Şimdi Ara

Uluslararası İlişkiler Bölümü

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
317
Cevap
15
Favori
31.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    21 Haziran 2017 Editi:

    sıkça sorulan sorular oluşturuldu. Rehberin çeşitli yerlerine küçük eklemeler yapıldı. En kısa zamanda üniversite değerlendirmeleri kısmı hazırlanacak.



    YGS-LYS'ye hazırlanırken çok kez Uluslararası İlişkileri sormuş ve üzerinde çok düşünmüş biriydim. Tercihlerim doğrultusunda bugün Uluslararası İlişkiler bölümünde okuyorum.
    Bir süredir şahsıma gelen bölümle ilgili sorular üzerine böyle bir bilgilendirme başlığı açmaya karar verdim.


    ULUSLARARASI İLİŞKİLER - INTERNATIONAL RELATIONS (IR)


    1)- Amaç ve Alan

    => Uluslararası İlişkiler disiplinin ortaya çıkmasındaki en büyük sebep uluslararası ilişkilerin 20. yy.'da hızla gelişmesi ve liberalizm etkisiyle özel şirket ve teşebbüslerin uluslararası arenaya girmesiyle açıklanabilir.
    => Uluslararası İlişkiler(Bundan sonra IR diyeceğim), "uluslararası sistem” içindeki aktörlerin, özellikle de uluslararası ilişkilerin temel aktörü olarak kabul edilen devletlerin, diğer devletlerle, uluslararası/bölgesel/hükümetlerarası örgütler, çok uluslu şirketler, uluslararası normlar ve uluslararası toplumla olan ilişkilerini inceleyen disiplinlerarası bir disiplindir.
    => Disiplinlerarası disiplin özelliği IR'ı, oldukça zenginleştirmekte ve alanını genişletmektedir. Öyle ki, bir IR öğrencisi iktisat, hukuk, siyaset bilimi, tarih, felsefe, coğrafya gibi pek çok farklı disiplinin de eğitimini almış olur.

    2)- Bölümün İçeriği ve Bazı Dersler

    => Yukarıda saydığımız disiplinler doğrultusunda bölümde yer alan bazı yaygın dersler şöyledir: Uluslararası İlişkiler Teorileri, Siyasi Tarih, Sosyoloj, Uluslararası Hukuk, Mikro ve Makro Ekonomi, Türk Dış Politikası, Türk Siyasal Yaşamı, Karşılaştırmalı Politikalar, Siyasi Düşünceler Tarihi gibidir. Tüm bu derslerin yanında pek çok seçmeli ders ile üniversiteden üniversiteye değişen zengin bir ders kataloğu vardır.
    => Bölümde yer alan bazı spesifik popüler konular da şöyledir: Küreselleşme, Modernleşme, Devlet, Devlet ve Toplum, Liberalizm, Realizm, Marksizm, Sürdürülebilir Kalkınma, Nükleer Yayılma, Terörizm, Milliyetçilik, İnsan Hakları, Çevre Sorunları ve Güvenlik.

    3)- İş Sahası

    => Bölümde 3 büyük iş sahası var.

    1. Akademisyenlik

    Yani okulda kalmak. Her bölümde olduğu gibi akademisyenlik seçeneği IR'da da var.
    Önce 4 yıllık lisansını bitirmek lazım. Ardından 2 yıllık yüksek lisans bitirilmeli.
    Daha sonra ALES ve YDS'ye girilmeli. Buradan alınan puanlar ile ÖYP(Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı) değerlendirilecek.
    Değerlendirme esnasında lisans notunuzda kayda değer kazanacak.
    Üniversitelerin açtığı kontenjan doğrultusunda tüm bu sınavlar sonucunda edindiğiniz puan ile değerlendirilirsiniz.

    Akademideki en düşük maaş, araştırma görevlisi maaşı, 4.369 TL

    2. Kamu Sektörü

    Pek çok bakanlık ve müsteşarlık IR'ın alanına giriyor. Başta Dışişleri Bakanlığı olmak üzere İçişleri Bakanlığı, AB Bakanlığı Maliye ve Gümrük Bakanlığı, Kültür Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı gibi bakanlıklarda ve Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlıkları ile KPSS-A ile girilebilecek tüm alanlarda iş bulunabilir. Yine başbakanlığa bağlı TİKA ve YTB gibi kurumlarda böl
    mezunlarının tercih ettiği başbakanlık kurumlarından birkaçı.

    TİKA ve YTB zaman zaman KPSS-A gerektirmeksizin sözleşmeli çalışan ilanı açsa da, kamuda kadrolu olarak çalışmak istiyorsanız KPSS-A'da başarılı olmanız gerekli. Elbette bu da yeterli değil. Bölümle ilgili çoğu kurum YDS de istiyor. YDS ve KPSS'nin ardından kurum mülakatlarına girmeniz gerekli. Bu mülakatlardan geçtikten sonra kadrolara atamaya bekleyecekseniz. Meşakkatli bir süreç olsa da, özel sektörde çalışmaya göre daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

    Kamudaki alan mesleklerindeki en düşük maaş 3.300 TL (Gelir Uzman Yardımcılığı)

    3. Özel Sektör

    Küreselleşen Dünya'da artık devletler kadar özel şirketlerde IR'a önem veriyor. İthalat-İhracat yapan neredeyse tüm şirketlerde artık IR birimi var. IR birimi olmayan şirketlerde de IR'cılar, tipik bir İİBF mezunu gibi pek çok birime yerleştirilebilir.
    Özel sektörde IR'cıların son umudu ise genelde yine bankalar oluyor.

    4)- Bölümün Gereklilikleri

    Aşağıda yazdığım özelliklerden birine dahi sahip olmayan gençlerin bölümde oldukça zorluk çekeceğini söyleyebilirim.

    1. İngilizce.

    IR'ın altın kuralı birinci yabancı dil olarak İngilizce'dir. İngilizceniz iyi değil veya öğrenme konusunda kendinize güvenemiyorsanız bu bölümden uzak durun.
    Benim gibi lisedeyken İngilizcesi çok kötü olan ancak ilerleyen zamanlarda kişisel gayretlerle İngilizceyi halledebilenler de var. Ancak başından beri İngilizceye sahip olmak bölümde büyük avantaj.
    Halihazırda İngilizcesi olmayanların ise en azından Hazırlıkta İngilizce'yi öğrenmeleri gerekmekte.

    2. İlgi Alanları

    Bölümün içerdiği derslerin pek çoğuna(hepsine olmasa da olur) herhangi bir ilgi duymuyorsanız, muhtemelen bölüme girdikten sonrada derslere ilgisiz kalmaya devam edeceksinizdir.
    Ve yine muhtemelen mezun olduktan sonra en fazla devlette -ki yine muhtemelen- IR ile alakasız bir yerde memur olarak iş yapacaksınızdır.
    IR'ın içeriğine ilginiz yoksa hafiften başka bir alternatif bölüm bulmaya çalışın.

    3. Kitap Okuma

    Kitap okuma alışkanlığınız yoksa muhtemelen bu bölüm size pek bir katamayacaktır. Bölümün içeriğine dair okunması gereken pek çok kitap vardır. Örneğin; Machiavelli'nin Prens'i veya Francis Fukuyama'nın Tarihin Sonu adlı eseri.
    Bu gibi eserler IR disiplinin temel taşıdır ve IR ancak bu kitaplar okundukça anlaşılabilir.

    4. Kişisel Yeti

    Kendini yazıyla ve sözle ifade etmek, fikir üretip kağıda dökebilmek ve IR üzerinde senaryolar üretebilmek gibi kişisel yetilere sahip olmanız gerekmektedir. Bu bölüme gelen pek çok öğrenci bu yetilerden uzaktır. Neyse ki, bunlar sonradan edinilebilir.
    Yeter ki, kendinizi geliştirmeye çalışın.

    5. İkinci Yabancı Dil

    İngilizce'nin yanında bir başka yabancı dilin olması sizin birden on adım ileriye taşır. Pek çok rakibinizi pek çok ortamda elemiş olursunuz.

    5)- Üniversite Seçimi ve Değerlendirmesi

    IR'da en başarılı üniversiteler İstanbul ve Ankara'da bulunuyor.

    => Boğaziçi, Galatasaray, Ankara Üniversitesi IR'da en iyi 3 üniversite denilebilir.
    => ODTÜ, Marmara, Bahçeşehir, İstanbul yukarıdaki ilk üçün hemen ardındadır.

    Tabi bu üniversitelerin başarılı olduğu alanlar da farklıdır. Örneğin; Ankara, Marmara, İstanbul gibi üniversiteler devlete üst düzey bürokrat yerleştirebilir.
    Antalya Üniversitesindeki IR bölümü ise akademisyen yetiştirmeye konsantre olmuştur.
    Boğaziçi gibi çok yönlü üniversitelerde ise mezunların iş arama kaygısı yoktu. Galatasaray, Boğaziçi gibi üniversitelerde öğrenci çok yönlü olarak geliştirilir.

    => Marmara ve Ege gibi kampüsü ün yapmış üniversitelerde IR bölümünün eğitimi yeterince iyi değildir. Ancak daha iyi bir alternatif olmadığında tercih edilebilir hale gelirler.

    6)- Püf Noktalar

    => Sosyal olmayacaksanız bölüm size bir şey katamaz.
    Panel, konferans, sempozyum gibi ders dışı akademik faaliyetler IR bölümünün bel kemiğidir. Katılın ve hatta ilgili öğrenci topluluklarına girip organize edin.
    Aynı zamanda bu ders dışı akademik faaliyetler, sizinle sizinkinden daha kaliteli eğitim veren üniversitelerde yer alan öğrencilerle aranızdaki farkı kapatmanıza yardımcı olur.

    => IR'ı büyükşehirlerde okumaya çalışın.
    Büyükşehirden kastım sayısı 30'a çıkarılan tüm o şehirler değil; başlıca şu 6 şehirdir: İstanbul-Ankara-İzmir-Bursa-Adana-Antalya. Diğer şehirlerde tıkılıp kalırsınız. Ders dışı faaliyetler ve sosyal olanaklar IR'ın bel kemiğidir.

    => Mezuniyet sonrasında iyi bir İngilizce ile iyi bir yere yerleşebilirsiniz. İyi iki tane yabancı dil ile süper yerlere erişebilirsiniz. Dil çok önemli.

    => Şayet 2 tane yabancı diliniz varsa ya da bölüme girdikten sonra İngilizce+bir yabancı dil daha öğrenirim diyorsanız; üniversitenin önemi, bulunduğu şehir biraz daha azalmaktadır.
    Unutmayın yabancı diliniz ne kadar iyiyse, üniversite ve şehir farketmeksizin rakiplerinizle aranızdaki makas o kadar dardır.

