Şimdi Ara

ülser olan var mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
8.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • geçen hafta salı günü akşam yemeğinden sonra midem çok fena yandı. o günden sonra yanma hissi geçti, yerini ağrı ve şişkinlik aldı. karnım acıktıkça şişkinlik ve ağrı arttı. bu gece ve dün gece uykumdan uyandıracak kadar rahatsız etti beni bu ağrı ve doktora gittim. doktor bitakım sorular sordu. elini midemin üzerine koyup parmaklarıyla karnıma vurdu. daha sonra 12 parmak bağırsağımda ülser veya helicobakteri pilori adlı bakterinin olabileceğini söyledi. endoskopi yapılmasını tavsiye etti. gaviscon double action ve pantpas adlı bir ilaç daha verdi.

    benim sorum parmaklarıyla yaptığı bu hareket nedir tam olarak? nasıl anladı? şahsen ben kendimin ülseri olduğumu düşünmüyorum çünkü ne kanlı dışı yaptım ne de kanlı kustum. ama inşallah ülseri olmam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 7 Kasım 2016; 16:29:48 >



  • parmaklarıyla anladıysa çok ilerlemiş demektir.beynine bile yayılmış olabilir, allah ailene sabır versin
  • Ben ülserim ama bende hiç kanlı dışkı yapmadım, ve kanlı kusmadım?
  • Bagirsak ulseriyim hocam. Yani ulseratif kolit. Bunu endoskopi kolonoskopi yapmadan anlamasi mumkun degil nitekim sizin de. Siz bu testleri kesinlikle yaptirin cok gec olmadan. Yoksa Allah korusun kotu seyler cikabilir gec olursa. Gecmis olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MehmetAbi.

    Ben ülserim ama bende hiç kanlı dışkı yapmadım, ve kanlı kusmadım?

    hocam sizin belirtileriniz neydi? kaç yıl önce ülser olduğunuzu tespit ettiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrNewVegas

    Bagirsak ulseriyim hocam. Yani ulseratif kolit. Bunu endoskopi kolonoskopi yapmadan anlamasi mumkun degil nitekim sizin de. Siz bu testleri kesinlikle yaptirin cok gec olmadan. Yoksa Allah korusun kotu seyler cikabilir gec olursa. Gecmis olsun

    sağolun hocam size de. ülseri kanser diye biliyordum daha bugün sabaha kadar. doktor ülserden şüphelenince moralim bozuldu o yüzden.

    gaviscon verdi 3 şişe. ilacı kullandıktan sonra endoskopi yapacaklar bana. 2 hafta sonraya randevu aldım. bakalım artık inşallah şifayı buluruz.

    bu arada siz ne zamandan beri ülsersiniz?
  • o yaptığı şeye palpasyon denir. herhangibir periton irritasyonu yada ileus durumu var mı ona bakmıştır. çünkü acil müdahale gerekir bu durumda.

    şikayetlerin de gastritle uyumlu olduğu için ülser şeklinde bir ön teşhis koymuş. ileri tetkikle doğrulanması gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deoksiriboz1001 -- 7 Kasım 2016; 16:12:03 >
  • Bende var. Mide kanamasi gecirdim oyle ogrendim. Ayni ilaclar, esom ve antepsin verdi. Daha sonra agri devam etti. Apandisit varmis. Agrisi sinsi bi sekilde yaniltirmis. Agridan titreyerek ve safra kusarak gittim gece hastaneye. Apandisimi aldilar sabaha karsi 7de. Hicbir sorunum kalmadi ilac tedavisinden sonra da. Ki cok sigara tuketiyorum en zararli maddeymis midee neredeyse bu gibi durumlarda. Yani diyecegim o ki apandisi benim de gec anladilar bir ultrason cektirmeni oneririm.
  • Meticulous kullanıcısına yanıt
    2 senedir hocam. Lise son seneydim o zamanlar. Benim biraz gec teshis konuldugu icin bir senem bosa gitmisti sinava girememistim ondan dedim erken davranin diye. He cok sukur simdilerde iyiyim ama arada ataklari olabiliyor. Tek dezavantaji olene kadar ilac kullanmak zorunda olmam simdilik
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deoksiriboz1001

    o yaptığı şeye palpasyon denir. herhangibir periton irritasyonu yada ileus durumu var mı ona bakmıştır. çünkü acil müdahale gerekir bu durumda.

