Şimdi Ara

Ümraniye'de fiber internet?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
6.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar merhaba.ümraniyeye ikea nin orda bulunan sitelere fiber internet gelmisti fakat bizim orasi biraz daha varos bi yer olmasina ragmen sokagin basinda tellcom fiberoptik turkuaz kablo yazan bi kablo makarasi gördüm.acaba bizim oraya da mi geliyor.anlamadim ben kabloyu görünce heyecan yaptim biraz :D



  • 444 222 0 ara sor. Site de oturuyorsun dimi site de oturmuyorsan hiç sorma.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: memq14

    444 222 0 ara sor. Site de oturuyorsun dimi site de oturmuyorsan hiç sorma.


    yok yahu ne sitesi.bizim oraya en yakin site 1km uzaklikta =)
    ayrica bildiğin sokağin önünden geçiyor akşam eve dönerken tekrar kontrol ettim.

    yarin arayip soracağim.numara için teşekkür ederim .)
  • o zaman boşver hiç aramaya falan gerek yok en az 60 daireli site olceek. apartman ya da müstakil ev yaramaz
  • hortlatayım :)

    umraniye cakmak mahallesinde horasan cd guzergahında fiber optik kablolama calismalari basladi. ne zaman sonlanır nasıl bu hizmetten faydalanırız, ttnet ve turk telekom cc lerinin haberi yok. dosendiginden dahi haberleri yokya, neyse :)
  • @mc_fosil nickli arkadaşımızın yazdığı gibi, eğer sitede oturmuyorsan hiç arayıp sorma boşuna, bizim apartmanın önünden supernoline geçmesine rağmen yararlanamıyoruz. Başvuru yapamıyoruz, onlar uygun görürse gelip apartman yönetimi ile görüşüyorlar malesef. ttnet olsa bireysel başvuru yapabiliyorsun ama o da yaygınlaşmadı hala. Acıbaden telekom da dahil gitmediğim müdürlük kalmadı sokağa telefon hattı çektirene kadar, 2 mbit i zor gördük 2 senede ama şu an 8 mbiti destekliyor dedi telekomdaki arkadaşlar, bakalım tarifemi değiştireceğim umarım kopmalar yaşamam yine. Bu arada tavukçuyolu ile hatboyu arasında oturuyorum, ümraniyede ttnet fiber oranı şu an için %35 olarak da bir bilgi vereyim...
  • Çakmakta döşenen Fiber kablo her binaya çapraz olarak uzatılıyor. Yani sadece sokaktan geçmiyor. Tüm sokaklara giriyor ve binaların önünde evlere doğru çapraz kazılıyor. Bizim sokakta kazı ve botu döşeöe işlemi 2 günde bitti. Beyaz kapaklı superonline buvatları yerleştirildi dleikleri kapatması kaldı sadece. İkbal caddesinin alt ve üst kısımları bahsettiğim sokaklar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanta

    @mc_fosil nickli arkadaşımızın yazdığı gibi, eğer sitede oturmuyorsan hiç arayıp sorma boşuna, bizim apartmanın önünden supernoline geçmesine rağmen yararlanamıyoruz. Başvuru yapamıyoruz, onlar uygun görürse gelip apartman yönetimi ile görüşüyorlar malesef. ttnet olsa bireysel başvuru yapabiliyorsun ama o da yaygınlaşmadı hala. Acıbaden telekom da dahil gitmediğim müdürlük kalmadı sokağa telefon hattı çektirene kadar, 2 mbit i zor gördük 2 senede ama şu an 8 mbiti destekliyor dedi telekomdaki arkadaşlar, bakalım tarifemi değiştireceğim umarım kopmalar yaşamam yine. Bu arada tavukçuyolu ile hatboyu arasında oturuyorum, ümraniyede ttnet fiber oranı şu an için %35 olarak da bir bilgi vereyim...