    => Ankara Siyasal, İstanbul Üni. ya da Boğaziçi'nde değilseniz diplomat olma hayallerinizi biraz dizginleyin. Dışişleri herkesin elini kolunu sallayıp girebileceği bir yer değil.

    => IR'a iş imkanı sınırlı diyen kişi, kendini geliştirememiş; lisansında da iyi bir ortalama yapamamış bir şahıstır. Tavsiye almaya çalışmayın, zarara girersiniz.
    IR'ın iş imkanları oldukça geniştir. Sadece eğer çok kaliteli bir üniversitede okumuyorsanız; bireysel çabanız ön plana çıkmalıdır.

    => Eğitim dili %100 İngilizce olan yerleri tercih ediniz.


    SIKÇA SORULAN SORULAR


    • Uluslararası İlişkiler ile Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler arasında ne fark var?

      Siyaset Bilimi ve Uİ bölümünde dersler daha çok siyaset ağırlıklı. Comparative Politics, Siyaset Sosyolojisi, Siyasal Düşünceler Tarihi, Siyasi Tarih, Türk Siyasal Yaşamı gibi derslerin hem sayısı daha fazla hem içeriği daha geniş.

      Tabi bu fark gerçekten iyi bir üniversitedeysen gözle görülür.
      Uluslararası İlişkiler bölümündeyse yukarıdaki saydığım dersler yine var. Ek olarak bazı üniversitelerde seçmeli ders olarak siyaset bilimi dersi veriliyor. Ancak bölüm siyaset kadar ekonomi, hukuk ve tarihe de yönelik.

    • Uluslararası İlişkilerin farklı fakültelerde olması ne anlama geliyor? (İktisat Fakültesi, İİBF, Siyasal vb.)

      Uluslararası İlişkiler; SBF, İİBF, İşletme Fakültesi ve İktisat Fakültesi gibi çeşitli fakültelere dahil edilebiliyor.

      Genelde siyasal bilgiler fakültelerinin akademik kadroları seçkin olur; daha çok tercih edilen de siyasal olur. Akademik kadro ya da diğer ayrıntılar gerçekten etkileniyor mu fakülte isminden bilmiyorum.

      Özel sektör düşünüyorsan İİBF, İktisat ve İşletme Fakülteleri; kamu ya da akademisyenlik düşünüyorsan Siyasal öncelik olmalıdır.
      İktisat ve işletme fakültelerinde IR bölümü daha çok ekonomi ağırlıklıdır. Siyasal Bilgilerde daha çok siyaset bilimi ağırlıklıdır ve İİBF'de nispeten dengeli bir şekilde öğretim yapılır.
      Özel sektör için bunların etkisi var evet ama siyasal mezunu olup da MSC'de üst düzey yöneticilik yapanları da tanıyorum.
      Ayrıca kamuya(bakanlıklara) alım yapılacağı vakit mantıken iktisattaki IR'dan önce siyasaldaki IR'a bakarlar.

      (Bu bilgiler sadece fakültelerin kendilerine atfettikleri statüler itibariyle sunulmuştur.)

    • İkinci dil öğrenmek istiyorum. Ne önerirsin?

      Mezuniyet sonrası için kurduğunuz planlara göre değişir.

      Dış politika üzerine akademik çalışmalar yapacaksanız, üzerinde çalışacağınız bölgede ve/veya ülkede en yaygın dili öğrenmeniz tavsiye edilir.
      Dış ilişkilere yönelecekseniz, Fransızca. (İngilizceden sonraki diplomasi dili.)
      Akademisyenlik düşünüyorsunuz, dış politika harici bir şeyler çalışacaksınız, Almanca. (Almanlar, fen bilimlerinde olduğu kadar sosyal bilimlerde de major düşünürlere sahip. Metinleri özgün dilinden okuma fırsatı elde edersiniz.)

      Bunların haricinde başlıca tavsiyem: İspanyolca. (İngilizceden sonra en yaygın dil. Genel olarak özel sektör için de en geçerli ek dil.)

    • Eğitim dili %100 türkçe olan mı, %100 ingilzce olan mı?

      Normalde eğitim dili %100 İngilizce olan yerler daha fazla tercih edilir ve ön plandadır. Ancak bazı önemli istisnalar var; eğitim kalitesi çok yüksek ve derslerin tamamının dili Türkçe. Böyle yerlerde sadece genel bilgi olsun diye terimlerin İngilizce karşılıkları verilir. Ayrıca İngilizce grammer dersi de vardır ve o derste verilen eğitimde oldukça iyidir. Bu noktada eğitim sistemimizdeki önemli tartışmalardan biri devreye giriyor: "Eğitim dili İngilizce mi olmalı Türkçe mi?" Her iki seçeneğinde kendine göre haklı tarafları var. Mesela, Boğaziçi'nde İngilizce, Ankara'da Türkçe.

      'Benim dile yetkinliğim var, çabuk kavrarım zorlanmam' diyorsanız, %100 ingilizce olanları tercih etmek daha mantıklı.
      Eğitim dili %100 türkçe olan yerlerin ise, büyük çoğunluğu maalesef standardın çok altında kalmış yerler. Elbette, Ankara Uİ gibi istisnaları da var.

      Bazı yerlerde ise, %70, %30 ingilizce ibarelerini görürsünüz.
      %70'de derslerin büyük çoğunluğu ingilizcedir. Ancak, bir takım dersler türkçe verilir. Bölümün temel dersleri ingilizce verilirken, tarih dersleri ve seçmeli dersler türkçe olabilir.
      %30'da ise, en önemli görülen dersler ingilizce verilirken, genel olarak dersler türkçedir.
      Hangi derslerin ingilizce, türkçe olacağı tamamen fakülte ve bölümün idaresine kalmış bir husus.

      Son olarak, eğitim dili ikincil öneme sahip. Önemli olan akademik kadro, üniversite ve şehir.
      Özel sektör ise, iş alımlarında eğitim dili ingilizce olan bölümden mezun olanların daha avantajlı olabileceğini söyleyenler de var.

    • İşsiz kalır mıyım?

      Tanıtımda bahsettiğim "4)- Bölümün Gereklilikleri" adlı başlığın altındakileri karşılayanların işsiz kalmasına ihtimal vermiyorum.

    • Bu bölümü özel üniversitede okumak?

      Pek tavsiye etmem
      Öncelikle yurtdışı imkanları olarak, aslında devlet üniversiteleri daha avantajlı.
      Erasmus'a en çok öğrenci gönderen okulların hepsi devlet okulu. Yurtdışı programları kurumlar arası güven meselesi. Türkiye'de mantar gibi çoğalan özeller, yurtdışında pek önemsenmiyor.
      (Tabi Bilkent, Koç, Sabancı gibi artık isim yapmış, standardın üstündeki özelleri bu karşılaştırmaya katmıyorum.)

      Özellerde öğretim üyesi fazla olabilir. Ancak çoğunun kampüs ortamı olmadığından sanıldığının aksine sosyal ortamları zayıf. Sosyal olarak gelişemeyen öğrenci hep bir eksik kalıyor.
      (Burada sosyal ortamdan kastım Starbucks ya da barlar değil elbette.)

      Yine de belirli bir eğitim kalitesine sahipler. Ancak kadrolarında bulunan hocaların en önemlileri misafir öğretim üyesi. Yani devlet okullarında çalışan, boş zamanlarını özel okullara ayıran insanlar. Haliyle para verildiği için standardın üstünde bir verim alınabiliyor buralardan.

      Ancak sosyalbilimleri özelde okumak son kertede yine mantıklı değil. Zira bu bilim alanı okul harici gelişime muhtaç.
      Dolayısıyla, özel okullar kamu okulları için yeterli puanı alamamış insanların; puan açığını paralarıyla kapama çabasının ürünüdür.
      Mezuniyet sonrası iş hayatı büyük çoğunlukla okul eğitimine bağlı olan bölümler için (Tıp, hukuk vb.) özeller tercih edilebilir. Diğerleri için pek mantıklı bulmuyorum.

    • Bu bölüm açıktan okunur mu?

      Açıktan uluslararası ilişkiler okumanın bir faydası olacağını düşünmüyorum. Açıköğretimin şöyle bir faydası olur, örgünde işletme okuyorsundur; özel sektörde işini kolaylaştırsın diye maliye, iktisat vb. ilişkili bölümleri de açıktan okumak istersin, o zaman faydalı olur.
      Ancak uluslararası ilişkiler açıktan okunacak bölüm değil. tavsiye etmem, kendi fikrim.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekmek arası sakız -- 21 Haziran 2017; 15:21:15 >



  • Zaman buldukça eklemeler yapacağım.
  • Merhaba hocam cok guzel yazmissin bu bolumle siyaset bilimi ve uluslararasi iliskilerin farki nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -WOLFIE-

    Merhaba hocam cok guzel yazmissin bu bolumle siyaset bilimi ve uluslararasi iliskilerin farki nedir?

    Siyaset Bilimi ve Uİ bölümünde dersler daha çok siyaset ağırlıklı. Comparative Politics, Siyaset Sosyolojisi, Siyasal Düşünceler Tarihi, Siyasi Tarih, Türk Siyasal Yaşamı gibi derslerin hem sayısı daha fazla hem içeriği daha geniş.
    Tabi bu fark gerçekten iyi bir üniversitedeysen gözle görülür.
    Uluslararası İlişkiler bölümündeyse yukarıdaki saydığım dersler yine var. Ek olarak bazı üniversitelerde seçmeli ders olarak siyaset bilimi dersi veriliyor. Ancak bölüm siyaset kadar ekonomi, hukuk ve tarihe de yönelik.

    Şahsi fikrim bu iki bölüm arasında kararsız kaldıysanız; şayet Boğaziçi ve İstanbul Üni.'ye gitmeyecekseniz siyaset bilimi alınan eğitime ciddi bir fark katmıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekmek arası sakız

    quote:

    Orijinalden alıntı: -WOLFIE-

    Merhaba hocam cok guzel yazmissin bu bolumle siyaset bilimi ve uluslararasi iliskilerin farki nedir?

    Siyaset Bilimi ve Uİ bölümünde dersler daha çok siyaset ağırlıklı. Comparative Politics, Siyaset Sosyolojisi, Siyasal Düşünceler Tarihi, Siyasi Tarih, Türk Siyasal Yaşamı gibi derslerin hem sayısı daha fazla hem içeriği daha geniş.
    Tabi bu fark gerçekten iyi bir üniversitedeysen gözle görülür.
    Uluslararası İlişkiler bölümündeyse yukarıdaki saydığım dersler yine var. Ek olarak bazı üniversitelerde seçmeli ders olarak siyaset bilimi dersi veriliyor. Ancak bölüm siyaset kadar ekonomi, hukuk ve tarihe de yönelik.

