Şimdi Ara

Ülkeyi her fırsatta kötüleyen tipler.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ne zaman "Ülkenin iyi yanları nelerdir, hangi konularda iyiyiz?" şeklinde konular açılsa "ehue ehe yolsuzlukta harikayız, vergiler falan ehu" diyen kitleyi ıslak odunla dövesim geliyor.


    Tamam arkadaş anladık ülke berbat durumda. Artık bir sus ya. 2 parça iyi bir şey okuyacağız hemen alta damlıyorlar "vorgo, conoyot" falan diye.


    Ya git başka sayfalarda ne halt anlatacaksan anlat. Forumun en az %80 i muhalif zaten. Hala neyin propagandasını yapmaya çalışıyorsunuz anlamıyorumki.


    Git ötede "akp kötü aybi" edebiyatı yap. Niye içine ediyorsunuz böyle konuların ya?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-9F51B8E8D

    Bu mesaj silindi.

    Hocam bu kitle cidden insanı da demoralize ediyor.


    Resmen tereciye tere satmaya çalışıyorlar.


    Sanarsın forumdaki insanlar ülkenin halini bilmiyor da bizi aydınlatmaya çalışıyorlar.


    Artık güzel şeyler duymak istiyorlardır insanlar diye düşünüyorum. En azından ben istiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bisikletçi76 -- 2 Mart 2021; 21:23:52 >
  • Alakalı alakasız hep aynı şeyi söyleyen adam bayar

  • Zodion Z kullanıcısına yanıt

    Burada baymıyorlar nedense hocam. Adam kendisini akp kötü demeye programlamış. Tamam anladık arkadaş ne uzatıyorsunuz   Bunların bu yaptıkları chp kongresinde akp kötü yaa demeye benziyor.

  • İnsanların kendilerini ve duygularını ifade etme şekli. Çok da yadırgamamak gerekiyor. Biz problem ve aktüalite yani güncel mesele odaklı canlılarız. Aktüalite dışına çıkıp farklı bakış açıları geliştirmek ve onları sunmak bizlere zor geliyor özellikle de farklı disiplinlerle ilgili değilsek, problemlerin çözümünü veya kötülüğün engellenmesini refleksif muhalif tavırlar takınmakta buluyorsak. Aktif bir muhalif söylemin ortalıkta olması yine de her zaman için iyi bir şey; derin bir kayıtsızlık ve sessizliktense. Kayıtsızlık ve sessizlik olursa verilmiş iktidar tamamen insanlarına kafasına çıkabilir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nat Alianovna

    İnsanların kendilerini ve duygularını ifade etme şekli. Çok da yadırgamamak gerekiyor. Biz problem ve aktüalite yani güncel mesele odaklı canlılarız. Aktüalite dışına çıkıp farklı bakış açıları geliştirmek ve onları sunmak bizlere zor geliyor özellikle de farklı disiplinlerle ilgili değilsek, problemlerin çözümünü veya kötülüğün engellenmesini refleksif muhalif tavırlar takınmakta buluyorsak. Aktif bir muhalif söylemin ortalıkta olması yine de her zaman için iyi bir şey; derin bir kayıtsızlık ve sessizliktense. Kayıtsızlık ve sessizlik olursa verilmiş iktidar tamamen insanlarına kafasına çıkabilir.

    Sadece alışkanlık ya da anın tepkiselliği değil yeniyi aramak ve güzeli takdir etmek de var.Bunlar düzenek tarafından kaydırılıyor,saptırılıyor,yontuluyor.Sonuç motomoton bireyler


    Tam bir insan olabilmek şüphesiz ki zordur.Ama en azından yola başlayabilirler.Evet insanlardan çok şey bekliyorum





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bisikletçi76

    Hocam bu kitle cidden insanı da demoralize ediyor.


    Resmen tereciye tere satmaya çalışıyorlar.


    Sanarsın forumdaki insanlar ülkenin halini bilmiyor da bizi aydınlatmaya çalışıyorlar.


    Artık güzel şeyler duymak istiyorlardır insanlar diye düşünüyorum. En azından ben istiyorum.



    Alıntıları Göster

    Yok,beceremedik biz.Biz ve bizim gibiler forumu redditleştiremedi.Artık redditimizi dışarıda arar ve bulur olduk





  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Hocam haklı olabilirsin ama en azından başta bahsettiğim gibi konularda gereksiz yere akp vs edebiyatı yapılmamalı. 1 konuda da yapılmasın bir yerlerinden bir şey eksilmez.


