinin calisacagi cipler ve onlari baglayan boardlar hep olacak o yüzden ee>cs 

    Boun ie argümanı icin bir de soyle dusunmek lazim duz bolum kiyaslamasindansa (ayildim yumusadim biraz sabahlari azcik aksi oluyorum ) ie de en tercih edilesi uni: boun, cs de>odtu itu 3 4 veya 4 5 (sabanciyi dogrudan bolum olarak almadigi icin bu siraya alma konusunda kararsiz kaldim). Endustri isteyen 80 kisi mi olma ihtimali daha fazla cs isteyen 240-340 mi? Isin icinde istenen is konsepti var (yazilim yapmakla ugrasmam diyen de vardir tam tersi olan da, yönetici/işletmeci olcam diyip sayisalda zorla kalan pek çok insan var bunlar icin ie bulunmaz nimet mesela), bir bolumun 4.okulunda okuyacagima otekinin 1.sinde okurum kafa yapisi (eger kisinin ideali yoksa bence mantikli ama idealde bir sey varsa buyuk hata), cimlerde bira icerim ( ), okul sistemleri farkları var. Bunlari dusununce boun ie nin odtu ve sonraki cs lerden yuksek kapatmasi hic surpriz degil bence. Bence asil mit boun ee nin nasil bu kadar yuksek kapattığı, hadi iyi hocaları filan var da bi katlik bolum sonuçta, cikan kimse de adam akilli muhendislik yapmıyor artik, alayinda big 4a kapak atma dusuncesi filan var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

    Hocam aslında cogu noktada uyusuyoruz ben de biraz onyargılı konustum sanırım kusuruma bakmayın bazı noktalarda goruslerimiz farklı olabilir 

    Ee hakkındaki goruslerinize katılıyorum.Sadece ee nin bilisim ve bilgisayar uzerındeki alanında gerilemek yerine duraksadıgını dusunuyorum(moore's law bilirsiniz) fakat tabii ki atılım yapabilir.Test sınavları hakkında tamamen sacmalık bence de cogu zamann klasik daha iyi olcer testten ama itunun test yapma sebebi okuyacak adam gibi optik sistemi yok ogrenciye cevabı kesir yaz diyorlar adam 0.20 yazıyor cevap 1/5 algılanmadıgı icin yanlıs sayılıyor bu olaylar cok oldugu icin teste gecildi.Ayrıca fena kopya donuyor maalesef test olunca.Itunun bu sorunları cıdden bıktırıyor adamlar kamerra bile actırmadıgı icin sınavı zaten kopya cekecekler diye hazırlıyorlar kopya cekmeyen adam AA gececekken can egrisi 85 gelince cc ile geciyor.Ata101 dersine 45 dk da 30 soru nedir allah icin.Keske bilkenti ornek alıp islerini ciddiye alsalar hem sınav hem kopya engelleme olarak.Ama su anki test sınavlarının kopya cekmeyen birisi icin bariz bir sekilde gecen senelere gore daha zor oldugunu soyleyebilirm ozellikle fizik101 gibi derslerde.

    Boun ie bence dd okunabilecek en iyi ie bolumudur ama dedigim gibi ben endustriyi cok arastırdıgım icin boun bile olsa onyargılıyım.

    Valla o boun ee neden o kadar yuksek anlamıyorum.Hadi boun cs anlarım ama temel bir muhendislikte boun un o kadar yuksek olması ilginc.Ee secsem bilkent gelirse bilkent ee yoksa odtu yazarım daha da yazmam ituyu falan hayatta yzmam zaten ıtu ee yok ama tabi bu benim gorusum.

    Bu arada isin sakası davei severim megadethte the killing road un da solosu tornado of soulsun efsane solosundan sonra 2. sıradadır  benim listemde. Ah su lars vizyonsuzu olmasaydı da kirk yeteneksizi de exodus ta kalsaydı ne guzel james vocal dave cliff soloda olsaydı.tabi cliff rip.Bateride larsa mahkumuz maalesef.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stevennpaulJobs -- 28 Nisan 2021; 16:58:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

    Emag de zaten her şey temelden öğretilir. Vektör analizinden başlarlar, hatta bir ders boyunca niye bu kadar kasıyolar bu konuda diye şaşırırsınız :)

    Havuz derslerinin gerçekten pek bir önemi yok bunu bilmediğinize göre muhtemelen 1.sınıftasınız. Şimdilik bu konulara çok kafa yormayın bence, bir iki sene daha okuduktan sonra fikriniz muhtemelen değişecektir.

  • stevennpaulJobs kullanıcısına yanıt

    Ben de biraz sert girdim ya. Neyse ki anlastik 

    Hiz dususune bakarsak geriledi bile diyebiliriz bence. Benim yazmadan önceki bir numaralı endisem buydu, sonra aman ne olucak diye yaziverdim valla.