    Şahsi fikrim bu iki bölüm arasında kararsız kaldıysanız; şayet Boğaziçi ve İstanbul Üni.'ye gitmeyecekseniz siyaset bilimi alınan eğitime ciddi bir fark katmıyor.

    Hocam istanbul universitesini dusunuyorum siyaset bilimi ve uluslararasi iliskilerde dil cok onemli diyorlar ki zaten ogrenecegim istanbul universitesinde 2 tane bu bolumden var taban puanlarina bakarsaniz daha net anlarsiniz arastirdim birisi siyasal fakultesinde digeri iktisat fakultesinde yani hem siyasal fakultesinde siy.bilimi ve u.i var hemde iktisatta istanbulda okuyan bazi kisilerle iletisime gectim kesinlikle iktisat fakultesinde olana gel diyorlar zaten ben siyaset bilimi dusunmuyorum daha cok uluslararasi iliskiler bolumunu dusunuyorum cunku yonetici dahi olabiliyormussun ne diyorsun hocam? Simdiden cok tesekkur ederim

    Ve bu arada istanbul unisinde duz uluslararasi iliskiler yok diye biliyorm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -WOLFIE-


    quote:

    Orijinalden alıntı: ekmek arası sakız

    quote:

    Orijinalden alıntı: -WOLFIE-

    Merhaba hocam cok guzel yazmissin bu bolumle siyaset bilimi ve uluslararasi iliskilerin farki nedir?

    Siyaset Bilimi ve Uİ bölümünde dersler daha çok siyaset ağırlıklı. Comparative Politics, Siyaset Sosyolojisi, Siyasal Düşünceler Tarihi, Siyasi Tarih, Türk Siyasal Yaşamı gibi derslerin hem sayısı daha fazla hem içeriği daha geniş.
    Tabi bu fark gerçekten iyi bir üniversitedeysen gözle görülür.
    Uluslararası İlişkiler bölümündeyse yukarıdaki saydığım dersler yine var. Ek olarak bazı üniversitelerde seçmeli ders olarak siyaset bilimi dersi veriliyor. Ancak bölüm siyaset kadar ekonomi, hukuk ve tarihe de yönelik.

    Şahsi fikrim bu iki bölüm arasında kararsız kaldıysanız; şayet Boğaziçi ve İstanbul Üni.'ye gitmeyecekseniz siyaset bilimi alınan eğitime ciddi bir fark katmıyor.

    Hocam istanbul universitesini dusunuyorum siyaset bilimi ve uluslararasi iliskilerde dil cok onemli diyorlar ki zaten ogrenecegim istanbul universitesinde 2 tane bu bolumden var taban puanlarina bakarsaniz daha net anlarsiniz arastirdim birisi siyasal fakultesinde digeri iktisat fakultesinde yani hem siyasal fakultesinde siy.bilimi ve u.i var hemde iktisatta istanbulda okuyan bazi kisilerle iletisime gectim kesinlikle iktisat fakultesinde olana gel diyorlar zaten ben siyaset bilimi dusunmuyorum daha cok uluslararasi iliskiler bolumunu dusunuyorum cunku yonetici dahi olabiliyormussun ne diyorsun hocam? Simdiden cok tesekkur ederim

    Ve bu arada istanbul unisinde duz uluslararasi iliskiler yok diye biliyorm

    İstanbul üni.'de düz uluslararası ilişkiler yok, evet.
    Genelde siyasal bilgiler fakültelerinin akademik kadroları seçkin olur; daha çok tercih edilen de siyasal olur. Ben bu bölüme girdikten sonra Ege Üni.'de uluslararası ilişkiler hangi fakültede dediklerin de "İİBF" deyince "neyse sağlık olsun." diyen SBF'lilere çok denk geldim. Akademik kadro ya da diğer ayrıntılar gerçekten etkileniyor mu fakülte isminden bilmiyorum. Bence sen de iki fakültenin hocalarını kıyasla. Özgeçmişlerine bak. Hangi üni.leri hangi tezlerle bitirmişler.

    Uluslararası İlişkiler; SBF, İİBF, İşletme Fakültesi ve İktisat Fakültesi gibi çeşitli fakültelere dahil edilebiliyor.

    Yönetici olma durumuna gelirsek; iktisat fakültesine has bir durum değil. Ek olarak etkisi vardır elbet. Ama siyasal mezunu olup da MSC'de üst düzey yöneticiliği yapanları tanıyorum. Ayrıca kamuya(bakanlıklara) alım yapılacağı vakit mantıken iktisattaki IR'dan önce siyasaldaki IR'a bakarlar. İşverenin önceliği sektöre göre değişir. İstanbul Üni.'de şunu seç diyemem. Ama özel sektör düşünüyorsan İİBF, İktisat ve İşletme Fakülteleri; kamu ya da akademisyenlik düşünüyorsan Siyasal öncelik olmalıdır. Mesela ben, Ankara Siyasalda okuyup da özel sektöre yönelmiş ya da orada mevki olarak yükselmiş birini tanımıyorum. Ankara Siyasaldan çıkanın yeri bellidir; ya akademisyenlik ya da devlet. İstanbul SBF'de aynı şekilde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekmek arası sakız

    quote:

    Orijinalden alıntı: -WOLFIE-


    quote:

    Orijinalden alıntı: ekmek arası sakız

    quote:

    Orijinalden alıntı: -WOLFIE-

    Merhaba hocam cok guzel yazmissin bu bolumle siyaset bilimi ve uluslararasi iliskilerin farki nedir?

    Siyaset Bilimi ve Uİ bölümünde dersler daha çok siyaset ağırlıklı. Comparative Politics, Siyaset Sosyolojisi, Siyasal Düşünceler Tarihi, Siyasi Tarih, Türk Siyasal Yaşamı gibi derslerin hem sayısı daha fazla hem içeriği daha geniş.
    Tabi bu fark gerçekten iyi bir üniversitedeysen gözle görülür.
    Uluslararası İlişkiler bölümündeyse yukarıdaki saydığım dersler yine var. Ek olarak bazı üniversitelerde seçmeli ders olarak siyaset bilimi dersi veriliyor. Ancak bölüm siyaset kadar ekonomi, hukuk ve tarihe de yönelik.

    Şahsi fikrim bu iki bölüm arasında kararsız kaldıysanız; şayet Boğaziçi ve İstanbul Üni.'ye gitmeyecekseniz siyaset bilimi alınan eğitime ciddi bir fark katmıyor.

    Hocam istanbul universitesini dusunuyorum siyaset bilimi ve uluslararasi iliskilerde dil cok onemli diyorlar ki zaten ogrenecegim istanbul universitesinde 2 tane bu bolumden var taban puanlarina bakarsaniz daha net anlarsiniz arastirdim birisi siyasal fakultesinde digeri iktisat fakultesinde yani hem siyasal fakultesinde siy.bilimi ve u.i var hemde iktisatta istanbulda okuyan bazi kisilerle iletisime gectim kesinlikle iktisat fakultesinde olana gel diyorlar zaten ben siyaset bilimi dusunmuyorum daha cok uluslararasi iliskiler bolumunu dusunuyorum cunku yonetici dahi olabiliyormussun ne diyorsun hocam? Simdiden cok tesekkur ederim

    Ve bu arada istanbul unisinde duz uluslararasi iliskiler yok diye biliyorm

    İstanbul üni.'de düz uluslararası ilişkiler yok, evet.
    Genelde siyasal bilgiler fakültelerinin akademik kadroları seçkin olur; daha çok tercih edilen de siyasal olur. Ben bu bölüme girdikten sonra Ege Üni.'de uluslararası ilişkiler hangi fakültede dediklerin de "İİBF" deyince "neyse sağlık olsun." diyen SBF'lilere çok denk geldim. Akademik kadro ya da diğer ayrıntılar gerçekten etkileniyor mu fakülte isminden bilmiyorum. Bence sen de iki fakültenin hocalarını kıyasla. Özgeçmişlerine bak. Hangi üni.leri hangi tezlerle bitirmişler.

    Uluslararası İlişkiler; SBF, İİBF, İşletme Fakültesi ve İktisat Fakültesi gibi çeşitli fakültelere dahil edilebiliyor.

    Yönetici olma durumuna gelirsek; iktisat fakültesine has bir durum değil. Ek olarak etkisi vardır elbet. Ama siyasal mezunu olup da MSC'de üst düzey yöneticiliği yapanları tanıyorum. Ayrıca kamuya(bakanlıklara) alım yapılacağı vakit mantıken iktisattaki IR'dan önce siyasaldaki IR'a bakarlar. İşverenin önceliği sektöre göre değişir. İstanbul Üni.'de şunu seç diyemem. Ama özel sektör düşünüyorsan İİBF, İktisat ve İşletme Fakülteleri; kamu ya da akademisyenlik düşünüyorsan Siyasal öncelik olmalıdır. Mesela ben, Ankara Siyasalda okuyup da özel sektöre yönelmiş ya da orada mevki olarak yükselmiş birini tanımıyorum. Ankara Siyasaldan çıkanın yeri bellidir; ya akademisyenlik ya da devlet. İstanbul SBF'de aynı şekilde.

    Hocam cok guzel ozetlemissiniz dedigim gibi iletisime gectiklerim kesinlikle iktisattakine gel diyorlar ekonomi bilgisini cok daha iyi ogreniyormussunuz ve siyaset ekonomisiz olmazmis he bomba olarakda hocaladimda onayladi yani bence abartiyorlar ama siyasalda okursan "toprile" ihtiyac varmis sayet oyle bir durum varsa maalesef benim torpilim yok acikcasi

    Hocam derdimi ozetlersem olay su benim yurt disi hayalim var orada erasmus yapmak orada yuksek lisansimi nasip kismet isi ama orada doktora yapmak vs bunun icin SBF secilir mi bilmiyorum akademisyenlik icin secilirde genele yaydigimizda sanmiyorum o yuzden iibf dusunuyorum birde yeditepe gibi tam burslu ozelde kazanabilirim franszica egitim ona ne diyorsunuz?

    Cok soru sordum ama af eyleyin hocam malum universite heyecani :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -WOLFIE-


    quote:

    Orijinalden alıntı: ekmek arası sakız

    quote:

    Orijinalden alıntı: -WOLFIE-


    quote:

    Orijinalden alıntı: ekmek arası sakız

    quote:

    Orijinalden alıntı: -WOLFIE-

    Merhaba hocam cok guzel yazmissin bu bolumle siyaset bilimi ve uluslararasi iliskilerin farki nedir?