    Ben bunu dediğim için beni aktroll ilan edecekler de bassın gitsin  Bana aktroll/troll diyenin ya kafasında problem vardır ya da bizzat kendisi trolldür.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bisikletçi76 -- 19 Mart 2021; 19:29:19 >
  • Kutuplaşma politikasında hedef gösterme genellikle insanları en içten hakaretlere teşvik ediyor ve eleştirilerin ağırlığını duyguların seliyle gölgeliyor. Eleştiriler bu selde görünürlüklerini yitiriyorlar ya da "rasyonal olmayan" bu çalkantılara indirgeniyorlar. Bu şekilde muhalif söylemlerde değer ve nitelik kaybı meydana geliyor. Aynı görüş kısmını anlamadım ama şuur kontrolü gündem yaratmayla ilgili. Yani yine hedef gösterme politikasının bir parçası. Ancak her gündem iktidarların imajında uzun vadeli hasarlara ve demokrasi rejimlerinde sandıklara yansıyabilecek uzayan faturalara yol açabiliyor. Yani tehlikeli bir kumar. İki ucu keskin bir hançer.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğduğu ve büyüdüğü ülkenin mevcut tüm yapısından kendini koparmak isteyen ve bunu x bir ülkede yaşayarak sağlayabileceğini düşündüğü için her fırsatta Türkiye'nin mevcut durumdaki yapısını kötüleyerek Almanya'da şu arabayı almak için 2 ay çalışmak yeter tarzında yorumları kast ediyorsan hak veriyorum.


    Malumun ilanı şaşırılacak bir şey değildir, kabul. Türkiye'nin rölatif konumunun Batı Asya'da ciddi bir askeri güç olması ve kuvvetli sayılabilecek bir insan sermayesi dışında umut vaat edici olduğu da söylenemez. İktisadi veriler kötü, siyaseten istikrar vaat etmiyoruz, hukuk ülkede zedelenmiş ve itibar kaybetmiş durumda. Fakat insanların göremediği şey Türkiye'deki olumsuz koşulların bir ürünü de özellikle gençlerde bulunan hukukun üstünlüğüne duyulan ihtiyaç, demokrasi özlemi ve refah isteği.


    Dolayısıyla ben bireysel olarak Türkiye'den kopuşun burada büyümüş biri için makul bir hedef olduğunu sanmıyorum. Ulus kavramının sosyal ve siyasi hayata yön verdiği bir yüzyıla doğduk. Ulus kavramı zayıflasa dahi mevcut durumda yaşı 17-18 olan gençler multinasyonel bir bir dünya sisteminde yaşamayacaklar. O yüzden hayatlarının kalanını refahı, demokrasiyi ve hukuku başka yerlerde arayan bir Türk olarak geçirmeye devam etmeleri muhtemel. Yurt dışına gitmesinler veya oralarda çalışmasınlar demiyorum, bence tam tersi. Daha refah yaşamak ellerindeyse bunu elde etmeliler. Lakin onları buna iten motivasyondan bihaber kalıp kendilerini Avrupalı ya da nereyi refah görüyorlarsa oralı yapmaya kalktıklarında bir "Neverland" vatandaşı olmaktan öteye gidebilirler mi emin değilim. Bu bir insanın başına gelebilecek nahoş şeylerden birisidir.


    Bu insanlar kafasında kendisini ülkeden kopardığı için Türkiye'nin iyi olduğu konular tarzında başlıklarda yolsuzluk ve vergi gibi konulara girmek kolaylaşıyor. Bu ülkenin iyi olduğunu düşünmeye başladığın vakit içgüdüsel olarak kalma dürtüsü ya da belki de "var olana şükretme" haline girecekler. Oysa sağlıklı olan bir ülkenin elinde ne var ve ne yok bilmektir. Tercih ettin ya da etmedin fakat Türk vatandaşı olarak doğdun, patriotik duygularla Türklüğe bir bağlılık göstermek mecburiyetinde değilsin. Fakat şahsi kanaatim bir insanın kendi iyiliği için içerisinde büyüdüğü yapıya kafa yorması Dünya'yı anlamlandırmadaki en iyi aracı kendisine sağlar.





  • türkiyedeki faşizm o kadar örgütlü ve baskındır ki aydın iddasındaki insanların bile ciddi kısmı aslında faşisttir.ama farkında değildir.

    yine dindarların büyük kısmı aslında dincidir (işid zihniyetli) ama farkında değildir.

    ırkcı ve dinci faşizm o kadar baskındır ki son yıllarda hükümete ve dincilere karşı haklı eleştiriye daihi tahammülü olmayan kesim ve tatlu su aydınlığı adı altında şakşakçı kesim yaratıldı.

    oysa laik demokratik kesimin din faşisti 3 5 bireyi hariç kimsenin dayatılmadıkça ne milliyetçilikle nede dindarlıkla sorunu yok.

    insanlar atalarının dogdukları topraklarıda da ülkelerinide iftira ile değil bilisel verilerle istatistik matematikle eleştirmektedir.

    eleştşriyi vatan hainliği gören kesimin ciddi kısmının yurt dışında yaşadığı veya imkanını kovaladığı da yine toplumun ahlakına yöneltilebilecek eleştiridir.

    son olarak ırkcı ve dinci toplumların eleştiriye tahammülünü hatırlatmak isterim.





