Şimdi Ara

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
7.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, biraz uzun fakat Uluslararası Kıbrıs Üniversitesini düşünenlere umarım yararı olur.

    Bundan 2 yıl Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği bölümü kazanılmış. Kazanılmış kazanılmasına ama nasıl kayıt yaptırılır? Kayıt ücreti nereye ne şekilde yatırılır? neleri hazırlamak gerekli? tabi ki bilmiyoruz. Kalkıp Sakarya/Adapazarı UKÜ temsilcisinde kendimizi bulduk. Gayet güzel sıcak bir karşılama vardı, güler yüzlü olarak harikulade bir ilgilenme vardı ve oldukça memnunduk bu durumdan. Efendim eğitim fakültesi bilgisayar öğretmenliğini kazandım ne yapmamız gerek? Hayırlı olsun 1 yıl hazırlık okuyacaksınız, eğitim diliniz ingilizcedir, hazırlıktan sonra bölüme devam ederek mezun olacaksınız.(Kaydet bu hazırlık olayını bak.) Yurtta kalmak istediğimi söyledim, tabi ki hemen ayarlarız 2 kişilik yemekli yıllık 10-11 bin tl gibi fiyat biçtiler. Eğitim ücreti olarak ise %50 burslu hazırlık için 10 bin tl gibi fiyat çıkartarak(tam olarak hatırlamıyorum ücretleri) bize bankanın yolunu gösterdiler. Bankaya gidip paşa paşa ücretin tamamını tek çekim yaptırıp elimizde makbuz ile temsilciliğe geri dönüldü.(Yapmayın ücretin tamamını hemen ödemeyiniz ne olur.) Efendim hayırlı olsun hemen sizi yurda yerleştirelim. Bir de bakıyoruz ki 2 kişilik yemekli yurdumuzda yer kalmamış! Ne demek kalmamış efendim? Sen nasıl yer var mı yok mu kontrol etmeden parayı nasıl ödetirsin bize! Her neyse seni mecburen 4 kişilik apart evlere koyacağız, işte yemeksiz falandır filandır istersen 2-3 bin tl fark ile yemekhaneye de kayıt olabilirsiniz. Temsilcilikten çıkıp ayak üstü ramazan bayramının 4. gününe bilet alındı.

    Tüm hazırlıklar tamamlandı, hevesli ve heyecanlı bir şekilde hazırlanan çanlatar, valizler istiflendi.(Sırt çantam ingilizce eğitim setleri ile dolu.) Aile ile vedalaşılıp ramazan bayramının 4. günü uçağa binip cehennemin ana vatanı olan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine ayak bastım. İnilen yer Ercan Havalimanı (Havalimanı kelimesine aldanmayın GTA5 oynadı iseniz Travor'ın şahsi evinin önünde bulunan uçak kaldırma pisti kadar bir havalimanıdır.) Havalimanında sizi Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Öğrencileri karşılayacak(Bunlar genelde siyahi arkadaşlar oluyor ve türkçe bilmiyorlar endişelenmeyin.) Okulun servisi ile okula kadar götürülüp T otoparkı denilen yerde indirerek koca valizlerim eşliğinde yurt müdürlüğüne götürdüler. Yurt müdürlüğünden verilen apart numarasına göre kalacağım odaya doğru yola çıktım. Sözde kalacağım apart denilen öğrenci yurdu neredeyse şantiye halindeydi. Köpek bağlasan durmaz denilen tabire tam oturuyordu. Yurt müdürlüğüne geri dönerek durumu anlattım, adamların daha yurtlardan haberi yok! ortalık cehennem, insan kaynıyor herkes mağdur hiç kimse asıl yerine yerleşememiş. Ellerinde valizleri ile sokakta uyuyanlar görüyorum.(Şaka değil) Beni geçici olarak Bufavento isimli öğrenci yurduna yerleştirdiler. Bu arada kendi apartımın 15-20 günden önce hazır olmayacağını söylediler(şaka gibi.) Valizlerimi açmak durumunda kalıp yerleştiğim Bufavento yurdunda 2-3 günde bir kaldığım odanın asıl sahibi geldiğinde düzenli olarak valizi karman çorman toplattırıp odadan dışarıya sıpıtıp atılıp başka odaya gönderildim. Bu durum 4 kez yaşandı. Aradan 15 gün geçti.. Asıl kalmam gereken apart denilen yerde bir çivi dahi çakılmamıştı. Bu arada yurt görevlisi denilen elemanlar var, bunlar okulda okuyan öğrencilerdir gecenin 10'u veya 11'i gibi yan odanın tuvaletinden girip sizin tuvaletinizin kapısını hiç çalmadan odanıza dalarak(Tuvaleti ortak olanlar için.) sizi münasebetsiz halde yakalayabilirler. Saygı sıfırdır dikkat.

