Şimdi Ara

Umreden Gelenler Corona Mücadelesinin İçine Etmiştir (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
545
Cevap
2
Favori
30.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
527 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet öyle bir sıkıntı var maalesef. Hükümet umreden gelenlerle ilgili tedbiri çok geç aldı toplumu da hiç bilgilendirmedi maalesef. Annemde komşuya gitmiş o da umreden gelene götürmüş boşu boşuna dert edindik şimdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rindaman

    Avrupa'dan gelenler daha beter değil mi? Avrupa hastalıktan kırılırken geldiler buraya hasta hasta taşıdılar virüsü ülkeye.
    Ne yapalım? Tüm ülkelerin sınırlarını kapattığı vatandaşı olmadığımız ülkelerde mi kalsaydık ne olacağını bilmeden? Onun yerine sınırlarda karantina bölgeleri olusturulabilirdi devlet.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu "sizin derdiniz umre ile" diyenler yüzünden şu an ülke bu halde. bu mantalite ile 100 senedir savaşıyor türkiye. söylediğim abartı değildir.
  • Ümreye gidenler değil,Suudi Arabistan da salgın çıktığı zaman bunları normal yolcu gibi görüp önceden karantina altına almayanlar suçlu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: obili

    Bu mesaj silindi.
    Burada veya diğer yerlerde eleştirilen umre veya hac ziyaretlerinin ulvi yönleri değil,eleştirilen nokta bu ziyaretleri gerçekleştirenlerin neredeyse tamamına yakınının(benim gözlemlediklerime göre yüzde yüzü) sabit fikirli ve cahil insan kalabalıklarından oluşmasından mütevellit yapılan uyarılara bilinçsizce uymayarak halk sağlığını hiçe saymaları.Senin eleştirmeye çalıştığın dünyanın tüm bölgelerini gezmeye çalışan,farklı kültürleri tanımaya çalışan insanlar ülkeye giriş yaptıklarında genel olarak açık fikirli olduklarından tamamı olmasa bile çoğu yapılan sokağa çıkmayın uyarılarını dikkate almaya çalışıyorlardır diye tahmin ediyorum ya da umuyorum diyeyim.

    Kendi kişisel bakış açıma göre bu virüs tehdidi varken ülke dışına hangi maksatla olursa olsun son 2.5 ay içinde çıkan kim olursa olsun ülkeye sokulmaması gerekirdi,yok illa ki sokulduysa da tedbir inisiyatifini bu kişilere bırakmak yerine devletin kolluk kuvvetlerinin gücünü gerekirse zorla kullanarak devlet bizzat kendisi ele almalıydı.Maalesef bu yapılmayarak,rica minnetle bu yarısından çoğu dediğim dedik cahil insan topluluklarına rica minnetle yapılan lütfen sokağa çıkmayın uyarılarıyla önlem aldığımızı zannettik!Şu geldiğimiz noktada her geçen gün önceki günden daha karamsar bir noktaya sürüklüyor bizi.




  • Müslümanın diyen ve maddi durumu iyi olan için Hac farzdır. Umre farz değildir. Suanki kâfir Arabistan yönetimi gelen paralari nerde kullandığı bellidir....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsi ölür inşallah

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • obili O kullanıcısına yanıt
    İlahiyatçıyım hocam yanlış anlamayın ama çok haklı bir isyan. Devletin emirlerine uymak dinimizce farz kılınmış (Dinimiz ile çelişmediği sürece) ayrıca hadis bile var bulaşıcı hastalıklar ile ilgili. Ama bizim umreye gidince bir halt oldum sanan kesimimiz bunlara uymazken (Uyanlar var tabiki saygım onlara sonsuz), Kabe'ye gezmeye gidip gelmeyi hacı olmak olarak değerlendiren insanlar %100 kusurludur. Umreden Gelenler Corona Mücadelesinin İçine Etmiştir Umreden Gelenler Corona Mücadelesinin İçine Etmiştir
    Şu fotoğraflara iyi bakın hocam. Bu düpedüz edepsizlik. Yaşı kaç olursa olsun. Sadece seni değil toplum sağlığını ilgilendiren bir meselede her şeyi gırgır şamata sanmak, olabildiğince az yarayla kurtulmak için çabalayanlara köstek olmak en önemlisi masum bir insanın belki de hastalık kapmasına vesile olmak. Bunlar bırakın hacıyı bir Müslüman'a yakışmayan hareketler iken camiye gidip hocaya kes hoca biz kılarız sen kıldırma gibi cümleler kuranlar. Böyle yapınca cennete gideceğini sanıyor iseler çok büyük bir yanılgı içindeler olayın vahametini illa birileri ölünce mi anlayacağız? Müslüman tedbirli ve edeplidir. RABBİM cümlemizi edepsizlerden muhafaza eylesin. YÜCE MEVLAM hacı adaylarını da ıslah edip gidip ayak bastıkları o mübarek yerlerin turistik bir gezi için değil benlik duygusundan vazgeçmek cümle geçmiş günahlara tövbe etmek ve kendini günahta kısıtlayıp salih amelde insanlar ile yarış içine girmek, bu yolda mücadele etmek amacıyla olduğunu idrak etmelerini sağlasın. Konu sen ben o bu şu değil konu biz konu millet. Hal böyleyken aklını başına almayan hacı adaylarına da tek bir söz yakışır :
    Adam hacı mı olur ulaşmakla Mekke'ye, eşek derviş mi olur taş çekmekle tekkeye?

