Şimdi Ara

Ultra Hümanist İngiliz Haber Kanalı BBC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mültecileri değil Avrupayı düşünen yayınlar yapan bbc, euronews ve türevleri...

    Artık hükumetlerinize seslenme zamanı gelmedi mi?



    BBC News Türkçeyoutube
    Afgan göçmenler anlatıyor: Türkiye’ye neden ve nasıl geliyorlar? Ne istiyorlar? Çatışmalar, siyasi çalkantılar ve ekonomik zorluklar gibi nedenlerle ülkelerinden ayrılan Afgan vatandaşlarının yasa dışı yollarla İran sınırı üzerinden Türkiye’ye giriş çabaları sürüyor. ABD askerlerinin Afganistan’dan çekilmeye başlaması ve Taliban güçlerinin ülkede kontrol ettiği alanları artırmasının, bu göçü artırdığı düşünülüyor. Yasa dışı sınır geçişlerine karşı Türkiye’de güvenlik önlemlerinin artırıldığı ancak geçiş çabalarının sürdüğü anlaşılıyor. Afganistan, Pakistan ve İran boyunca yol alan, kimi zaman günlerce yürüyen göçmenler, Türkiye sınırını geçmeleri durumunda gruplar halinde başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin farklı kentlerine ulaşmaya çalışıyor. BBC Türkçe, göçmenlerin bu yolculukta güzergahları arasında yer alan, Van’ın merkezindeki İpekyolu ilçesinde ve Bitlis’in Tatvan ilçesinde göçmenlerle görüştü. Yanlarında Pakistanlıların da bulunduğu Afgan göçmenler, BBC Türkçe’ye, ülkelerinden neden ayrıldıklarını, hangi yollarla Türkiye’ye girdiklerini, yolda neler yaşadıklarını, neden Türkiye’ye geldiklerini ve ne istediklerini anlattı. Video-haberde, Van’ın sınırdan onlarca kilometre uzaklıkta bulunan merkezindeki İpekyolu ilçesinde, jandarma ve koruculardan kaçmaya çalışan göçmenlerin görüntüleri de yer alıyor. Video-haber: Mahmut Hamsici, Arif Aslan Kurgu: Osman Kaytazoğlu BBC Türkçe internet sayfası: http://www.bbc.co.uk/turkce Facebook: http://facebook.com/bbcturkceservisi Twitter: http://twitter.com/bbcturkce Instagram: http://instagram.com/bbcturkce
    https://www.youtube.com/watch?v=L-hiqqbKd5Y&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercuezel -- 14 Ağustos 2021; 1:22:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yalnız BBC Türkçe değil, DW Türkçe, euronews gibi yabancı haber kaynakları ile fonlanan medyanın alayı propogandanın dozunu arttırdı. Havuz medyası zaten Türkler yerine göçmenleri ister bu vatanda. İşimiz hiç kolay değil.

    Bir şey desen hapistesin. Bir şey demesen ülke elden gidiyor. O kadim ittifak yine kuruluyor ak gezenler ile yetmez ama evetçiler arasında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdediks-Dediğimdediks -- 13 Ağustos 2021; 18:33:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca Nevşi Mengü denen kadına da yeterince tepki gösterildi. Daha fazla tepki gereksiz artık çünkü o kadın bu kadar tepkiyi hak etmiyor. Biz her daim yanlış kişilere bel bağlıyoruz (kendi adıma konuşuyorum). Her muhalifi bizden ,halktan yana sanıyoruz. Oysaki bu kadın gibilerin halktan yana olma gibi bir dertleri yok. Onların yanı kendi elit çevreleri. O çevreler pek sever bu mülteci muhabbetlerini. Mülteci - eşcinsel -hayvan hakkından başka konu konuşmazlar. Ulusal devlet ve ulusal sınırlar onlar için pek değersizdir ama söz konusu Avrupa olunca önemli olur o sınırlar. Tam bir sömürge aydını.


    Biz bu sömürge aydınına değer verdiğimiz için zavallıyız. Bundan sonra çok daha seçici olmalıyız. Farklı düşüncelerimiz olabilir ama söz konusu ulusal çıkarlar olunca birleşmeliyiz.

  • Bunların hepsini ab şutla bakalım o zmn g###leri yer mi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hopdediks-Dediğimdediks

    Ayrıca Nevşi Mengü denen kadına da yeterince tepki gösterildi. Daha fazla tepki gereksiz artık çünkü o kadın bu kadar tepkiyi hak etmiyor. Biz her daim yanlış kişilere bel bağlıyoruz (kendi adıma konuşuyorum). Her muhalifi bizden ,halktan yana sanıyoruz. Oysaki bu kadın gibilerin halktan yana olma gibi bir dertleri yok. Onların yanı kendi elit çevreleri. O çevreler pek sever bu mülteci muhabbetlerini. Mülteci - eşcinsel -hayvan hakkından başka konu konuşmazlar. Ulusal devlet ve ulusal sınırlar onlar için pek değersizdir ama söz konusu Avrupa olunca önemli olur o sınırlar. Tam bir sömürge aydını.


    Biz bu sömürge aydınına değer verdiğimiz için zavallıyız. Bundan sonra çok daha seçici olmalıyız. Farklı düşüncelerimiz olabilir ama söz konusu ulusal çıkarlar olunca birleşmeliyiz.

    Peki.. Başlığı değiştirdim,...

    Yazıklar olsun Avrupaya.. Onca mülteci dramı yaşanırken kapılarını kapatıp Türk insanına akıl verenlere, ajitasyon yapanlara yazıklar olsun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.