    Tüm bunlar olurken asıl fiyasko yaşanmış arada unutulmasın hemen dile getirelim. İlk okula varıştan 2 veya 3 gün sonra(tam hatırlamıyorum) etrafta ingilizce hazırlık okuyacaklar için muafiyet sınavı başvurularu başlamıştır tarzında duyurular asılmaya başlandı. Bunu gören ben; yurt işlerini bir kenara bırakıp koşaraktan eğitim fakültesini bularak bölümüme doğru yol aldım. Bölümümün başkanlığı odasında beni karşılayan bölüm sorumlusuna ingilizce hazırlık için muafiyet formu doldurmak istediğimi söyledim. Ne hazırlığı? bu bölümde hazırlık yok, bölüm türkçe 3. sınıftan devam edeceksin transkript'in yanında mı? dedikten sonra ben bir süre konuşamayıp kilitlendim. Toparlanıp okul temsilciliğiniz bana hazırlık okuyacağımı söyledi ben paramı buna göre yatırdım bu nasıl iştir dediğimde çok umursuyor gibi durmuyordu. Odadan çıkıp temsilciliği arayıp... söyledim bir şeyler...bölüm 2 yıl önce türkçe olmuş!! nasıl bir temsilciliktir daha haberi yok!! Her ne ise sabır diyerekten temsilciliğin türkiyeden transkriptimi getirmesini bekledim. Ders saydırırken ne kadar çok savaş verip yalakalık yaparsanız o kadar çok ders saydırabiliyorsunuz..:) aynı üniversiteden mezun olup farklı sayıda ders saydıranlar gördüm, mezun olmasına bir dönem kala hala ders saydıranlar oldu sadece izledim.. Umursamazlık ve ilgisizlik hat safhada idi... Türkiyeden bizlere ders anlatmak için gelen hocalarımız vardı onların canına kurban... Bir de kıbrıslı bazı profesörler vardı derslere giren suratsız, meymenetsiz hatta ders anlatmaya bile tenezzül etmeyen şahıslar... bunları türkiye'ye getirseniz eğitmen vasfına koymazlar...

    Zaman geçti, dersler başladı 1.5 aydan sonra gollum gibi oldum. Hele bir de alışkın değilseniz 40-50 derece sıcağa maruz kalmaya su kaybetmekten dilenci gibi bir hal alıyorsunuz.(bol su için) Okulun servisleri var efendim bunlar abartısız söylüyorum hindistandaki trenler gibi dolmaktadır. Oturmak için değil de tutunmaya bir avuç dal bulabilmek için savaş vereceksiniz.) Akşam saat 19:00 itibari ile toplu taşıma yoktur arkadaşlar lefkoşa içerisinde okulun servislerini kullanmak zorundasınız. Lefkoşa dışında iseniz vay halinize... Arabanız olması sizi mezun olurken 2 yaş genç gösterecektir:) Muhasebe ve öğrenci işleri denilen sabır sınama yerleri var, bir gün buradaki bekleme sırasının lefkoşa sınırına kadar uzayabileceğine inanıyorum. Aynı şekilde muhasebede çalışan görevliler de duyarsız, umursamaz öğrenciyi insan yerine koyan şahıslar değildir. Ev kiralarınız Euro, Sterlin külçe altın üzerinden talep edilecektir ve bu evler rezil durumda olacaktır. Su faturasına osuruk vergisi bile ekleniyor kullanım tutarı 40 tl iken 80 oluveriyor.)