  • Venezüella'da veya Arjantin'de yaşasaydınız aynı şekilde düşünebilecek miydiniz? O zamanda "ülke o kadar kötü değil hala iyi yanlarımız var" diyebilir miydiniz? Böyle bir şeyi dile getirmek Türkiye'de neden sıkıntı olsun ki? Ben Hollanda'da doğdum büyüdüm,yemin ediyorum Türkiye'ye geleli siyaset nedir bilmiyordum. Türkiye'de siyaset çok katı,hayatını iliklerine kadar etkiliyor. Psikolojini ona göre de bozuyor. Avrupalılar zaten "artık" refah seviyesi yüksek insanlar. Oradaki bireyler istediklerini alabilme fırsatlarına sahipler. Şimdiki Dünya'nın da aldıklarınla mutlu olursun havası vardır. Kapitalist sistem bizi buna yönlendirmiştir. Önceden sadece belirli kesimin sahip olduğu lükslere çok daha rahat ulaşabilme imkanlarımız var. Fakat bunu Türkiye'de yapamıyorsun ve bu sadece belirli kesimlere sunuluyor. Özellikle geçenlerde çıkan AKP çocukları Twitter olayını aklımıza getirirsek insanların ülkeyi de akpyi de kötülemesi gayet doğal bence. Çünkü akpyle genç insanlar uyuşamaz. Gençlerin istediği şey birey olabilmek ama akp bunu engellemeye çalışıyor ve insanların demografik yapısını değiştirmek istiyor. Yeni bir Türkiye yerine eski bir Türkiye hatta Osmanlı istiyor. O şartlarda yaşamamıza evet diyecekler. Bakın Osmanlı rezalet bir yerdi ama insanlar hala özlemle ecdad diye ağlayıp dururlar halbuki ecdad dedikleri insanlar beş para etmezler. Bakın onların torunlarından birisi twitter üzerinden hala abuk sabuk konuşuyor.


    Her neyse bizim gibi ülkelerde yani 3. dünya ülkelerinde her zaman temel sorun ekonomidir. Ekonomi iyi olduktan sonra başka şeyler hakkında konuşmaya sıra gelir. İnsanları siha iha yapıyoruz dedikten sonra bir de ayçicek yağı fiyatları hakkında açıklama yaparak onların güven oyunu almaya çalışıyorlar ülkede. Siha karın doyurur mu? Nükleer füze yapabilmek bir maharet mi? Bakın Hindistan'ın da ordusu devasa herifler uzaya bile çıkabildiler. Fakat diplere doğru bakıyorsun...


    Siz bilmem kaç tane nükleer füzesi olan Hindistan'da mı yaşamak isterdiniz,yoksa mıç kadar İrlanda veya İzlanda'da mı?


    Demokrasi düşmanı bir insan değilim ama demokrasi görüldüğü gibi bizim gibi ülkelerde işlemiyor. Çin'e hak veriyorum bazen gerçekten de ama orada yaşasam muhtemelen aynı fikirde olmazdım. En azından adamların alım güçleri çok yükseldi. Orada da öyle bir seviyeye gelecek ki insanlar artık ekonomik durumları yerine demokrasi ve insan hakları gibi şeyleri düşünmeye başlayacaklardır diye ümit ediyorum. Tabi şuan Çin çok faşist bir ülke. Ülkenin üstüne koskoca arbeit macht frei yazsalar yeridir gerçekten de.





  • Bisikletçi76 kullanıcısına yanıt

    “İmi bin akpli değilim eki eki” diyen tiplemelere çok iyi bir örneksiniz.  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0378E4255

    “İmi bin akpli değilim eki eki” diyen tiplemelere çok iyi bir örneksiniz.  

    Ne diyeyim o zaman hocam? Evet ben akpli yim mi diyeyim? Belki o zaman ters psikolojiniz devreye girer akpli olmadığımı düşünürsünüz. Yani trollerin üslubu benimkine benziyorsa bu benim suçum değil.


    Bir zahmet kıymetli taraflarını kaldırıp açtığım konulara bakar beni troll zannedenler o zaman. Allah bilir onlardan fazla eleştirmişimdir iktidarı.


    Bilip bilmeden konuşmasın kimse. Birisine iftira atmak o kadar kolay değil. Herkes haddini bilsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bisikletçi76 -- 4 Nisan 2021; 1:22:30 >
  • yalansa yalan de 



    niye insanlardan kotu olani iyi gostermek icin yalan atmasini istiyorsun?


    iyi birsey varsa sen yaz. 

  • Jeopol kullanıcısına yanıt

    Kötü olanı iyi gösterin demiyorum. 100 kere "ülke kötü yağğ" diye ağlamaktansa 1 tane iyi şey yazın, ülkenin iyi yanlarını bilelim az da olsa mutlu olalım, umudumuz olsun awk.


    Bankacılık sisteminde, otelcilikte, cenaze işlemlerinde , sağlık sisteminde ve tekstilde iyi olduğumuz söyleniyor mesela.

  • Ya sev ya terket kardeşim, bu ne zihin şaşılığıdır ya hu?

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.