    Itude cok fazla öğrenci var ama hoca da fazla, niye klasik yap(a)miyorlar ki  Bence yapilmasi imkansiz degil, azicik organize olmalari yeter. Havuz dersinde can da sacma bence, herkes aliyor sonucta dersi, bizde alayi katalog mesela neyin ne olacağı belli. Bilkent gibi aynaya bile gerek yok dumduz kamera actirsalar o bile caydirir bence, ama ugrasmamak kolaylarina geliyor. Rektor ben olsam ben de muhtemelen bu kadar seyle ugrastirmak yerine feda ederdim bir donemi orasi ayri.

    Bu arada bilkentin de sinav sisteminde sacmaliklari yok degil sinav sisteminde, her turlu onlem var ama sınava 2 saat vermek yerine soruya 30dk vermek gibi dahiyane bir fikir bulmuşlar cogu ders bu sacmaligi uyguluyor. Buna karsilik sorulari bence daha kolay sormaya baslamislar, ben zor ama normal formatta sinavi tercih ederdim.

    Itu bence yapisi/gelenegi geregi ee fakultesinde bolumleri okunabilecek unilerden birisi bence. Ama her seyi deli gibi ayirmalari sacmalik, niye ayiriyorsun bolumu 3 farkli seye. Oldu olacak 2000ler gibi elektronik ve haberleşmeyi de ayir tam olsun.

    Kirk u severim ben ya, hala sacini kestirmemesi bile benim gozumde yeterli. Ama lars Babasina bakıyorum, bi de kendisine bakiyorum, o adamdan boyle bir sey cikamaz. Evlatlik mi acaba 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • brdkn B kullanıcısına yanıt

    Cogu bolum dersinde temeli hemen verip başlıyor zaten mufredatlari, ama bu kadar hizli gecebilme sebepleri önceden o konulari baska derste gormus olmak degil mi zaten? Veya 4 yilda verilen lise mekaniginin unide 4 ayda bitmesi de ayni hesap. Yoksa prequisite diye bi kavram olmazdi ileri dersler icin zaten.

    Havuz dersleri en önemliler degil tabi ki, sonra arasi kapatilabilir. Ama en alttaki tasi daha iyi yerlestirmek varken niye sonraya birakalim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Mufredatin ayni olmasi verilen egitimin ayni oldugunu gostermez akademik kadrosu olmayan bir universitese egitimden bahsedilemez
  • Seni mikrodalga tarafına alalım, şampiyonlar ligi gibi :)

  • İmkanın varsa Almanya'da dönerci ol

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

    Ön şart kavramı genelde bölüm dersleri arasında var. Ama aynı örnekten devam etmek gerekirse fizik2 ve mat2'yi almadan emag (ön şartı var mıydı hatırlamıyorum) alınabilir ve gayet de öğrenilebilir.


    Kaldı ki sırf sınavların (o da sadece fizik sınavları) test yapılması havuz derslerine önem verilmediği sonucunu vermez. Sırf bu yüzden ben itüyü o ayarda görmüyorum vb. demek gerçekten gülünç


    Dediğim gibi zaten 1-2 seneye fikirleriniz değişecek, hiç almadığınız dersler hakkında konuşuyorsunuz.

  • brdkn B kullanıcısına yanıt

    Ogrenilir mi tabi öğrenilir, math102 phys102nin isinize yarayan kisimlarini kendinize tamamlar oyle ogrenilir tum bolum dersleri zaten. Ama alinir mi hayir, bizim okul ornegin diff/engineering math2 (ona da lineer/engineering math1 ona da math 102) ve phys 102 istiyor, koc ve odtu calc2+fizik 2 istiyor yine.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üniversite bölümden bağımsız, bir insana kültür, alışkanlık vb. gibi birçok şey katıyor o yüzden üniversite seçimi çok önemli ama üniversiteden sonra uzun yıllar bir iş yapacaksınız bu yüzden istediğin bölümü okumak çok önemli. Artık yavaş yavaş odtü itü gibi üniler ile diğer üniler arasında iş bulma anlamında uçurum kapanmaya başladı iş bireyde ve kendini geliştirmesinde bitiyor. Vizyon ve eğitim olarak hala büyük bir uçurum var tabi.

  • stevennpaulJobs kullanıcısına yanıt
    kimse öylesine yıllık yetmiş bin lira vermez ki değişik tipler demişsiniz komik açıkçası. adamın kendisi ve ailesi bi şey beklemese okula para vermez zaten. ilk yüzelli ikiyüz bin arasında da çok uyum ve kafa farkı olacağını sanmıyorum. ykssinin iyi olması bilinçsiz tercih yapanın daha iyi olacağı anlamına gelmiyor.


    yirmi net yaparken de görüşüm buydu hala bu. kimseyi yks başarısıyla ya da başarısızlığıyla küçük büyük görmedim.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.