    Kıbrıs halkının size karşı olan tutumu nasıl olur bilemiyorum fakat bize nasıl olmuş bir bakalım? Memleketli bir arkadaşım ile ailemizin gönderdiği paketleri almak için PTT kargo'ya gittiğimizde gelen kolileri kucaklarımıza yüklenip eve doğru yollanırken 3 dakika olmadan bir abimiz arabası ile önümüzü keser. Nereye gideceksiniz gençler gelin bırakayım der? Tabi ki biz bu duruma fazlası ile sevinip arabaya attık kendimizi. Arabaya bindiğimizde biz kolilerimizi kucaklayıp ptt'den çıkarken abimiz bizim için "Yazık bu çocuklar bunları nasıl taşıyacak" diye kendi kendine söylenmiş. Bize kargomuzu teslim eden ablamız ise "Onlar türktür yürümeye alışkındır" demesi üzerine afyonlu abimiz bunu yediremeyip sen merak etme ben onları gidip araba ile alacağım der ve alıp bizi eve kadar götürür:) Şaşırdığım başka durumlardan biri ise fakültemizde derste türkiye-kıbrıs konusu açılıp vatansever arkadaşımızın birisi türk askeri adayı ve hepimizi kurtarmıştır demesine okulda hatırı sayılır kıbrıslı profesörlerden birinin verdiği "Kurtarmasaydı" cevabına şahit olmuşuzdur. Bazı eğitmenlerin odalarında masalarının altından rakı içtiği duyumunu dahi aldım :):) (Bu kulaktan dolmadır, bizzat şahit olmadım.) 4-5 yılda sadece 5 6 kez derse giderek mezun olabilen hukuk okuyanlar ile tanıştım. Bunların dışında okulda ülkücü dostlarımız var gruplaşmalar var hiç beklemediğiniz bir anda 15 20 kişi birden tek bir şahsa ansızın girişebiliyorlar. Bir gün kütüphanede ders çalışırken Yakın Doğu üniversitesinden gelen PKK grubunun okulu basmasına şahit olduğumu söyleyebilirim, ve insan ayırmaksızın önlerine gelene taş, sopa, demir ellerine ne geçerse saldırabiliyorlar.

    Sadede gelirken, 2 yılını bu okulda geçiren biri olarak türkiye seçeneğiniz var ise önceliğiniz türkiye olmasını dilerim. Okul ücretlerinin uygun olmasına aldanmayın beslenme masrafı Türkiye'ye göre 2 katıdır. Dolayısı ile yapacağınız masraf Türkiyedekini zaten aşacak. Bunun dışında Doğu Akdeniz Üniversitesinde eğitim gören arkadaşlarım var ek seçenek olarak size Doğu Akdeniz Üniversitesini tercih etmenizi öneririm.







  • Konunu keyifle okudum betimleme ve benzetmeler gayet iyi. Bu okulun temsilciliği ile ilgili bende dün sorun yaşadım. Adana'da bulunmam sebebi bir öğrencim için bilgi almak üzere Adana temsilciğini aradım soracağım küçük bir soru. Ben bilgi vermem dedi. Nedenini sordum. Öğrenciniz Şanlıurfa'da sınava girmiş gidip orayı arayın dedi. Soracağım sorunun il ile ilgisi yok, gelip yüz yüze görüşmeden önce aradım ben Adana'dayım dedim. Okulun prensibi bu orayı arayın dedi. Sorumu sordurmadı. Neyse dedim Şanlıurfa temsilciliğini arayayım. Aradım okulun öyle bir prensibi yok, o temsilci öğrencinin kaydını yaparsa prim alamayacak ondan uğraşmak istememiş dedi. Şikayetimi bildirdim tamam ileteceğim dedi. Okul merkez temsilcisi Nazlı hanıma da bildirdim ilgileneceğini söyledi tabi ilgilenen yok. Bu sebeple yazıdaki temsilci kısmının tamamen abartısız olduğunu düşünüyorum.