    Siyaset Bilimi ve Uİ bölümünde dersler daha çok siyaset ağırlıklı. Comparative Politics, Siyaset Sosyolojisi, Siyasal Düşünceler Tarihi, Siyasi Tarih, Türk Siyasal Yaşamı gibi derslerin hem sayısı daha fazla hem içeriği daha geniş.
    Tabi bu fark gerçekten iyi bir üniversitedeysen gözle görülür.
    Uluslararası İlişkiler bölümündeyse yukarıdaki saydığım dersler yine var. Ek olarak bazı üniversitelerde seçmeli ders olarak siyaset bilimi dersi veriliyor. Ancak bölüm siyaset kadar ekonomi, hukuk ve tarihe de yönelik.

    Şahsi fikrim bu iki bölüm arasında kararsız kaldıysanız; şayet Boğaziçi ve İstanbul Üni.'ye gitmeyecekseniz siyaset bilimi alınan eğitime ciddi bir fark katmıyor.

    Hocam istanbul universitesini dusunuyorum siyaset bilimi ve uluslararasi iliskilerde dil cok onemli diyorlar ki zaten ogrenecegim istanbul universitesinde 2 tane bu bolumden var taban puanlarina bakarsaniz daha net anlarsiniz arastirdim birisi siyasal fakultesinde digeri iktisat fakultesinde yani hem siyasal fakultesinde siy.bilimi ve u.i var hemde iktisatta istanbulda okuyan bazi kisilerle iletisime gectim kesinlikle iktisat fakultesinde olana gel diyorlar zaten ben siyaset bilimi dusunmuyorum daha cok uluslararasi iliskiler bolumunu dusunuyorum cunku yonetici dahi olabiliyormussun ne diyorsun hocam? Simdiden cok tesekkur ederim

    Ve bu arada istanbul unisinde duz uluslararasi iliskiler yok diye biliyorm

    İstanbul üni.'de düz uluslararası ilişkiler yok, evet.
    Genelde siyasal bilgiler fakültelerinin akademik kadroları seçkin olur; daha çok tercih edilen de siyasal olur. Ben bu bölüme girdikten sonra Ege Üni.'de uluslararası ilişkiler hangi fakültede dediklerin de "İİBF" deyince "neyse sağlık olsun." diyen SBF'lilere çok denk geldim. Akademik kadro ya da diğer ayrıntılar gerçekten etkileniyor mu fakülte isminden bilmiyorum. Bence sen de iki fakültenin hocalarını kıyasla. Özgeçmişlerine bak. Hangi üni.leri hangi tezlerle bitirmişler.

    Uluslararası İlişkiler; SBF, İİBF, İşletme Fakültesi ve İktisat Fakültesi gibi çeşitli fakültelere dahil edilebiliyor.

    Yönetici olma durumuna gelirsek; iktisat fakültesine has bir durum değil. Ek olarak etkisi vardır elbet. Ama siyasal mezunu olup da MSC'de üst düzey yöneticiliği yapanları tanıyorum. Ayrıca kamuya(bakanlıklara) alım yapılacağı vakit mantıken iktisattaki IR'dan önce siyasaldaki IR'a bakarlar. İşverenin önceliği sektöre göre değişir. İstanbul Üni.'de şunu seç diyemem. Ama özel sektör düşünüyorsan İİBF, İktisat ve İşletme Fakülteleri; kamu ya da akademisyenlik düşünüyorsan Siyasal öncelik olmalıdır. Mesela ben, Ankara Siyasalda okuyup da özel sektöre yönelmiş ya da orada mevki olarak yükselmiş birini tanımıyorum. Ankara Siyasaldan çıkanın yeri bellidir; ya akademisyenlik ya da devlet. İstanbul SBF'de aynı şekilde.

    Hocam cok guzel ozetlemissiniz dedigim gibi iletisime gectiklerim kesinlikle iktisattakine gel diyorlar ekonomi bilgisini cok daha iyi ogreniyormussunuz ve siyaset ekonomisiz olmazmis he bomba olarakda hocaladimda onayladi yani bence abartiyorlar ama siyasalda okursan "toprile" ihtiyac varmis sayet oyle bir durum varsa maalesef benim torpilim yok acikcasi

    Hocam derdimi ozetlersem olay su benim yurt disi hayalim var orada erasmus yapmak orada yuksek lisansimi nasip kismet isi ama orada doktora yapmak vs bunun icin SBF secilir mi bilmiyorum akademisyenlik icin secilirde genele yaydigimizda sanmiyorum o yuzden iibf dusunuyorum birde yeditepe gibi tam burslu ozelde kazanabilirim franszica egitim ona ne diyorsunuz?

    Cok soru sordum ama af eyleyin hocam malum universite heyecani :)

    Rica ederim, heyecanını anlayabiliyorum. :)
    Diplomasinin iki dili vardır; İngilizce ve Fransızca. Dışişlerine ya da akademisyenliğe ilerleyeceksen Fransızca muhakkak fark katacaktır. Ama senin aklın daha çok özel sektörde. Fransızca senin için ekstraya giriyor.
    Önceden bir altyapın yoksa Fransızca eğitimde zorlanırsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekmek arası sakız

    quote:

    Orijinalden alıntı: -WOLFIE-


    quote:

    Orijinalden alıntı: ekmek arası sakız

    quote:

    Orijinalden alıntı: -WOLFIE-


    quote:

    Orijinalden alıntı: ekmek arası sakız

    quote:

    Orijinalden alıntı: -WOLFIE-

    Merhaba hocam cok guzel yazmissin bu bolumle siyaset bilimi ve uluslararasi iliskilerin farki nedir?

    Siyaset Bilimi ve Uİ bölümünde dersler daha çok siyaset ağırlıklı. Comparative Politics, Siyaset Sosyolojisi, Siyasal Düşünceler Tarihi, Siyasi Tarih, Türk Siyasal Yaşamı gibi derslerin hem sayısı daha fazla hem içeriği daha geniş.
    Tabi bu fark gerçekten iyi bir üniversitedeysen gözle görülür.
    Uluslararası İlişkiler bölümündeyse yukarıdaki saydığım dersler yine var. Ek olarak bazı üniversitelerde seçmeli ders olarak siyaset bilimi dersi veriliyor. Ancak bölüm siyaset kadar ekonomi, hukuk ve tarihe de yönelik.

    Şahsi fikrim bu iki bölüm arasında kararsız kaldıysanız; şayet Boğaziçi ve İstanbul Üni.'ye gitmeyecekseniz siyaset bilimi alınan eğitime ciddi bir fark katmıyor.

    Hocam istanbul universitesini dusunuyorum siyaset bilimi ve uluslararasi iliskilerde dil cok onemli diyorlar ki zaten ogrenecegim istanbul universitesinde 2 tane bu bolumden var taban puanlarina bakarsaniz daha net anlarsiniz arastirdim birisi siyasal fakultesinde digeri iktisat fakultesinde yani hem siyasal fakultesinde siy.bilimi ve u.i var hemde iktisatta istanbulda okuyan bazi kisilerle iletisime gectim kesinlikle iktisat fakultesinde olana gel diyorlar zaten ben siyaset bilimi dusunmuyorum daha cok uluslararasi iliskiler bolumunu dusunuyorum cunku yonetici dahi olabiliyormussun ne diyorsun hocam? Simdiden cok tesekkur ederim

    Ve bu arada istanbul unisinde duz uluslararasi iliskiler yok diye biliyorm

    İstanbul üni.'de düz uluslararası ilişkiler yok, evet.
    Genelde siyasal bilgiler fakültelerinin akademik kadroları seçkin olur; daha çok tercih edilen de siyasal olur. Ben bu bölüme girdikten sonra Ege Üni.'de uluslararası ilişkiler hangi fakültede dediklerin de "İİBF" deyince "neyse sağlık olsun." diyen SBF'lilere çok denk geldim. Akademik kadro ya da diğer ayrıntılar gerçekten etkileniyor mu fakülte isminden bilmiyorum. Bence sen de iki fakültenin hocalarını kıyasla. Özgeçmişlerine bak. Hangi üni.leri hangi tezlerle bitirmişler.

    Uluslararası İlişkiler; SBF, İİBF, İşletme Fakültesi ve İktisat Fakültesi gibi çeşitli fakültelere dahil edilebiliyor.

    Yönetici olma durumuna gelirsek; iktisat fakültesine has bir durum değil. Ek olarak etkisi vardır elbet. Ama siyasal mezunu olup da MSC'de üst düzey yöneticiliği yapanları tanıyorum. Ayrıca kamuya(bakanlıklara) alım yapılacağı vakit mantıken iktisattaki IR'dan önce siyasaldaki IR'a bakarlar. İşverenin önceliği sektöre göre değişir. İstanbul Üni.'de şunu seç diyemem. Ama özel sektör düşünüyorsan İİBF, İktisat ve İşletme Fakülteleri; kamu ya da akademisyenlik düşünüyorsan Siyasal öncelik olmalıdır. Mesela ben, Ankara Siyasalda okuyup da özel sektöre yönelmiş ya da orada mevki olarak yükselmiş birini tanımıyorum. Ankara Siyasaldan çıkanın yeri bellidir; ya akademisyenlik ya da devlet. İstanbul SBF'de aynı şekilde.

    Hocam cok guzel ozetlemissiniz dedigim gibi iletisime gectiklerim kesinlikle iktisattakine gel diyorlar ekonomi bilgisini cok daha iyi ogreniyormussunuz ve siyaset ekonomisiz olmazmis he bomba olarakda hocaladimda onayladi yani bence abartiyorlar ama siyasalda okursan "toprile" ihtiyac varmis sayet oyle bir durum varsa maalesef benim torpilim yok acikcasi

    Hocam derdimi ozetlersem olay su benim yurt disi hayalim var orada erasmus yapmak orada yuksek lisansimi nasip kismet isi ama orada doktora yapmak vs bunun icin SBF secilir mi bilmiyorum akademisyenlik icin secilirde genele yaydigimizda sanmiyorum o yuzden iibf dusunuyorum birde yeditepe gibi tam burslu ozelde kazanabilirim franszica egitim ona ne diyorsunuz?