    RABBİM bu hastalık ile olan mücadelemizde hepimizin yar ve yardımcısı olsun kurallara riayet edelim beni değil bizi düşünelim. Olabildiğince kendimizi sakınalım biz elimizden geleni yapalım takdir yine YÜCE MEVLA'nın. Selametle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetyasinakturk -- 19 Mart 2020; 9:49:18 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Umrecileri hedef almak sığ bir düşüncenin ürünüdür. Zira virüsün ülkemizde yayılmasında yalnızca umreciler değil, yurt dışına gidip kendini karantinaya almayanlar da sorumludur. Ülkemizde ''Bana bir şey olmaz ya!'' mantığı ile yaşayan milyonlarca ''Cahil'' insan var. Bu sorumsuz insanların yaptıkları yanlışlar maalesef kurallara harfiyen uyan insanları da etkiliyor.

    Bu cehalet yüklü kitle her sosyo-ekonomik seviyede mevcut. Bunlar arasında camiye veya umreye giden de var. Sanatçı da var. Futbolcu da var. İşçi de var. Memur da var. Umreden gelip ziyaretçi kabul eden de var. Avrupa'da konser verip ülkeye giriş yaparak gece kulübünde eğlenen de var. Maalesef bu aptallar yüzünden virüs yayılıyor.
  • Ordu gibi bir anda 21 bin kişi geliyorlar bir de. Valla içine ettiler her şeyin. Hadi geldin otur oturduğun yerde diyosun söz de dinlemiyorlar. Dinciler bu ülkeyi mahvetmek için elinden geleni yapıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan457 -- 19 Mart 2020; 13:1:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazen çok boş yapıyorsunuz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yahu yurtdışında millet "beni hastaneye alın" diye yalvarıyo hastane kapısında, bizimkiler hastaneden kaçıyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Esnaf_TV

    yaw ne alakası var.adamlar gittiginde bu olay patlak vermemişti bile.ayrıca umreye haç görevini yapan bir insan istermiydi bu ulkenin insanına bulaştırmayı.umreye gidenlerle değil umre ye gidilmesi ni kaldıramiyorsunuz.keşke bizlerede nasip olsa.
    3 aydır salgın var , bana ocak ayında danıştı ark nisan da var gideyim mi diye iptal et dedim etti adam.

    patlak vermemişmiş.
  • 21 bin kişinin 5 bini karantinaya alınmış karantinaya alınanlardan bi kısmı kaçmış.
    Umreden gelen ve karantinaya alınmayan 15 bin kişi taşıyorsa virüslerini ülkenin dört bir yanına taşımış.
    Bir virüs daha ne ister yani
    Her şeyin içine etme tuşu olsa ve bu tuşa bassan tam olarak bu olurdu adam gelmiş boş yapıyosunuz diyor.
    Önlemler daha da arttırılmalı bu uyarıya uymayanlara para cezası kesilmeli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: obili