  • bende dgs ile mimarlık bölümüne geldim 3 yıldır buradayım ama lanet olsun hergün neden istanbul'a gitmedim yada başka bi üniye gitmedim diye söyleniyorum. söylediklerine baştan sona katılıyorum okul zaten sirk gibi kimsenin birbirinden haberi yok zaten. muafiyet sınavı olup olmayacağını şans eseri öğrenirsin. okulun muhasebesi dünyadan bi haber sekreterliğide. bi sorunun oldumu bölümle arasında mekik dokursun saatlerce ama sonuca varamazsın. servisler balık istifi gidersin her zaman abartı yoktur sadece kapı girişinde basamakta 12-13 kişi gittiğini bilirim. okul yemek yeme alanlarıda pislik içinde ve kedi köpekler gezer sürekli. kaç kez şikayette bulundu arkadaşlar ama kimse iplemiyor. ayrıca fakültelerdeki oturma alanlarıda pislik içinde masaya ayakkabıyla bile basmak istemezsiniz ayakkabınız kirlenir diye. ha wc leri hiç söylemiyorum. bi keresinde mimarlık bölümünün toplantısı oldu çevik uraz konferans salonu adı. konferans salonu dediğime bakmayın fare deliğinden bozma birşey yapmışlar okul o kadar vizyonsuz ki her şeyi fiyasko. neyse toplantıda rektör bölüm başkanı hocalar varken bi kaç problemden bahsettim wcleride söyle bu kadar pis iğrenc olmasından memnunmusunuz diye bizim yapabileceğimiz bir şey yok deyip konuyu kapatıyorlar hep.ha birde vasıfsız hocada çok kendi egolarını tatmin etmek için uğraşan onuda bilin. şu cümleleri yazarken bile elim ayağım sinirden sallanıyor. özel okulda okuyoruz sözde klimaları bile çalışmıyor hepsi bozuk 1-2 tane sınıfta çalışıyor onlarda anca önünü ısıtıp soğutuyor. ulaşım rezalet bir yerden bir yere gideceksen servisi bekleyen ring yapacak diye oda 1-1.5 sat arası değişiyor. taksiciler desen kan emici kısa mesafe gidiyorlar 30tl para istiyorlar birde türkiye'ye göre burada yakıt ucuz. yürüyereK 15dk gittiğin yere 30tl peh bazen burayı bıraksaydıkta rumlar alsaymış diyorum. ev kiraları da cabası sterlin üstünden veriyorlar şu anda lefkoşada 300-350 sterlin arsı 2+1 ev kiraları girnede 450ye kadar dayanmış. bugünkü kurla en ucuz 300 sterline düzgün ev 1920 tl yapıyor ve aylık değil kiralar yıllık peşin haberiniz olsun trdeki gibi her ay vereyim'i unutun birde 2 depozito isterler emlakçıyada gebesin 1 kira ohh. bu paralar dükkan açarsın. SÖYLEYECEĞİM O Kİ SİZE GÖSTERDİKLERİ O RESİMLERE KANIPTA GELMEYİN BURALARA O RESİMLER OKUL YENİ AÇILDIĞI DÖNEMLERDEN KALMA ORTALIĞI AFFEDERSİNİZ ŞU ANDA BOK GÖTÜRÜYOR SİNİR HASTASI OLMAK İSTİYORSANIZ PARANIZLA REZİL OLMAYA HAZIRSANIZ UKÜ YÜ TERCİH EDİN.




  • Kıbrısta bende 4 sene okudum uluslararası kıbrıs üniversitesi mimarlık bölümü.Bu okulu tercih etmek isteyenler 2 kere düşünsün kıbrısta yaşanır yaşanmaz diye bişey yok ama insanın kendisine saygısı varsa bu okulu sakın tercih etmesin hayatındaki en büyük yanlış ukü ye gitmek olur ben bu pişmanlığı dibine kadar yaşıyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.