    Bizim evin önünden de geçti hatta 10-15 metre gibi mesafe var ama apartmanda oturuyoruz :(




  • Arkadaşlar ümraniyedeki fiber bildiğiniz gibi süperonline a ait. yalnız müşteri hizmetleri o kadar bihaber ve amatörki daha ilk günden hevesim kursağımda kaldı. adamdan bilgi almak için arıyorum. utanmasa neden arayacak diyecek. sanki adama bir şey satmaya ben çalışıyorum. forumda süperonline fiber kullanan varsa bir yorum yapsın bu adamalar bu kadar amator mü gerçekten. ttnet fiberi bekleyeceğim yoksa.
  • Ben de Çakmakta oturuyorum. Yalnız turuncu boruları döşediler de, içinden fiber kablo geçiyor mu, döşendi mi göremedim. Boş yere de üstünü kapatacak değillerdir herhalde? Web sitesinde bilgi yok, CC'de haberi olan yok.. Yaklaşık ne kadar zaman alacak acaba.. Ona göre tarife değiştiricem.
  • 2012 deki bu mesajlaşmaların sonucu ne oldu merak ediyorum sene 2013 bizim oradanda geçti superonline f/o kutuları konuşdu vs. ama hiç bir gelişme yok.
  • 2013 Temmuz ayı itibari ile Fiber hat aktif oldu.. 1 aydır çatır çatır kullanıyorum...
  • Yep bizim binayada kutuyu koymuşlar yakındır herhalde açılır :)
  • 2013 kasım ayı itibari ile fiber hat aktif oldu bina içinde anlaşmasını yapan dairelere fibernet verildi.
  • Ctesi itibari ile bizim binayada internet verildi. Aralık Başı diyebiliriz hizmete girişini. Çakmak Mahallesi İkbal Caddesi Üst kısımları.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakc

    Ctesi itibari ile bizim binayada internet verildi. Aralık Başı diyebiliriz hizmete girişini. Çakmak Mahallesi İkbal Caddesi Üst kısımları.

    Komşu sayılırız ama sana biraz geç verilmiş.. ben neredeyse 3 aydır kullanıyorum fiberi...
  • Bu arada o omurga birsürü yere fiber dağıttı, hatta türk telekom bile aynı yolu takip ediyor. Fakat sene 2017 bulundugum yerde hala adsl var. 200 metre ötede rezidanslar falan var 100 mbit internet kullanıyorlar.

    Lanet olsun böyle şehre de, düzene de be.
  • take a minute T kullanıcısına yanıt
    Bu işler böyle rezidansta oturuyorsan hem turkcell hem Türk Telekom fiber çeker



    İkisi arasında hangi fiberi secsem dersin



    Ama garibansan Türk Telekom vdsl getirse öpüp başına koyarsın. Hizmet zengine malesef.



    He ama para alırken de iki taraftan aynı parayı alır. Zengin adama 24 mbps hız verir 60 liraya. Garibana 8 mbps ye kadar der 55 liraya ister. Zengin 24 mbps yi tam hızda kullanır. Garibana hattın desteklemiyor o yüzden hızını 6 mbps ye sabitledim der. 3 kat hızi 5 lira farkla verir.



    Fakirden elde ettiği gelir ile daha önce superonline nin çektiği sitelere ikinci fiberi çeker. Parayı çöp eder. Çünkü superonline fiber olan bir binada kimse türk Telekom un fiberine bakmaz. Zengin adam zaten Türk Telekom u ne yapsın. Marka kullanır. Kısacası o evlere kadar çektiği fiber kablolar boş boş durur bir işe yaramaz. Garibanın parasıni böyle hiç eder.



    He o garibandan aldıkları paralar ile zengin sitelere yaptıkları yatırımlara bu zamana kadar kimse bir şey demedi. Ama ilahi adalet diye bir şey var. Devran döndü. Bakalım o borçlarını ödeyebilecekler mi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Konuya Ümraniye'de fiber int. araması yaparken düştüm. Sizin yorumunuzu okudum, çok iyi demişsiniz TT bahsettiğiniz gibi borçlarını ödeyemedi, ama çok ta zarar verdi, hem maddi hem manevi. Adeta bizi 4-8 MBPS internete mahkum etti, fiberi yaymadı, dediğiniz gibi ilahi adalet onları çarptı ama, aması var işte köşe olup da mı çıktılar yoksa gerçekten mi battılar...??? bu arada konuyu tekrar canlandırdım kusura bakmayın, dertliyim hızım yarım MBPS i zor görüyor, fiber arıyorum ama bizim buralarda yok. Ümraniye, Parseller mah..olgun sokak...:((
  • Ümraniye İstiklal Mah.oturuyorum Türk telekom yaklasik 5 6 ay önce sokağımıza saha dolabi koydu.Ama henüz daha açılmadı malesef bakalim bekleyip görcez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.