    Benim sorunum insanları tehlikeye atanlara karşı tepki gösterenlerle değil . Her fırsatta inanç konularını ağızlarına dolayan gevşeklerle . İki dakika düşünüp durum değerlendirmesi yapamayan boş boğazlarla . Sadece umreden dönenler nezdinde inanca çamur atma derdindeki bahçe bitkileriyle. Bu boşbeleşler yasaklardan önce ülkeye bir günde kaç uçakla kaç yolcu geldiğini biliyor mu? Yok ... Peki gelen yolcuların sadece termal kameraların önünden geçerek memleketin dört bir yanına dağıldıklarından haberleri var mı ? O da yok ... Ya umreden dönenlerin kaç tanesinin karantinaya alındığı ? Yok oğlu yok ... Sanki memlekete virüsü onlar sokmuş ve sadece yurtdışından onlar gelmiş gibi salak salak düşünceleri ortaya atanlara ayar oluyorum . Kimse virüsü yaymasın ama yayılmanın sebebi de sadece umreciler diyenler de saksılarına geri dönsünler .

    Alıntıları Göster
    2. sayfada bulunan alıntıdaki mesajımı okumanızı öneririm. Sorun , bu durumun sadece umrecilere bağlanmaya çalışılması.

    @ahmetyasinakturk Yazdıklarınıza %99 katılıyorum . Dediğim gibi benim sorunum bu durumu sadece umrecilere bağlamak. Ben de biliyorum büyük çoğunluğunun turist gibi gidip geldiğini. Hatta sizden daha katıyım ve memleketin %90 bilmem kaçı değil en fazla (ennnn fazla) %10'u müslümandır düşüncesindeyim. Beni bunu düşünmeye sevk eden ise dinden bu kadar uzak olanların , hayatlarının mutlaka bir noktasında İslam dairesinden çıkacakları gerçeğidir. Bu durumla defalarca karşılaşmam da bana kanıt sunuyor zaten. Fakat bu durum , birilerinin çıkıp bütün suçu muhafazakar kesime atmasına müsaade edeceğim anlamına gelmiyor. Ha! katılmadığım , daha doğrusu açıklamaya muhtaç olduğunu düşündüğüm %1 ; "devletin emirlerine uymak farzdır" yorumu hanefi mezhebine aittir. Kimse kusura bakmasın , inancıma uymayan emir kimden gelirse gelsin vız gelir tırıs gider (bu cümleyi ana konuya bağlayacak sığırlar için not bırakayım ;ifade genel anlamda kullanılmıştır). Selam ve dua ile ...


    @walt09 Ulvi yönüyle sıkıntısı olmayan , umreci , turist ,cart curt diye ayırmaz. Direk "yurtdışından gelenler" olarak genel bir ifade kullanır , biz de hata yapan babamızın oğlu olsa bile bineriz tepesine. Herkes biliyor amacın ne olduğunu ama dillendiren yok. Sizin de dediğiniz gibi sabit ve açık fikirlilik değerlendirmesi bu şekilde mantıklı olsa da genellemek ve tüm sorumluluğu bir kesime yüklemek insanlığa , vicdana filan sığmaz.




  • obili O kullanıcısına yanıt
    Olayı çarpıtan sizin gibiler. Adamlar defalarca defalarca umreye gidiyor sence 2.kez gitmek mi daha iyi o parayla fakir doyurmak mı bunu bir kenara bırak bu olaylar patlak verdi gitmek zorunda değildi kendini ve başkalarını riske atmaya ne hakları var bunu da geçtim adamlar rahat durmuyor bir çoğu yerinde durmuyor kaçmaya çalışıyor şikayet ediyor çevremde böyle bir insan görsem yüzüne tükürürüm.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wmbot

    Olayı çarpıtan sizin gibiler. Adamlar defalarca defalarca umreye gidiyor sence 2.kez gitmek mi daha iyi o parayla fakir doyurmak mı bunu bir kenara bırak bu olaylar patlak verdi gitmek zorunda değildi kendini ve başkalarını riske atmaya ne hakları var bunu da geçtim adamlar rahat durmuyor bir çoğu yerinde durmuyor kaçmaya çalışıyor şikayet ediyor çevremde böyle bir insan görsem yüzüne tükürürüm.
    Şu kadar yazıdan sonra , sizler gibi kulaklarında filtre ile dolaşanlara cevap vermek vakit kaybından başka bir şey olmaz.
  • obili O kullanıcısına yanıt
    Hocam burada bulunan konu mezheplerden çıkmıştır. Zira konu ile ilgili hadis rivayeti mevcuttur. Yani artık bu süreçte şeriatın kestiği parmak acımaz bağlılığı oluşmak zorundadır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.