    Cok soru sordum ama af eyleyin hocam malum universite heyecani :)

    Rica ederim, heyecanını anlayabiliyorum. :)
    Diplomasinin iki dili vardır; İngilizce ve Fransızca. Dışişlerine ya da akademisyenliğe ilerleyeceksen Fransızca muhakkak fark katacaktır. Ama senin aklın daha çok özel sektörde. Fransızca senin için ekstraya giriyor.
    Önceden bir altyapın yoksa Fransızca eğitimde zorlanırsın.

    hocam ben bir devlet kurumunda mühendis olarak çalışıyorum ama şuan imkanım varken bir iibf bölümü de bitirmek istiyorum tabi işimden dolayı ikinci öğretim olacak ve istanbul üniversitesindeki iktisat ve uluslararası ilişkilere girebilecek puanı aldım ( tabi sınav henüz açıklanmadı ) .

    iktisatın benim açımdan artıları kurum içinde ui ye göre belki daha fazla işime yarayabilir eksileri ise mühendisliğin vermiş olduğu matematiksel bir bıkkınlık var artık hala integraller ile falan çok fazla uğraşmak istemiyorum

    ui istememin sebebi ise siyaseti çok severim ders içerikleri daha çok ilgimi çeken şeyler zevkle okurum diye düşünüyorum.

    benim durumundaki birine hangisini önerirsiniz.

    cevap için teşekkürler şimdiden.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekmek arası sakız

    quote:

    Orijinalden alıntı: -WOLFIE-


    quote:

    Orijinalden alıntı: ekmek arası sakız

    quote:

    Orijinalden alıntı: -WOLFIE-


    quote:

    Orijinalden alıntı: ekmek arası sakız

    quote:

    Orijinalden alıntı: -WOLFIE-

    Merhaba hocam cok guzel yazmissin bu bolumle siyaset bilimi ve uluslararasi iliskilerin farki nedir?

    Siyaset Bilimi ve Uİ bölümünde dersler daha çok siyaset ağırlıklı. Comparative Politics, Siyaset Sosyolojisi, Siyasal Düşünceler Tarihi, Siyasi Tarih, Türk Siyasal Yaşamı gibi derslerin hem sayısı daha fazla hem içeriği daha geniş.
    Tabi bu fark gerçekten iyi bir üniversitedeysen gözle görülür.
    Uluslararası İlişkiler bölümündeyse yukarıdaki saydığım dersler yine var. Ek olarak bazı üniversitelerde seçmeli ders olarak siyaset bilimi dersi veriliyor. Ancak bölüm siyaset kadar ekonomi, hukuk ve tarihe de yönelik.

    Şahsi fikrim bu iki bölüm arasında kararsız kaldıysanız; şayet Boğaziçi ve İstanbul Üni.'ye gitmeyecekseniz siyaset bilimi alınan eğitime ciddi bir fark katmıyor.

    Hocam istanbul universitesini dusunuyorum siyaset bilimi ve uluslararasi iliskilerde dil cok onemli diyorlar ki zaten ogrenecegim istanbul universitesinde 2 tane bu bolumden var taban puanlarina bakarsaniz daha net anlarsiniz arastirdim birisi siyasal fakultesinde digeri iktisat fakultesinde yani hem siyasal fakultesinde siy.bilimi ve u.i var hemde iktisatta istanbulda okuyan bazi kisilerle iletisime gectim kesinlikle iktisat fakultesinde olana gel diyorlar zaten ben siyaset bilimi dusunmuyorum daha cok uluslararasi iliskiler bolumunu dusunuyorum cunku yonetici dahi olabiliyormussun ne diyorsun hocam? Simdiden cok tesekkur ederim

    Ve bu arada istanbul unisinde duz uluslararasi iliskiler yok diye biliyorm

    İstanbul üni.'de düz uluslararası ilişkiler yok, evet.
    Genelde siyasal bilgiler fakültelerinin akademik kadroları seçkin olur; daha çok tercih edilen de siyasal olur. Ben bu bölüme girdikten sonra Ege Üni.'de uluslararası ilişkiler hangi fakültede dediklerin de "İİBF" deyince "neyse sağlık olsun." diyen SBF'lilere çok denk geldim. Akademik kadro ya da diğer ayrıntılar gerçekten etkileniyor mu fakülte isminden bilmiyorum. Bence sen de iki fakültenin hocalarını kıyasla. Özgeçmişlerine bak. Hangi üni.leri hangi tezlerle bitirmişler.

    Uluslararası İlişkiler; SBF, İİBF, İşletme Fakültesi ve İktisat Fakültesi gibi çeşitli fakültelere dahil edilebiliyor.

    Yönetici olma durumuna gelirsek; iktisat fakültesine has bir durum değil. Ek olarak etkisi vardır elbet. Ama siyasal mezunu olup da MSC'de üst düzey yöneticiliği yapanları tanıyorum. Ayrıca kamuya(bakanlıklara) alım yapılacağı vakit mantıken iktisattaki IR'dan önce siyasaldaki IR'a bakarlar. İşverenin önceliği sektöre göre değişir. İstanbul Üni.'de şunu seç diyemem. Ama özel sektör düşünüyorsan İİBF, İktisat ve İşletme Fakülteleri; kamu ya da akademisyenlik düşünüyorsan Siyasal öncelik olmalıdır. Mesela ben, Ankara Siyasalda okuyup da özel sektöre yönelmiş ya da orada mevki olarak yükselmiş birini tanımıyorum. Ankara Siyasaldan çıkanın yeri bellidir; ya akademisyenlik ya da devlet. İstanbul SBF'de aynı şekilde.

    Hocam cok guzel ozetlemissiniz dedigim gibi iletisime gectiklerim kesinlikle iktisattakine gel diyorlar ekonomi bilgisini cok daha iyi ogreniyormussunuz ve siyaset ekonomisiz olmazmis he bomba olarakda hocaladimda onayladi yani bence abartiyorlar ama siyasalda okursan "toprile" ihtiyac varmis sayet oyle bir durum varsa maalesef benim torpilim yok acikcasi

    Hocam derdimi ozetlersem olay su benim yurt disi hayalim var orada erasmus yapmak orada yuksek lisansimi nasip kismet isi ama orada doktora yapmak vs bunun icin SBF secilir mi bilmiyorum akademisyenlik icin secilirde genele yaydigimizda sanmiyorum o yuzden iibf dusunuyorum birde yeditepe gibi tam burslu ozelde kazanabilirim franszica egitim ona ne diyorsunuz?

    Cok soru sordum ama af eyleyin hocam malum universite heyecani :)

    Rica ederim, heyecanını anlayabiliyorum. :)
    Diplomasinin iki dili vardır; İngilizce ve Fransızca. Dışişlerine ya da akademisyenliğe ilerleyeceksen Fransızca muhakkak fark katacaktır. Ama senin aklın daha çok özel sektörde. Fransızca senin için ekstraya giriyor.
    Önceden bir altyapın yoksa Fransızca eğitimde zorlanırsın.

    Fransizcam hic yok hocam zaten 1 yil hazirliga guveniyorum bende yeditepe o konuda cok iyiymis su torpil muhabbetine ne diyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ihuzeyfe

    quote:

    Orijinalden alıntı: ekmek arası sakız

    quote:

    Orijinalden alıntı: -WOLFIE-


    quote:

    Orijinalden alıntı: ekmek arası sakız

    quote:

    Orijinalden alıntı: -WOLFIE-


    quote:

    Orijinalden alıntı: ekmek arası sakız

    quote:

    Orijinalden alıntı: -WOLFIE-

    Merhaba hocam cok guzel yazmissin bu bolumle siyaset bilimi ve uluslararasi iliskilerin farki nedir?

    Siyaset Bilimi ve Uİ bölümünde dersler daha çok siyaset ağırlıklı. Comparative Politics, Siyaset Sosyolojisi, Siyasal Düşünceler Tarihi, Siyasi Tarih, Türk Siyasal Yaşamı gibi derslerin hem sayısı daha fazla hem içeriği daha geniş.
    Tabi bu fark gerçekten iyi bir üniversitedeysen gözle görülür.
    Uluslararası İlişkiler bölümündeyse yukarıdaki saydığım dersler yine var. Ek olarak bazı üniversitelerde seçmeli ders olarak siyaset bilimi dersi veriliyor. Ancak bölüm siyaset kadar ekonomi, hukuk ve tarihe de yönelik.

    Şahsi fikrim bu iki bölüm arasında kararsız kaldıysanız; şayet Boğaziçi ve İstanbul Üni.'ye gitmeyecekseniz siyaset bilimi alınan eğitime ciddi bir fark katmıyor.

    Hocam istanbul universitesini dusunuyorum siyaset bilimi ve uluslararasi iliskilerde dil cok onemli diyorlar ki zaten ogrenecegim istanbul universitesinde 2 tane bu bolumden var taban puanlarina bakarsaniz daha net anlarsiniz arastirdim birisi siyasal fakultesinde digeri iktisat fakultesinde yani hem siyasal fakultesinde siy.bilimi ve u.i var hemde iktisatta istanbulda okuyan bazi kisilerle iletisime gectim kesinlikle iktisat fakultesinde olana gel diyorlar zaten ben siyaset bilimi dusunmuyorum daha cok uluslararasi iliskiler bolumunu dusunuyorum cunku yonetici dahi olabiliyormussun ne diyorsun hocam? Simdiden cok tesekkur ederim

    Ve bu arada istanbul unisinde duz uluslararasi iliskiler yok diye biliyorm

    İstanbul üni.'de düz uluslararası ilişkiler yok, evet.
    Genelde siyasal bilgiler fakültelerinin akademik kadroları seçkin olur; daha çok tercih edilen de siyasal olur. Ben bu bölüme girdikten sonra Ege Üni.'de uluslararası ilişkiler hangi fakültede dediklerin de "İİBF" deyince "neyse sağlık olsun." diyen SBF'lilere çok denk geldim. Akademik kadro ya da diğer ayrıntılar gerçekten etkileniyor mu fakülte isminden bilmiyorum. Bence sen de iki fakültenin hocalarını kıyasla. Özgeçmişlerine bak. Hangi üni.leri hangi tezlerle bitirmişler.

    Uluslararası İlişkiler; SBF, İİBF, İşletme Fakültesi ve İktisat Fakültesi gibi çeşitli fakültelere dahil edilebiliyor.

    Yönetici olma durumuna gelirsek; iktisat fakültesine has bir durum değil. Ek olarak etkisi vardır elbet. Ama siyasal mezunu olup da MSC'de üst düzey yöneticiliği yapanları tanıyorum. Ayrıca kamuya(bakanlıklara) alım yapılacağı vakit mantıken iktisattaki IR'dan önce siyasaldaki IR'a bakarlar. İşverenin önceliği sektöre göre değişir. İstanbul Üni.'de şunu seç diyemem. Ama özel sektör düşünüyorsan İİBF, İktisat ve İşletme Fakülteleri; kamu ya da akademisyenlik düşünüyorsan Siyasal öncelik olmalıdır. Mesela ben, Ankara Siyasalda okuyup da özel sektöre yönelmiş ya da orada mevki olarak yükselmiş birini tanımıyorum. Ankara Siyasaldan çıkanın yeri bellidir; ya akademisyenlik ya da devlet. İstanbul SBF'de aynı şekilde.

