Şimdi Ara

UMC 28 nm sürecinde üretim yapacak tesislerine 3.6 milyar dolar yatırım yapacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • UMC 28 nm sürecinde üretim yapacak tesislerine 3.6 milyar dolar yatırım yapacak



    Pandemiyle birlikte yükselişe geçen talep pazardaki zar arzının oldukça üzerinde. Üreticiler üretim kapasitelerinin sınırlarını zorlarken yeni stratejiler de geliştiriyor.



    Eski nodlar yeniden iş başına



    UMC yaptığı duyuruyla 28 nm’de üretim yapacak yeni tesislerine 3.6 milyar dolarlık yatırım yapacağını açıkladı. Eski üretim nodunun üzerindeki tozu silerek yeniden kullanıma sürecek firma böylelikle pazardaki talebe yetişmeyi amaçlıyor.



     



    Diğer taraftan eski nodlarda yeniden üretim yapma yöntemi bir ilk değil. Böylelikle en yeni üretim teknolojisine ihtiyaç duymayan donanımların toplam kapasite üzerindeki yükü hafifletilebilecek.



     



    Hali hazırda 300 mm zar üreten Fab 12A’da 90 000 zar üreten firma bu yıl kurulacak tesisleriyle 10 000 zar daha kapasite elde edecek. 6. faza geçildiğinde ise ek 27 500 wpm’lik (aylık zar üretim kapasitesi)  kapasite daha toplam kapasiteye katılacak.



    Ayrıca Bkz.SSD üreticileri madencileri garanti konusunda uyarmaya başladı



    UMC müşteriyle şimdiden anlaşmaya varmış durumda. Buna göre önceden kapasite satın alan müşteriler ileride yaşanabilecek fiyat dalgalanmalarına karşı güvence altına alınıyor. Ayrıca UMC yatırımın 1000 kişiye iş imkanı sağlayacağını tahmin ediyor.



     



     




    Kaynak:https://www.techpowerup.com/281644/umc-investing-usd-3-6-billion-on-28-nm-manufacturing-capabilities-amidst-worldwide-semiconductor-shortages







  • Sen yaşıyormuydun UMC yaw. Zamanında yaptığın işlemciyle intele kafa tutuyordun hadi görelim bakalım :D

  • AMD fabrikalarını satmasaydı 20 yılda yaptığı zararın belki de 4-5 katını bir yılda kâr olarak hanesine yazdıracaktı. Ticaret ne garip...UMC 28 nm sürecinde üretim yapacak tesislerine 3.6 milyar dolar yatırım yapacak 

  • elin uzak doğu firması üretimi 10 yıl önce sonlanmış teknolojisinin tekrar piyasaya sürüyor. bizim kiler hala daha transistör bile yapamamış bu mu la haber !?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.