    şikayetlerin de gastritle uyumlu olduğu için ülser şeklinde bir ön teşhis koymuş. ileri tetkikle doğrulanması gerekir.

    teşekkür ederim hocam. tıpçısınız heralde anladığım kadarıyla?
  • bende vardı önceden çok konu açardım buralara surekli sızlanırdım ilaçlar kullandım azalma olsada yine aynıydı psikolojik olarak daha iyiyim şu dönem aylardır yanma şikayetim yok yani sabahları poğaça yiyince yanma oluyor ama o kadarı her insanda olur bence yediklerine dikat et stresi azalt daha iyi olursun ilaçlarını duzenli kullan erkenden kurtul duzensizlik ve stres tum hastalıkların nedeni
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Meticulous


    quote:

    Orijinalden alıntı: deoksiriboz1001

    o yaptığı şeye palpasyon denir. herhangibir periton irritasyonu yada ileus durumu var mı ona bakmıştır. çünkü acil müdahale gerekir bu durumda.

    şikayetlerin de gastritle uyumlu olduğu için ülser şeklinde bir ön teşhis koymuş. ileri tetkikle doğrulanması gerekir.

    teşekkür ederim hocam. tıpçısınız heralde anladığım kadarıyla?

    evet tıpçıyım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Meshhead

    Bende var. Mide kanamasi gecirdim oyle ogrendim. Ayni ilaclar, esom ve antepsin verdi. Daha sonra agri devam etti. Apandisit varmis. Agrisi sinsi bi sekilde yaniltirmis. Agridan titreyerek ve safra kusarak gittim gece hastaneye. Apandisimi aldilar sabaha karsi 7de. Hicbir sorunum kalmadi ilac tedavisinden sonra da. Ki cok sigara tuketiyorum en zararli maddeymis midee neredeyse bu gibi durumlarda. Yani diyecegim o ki apandisi benim de gec anladilar bir ultrason cektirmeni oneririm.

    geçmiş olsun hocam. bu rahatsızlığı ilk ne zaman yaşadınız?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Meticulous


    quote:

    Orijinalden alıntı: MehmetAbi.

    Ben ülserim ama bende hiç kanlı dışkı yapmadım, ve kanlı kusmadım?

    hocam sizin belirtileriniz neydi? kaç yıl önce ülser olduğunuzu tespit ettiniz?

    5 yıl önce, belirtisi ağrıydı işte. Ağırıyordu, özellikle asitli içecekler içtikten sonra ve midem boşken. Yemek yediğimde geçiyordu vs... Sonra doktordan ülser olduğunu öğrendim, beraber geçinip gidiyoruz yıllardır. Kalıcı çözüm istiyorsan, endoskopiye girmek zorundasın, araştır biraz internetten. Midene kamera sokuluyor vs. ülser kesin olarak tespit edildikten sonrada ilaç veriliyor ve yaralar düzenli kullanım sonucu geçiyor fakat midende tekrar ülser oluşma ihtimali diğer insanlara göre genede daha fazla tabii.

    Ülserin baş sebepleri, düzensiz beslenme ve stres. Bunlardan uzak durursan atlatırsın hocam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MehmetAbi. -- 7 Kasım 2016; 21:1:16 >
  • Bi reflü değildir, bi reflü asla olamaz. Fakat kendi çapında oldukça kötüdür. Muhtemelen parmaklarıyla kitle varmı diye kontrol etmiş olabilir. Sizi korkutmak istemem ama bahsettiğiniz mikrop kansere de sebep olduğu biliniyor fakat %de olarak çok düşük bi miktarında kanser görülüyor. Endoskopi olayı çok sıkıntılı, boğazına kameralı boru sokuyorlar ve öylece 20-30 dakika geçiriyorsun, çekemem diyorsan girme farklı yöntemlerde var diye biliyorum.
  • Buna benzer ilaclari banada verdi bazen bende de şişkinlik oluyor be halada oluyor fakat bende hic agri olmadi yemekleri grc eritme gibi bi sıkıntım var oglen yedigim yemek aksam bile beni tok tutuyor bazen, mesela birgün yemegi cok az dahi fazla yesem aninda kilo yapar bana.Normal bir.insana gore az yememe ragmen bile bu şikayetimin cozumunu bulamadim.Bu ilaclari verince siskinlik olmadi fakt yinede devam ediyor gecmeyince bi dahada doktora gitmedim.Uzun ve karışık oldu galiba :D
  • Forumda aktif durumda doktor veya tıpçı var mı beyler?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 17 Mart 2017; 18:6:52 >
  • 2 kez mide kanaması geçirdim ülserim var. Kanama olunca kanlı dışkı gelir
  • Hocam hemen endişelenmeyin de, yağlı tüketince ve gazlı içecek içince benim de direk reflüm aktif oluyor. O yüzden olabildiğince gazlı içecek özellikle tüketmemeye çalışıyorum.
  • gaviscon double action harika bi ilaç. ülser, yanma falan ne varsa iyi geliyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.