Şimdi Ara

Ülkenin 2010 dan sonra gerilemesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Farkındamısınız bilmiyorum ama 80 lerde 90 lardan sonra ülke olarak sanat da , sinemada , kültürel ,spor konularda büyük ilerleme kaydedildi. Ama şu son 10 senedir başlayan kuruma her yere yayıldı maalesef. Nerde o eski şarkılar , filmler , tv programları, o eski sanatçılar. Şimdi teknoloji var ama sanat yok, özgürlük yok , insanlar düşüncelerini artık açıkcana söyleyemediğinden büyük bir sıkıntı yaşıyor. Şu an ben bile survivor izliyorum sıkıntıdan. Ülkede üretkenlik , iyi işler yapılacak zamanda liyakatsız insanlar ile insanların yeteneklerinin söndürüldüğünü düşünüyorum. Futbolda milyar dolarlar harcandı yok abi başarı. Yerli 3 tane büyük oyuncu çıkmadı. Basketbol 2001 yılında ülke resmen yıkılıyordu. Sokaklarda deli gibi eğlenmiştik. şimdi basketbolda başarı var desekte yabancı oyuncular, koçlar ile gelen bir başarı var. Futbolda o bile yok. Son 10 senedir futbolda inanılmaz tekelleşme var.

    Allahtan liyakatsız kişiler basketboldan , voleyboldan anlamıyorda oralara bulaşmadığından oralarda bir şeyler oldu. Olimpiyat sporları korkunç durumda. Futbola milyar verenler olimpik sporculara gelince bir bok yok.Ülkede o zamanki eski yetersiz teknoloji ile barajlar , köprüler yapılmış şimdi bir tane yapınca her gün hizmeti Marsa gitmiş gibi abartıyla izliyoruz. Sanat açısından her şey yerlerde zaten.

    Bide işin kötü tarafı beyin göçü çok fazla arttı maalesef. Bu kalifiyeli insanlar kaçtı gitti . Eğer bu insanlar geri gelmezse ülkeye ve iyi yerlere yerleşmezse o zaman çok daha kötü gidecek işler. Bugün bu beyinlerin yerine sığ beyinler geldiğinden ülke bu kadar çöküşe geçtiğini düşünüyorum. Fen liseleri , Anadolu Liselerindeki iyi öğrenciler ülkemizin Odtü , Boğaziçi ;İtü , Yıldız, İstanbul Üniversitesi gibi bölümlerinden okuyarak yurtdışı masterlari le ülkemize dönmeye başlamıştı fakat onlar gitti artık dönen yok . Yeni eğitim sistemi ile bu insanların sayısıda azaldı. Çıkanda kaçıyor zaten. Tabii bu anlattıklarım sadece bu konularda yok , bir çok konuda var.

    Sizler ne düşünüyorsunuz. Nasıl olacak bu toparlanma. Ki dünyayı yöneten elitler çok hızlanarak saldırıya başladı dünyanın her tarafında. Bu virüsler , savaşlar artık bitmez gibi gözüküyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marksman84 -- 25 Mayıs 2020; 22:7:50 >



  • nasıl gerilemedi ya

    ülkede din şaha kalktı şaha
  • Hocam lütfen paragraf kullanalım.
  • Türkiye sosyalizmi bırakması gerekiyor... Başarılı, yetenekli, çalışkan insanların önü açılmalı bunun için vergilerin düşürülmesi gerekir . Vergiler düşünce zaten insanlar daha fazla kazanacak daha mutlu olacak daha farklı orjinal şeyler üretecektir

    Futbolda geri kalmamızın nedeni futbol sektörü köylülerle mafya tipli insanların elinde olmasındandır . Bu belki 15.sırada önemlidir ama siyasette benzer şeyler var .Siyaset demokratik değil parti örgütlenmelerinde aşiret, cemaat gibi yapılar etkili. Dünyada böyle mi bilmiyorum ama ülkemizde otel sahibi, parti yöneticisi,eğlence mekanı sahibi denildiğinde belinde silahlı adamlar aklıma geliyor ... Türkiyede ise hiçbir şey şeffaf dedğil hükümet 200-300 kez ihale kanunun değiştirmiş .Ülkede kanun yok ya adamını bulacaksın yada elinde silah adamla iş tutacaksın . sonra hapishaneler dolu diye boşaltıyorlar zaten
  • baudelaire B kullanıcısına yanıt
    Dünyada da belli ülkelerde belli cemiyetler var.Buna bazı gelişmiş ülkelerde dahil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.