    Hocam cok guzel ozetlemissiniz dedigim gibi iletisime gectiklerim kesinlikle iktisattakine gel diyorlar ekonomi bilgisini cok daha iyi ogreniyormussunuz ve siyaset ekonomisiz olmazmis he bomba olarakda hocaladimda onayladi yani bence abartiyorlar ama siyasalda okursan "toprile" ihtiyac varmis sayet oyle bir durum varsa maalesef benim torpilim yok acikcasi

    Hocam derdimi ozetlersem olay su benim yurt disi hayalim var orada erasmus yapmak orada yuksek lisansimi nasip kismet isi ama orada doktora yapmak vs bunun icin SBF secilir mi bilmiyorum akademisyenlik icin secilirde genele yaydigimizda sanmiyorum o yuzden iibf dusunuyorum birde yeditepe gibi tam burslu ozelde kazanabilirim franszica egitim ona ne diyorsunuz?

    Cok soru sordum ama af eyleyin hocam malum universite heyecani :)

    Rica ederim, heyecanını anlayabiliyorum. :)
    Diplomasinin iki dili vardır; İngilizce ve Fransızca. Dışişlerine ya da akademisyenliğe ilerleyeceksen Fransızca muhakkak fark katacaktır. Ama senin aklın daha çok özel sektörde. Fransızca senin için ekstraya giriyor.
    Önceden bir altyapın yoksa Fransızca eğitimde zorlanırsın.

    hocam ben bir devlet kurumunda mühendis olarak çalışıyorum ama şuan imkanım varken bir iibf bölümü de bitirmek istiyorum tabi işimden dolayı ikinci öğretim olacak ve istanbul üniversitesindeki iktisat ve uluslararası ilişkilere girebilecek puanı aldım ( tabi sınav henüz açıklanmadı ) .

    iktisatın benim açımdan artıları kurum içinde ui ye göre belki daha fazla işime yarayabilir eksileri ise mühendisliğin vermiş olduğu matematiksel bir bıkkınlık var artık hala integraller ile falan çok fazla uğraşmak istemiyorum

    ui istememin sebebi ise siyaseti çok severim ders içerikleri daha çok ilgimi çeken şeyler zevkle okurum diye düşünüyorum.

    benim durumundaki birine hangisini önerirsiniz.

    cevap için teşekkürler şimdiden.

    Sizin icin haberler kotu istanbul unide maalesef iibf nin ikinci ogretimi kapandi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -WOLFIE-


    quote:

    Orijinalden alıntı: ihuzeyfe

    quote:

    Orijinalden alıntı: ekmek arası sakız

    quote:

    Orijinalden alıntı: -WOLFIE-


    quote:

    Orijinalden alıntı: ekmek arası sakız

    quote:

    Orijinalden alıntı: -WOLFIE-


    quote:

    Orijinalden alıntı: ekmek arası sakız

    quote:

    Orijinalden alıntı: -WOLFIE-

    Merhaba hocam cok guzel yazmissin bu bolumle siyaset bilimi ve uluslararasi iliskilerin farki nedir?

    Siyaset Bilimi ve Uİ bölümünde dersler daha çok siyaset ağırlıklı. Comparative Politics, Siyaset Sosyolojisi, Siyasal Düşünceler Tarihi, Siyasi Tarih, Türk Siyasal Yaşamı gibi derslerin hem sayısı daha fazla hem içeriği daha geniş.
    Tabi bu fark gerçekten iyi bir üniversitedeysen gözle görülür.
    Uluslararası İlişkiler bölümündeyse yukarıdaki saydığım dersler yine var. Ek olarak bazı üniversitelerde seçmeli ders olarak siyaset bilimi dersi veriliyor. Ancak bölüm siyaset kadar ekonomi, hukuk ve tarihe de yönelik.

    Şahsi fikrim bu iki bölüm arasında kararsız kaldıysanız; şayet Boğaziçi ve İstanbul Üni.'ye gitmeyecekseniz siyaset bilimi alınan eğitime ciddi bir fark katmıyor.

    Hocam istanbul universitesini dusunuyorum siyaset bilimi ve uluslararasi iliskilerde dil cok onemli diyorlar ki zaten ogrenecegim istanbul universitesinde 2 tane bu bolumden var taban puanlarina bakarsaniz daha net anlarsiniz arastirdim birisi siyasal fakultesinde digeri iktisat fakultesinde yani hem siyasal fakultesinde siy.bilimi ve u.i var hemde iktisatta istanbulda okuyan bazi kisilerle iletisime gectim kesinlikle iktisat fakultesinde olana gel diyorlar zaten ben siyaset bilimi dusunmuyorum daha cok uluslararasi iliskiler bolumunu dusunuyorum cunku yonetici dahi olabiliyormussun ne diyorsun hocam? Simdiden cok tesekkur ederim

    Ve bu arada istanbul unisinde duz uluslararasi iliskiler yok diye biliyorm

    İstanbul üni.'de düz uluslararası ilişkiler yok, evet.
    Genelde siyasal bilgiler fakültelerinin akademik kadroları seçkin olur; daha çok tercih edilen de siyasal olur. Ben bu bölüme girdikten sonra Ege Üni.'de uluslararası ilişkiler hangi fakültede dediklerin de "İİBF" deyince "neyse sağlık olsun." diyen SBF'lilere çok denk geldim. Akademik kadro ya da diğer ayrıntılar gerçekten etkileniyor mu fakülte isminden bilmiyorum. Bence sen de iki fakültenin hocalarını kıyasla. Özgeçmişlerine bak. Hangi üni.leri hangi tezlerle bitirmişler.

    Uluslararası İlişkiler; SBF, İİBF, İşletme Fakültesi ve İktisat Fakültesi gibi çeşitli fakültelere dahil edilebiliyor.

    Yönetici olma durumuna gelirsek; iktisat fakültesine has bir durum değil. Ek olarak etkisi vardır elbet. Ama siyasal mezunu olup da MSC'de üst düzey yöneticiliği yapanları tanıyorum. Ayrıca kamuya(bakanlıklara) alım yapılacağı vakit mantıken iktisattaki IR'dan önce siyasaldaki IR'a bakarlar. İşverenin önceliği sektöre göre değişir. İstanbul Üni.'de şunu seç diyemem. Ama özel sektör düşünüyorsan İİBF, İktisat ve İşletme Fakülteleri; kamu ya da akademisyenlik düşünüyorsan Siyasal öncelik olmalıdır. Mesela ben, Ankara Siyasalda okuyup da özel sektöre yönelmiş ya da orada mevki olarak yükselmiş birini tanımıyorum. Ankara Siyasaldan çıkanın yeri bellidir; ya akademisyenlik ya da devlet. İstanbul SBF'de aynı şekilde.

    Hocam cok guzel ozetlemissiniz dedigim gibi iletisime gectiklerim kesinlikle iktisattakine gel diyorlar ekonomi bilgisini cok daha iyi ogreniyormussunuz ve siyaset ekonomisiz olmazmis he bomba olarakda hocaladimda onayladi yani bence abartiyorlar ama siyasalda okursan "toprile" ihtiyac varmis sayet oyle bir durum varsa maalesef benim torpilim yok acikcasi

    Hocam derdimi ozetlersem olay su benim yurt disi hayalim var orada erasmus yapmak orada yuksek lisansimi nasip kismet isi ama orada doktora yapmak vs bunun icin SBF secilir mi bilmiyorum akademisyenlik icin secilirde genele yaydigimizda sanmiyorum o yuzden iibf dusunuyorum birde yeditepe gibi tam burslu ozelde kazanabilirim franszica egitim ona ne diyorsunuz?

    Cok soru sordum ama af eyleyin hocam malum universite heyecani :)

    Rica ederim, heyecanını anlayabiliyorum. :)
    Diplomasinin iki dili vardır; İngilizce ve Fransızca. Dışişlerine ya da akademisyenliğe ilerleyeceksen Fransızca muhakkak fark katacaktır. Ama senin aklın daha çok özel sektörde. Fransızca senin için ekstraya giriyor.
    Önceden bir altyapın yoksa Fransızca eğitimde zorlanırsın.

    hocam ben bir devlet kurumunda mühendis olarak çalışıyorum ama şuan imkanım varken bir iibf bölümü de bitirmek istiyorum tabi işimden dolayı ikinci öğretim olacak ve istanbul üniversitesindeki iktisat ve uluslararası ilişkilere girebilecek puanı aldım ( tabi sınav henüz açıklanmadı ) .

    iktisatın benim açımdan artıları kurum içinde ui ye göre belki daha fazla işime yarayabilir eksileri ise mühendisliğin vermiş olduğu matematiksel bir bıkkınlık var artık hala integraller ile falan çok fazla uğraşmak istemiyorum

    ui istememin sebebi ise siyaseti çok severim ders içerikleri daha çok ilgimi çeken şeyler zevkle okurum diye düşünüyorum.

    benim durumundaki birine hangisini önerirsiniz.

    cevap için teşekkürler şimdiden.

    Sizin icin haberler kotu istanbul unide maalesef iibf nin ikinci ogretimi kapandi

    fakültedeki bütün bölümlerin mi ikinci öğretimi kapandı acaba bilginiz var mı ?

    eğer öyleyse emeklerime yazık oldu demekki
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ihuzeyfe

    quote:

    Orijinalden alıntı: -WOLFIE-


    quote:

    Orijinalden alıntı: ihuzeyfe

    quote:

    Orijinalden alıntı: ekmek arası sakız

    quote:

    Orijinalden alıntı: -WOLFIE-


    quote:

    Orijinalden alıntı: ekmek arası sakız

    quote:

    Orijinalden alıntı: -WOLFIE-


    quote:

    Orijinalden alıntı: ekmek arası sakız

    quote:

    Orijinalden alıntı: -WOLFIE-

    Merhaba hocam cok guzel yazmissin bu bolumle siyaset bilimi ve uluslararasi iliskilerin farki nedir?

    Siyaset Bilimi ve Uİ bölümünde dersler daha çok siyaset ağırlıklı. Comparative Politics, Siyaset Sosyolojisi, Siyasal Düşünceler Tarihi, Siyasi Tarih, Türk Siyasal Yaşamı gibi derslerin hem sayısı daha fazla hem içeriği daha geniş.
    Tabi bu fark gerçekten iyi bir üniversitedeysen gözle görülür.
    Uluslararası İlişkiler bölümündeyse yukarıdaki saydığım dersler yine var. Ek olarak bazı üniversitelerde seçmeli ders olarak siyaset bilimi dersi veriliyor. Ancak bölüm siyaset kadar ekonomi, hukuk ve tarihe de yönelik.

    Şahsi fikrim bu iki bölüm arasında kararsız kaldıysanız; şayet Boğaziçi ve İstanbul Üni.'ye gitmeyecekseniz siyaset bilimi alınan eğitime ciddi bir fark katmıyor.

    Hocam istanbul universitesini dusunuyorum siyaset bilimi ve uluslararasi iliskilerde dil cok onemli diyorlar ki zaten ogrenecegim istanbul universitesinde 2 tane bu bolumden var taban puanlarina bakarsaniz daha net anlarsiniz arastirdim birisi siyasal fakultesinde digeri iktisat fakultesinde yani hem siyasal fakultesinde siy.bilimi ve u.i var hemde iktisatta istanbulda okuyan bazi kisilerle iletisime gectim kesinlikle iktisat fakultesinde olana gel diyorlar zaten ben siyaset bilimi dusunmuyorum daha cok uluslararasi iliskiler bolumunu dusunuyorum cunku yonetici dahi olabiliyormussun ne diyorsun hocam? Simdiden cok tesekkur ederim

    Ve bu arada istanbul unisinde duz uluslararasi iliskiler yok diye biliyorm

    İstanbul üni.'de düz uluslararası ilişkiler yok, evet.
    Genelde siyasal bilgiler fakültelerinin akademik kadroları seçkin olur; daha çok tercih edilen de siyasal olur. Ben bu bölüme girdikten sonra Ege Üni.'de uluslararası ilişkiler hangi fakültede dediklerin de "İİBF" deyince "neyse sağlık olsun." diyen SBF'lilere çok denk geldim. Akademik kadro ya da diğer ayrıntılar gerçekten etkileniyor mu fakülte isminden bilmiyorum. Bence sen de iki fakültenin hocalarını kıyasla. Özgeçmişlerine bak. Hangi üni.leri hangi tezlerle bitirmişler.

    Uluslararası İlişkiler; SBF, İİBF, İşletme Fakültesi ve İktisat Fakültesi gibi çeşitli fakültelere dahil edilebiliyor.

    Yönetici olma durumuna gelirsek; iktisat fakültesine has bir durum değil. Ek olarak etkisi vardır elbet. Ama siyasal mezunu olup da MSC'de üst düzey yöneticiliği yapanları tanıyorum. Ayrıca kamuya(bakanlıklara) alım yapılacağı vakit mantıken iktisattaki IR'dan önce siyasaldaki IR'a bakarlar. İşverenin önceliği sektöre göre değişir. İstanbul Üni.'de şunu seç diyemem. Ama özel sektör düşünüyorsan İİBF, İktisat ve İşletme Fakülteleri; kamu ya da akademisyenlik düşünüyorsan Siyasal öncelik olmalıdır. Mesela ben, Ankara Siyasalda okuyup da özel sektöre yönelmiş ya da orada mevki olarak yükselmiş birini tanımıyorum. Ankara Siyasaldan çıkanın yeri bellidir; ya akademisyenlik ya da devlet. İstanbul SBF'de aynı şekilde.

    Hocam cok guzel ozetlemissiniz dedigim gibi iletisime gectiklerim kesinlikle iktisattakine gel diyorlar ekonomi bilgisini cok daha iyi ogreniyormussunuz ve siyaset ekonomisiz olmazmis he bomba olarakda hocaladimda onayladi yani bence abartiyorlar ama siyasalda okursan "toprile" ihtiyac varmis sayet oyle bir durum varsa maalesef benim torpilim yok acikcasi

    Hocam derdimi ozetlersem olay su benim yurt disi hayalim var orada erasmus yapmak orada yuksek lisansimi nasip kismet isi ama orada doktora yapmak vs bunun icin SBF secilir mi bilmiyorum akademisyenlik icin secilirde genele yaydigimizda sanmiyorum o yuzden iibf dusunuyorum birde yeditepe gibi tam burslu ozelde kazanabilirim franszica egitim ona ne diyorsunuz?

    Cok soru sordum ama af eyleyin hocam malum universite heyecani :)

    Rica ederim, heyecanını anlayabiliyorum. :)
    Diplomasinin iki dili vardır; İngilizce ve Fransızca. Dışişlerine ya da akademisyenliğe ilerleyeceksen Fransızca muhakkak fark katacaktır. Ama senin aklın daha çok özel sektörde. Fransızca senin için ekstraya giriyor.
    Önceden bir altyapın yoksa Fransızca eğitimde zorlanırsın.

    hocam ben bir devlet kurumunda mühendis olarak çalışıyorum ama şuan imkanım varken bir iibf bölümü de bitirmek istiyorum tabi işimden dolayı ikinci öğretim olacak ve istanbul üniversitesindeki iktisat ve uluslararası ilişkilere girebilecek puanı aldım ( tabi sınav henüz açıklanmadı ) .

    iktisatın benim açımdan artıları kurum içinde ui ye göre belki daha fazla işime yarayabilir eksileri ise mühendisliğin vermiş olduğu matematiksel bir bıkkınlık var artık hala integraller ile falan çok fazla uğraşmak istemiyorum

    ui istememin sebebi ise siyaseti çok severim ders içerikleri daha çok ilgimi çeken şeyler zevkle okurum diye düşünüyorum.

    benim durumundaki birine hangisini önerirsiniz.

    cevap için teşekkürler şimdiden.

    Sizin icin haberler kotu istanbul unide maalesef iibf nin ikinci ogretimi kapandi

    fakültedeki bütün bölümlerin mi ikinci öğretimi kapandı acaba bilginiz var mı ?

    eğer öyleyse emeklerime yazık oldu demekki

    Ben iibf yi aradm bu yil kapattik dediler yani bana iibf dediler bazi kisiler tum iu diyor bilmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -WOLFIE-


    quote:

    Orijinalden alıntı: ihuzeyfe

    quote:

    Orijinalden alıntı: -WOLFIE-


    quote:

    Orijinalden alıntı: ihuzeyfe

    quote:

    Orijinalden alıntı: ekmek arası sakız

    quote:

    Orijinalden alıntı: -WOLFIE-


    quote:

    Orijinalden alıntı: ekmek arası sakız

    quote:

    Orijinalden alıntı: -WOLFIE-


    quote:

    Orijinalden alıntı: ekmek arası sakız

    quote:

    Orijinalden alıntı: -WOLFIE-

    Merhaba hocam cok guzel yazmissin bu bolumle siyaset bilimi ve uluslararasi iliskilerin farki nedir?

    Siyaset Bilimi ve Uİ bölümünde dersler daha çok siyaset ağırlıklı. Comparative Politics, Siyaset Sosyolojisi, Siyasal Düşünceler Tarihi, Siyasi Tarih, Türk Siyasal Yaşamı gibi derslerin hem sayısı daha fazla hem içeriği daha geniş.
    Tabi bu fark gerçekten iyi bir üniversitedeysen gözle görülür.
    Uluslararası İlişkiler bölümündeyse yukarıdaki saydığım dersler yine var. Ek olarak bazı üniversitelerde seçmeli ders olarak siyaset bilimi dersi veriliyor. Ancak bölüm siyaset kadar ekonomi, hukuk ve tarihe de yönelik.

    Şahsi fikrim bu iki bölüm arasında kararsız kaldıysanız; şayet Boğaziçi ve İstanbul Üni.'ye gitmeyecekseniz siyaset bilimi alınan eğitime ciddi bir fark katmıyor.

    Hocam istanbul universitesini dusunuyorum siyaset bilimi ve uluslararasi iliskilerde dil cok onemli diyorlar ki zaten ogrenecegim istanbul universitesinde 2 tane bu bolumden var taban puanlarina bakarsaniz daha net anlarsiniz arastirdim birisi siyasal fakultesinde digeri iktisat fakultesinde yani hem siyasal fakultesinde siy.bilimi ve u.i var hemde iktisatta istanbulda okuyan bazi kisilerle iletisime gectim kesinlikle iktisat fakultesinde olana gel diyorlar zaten ben siyaset bilimi dusunmuyorum daha cok uluslararasi iliskiler bolumunu dusunuyorum cunku yonetici dahi olabiliyormussun ne diyorsun hocam? Simdiden cok tesekkur ederim

    Ve bu arada istanbul unisinde duz uluslararasi iliskiler yok diye biliyorm

    İstanbul üni.'de düz uluslararası ilişkiler yok, evet.
    Genelde siyasal bilgiler fakültelerinin akademik kadroları seçkin olur; daha çok tercih edilen de siyasal olur. Ben bu bölüme girdikten sonra Ege Üni.'de uluslararası ilişkiler hangi fakültede dediklerin de "İİBF" deyince "neyse sağlık olsun." diyen SBF'lilere çok denk geldim. Akademik kadro ya da diğer ayrıntılar gerçekten etkileniyor mu fakülte isminden bilmiyorum. Bence sen de iki fakültenin hocalarını kıyasla. Özgeçmişlerine bak. Hangi üni.leri hangi tezlerle bitirmişler.

    Uluslararası İlişkiler; SBF, İİBF, İşletme Fakültesi ve İktisat Fakültesi gibi çeşitli fakültelere dahil edilebiliyor.

    Yönetici olma durumuna gelirsek; iktisat fakültesine has bir durum değil. Ek olarak etkisi vardır elbet. Ama siyasal mezunu olup da MSC'de üst düzey yöneticiliği yapanları tanıyorum. Ayrıca kamuya(bakanlıklara) alım yapılacağı vakit mantıken iktisattaki IR'dan önce siyasaldaki IR'a bakarlar. İşverenin önceliği sektöre göre değişir. İstanbul Üni.'de şunu seç diyemem. Ama özel sektör düşünüyorsan İİBF, İktisat ve İşletme Fakülteleri; kamu ya da akademisyenlik düşünüyorsan Siyasal öncelik olmalıdır. Mesela ben, Ankara Siyasalda okuyup da özel sektöre yönelmiş ya da orada mevki olarak yükselmiş birini tanımıyorum. Ankara Siyasaldan çıkanın yeri bellidir; ya akademisyenlik ya da devlet. İstanbul SBF'de aynı şekilde.

    Hocam cok guzel ozetlemissiniz dedigim gibi iletisime gectiklerim kesinlikle iktisattakine gel diyorlar ekonomi bilgisini cok daha iyi ogreniyormussunuz ve siyaset ekonomisiz olmazmis he bomba olarakda hocaladimda onayladi yani bence abartiyorlar ama siyasalda okursan "toprile" ihtiyac varmis sayet oyle bir durum varsa maalesef benim torpilim yok acikcasi

    Hocam derdimi ozetlersem olay su benim yurt disi hayalim var orada erasmus yapmak orada yuksek lisansimi nasip kismet isi ama orada doktora yapmak vs bunun icin SBF secilir mi bilmiyorum akademisyenlik icin secilirde genele yaydigimizda sanmiyorum o yuzden iibf dusunuyorum birde yeditepe gibi tam burslu ozelde kazanabilirim franszica egitim ona ne diyorsunuz?

    Cok soru sordum ama af eyleyin hocam malum universite heyecani :)

    Rica ederim, heyecanını anlayabiliyorum. :)
    Diplomasinin iki dili vardır; İngilizce ve Fransızca. Dışişlerine ya da akademisyenliğe ilerleyeceksen Fransızca muhakkak fark katacaktır. Ama senin aklın daha çok özel sektörde. Fransızca senin için ekstraya giriyor.
    Önceden bir altyapın yoksa Fransızca eğitimde zorlanırsın.

    hocam ben bir devlet kurumunda mühendis olarak çalışıyorum ama şuan imkanım varken bir iibf bölümü de bitirmek istiyorum tabi işimden dolayı ikinci öğretim olacak ve istanbul üniversitesindeki iktisat ve uluslararası ilişkilere girebilecek puanı aldım ( tabi sınav henüz açıklanmadı ) .

    iktisatın benim açımdan artıları kurum içinde ui ye göre belki daha fazla işime yarayabilir eksileri ise mühendisliğin vermiş olduğu matematiksel bir bıkkınlık var artık hala integraller ile falan çok fazla uğraşmak istemiyorum

    ui istememin sebebi ise siyaseti çok severim ders içerikleri daha çok ilgimi çeken şeyler zevkle okurum diye düşünüyorum.

    benim durumundaki birine hangisini önerirsiniz.

    cevap için teşekkürler şimdiden.

    Sizin icin haberler kotu istanbul unide maalesef iibf nin ikinci ogretimi kapandi

    fakültedeki bütün bölümlerin mi ikinci öğretimi kapandı acaba bilginiz var mı ?

    eğer öyleyse emeklerime yazık oldu demekki

    Ben iibf yi aradm bu yil kapattik dediler yani bana iibf dediler bazi kisiler tum iu diyor bilmiyorum

    anladım teşekkürler.
  • @ihuzeyfe

    Mühendislikteki matematik bilginle iktisata girersen ve işi sıkı tutarsa okuldan dereceyle mezun olursun. Bıkkınlığa karşı önerim yok tabi. :)
    Baştan söyleyeyim Uİ'ye "ben siyaseti seviyorum." diyerek girilmez. Gündelik siyasi olayları takip etmek, yorumlamak, parti ve ideoloji takipçiliği yapmak ile Uİ okumak farklı şeyler.
    Birinde siyaset konuşursun; diğerinde siyaset üretirsin. Biri hobidir, gündelik faaliyettir; diğeri bilimdir. Uİ'deki siyaset bilimi farklı dinamiklerle zenginleştirilmiştir.
    Siyaseti sevdiğin, ilgi duyduğun kadar hukuku, ekonomiyi, tarihi seveceksen; kitap okuyup, ders dışı eğitim faaliyetlerine katılacaksan durma gel.
    Ha bir mühendis olarak Uİ sana muhtemelen sadece genel kültür katar onu da demedi deme.

    @-WOLFIE-

    Devletin her kurum, kuruluşunda torpil, bölüm ve alan ayırmaksızın işler. SBF mezunları için de torpil geçerli ve öncelikli. Ama her şey mi veya yeterli mi? Kesinlikle hayır. Aksi halde Sakarya SBF vb. ile İstanbul SBF vb. arasında fark kalır mıydı?
    Torpilin çoğu zaman hiç geçmediği veya minimumda tutulduğu kurum da "Dışişleri Bakanlığı"dır. Bu da ek bilgi olsun. :)
  • Bende Ege ve Akdeniz Uİ yazıcam bu sene tercihlerde.. Ama kararsızım. İnternette neredeyse bi tane bile olumlu yorum yapan yok...

    Mezun olduktan sonra iş imkanı nedir? Benim hep hayalimde erasmusa gitmek, ingilizce haricinde bi dil daha öğrenmek vardı. Rusça veya almanca öğrenirsem mezun olduktan sonra iş bulmakta zorlanırmıyım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekmek arası sakız

    @ihuzeyfe

    Mühendislikteki matematik bilginle iktisata girersen ve işi sıkı tutarsa okuldan dereceyle mezun olursun. Bıkkınlığa karşı önerim yok tabi. :)
    Baştan söyleyeyim Uİ'ye "ben siyaseti seviyorum." diyerek girilmez. Gündelik siyasi olayları takip etmek, yorumlamak, parti ve ideoloji takipçiliği yapmak ile Uİ okumak farklı şeyler.
    Birinde siyaset konuşursun; diğerinde siyaset üretirsin. Biri hobidir, gündelik faaliyettir; diğeri bilimdir. Uİ'deki siyaset bilimi farklı dinamiklerle zenginleştirilmiştir.
    Siyaseti sevdiğin, ilgi duyduğun kadar hukuku, ekonomiyi, tarihi seveceksen; kitap okuyup, ders dışı eğitim faaliyetlerine katılacaksan durma gel.
    Ha bir mühendis olarak Uİ sana muhtemelen sadece genel kültür katar onu da demedi deme.

    @-WOLFIE-

    Devletin her kurum, kuruluşunda torpil, bölüm ve alan ayırmaksızın işler. SBF mezunları için de torpil geçerli ve öncelikli. Ama her şey mi veya yeterli mi? Kesinlikle hayır. Aksi halde Sakarya SBF vb. ile İstanbul SBF vb. arasında fark kalır mıydı?
    Torpilin çoğu zaman hiç geçmediği veya minimumda tutulduğu kurum da "Dışişleri Bakanlığı"dır. Bu da ek bilgi olsun. :)

    Hocam peki son olarak siyaset bilimi ve ui yi iibf de okumak hakkinda ne düşünüyorsunuz? Yani özel sektör olsun yurt disi olanaklari olsun :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -WOLFIE-


    quote:

    Orijinalden alıntı: ekmek arası sakız

    @ihuzeyfe

    Mühendislikteki matematik bilginle iktisata girersen ve işi sıkı tutarsa okuldan dereceyle mezun olursun. Bıkkınlığa karşı önerim yok tabi. :)
    Baştan söyleyeyim Uİ'ye "ben siyaseti seviyorum." diyerek girilmez. Gündelik siyasi olayları takip etmek, yorumlamak, parti ve ideoloji takipçiliği yapmak ile Uİ okumak farklı şeyler.
    Birinde siyaset konuşursun; diğerinde siyaset üretirsin. Biri hobidir, gündelik faaliyettir; diğeri bilimdir. Uİ'deki siyaset bilimi farklı dinamiklerle zenginleştirilmiştir.
    Siyaseti sevdiğin, ilgi duyduğun kadar hukuku, ekonomiyi, tarihi seveceksen; kitap okuyup, ders dışı eğitim faaliyetlerine katılacaksan durma gel.
    Ha bir mühendis olarak Uİ sana muhtemelen sadece genel kültür katar onu da demedi deme.

    @-WOLFIE-

    Devletin her kurum, kuruluşunda torpil, bölüm ve alan ayırmaksızın işler. SBF mezunları için de torpil geçerli ve öncelikli. Ama her şey mi veya yeterli mi? Kesinlikle hayır. Aksi halde Sakarya SBF vb. ile İstanbul SBF vb. arasında fark kalır mıydı?
    Torpilin çoğu zaman hiç geçmediği veya minimumda tutulduğu kurum da "Dışişleri Bakanlığı"dır. Bu da ek bilgi olsun. :)

    Hocam peki son olarak siyaset bilimi ve ui yi iibf de okumak hakkinda ne düşünüyorsunuz? Yani özel sektör olsun yurt disi olanaklari olsun :)

    Siyaset Bilimi ve Uİ için yukarıda yazdıklarım haricinde pek bir şey söyleyemem. Özel sektör için bu bölümün yeri zaten İİBF'dir. Doğru tercih olur. Yukarıda fakültelerin özelliklerini belirtmiştim, farklarını falan.
    Ek bilgi vereyim; yurtdışını Erasmus gibi programlarla düşünüyorsan Türkiye'de Erasmusla dışarıya en çok öğrenci gönderen üniversite Ege Üniversitesidir. Her 10 kişiden 1'i gidiyor.
    Aynı zamanda Ege Üni'nin Mevlana ve Farabi gibi programlarda ağı da güçlüdür.

    @Gallifreyan

    Sorunuza konuda cevap verdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekmek arası sakız -- 25 Haziran 2015; 12:00:19 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekmek arası sakız

    @ihuzeyfe

    Mühendislikteki matematik bilginle iktisata girersen ve işi sıkı tutarsa okuldan dereceyle mezun olursun. Bıkkınlığa karşı önerim yok tabi. :)
    Baştan söyleyeyim Uİ'ye "ben siyaseti seviyorum." diyerek girilmez. Gündelik siyasi olayları takip etmek, yorumlamak, parti ve ideoloji takipçiliği yapmak ile Uİ okumak farklı şeyler.
    Birinde siyaset konuşursun; diğerinde siyaset üretirsin. Biri hobidir, gündelik faaliyettir; diğeri bilimdir. Uİ'deki siyaset bilimi farklı dinamiklerle zenginleştirilmiştir.
    Siyaseti sevdiğin, ilgi duyduğun kadar hukuku, ekonomiyi, tarihi seveceksen; kitap okuyup, ders dışı eğitim faaliyetlerine katılacaksan durma gel.
    Ha bir mühendis olarak Uİ sana muhtemelen sadece genel kültür katar onu da demedi deme.

    @-WOLFIE-

    Devletin her kurum, kuruluşunda torpil, bölüm ve alan ayırmaksızın işler. SBF mezunları için de torpil geçerli ve öncelikli. Ama her şey mi veya yeterli mi? Kesinlikle hayır. Aksi halde Sakarya SBF vb. ile İstanbul SBF vb. arasında fark kalır mıydı?
    Torpilin çoğu zaman hiç geçmediği veya minimumda tutulduğu kurum da "Dışişleri Bakanlığı"dır. Bu da ek bilgi olsun. :)

    bilgi için teşekkürler ancak istanbul üni. bu sene ikinci öğretim açmadı bu sebeple ikilimde kalmama da gerek kalmadı benim adıma işi çözdüler. marmara işletme olcak hayırlısı buymuş diyelim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekmek arası sakız

    => Mezuniyet sonrasında iyi bir İngilizce ile iyi bir yere yerleşebilirsiniz. İyi iki tane yabancı dil ile süper yerlere erişebilirsiniz. Dil çok önemli.



    Mesela nerelere ve ne kadar maaşlarla?

    quote:

    Orijinalden alıntı: ekmek arası sakız

    IR'ın iş imkanları oldukça geniştirr.



    Nelerdir bunlar? Nerelerde çalışabiliriz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ingoshi -- 25 Haziran 2015; 15:44:08 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.